Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yılanla Şahinin yaşam savaşı


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

4490128.jpg

Adıyaman’ın Gerger ilçesi’nde, vatandaşlar bir şahin ile yılanın yaşam mücadelesine tanık oldu. Şahinin pençesiyle başını kavrayan yılanın, vücuduyla şahine sarılıp dakikalarca mücadele etmesini görenler, canlı belgesel gibi ilgiyle izledi.

 

yilan.20071122101135.jpg

 

Yiyecek arayan şahin, iyi bir zamanlamayla süzülerek karayolu üzerindeki yılanın başını pençesiyle kavradı. Ancak yılan da ani bir bir reflesle şahinin kanatlarına sarılarak etkisiz hale getirdi.

yilan3.jpg

Bazı vatandaşların sopalarla müdahale etmesi üzerine yılan şahinin vücudunu gevşetince, şahin pençeleriyle kavradığı yılanı havalandırdı.

 

yilan-son.jpg

Ancak mücadeleden yorgun düşen şahinin bir süre sonra düşürdüğü yılan, vatandaşlarca öldürüldü. Kısacası yılan doğadaki mücadelesini kazanmıştı ama insanoğluna karşı yenik düşmüştü.

 

 

Kazanan' yine insanoğlu oldu. :shuriken:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bazen dünyada yaşayan en gereksiz canlı insan gibi görünüyor. Bu uzun bir süre daha böyle görünecek gibi. İnsan en gerekli canlı olduğunu kanıtlayacak düzeye geldiğinde ise, bir çok tür için maalesef artık çok geç olacak...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yilan.20071122101135.jpg

 

Şu iki mahlukatın güzelliğine , zerafetine bakalım. Şahin yılanın ısırmasını engelleyecek şekilde kafasından yakalamış. Yılanda kanadına dolanarak hareket etmesini engelliyor. İkiside sahip oldukları bütün yetenekleri konuşturuyorlar hayatta kalmak için.

 

Birde şuna bakalım :

 

yilan3.jpg

 

Eline sopa almış "dürtüyor" zaten o elindeki sopayla manzara tam olmuş. O sopa olmasa eksik kalırdı manzara. Tamamlamış.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsanoğlunun doğaya ve canlılara müdahalesi her nedense; sürekli olarak ,vahşi bir şekilde sonuçlanıyor.Şimdi yardım etmek istedikleri şahin mi yılan mı ? Her ikisi ise ; zaten birbirlerinin elinden kurtardınız.Neden yılanı öldürüyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insanlarimizin dogustan alamadiklari doga ve hayvan sevgisinin bir belirtisidir,Yilanla Sahine müdahale edip Yilani öldürmek.Cagdas toplumlar aynen kilik kiyafetlerinde nasil cagdas olduklarini belli ediyorlarsa dogayi ve hayvanlari korumayida cagdasligin bir yönü olarak görüyorlar.Yani olay zihniyetle ilgilidir.

Yanlisliklar almis basini gitmektedir.Bir tarafta hayvanlari sevenler dernekleri kuruluyor ve binlerce basibos köpegin sokaklarda serbestce gezinmelerini savunuyor,cocuklar icin tehlike arzeden bu durumu sadece hayvan sevgisiyle bagdastirirken insanlara o köpekler kadar deger vermiyor,bu yanlis bir hayvan sevgisidir.Okadar basibos hayvani ne doyurmaya nede bakim altina almaya yerel yönetimlerin gücü yetmez.O zaman hayvanlar konusunda köklü bir reform yapilmasi gerekmiyormu.

Aynen Sahinle Yilan konusunda oldugu gibi,vatandas Sahini yilandan yilani sahinden kurtardiktan sonra yilanin basi ezilmelidir sözünden yola cikip yilani öldürüyor.Halbuki *Yilanin basi ezilmelidir*sözü sürüngen yilanlar icin söylenmemistir.Herneyse.Cagdas toplumlarda hayvanlarin öldürülmesi yasalarla sinirlandirilmistir.Gece arabasiyla yolda giderken karsisina cikan bir geyigi ezen söför bunu bildirmek zorundadir.Yani diyecegim,bizim bu duruma gelebilmemiz icin milli bir seferberlik gerekiyor.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.