Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

selçuklular


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

Dünyada en çok devlet kurmuş Türk hanedanıdır Selçuklular. Osmanlı Devleti son selçuklu devleti olan Anadolu Selçuklu Devleti'nin dağılma sürecinde Bitanya ucu beyliği olan ertuğru oğulları beyliğinin kopmasıyla kurulmuştur.

 

Selçuklular devlet kurduktan sonra bu devlet beşe ayrılmıştır Büyük Selçuklu Devleti, Anadolu Selçuklu Devleti, Kirman Selçukluları, Suriye Selçukluları, Irak Selçukluları.

 

Selçukluların sonunu Moğol istilaları getirmiştir. Son selçuklu devleti olan Anadolu Selçuklu Devleti moğol egemenliğine girmiş, Anadolu moğollar tarafından işgal edilmiştir. Moğol-Bizans İttifakı Anadolu Selçuklu Devletini yüzyıl boyunca atıl bir hale sokmuştur. Moğol İmparatoru Argun İlhan'ın ölümünden sonra başta Keykhatu ve diğer Moğol soyluları arasında başlayan taht kavgasıyla Moğolların Anadoludaki varlıkları sona ermiştir. Moğol Genel Valisi Timurtaş'ın öldürülmesinden sonra son Moğol valisi Eretna Müslümanlığa geçmiş, ve komutasındaki Moğol ordusuyla bağımsızlık ilan edip Anadolu Eretna Beyliğini kurmuştur.

 

Anadolu Selçuklu Delveti'nin dağılması ve Moğol istilasının sona ermesiyle (bu arada altınız çizmek gerekir. Moğollar anadoluda hiçbir askeri yenilgi almamışlardır. Moğolların hakimiyeti kaybetmesi düzenlerinin artık Anadoluda işlememesi yüzündendir) Ertuğrul beyin ölümüyle beyliğin başına geçen Osman Bey Tüm selçuklu devletlerinde kolu bulunan Ahi Tarikatının şeyhi Edebali'nin kızı ile evlenip (bal hatun) akraba olmuş. Bazı bizans tekfurlarıyla ittifak kurup (Ortaçağ Avrupa düzeninin Bizans topraklarına sıçramasıyla kimi bizans Tekfurları imparatorluktan kopmuş, müslümanlığa geçip Osmanlıya katılmış "köse mihal gibi" kimi ise diğer türk beylikleriyle ittifak kurmuşlardır) Osmanlı Devletini kurmuştur.

 

Not: Bölümün başlığı için "Selçuklu Tarihi" yanlış bir ifade olur. "Selçuklular Tarihi" olmalı bence. ha keza "selçuklular dönemi"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.