Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kedi


kaan_bebeto

Önerilen İletiler

Yumak kadar yaramaz bir kedi 

 

Dilim sürçmüş... Önceki kedim Yumak'ımı, prensesimi hâla unutamamışım...sad.png 

 

Pamuk ise hayret edilecek bir şey ama hâla kızgınlık göstermedi. Belirtiler var gibi ama dikkate alacak kadar değil. Veteriner kızgınlık gösterince getir dediği için daha götürmüyorum.

 

Aşıları bittiii, huysuzluğu geçtiii... Şeker gibi kedi oldu... Pamuk şekeri... cat.gif 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

http://www.turkish-media.com/forum/videos/view-4842-nine-lives-cats-in-istanbul-belgeselinden-ilk-fragman/

aynı video altında 4 ayrı Istanbul kedileriyle ilgili diğer videolar... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Yapışık altız kedi yavruları görenleri şaşırtıyor
Üsküdar'da birbirine yapışık doğan altız kedi yavruları görenleri şaşırtıyor. Bulgurlu Mahallesi'nde esnaflık yapan Erol Menekşe'ye ait "Duman" isimli kedinin 3 gün önce dünyaya getirdiği altız bitişik kedi yavruları, vatandaşların ilgi odağı oldu.

 

6A1AE195-9268-4F03-ACED-225147FCE31A_960

 

Kedisinin 3 gün önce 7 yavru kedi dünyaya getirdiğini anlatan Erol Menekşe, yaptığı açıklamada, yavrulardan birinin ayrı olarak dünyaya geldiğini ancak doğumdan sonra öldüğünü söyledi.

 

3C256895-3125-4B61-9D27-8546EEF8DFE9_960

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yapışık altız kedi yavruları görenleri şaşırtıyor
İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirten Menekşe, "Kedileri sütle beslemek istedim. Ancak birbirinden ayıramadım. Top yumağı halindeydiler. Yavruları veterinere götürdüm. Ancak orada yapışık vaziyette olduklarını ve uzuvlarının yerinde olduğunu öğrendim. Çok şaşırdım. İlk kez böyle bir şey görüyorum" dedi.

 

273A30E6-4B39-451B-AA62-20DF1521ADD9_960

 

Erol Menekşe, kedilerin yaşamasını çok istediğini ifade ederek, "Veteriner, kedilerin birbirinden ancak ameliyatla ayrılabileceğini söyledi. Ancak maliyeti yüksek. Ben bunun altından kalkamam. Duyarlı insanlardan ve hayvanseverlerden yavru kedilerin hayata tutunması için destek bekliyorum" diye konuştu.

 

4241B147-0E13-4CE4-AC3A-C76BC79BBBBC_960

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yapışık altız kedi yavruları görenleri şaşırtıyor
Erol Menekşe, bir yıldır beslediği "duman" adlı kedisini yavrularını besleyebilmesi için süt ve pişmiş etle beslediğini belirterek, yavru kedileri de yapışık olduğundan dolayı annelerinin sütünden yeterli derecede faydalanamadıkları için şırınga ile ağızlarına süt vererek beslediğini anlattı.

 

61609A07-CB05-47A9-B350-823630625CF0_960

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
Kedi için su neden önemlidir? Çünkü ;

Su besinlerin ve minerallerin kana karışmasını sağlar.

Ayrıca, kedinin beden ısısını dengelemekte de önemli bir rolü vardır. (Kediler terlemezler. Kediler sıcak havalarda tüyleri sebebi ile terleme ...yoluyla değil, solunum yoluyla beden ısılarını düşürürler. Özellikle sıcak havalarda su kedilerin beden ısılarını dengede tutmalarına yardımcı olur.)

Alınan besinlerin sindirilmesinde etkendir. Besinler su sayesinde sindirime hazır hale gelir.

Beslenme yoluyla alınan gereksiz maddelerin idrar yoluyla atılabilmesi için suya ihtiyaç vardır.

Tüy temizliği için de su önemlidir;

Tükürük salgısının yeterli düzeye gelebilmiş olması gerekir ki, yalanma yoluyla tüyler temizlenebilsin. Ayrıca kedinin tükürüğünün kimyasal bileşimi bedeninde açılan yara ve berelerin mikrop kapmasını önleyici antibiyotikler içerir. Bu antibiyotiklerin oluşabilmesi için suya ihtiyaç vardır.

Kedilerin susuz kalması çok tehlikelidir. Dehidrasyon denen susuz kalma olayı karşısında deri ve tüyler hemen etkilenir. Özellikle ense bölümünde elle yapılacak bir makas hareketi sonucunda deri ağır bir şekilde eski haline geliyorsa, kedi susuz kalmış demektir ve deri elastikiyetini kaybetme noktasına gelmiştir. Su, deriye ve kürke canlılık verir, esneklik kazandırır.

Kedimiz için suyu eksik etmemeliyiz.

Suyunu her gün tazelemeliyiz.

Su kabı kedinizin sıkça dolaştığı yerlerde olmalı, ama ayak altında olmamalıdır.

Su kabını her gün temizlemeyi ihmal etmemeliyiz.Sade sabun ile temizlemeli ve sabunun iyice arınmasını sağlamalıyız (Kokulu sabun kullanmayınız, kaba siner ve rahatsız edici olur.)

Hasta bir kediniz varsa diğer kedilerle aynı su kabını paylaşmasını engellemeli ve ona ayrı bir su kabı oluşturmalısınız.

Operasyon sonrasında narkozdan çıkan kediler –tıpkı insanlar gibi- suya ihtiyaç duyarlar. Narkozun etkisi geçene kadar (10-12 saat) su vermemelisiniz. Ama ıslak bir bez veya pamuk yardımıyla dudaklarını ve dilini nemlendirebilirsiniz. Narkozun etkisi geçtikten sonra ise bir kaç gün bol su ve sulu yiyecekler vermelisiniz.

Ve bu konuda en fazla ihmal edilenler Sokak kedileri...Asıl unutulmaması gerekenler de onlar...

Bir çok sokak kedisi su bulamadığı için hastalıklara (kirli ve mikroplu suları içmek zorunda kaldıklarından) yakalanmakta ve bizlere veda etmekte
..
 
kedi8.jpg
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

 

Bristol Üniversitesi Veterinerlik Bilimi Bölümü antrozooloji (hayvan-insan etkileşimi) profesörlerinden olan ve geride bıraktığımız 30 senesini kedi davranışlarını anlamaya harcayan Dr. John Bradshaw, yeni kitabı "Kedi Mantığı"nda, evcil kedilerin köpeklerin aksine halen vahşi hayvanlar olduğunu ve sahiplerini, kendilerini baskılayan birer "büyük kedi" olarak gördüklerini açıkladı.

 
Kedilerle ilgili analiz yapacak birisi, onların halen vahşi birer hayvan olduklarını anlayarak başlaması gerekiyor. Belirli amaçlar çerçevesinde evrimin Yapay Seçilim mekanizması sayesinde evrimleştirilen köpeklerin aksine kediler, aslına bakarsanız "kendi kendilerine evcilleştiler". İnsanlar çiftlikler inşa etmeye başladıklarında, vahşi kediler de bu çiftliklerden beslenen kemirgenlerle avlanmaya başladılar. Bu hayvanlar, tarım ürünlerimize zarar vermeksizin, onlara zarar veren hayvanlarla avlanıyorlardı. Bu nedenle, onları yakınımızda tuttuk ve koruduk. Ancak köpekler gibi "sürü gütme", "koruma", "taşımacılık yapma", vb. görevler için evrimlerini yönlendirmediğimiz kediler, kısmen uysallaşmak haricinde pek de bir evrimsel değişim yaşamadılar. Bunu, genetik veriler de doğruluyor: şu anda var olan "evcil" kedilerin halen %85 civarı, vahşi/yırtıcı kedilerle çiftleşebilmektedir. Köpeklerin ise çok ufak bir kısmı, ataları olan kurtlarla çiftleşebilecek kadar onlara benzer. 
 
Evcil kedilerin popülasyonu kısırlaştırma yoluyla kontrol edilmektedir; dolayısıyla kedi popülasyonlarını besleyen çiftleşmeler, çoğunlukla evlerde değil, sokaklarda veya vahşi hayatta yaşayan kedilerin birbirleriyle veya atasal türlerle/alttürlerle çiftleşmesiyle olmaktadır. Bu da, onların vahşi atalarından uzaklaşmasına ve türleşmesine engel olmaktadır. Köpekler nasıl ki vahşi kurtlardan izole yaşadıkları için onlardan her geçen gün farklılaşıyorlarsa; kediler de bunun tam tersine, halen onlarla çiftleştikleri için atalarına yakın kalmaktadırlar. Bu durumun en önemli çıkarımı şu: kedilerimizle olan etkileşimlerimiz, onların öğrenilmiş davranışlarına değil, içgüdüsel davranışlarına dayanmaktadır. Bu nedenle bir kediyi eğitmek, bir köpeği eğitmeye nazaran kat kat zordur.
 
Dr. Bradshaw'un açıkladığına göre, kucağınıza zıplayan bir kedi, size eşlik etmek istediği için değil, annesinin kucağına kıvrıldığında süt alabileceğini bildiği için bunu yapar. Benzer şekilde bir kedi dik bir kuyrukla sizi karşıladığında, aslında sizi sahibi olarak değil, kendisine zarar vermeyeceğini bildiği bir diğer kediyi karşılarken yaptığı davranışı sergiler. Benzer şekilde, bacaklarınıza sürtünüp size yanaşması da, bizi kedi olarak gördüklerinin bir diğer ispatıdır. Eğer ki birden fazla kediye sahipseniz, bu davranışın kediler arası iletişimin önemli bir parçası olduğunu görürsünüz.
 
Benzer şekilde, kedilerde sıklıkla görülen bir davranış olarak, size ölü ya da yarı-ölü bir kemirgen getirdiğinde, bunu bir ödül olarak size sunmamaktadır. Kedinizin tek yaptığı, avını yiyebilmek için güvenli bir ortam oluşturmaktır. Fakat bu avı yemeye kalktığında, sizin verdiğiniz ve üreticiler tarafından özenle kedilerin seveceği şekilde hazırlanan mamalardan çok daha acı ve lezzetsiz olduğunu fark eder. Bu nedenle birçok kedi, bunun yerine sizin yeminizi tercih edecektir.
 
Sonuç olarak; her ne kadar kendinizi bir kedinin "ebeveyni" olarak görmek istiyor olsanız da; kediniz sizi kendisinin ebeveyni olarak görmemektedir. Siz, onun gözünde, ona baskı kuran (onu domine etmiş) büyük bir kedisiniz. Ancak ona zarar vermediğiniz ve leziz besinlerle beslediğiniz için, daha iyi bir durum oluşmadıkça sizi terk etmesi veya sizden kaçması için bir neden yok. 
 
Hazırlayan: ÇMB (Evrim Ağacı)

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 8 ay sonra...

Onlarda vedalaşmayı sevmiyorlar, benim de ilk kedim aynı şekilde gitti..sad.png Uzun yıllar yerine başkasını koyamadım.Sonra çocuklarım çok isteyince küçük bir kızımız oldu, üstteki fotolar yavru halleri.Bu bahar 3 yaşını dolduracak, dilerim mümkün olduğunca uzun yaşar..sad.png

Çok ama çok seviyorum onu, üçüncü çocuğum desem abartmış olmam..smile.png

blush.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.