Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çok Satan Kitaplar-Gündemdekiler


Önerilen İletiler

  • Admin--

EKİM AYI EN ÇOK SATAN KİTAPLAR LİSTESİ

 

2840762kb4.jpg

 

1. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları

J. K Rowling

Yapı Kredi Yayınları, Ekim 2007

 

Yapboz bu kitapla tamamlanıyor!

 

1997'de ilk kitabı, Harry Potter ve Felsefe Taşı yayımlandığından beri milyonlarca okuyucuyu peşinden sürükleyen Harry Potter dizisi artık sona eriyor. Dizinin yedinci kitabı Harry Potter ve Ölüm Yadigârları D&R mağazalarında satışa sunulmuştur.

 

Harry Privet Drive'da bekliyor. Voldemort ve onun meşhur yandaşları olmaksızın güvenli bir şekilde oradan uzaklaşırken ona eşlik etmek için Zümrüdüanka Yoldaşlığı geliyor - tabi eğer yapabilirlerse. Ama ya sonra Harry ne yapacak? Dumbledore'un ona bıraktığı önemli ve imkansız gibi görünen görevi nasıl yerine getirecek?

 

Harry, karanlık, tehlikeli ve imkansız gibi görünen bir görev üstlendi: Voldemort'un geriye kalan Hortkuluklarını bulmak ve onları yok etmek. Harry hiç bu kadar yalnız hissetmemiş ya da gölgelerle dolu bir gelecekle yüzleşmemişti. Ama Harry görevini tamamlamak için bir şekilde içindeki gücü bulmak zorunda. Kovuk'un sıcaklığını, güvenini ve arkadaşlığını geride bırakıp, korkmadan ya da tereddüt etmeden kendisi için planlanmış olan yolu izlemeli.Harry Potter serisinin yedinci ve son bölümünde, J.K. Rowling, sabırsızlıkla beklenen pek çok soruyu cevaplamak için muhteşem sır perdesini kaldırıyor. Büyüleyici, zengin olay örgüsü, nefes kesici kıvrım ve dönüşler, kitapları tekrar, tekrar ve tekrar okunacak olan yazarın hikaye anlatıcığında bir kraliçe olduğunu doğruluyor.

 

2845662as1.jpg

 

2. Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi

Emin Çölaşan

Bilgi Yayınevi, Ekim 2007

 

Türkiye'nin en çok okunan gazetecilerinden Emin Çölaşan bu kitabında, 22 yıl emek verdiği Hürriyet gazetesinde AKP iktidarı döneminde neler olduğunu, nasıl kovulduğunu, kovulma öncesinde ve sonrasında yaşadıklarını anlatıyor.İktidar korkusu, baskı, sansür!..Böyle bir kitap Türkiye'de ilk kez yazıldı.Okurken sadece Hürriyetle değil, AKP döneminde medyanın büyük bölümünde yaşanan akıl almaz değişikliği, gazeteciliğin nasıl iktidar çizgisine çekildiğini, bazı büyük işadamı patronların ve onlardan emir alanların hükümetten nasıl korktuğunu göreceksiniz.Bİryanda boynunu eğenler, Öbür yanda başını dik tutanlar! Bu kitap hem Türkiye'de bir ilk, hem de bir medya belgeseli. Anlatılan olayların tümü gerçek ve belgeli.Emin Çölaşan n öteki kitapları gibi bunu da bir solukta okuyacak ve bazı acı medya gerçeklerinin içyüzünü, perde arkasını öğreneceksiniz...Ve şaşıracaksınız!

 

2839002ng5.jpg

 

3. Veda

Ayşe Kulin

Everest Yayınları, Ekim 2007

 

Osmanlı’nın son günleri…Eli kolu bağlanmış bir padişah…İşgal altında bir İstanbul…Ve… Esir şehirde bir konak…

 

Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.Ayşe Kulin'in her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubu ile okurlarının elinden bırakamayacakları bir kitap bu. Günümüz Türk edebiyatında neredeyse eşsiz olan, biyografik veriler ile roman tekniğini birleştirmekteki ustalığını bir kez daha sergileyen Kulin, bu kez bir İstanbul öyküsü bir imparatorluk tarihini birlikte ele alıyor.

 

2831922dv7.jpg

 

4. Hurin'in Çocukları

John Ronald Reuel Tolkien

İthaki Yayınları, Eylül 2007

 

"Yüzüklerin Efendisi" serisinin yazarı John Ronald Reuel Tolkien'in, 1918'de yazmaya başladığı, ancak hayattayken tamamlayamadığı, oğlu tarafından tamamlanan bir romanı, yarından itibaren İngilizce olarak tüm dünyada satışa sunuluyor. Yazarın oğlu Christopher Tolkien, babasının taslakları üzerinde 30 yıl çalışarak romanı tamamladı. İngiliz HarperCollins Yayınevi tarafından yapılan açıklamada, Tolkien'in yarıda bıraktığı "Hurin'in Çocukları" (The Children of Hurin) adlı romanın, 25 dile çevrilmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamaya göre, Tolkien'in oğlu Christopher Tolkien, romanı tamamlamak için babasının taslakları üzerinde yaklaşık 30 yıl uğraştı. Christopher Tolkien, el yazmalarını uzun bir süre incelediğini ve öyküye ek yapmadan tutarlı bir öykü oluşturmayı denediğini söyledi. "Hurin'in Çocukları" da Yüzüklerin Efendisi'nde olduğu gibi "Orta Dünya"da geçiyor. Öyküde, "Yüzüklerin Efendisi"nden ve hatta Hobbitlerin Tolkien'in kurduğu dünyaya adım atmasından önceki dönem anlatılıyor. "Hurin'in Çocukları"ndaki kimi bölümlerin daha önceki Tolkien öykülerinde ayrı olarak yayımlandığı belirtiliyor. 320 sayfalık kitabın kapağını ve resimlerini, "Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit"te olduğu gibi yine Alan Lee çizmiş. Christopher Tolkien, 1977'de de babasının tamamlayamadığı "Silmarillion" kitabını tamamlayarak piyasaya sürmüştü.Hürriyet GazetesiKİTAPTAN...HÚRIN'İN ÇOCUKLARI'NIN HİKAYESİTÚRIN'İN ÇOCUKLUĞUHador Altınbaş bir Edain beyiydi ve Eldar tarafından çok sevilirdi. Ömrünün sonuna dek, ona Hithlum'un Dor-lómin denen bölgesinde geniş topraklar veren Fingolfin'in beyliği altında yaşadı. Kızı Glóredhel , Brethil İnsanları'nın beyi olan Halmir oğlu Haldir ile evlendi; ve aynı düğünde, oğlu Uzun Galdor, Halmir'in kızı Hareth ile evlendi.Galdor ile Hareth'in iki oğlu oldu: Húrin ile Huor. Húrin üç yaş büyüktü, ama boyca, akrabaları arasındaki diğer erkeklerden daha kısaydı; bu konuda annesinin halkına çekmişti, ama başka her konuda dedesi Hador'a benziyordu, vücudu güçlü, mizacı ateşliydi. Ama onun içindeki ateş istikrarlı yanıyordu ve iradesi son derece sağlamdı. Kuzey İnsanları arasında, Noldor öğütlerini en iyi bilen oydu. Erkek kardeşi Huor uzun boyluydu; kendi oğlu Tuor dışında, Edain içindeki en uzun boylu kişiydi ve hızlı koşardı; ama yarış uzun ve zorluysa, eve ilk varan Húrin olurdu, çünkü o, yarışın sonunda da, başındaki kadar hızlı koşardı. İki kardeş birbirini çok severdi ve gençliklerinde birbirlerinden nadiren ayrıldılar.Húrin, Bëor Evi'nden Bregolas'ın oğlu Baragund'un kızı Morwen ile evlendi; yani Morwen Tek-Elli Beren'in yakın akrabasıydı. Morwen siyah saçlı ve uzun boyluydu, ve bakışlarındaki ışıltı, yüzündeki güzellik yüzünden insanlar ona Eledhwen, Elf-ışıltısı lakabını vermişti; ama mizacı sert ve gururluydu. Bëor Evi'nin hüzünleri Morwen'in yüreğini kederlendirmişti; çünkü o, Bragollach'ın yıkılmasının ardından, Dorthonion'dan Dor-lómin'e sürgün olarak gelmişti...

 

2833882gr8.jpg

 

5. İhaneti Gördüm

Erdal Sarızeybek

Pozitif Yayınları, Eylül 2007

 

Türk yakın tarihini anlamak için o dönemi yaşayanların anılarını objektif bir şekilde yazmaları gerekir. Askerler, siyasiler, üst düzey bürokratlar başından geçenleri genç kuşaklara aktarırsa gelecekteki yaşanması muhtemel sorunların önüne geçilebilir.

Ülkemizde başından geçenleri objektif bir şekilde anlatan ve yazanlardan biri de emekli albay Erdal Sarızeybek'tir. Bir önceki kitabı "Ya Gazi Paşa Duyarsa" ile tüm şimşekleri üzerine çeken ve yazılamayanları yazan Sarızeybek bu kez ihaneti sorguluyor.

PKK terör örgütünün 1980'lerden günümüze kadar sarmaşık gibi nasıl boy attığını ve ona bilmeden (!) de olsa yardım eden siyasi, askeri tüm yetkilileri mercek altına alıyor. Turgut Özal'dan Tayyip Erdoğan'a, askeri bürokrasiden diğer yetkililere bu sürece dahil olmuş herkes Sarızeybek'in kaleminden nasibini alıyor.

 

Kitabın bir diğer çekici noktası da Cem Ersever olayı. Ersever'i eroin işine kimlerin soktuğu, kimler tarafından öldürüldüğü, Doğu Anadolu'daki rantın nasıl ve kimler tarafından bölüşüldüğü ve kaçakçılık faaliyetlerinin nasıl organize edildiği kitapta ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.

"İhaneti Gördüm" yakın tarihin kirli sayfalarını gösteren, PKK olgusunun perde arkasındaki isimleri yansıtan, bu ülkeye ihanet edenleri resmeden çarpıcı bir çalışma.

 

2720472gy9.jpg

 

6. Türklerin Tarihi Pasifik'ten Akdeniz'e 2000 Yıl

Jean-Paul Roux

Kabalcı Yayınevi, Şubat 2007

 

... Kuzey ormanlarından çıkıp geldiler, cesur, dağınık, marifetli ve henüz yolun başındaydılar. Önce bozkıra, sonra Çin içlerine ve sonra da sonu başı belli olmayan bir sel gibi garba doğru yayıldılar ...Türkler adıyla tarihe geçen bu boylar, aileler ve kavimler bütünü batılıların gözüyle çoğunlukla barbarlığın simgesi olsalar da Orta Asya'nın yüksek uygarlıklarından birini ve bazen küçük devletlerinin bazen de devasa imparatorluklarının sınırları dahilinde kültürler arası barışı ve huzuru tesis ettiler. Bazen memluk, bazen efendi ve bazen de birbirlerinin en amansız düşmanıydılar. O en baştan beri inandıkları dinlerinden hiç vazgeçtiler mi, ne kadar Budist ne kadar Hıristiyan ne kadar Yahudi ve ne kadar Müslüman oldular? Tüm bu yüzyıllar boyunca tek arzuları, tüm o savaşlar, yağmalar, fetihler, din değiştirmeler ve sergilenen bilgelikler sadece barışa ve huzura kavuşmak için miydi?Bu türklerin, Halaçların, Hiong-nuların, Osmanlıların, Memlukların, Rusların, Çağataylıların, Tu-kiuların, Selçukluların, Çinlilerin, Hintlilerin, Karakoyunluların, Timurların, Arapların, Kazanların, Tatarların, Bulgarların, Türkiyelilerin, Hunların, Kıpçakların, Ermenilerin, Peçeneklerin, Safevilerin, Gaznelilerin, Bayatların, Rumların, Özbeklerin, Hitanların, Farsilerin, İhşitlerin, Tolunoğullarının, Kürtlerin, Yakutların, Kırgızların, Azerilerin, Moğolların, yani bir coğrafyayı yüzyıllar boyunca paylaşan hakların, ittifak ve itilafların, yani bir coğrafyayı yüzyılar boyunca aslında yaşadığımız günün hikayesidir.Altay Türklerinde Ölüm, Orta Asya'da Kutsal Bitkiler ve Hayvanlar, Moğol İmparatorluğu Tarihi, Orta Asya: Tarih ve Uygarlık, Türklerin ve Moğolların Eski Dini'nden sonra ünlü Türkolog Jean-Paul Roux sizi 2000 yıllık tarih içinde bir yolculuğa, bildiğinizi sandığınız ya da hiçbir fikriniz olmayan olaylara, insanlara ve inançlara tanıklık etmeye davet ediyor.

 

2845002zz7.jpg

 

7. Demokrasimizle Yüzleşmek

Emre Kongar

Remzi Kitabevi, Ekim 2007

 

Emre Kongar kısa sürede 200 bin satışa ulaşan Tarihimizle Yüzleşmek adlı kitabının ardından şimdi de Demokrasimizle Yüzleşmek’le okur karşısında!Bu kitapta Kongar, günümüzde en çok sorulan “Türkiye nereye gidiyor?” sorusuna açık ve net yanıtlar veriyor.

 

2814262dy0.jpg

 

8. Şeytan Yemini

Jean-Christophe Grange

Doğan Kitapçılık, Ağustos 2007

 

Jean-Christophe Grangé’nin yeni romanı Şeytan Yemini yılın kitabı olacak.Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa’nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.

 

2325172nd4.jpg

 

9. Olasılıksız

Adam Fawer

A.p.r.i.l Yayıncılık, 2007

 

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman..

 

2750562sq5.jpg

 

10. The Secret

Rhonda Byrne

Mia (Owo) Basım Yayın, Nisan 2007

 

Bu sırrın ne olduğunu söyleyemem.Tek söyleyebildiğim varolduğu."(Alexander Graham Bell-Telefonun Mucidi) Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan 'Sır'ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler 'Sır'rı biliyorlardı; ve şimdi 'Sır' dünyaya açıklanıyor.

 

'Sır'rı öğrendiğinizde, istediğiniz her şeyi elde etmeyi, yapmayı, ya da istediğiniz her şey olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz.

 

Sizce dünya nüfusunun sadece %1’lik bir kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü?

 

Olağanüstü bir servete sahip olmak ister misiniz? Muhteşem bir malikanede yaşamak ister misiniz?Ömrünüz boyunca hiç sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz? Ruh eşinizi bulmak ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz?

 

Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz?Amaçlarınıza ulaşmak için bu kitabı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaşamınızdaki herhangi bir şey için bir cevap, bir rehber arıyorsanız, sorunuzu sorun, cevap alacağınıza inanın ve bu kitabı rastgele açın. Açılan sayfada aradığınız cevabı ve tavsiyeyi bulacaksınız.

"Sır tüm olmuşların, olanların ve olacakların cevabıdır." (Ralph Waldo Emerson-Filozof)

 

Yazar hakkında: Yazar RHONDA BYRNE’da, hepimiz gibi, kendi keşif yolculuğunu yapıyordu. Yolculuğu sırasında, 'Sır'rı dünyaya kazandırmak, ve bu vizyon sayesinde milyonlarca insana mutluluk getirmek için, yazarlar, öğretmenler, film yapımcıları, tasarımcılar ve yayıncılardan oluşan muhteşem bir ekibi bir araya getirdi.

 

Kitaba katkıda bulunanlar şöyle:John Assaraf, Michael Bernard Beckwith, Lee Brower, Jack Canfield, Dr.John F. Demartini, Marie Diamond, Mike Dooley, Bob Doyle, Hale Dwoskin, Morris Goodman, Dr.John Gray, Dr.John Hagelin, Bill Harris, Dr. Ben Johnson, Loral Langemeier, Lisa Nichols, Bob Proctor, James

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin--

KASIM AYI EN ÇOK SATAN KİTAPLAR LİSTESİ

 

2874152pm5.jpg

 

1. Siyah Süt: Yeni Başlayanlar İçin Postpartum Depresyon

Elif Şafak

Doğan Kitapçılık, Kasım 2007

 

Bu kitap okunur okunmaz unutulmak için yazıldı. Suya yazı yazar gibi...

Siyap Süt kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili. Birdenbire gelen ve geldiği gibi hızla dalgalar halinde çekile çekile giden bir haletiruhiye burada incelenen. Bu haliyle elinizde tuttuğunuz kitap bir nevi tanıklık.

Otobiyografik bir roman.

(...) Annelik dünyanın en yaşanılası, en muhteşem lütuflarından biri; güzel ki hemde nasıl. Aldığı tüm övgüleri fazlasıyla hak edaiyor.

Öyleyse benzersiz, öylesine kıymetli... aynı zamanda çetrefil, karmaşık ve kimi zaman hayli ağır.

"Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülük ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için."

 

"Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülüğün ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için."

- Selim İleri

 

2839002ng5.jpg

 

2. Veda

Ayşe Kulin

Everest Yayınları, Ekim 2007

 

Osmanlı’nın son günleri…Eli kolu bağlanmış bir padişah…İşgal altında bir İstanbul…Ve… Esir şehirde bir konak…

 

Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.Ayşe Kulin'in her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubu ile okurlarının elinden bırakamayacakları bir kitap bu. Günümüz Türk edebiyatında neredeyse eşsiz olan, biyografik veriler ile roman tekniğini birleştirmekteki ustalığını bir kez daha sergileyen Kulin, bu kez bir İstanbul öyküsü bir imparatorluk tarihini birlikte ele alıyor.

 

2847222qy1.jpg

 

3. Suskunlar

İhsan Oktay Anar

İletişim Yayıncılık, Ekim 2007

 

Eflâtun rengi hayaller kuran bir "suskun"un sözleridir, bu roman. İşittiğini gören, gördüğünü dinleyen, dinlediğini sessizliğin büyüsüyle sırlayan ve tüm bunların görkemini hikâye eden bir adamın alçakgönüllü dünyasına misafir olacaksınız, satırlar akıp giderken. O ise, muzip bir tebessümle size eşlik edecek, sessizce... Sayfaları birer birer tüketirken, benzersiz erguvanî düşlerin "gerçekliği"nde semâ edeceksiniz ve bu düşlerden âdeta başınız dönecek. Hayat kadar gerçek, düş kadar inanılmaz bu dünyanın tüm kahramanlarının seslerini duyacak, nefeslerini hissedeceksiniz. Çünkü Suskunlar, sessizliğin olduğu kadar, seslerin ve sözlerin, yani musikînin romanıdır. Sonsuzluğun derin sessizliğinin "nefesini üfleyen" ve ona "can veren" bir adamın hayallerinin ete kemiğe bürünmüş kahramanları, en az sizler kadar gerçektir; ya da siz, en az onlar kadar bir düş ürünü... Bağdasar, Kirkor, Dâvut, Kalın Musa, İbrahim Dede Efendi, Rafael, Tağut, Veysel Bey ve diğerleri... Onlar, sessizliğin evreninden İhsan Oktay Anar'ın düş dünyasına duhûl ederek suskunluklarını bozmuşlardır.Bir meczûp aşkı tattı, bir âşıksa aşkına şarkılar yazıp ruhunu maviyle bezedi; diğeri, kaybolduğu dünyada bir sesin peşine düşerek kendini buldu. Nevâ, belki de, herkesin âşık olduğu bir kadının pür hayâliydi. Hayâlet avcısı, kendi ruhunu yakalamaya çalıştı. Zâhir ve Bâtın ise, zıtlıkların muhteşem birliğinde denge bulan iki ayrı gücün cisimleşmiş hâliydi.Suskunlar'ı okuduktan sonra aynaya bakmak, yansıyan aksinizde gerçeği görmek, gördüğünüzü işitmek ve duyduklarınızla sağırlaşıp susmak isteyeceksiniz. Sayfalar tükenip bittiğinde, kim bilir, belki de "Suskunlar"dan biri olacaksınız...

 

2852642fw4.jpg

 

4. Sevdalım Hayat

Zülfü Livaneli

Remzi Kitabevi, Ekim 2007

 

Tartışma yaratacak 'anılar denizi'Zülfü Livaneli'nin, Mutluluk ve Leyla'nın Evi adlı çok satan kitaplarının ardından beklenen anlatısı çıkıyor.Bir dönemin siyaset ve sanat olaylarına ışık tutacak, her kuşaktan insanlar arasında ilgi uyandıracak anı ve değerlendirmeleri kapsayan roman tadındaki bu kitapta, okuma serüveni peşindeki bir çocuğun düşleri, hücrelere kapatılan ve sürgünlere mahkûm edilen bir aydının serüveni anlatılıyor.

 

2847242bm4.jpg

 

5. Yedi Kapılı Kırk Oda

Murathan Mungan

Metis Yayıncılık, Ekim 2007

 

Murathan Mungan'ın Kırk Oda kitabı ilk kez 1987'de yayımlanmıştı. Yazar daha o sıralar, zaman içinde kırk öyküden oluşacak bir büyük toplama çalıştığını söylüyordu. 1999'da Üç Aynalı Kırk Oda, ilk kitaptan tam yirmi yıl sonra şimdi de Yedi Kapılı Kırk Oda geldi. Kitapta yedi öykü yer alıyor: "Dumrul ile Azrail", "Kan Kalesi", "Robenson ile Cruose", "Mavisakal", "Hamlet ile Hitler", "Wagner Körfezi", "Güvercin Gömleği". Varoluşun, kendini var etmenin yedi kapısına işaret etmeyi, giz düşürmeyi amaçlayan bu öyküler, Murathan Mungan'ın sadık okurlarını sevindirecek izlerle dolu.

 

2325172nd4.jpg

 

6. Olasılıksız

Adam Fawer

A.p.r.i.l Yayıncılık, 2007

 

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman..

 

2840762kb4.jpg

 

7. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları

J. K Rowling

Yapı Kredi Yayınları, Ekim 2007

 

Yapboz bu kitapla tamamlanıyor!

 

1997'de ilk kitabı, Harry Potter ve Felsefe Taşı yayımlandığından beri milyonlarca okuyucuyu peşinden sürükleyen Harry Potter dizisi artık sona eriyor. Dizinin yedinci kitabı Harry Potter ve Ölüm Yadigârları D&R mağazalarında satışa sunulmuştur.

 

Harry Privet Drive'da bekliyor. Voldemort ve onun meşhur yandaşları olmaksızın güvenli bir şekilde oradan uzaklaşırken ona eşlik etmek için Zümrüdüanka Yoldaşlığı geliyor - tabi eğer yapabilirlerse. Ama ya sonra Harry ne yapacak? Dumbledore'un ona bıraktığı önemli ve imkansız gibi görünen görevi nasıl yerine getirecek?

 

Harry, karanlık, tehlikeli ve imkansız gibi görünen bir görev üstlendi: Voldemort'un geriye kalan Hortkuluklarını bulmak ve onları yok etmek. Harry hiç bu kadar yalnız hissetmemiş ya da gölgelerle dolu bir gelecekle yüzleşmemişti. Ama Harry görevini tamamlamak için bir şekilde içindeki gücü bulmak zorunda. Kovuk'un sıcaklığını, güvenini ve arkadaşlığını geride bırakıp, korkmadan ya da tereddüt etmeden kendisi için planlanmış olan yolu izlemeli.Harry Potter serisinin yedinci ve son bölümünde, J.K. Rowling, sabırsızlıkla beklenen pek çok soruyu cevaplamak için muhteşem sır perdesini kaldırıyor. Büyüleyici, zengin olay örgüsü, nefes kesici kıvrım ve dönüşler, kitapları tekrar, tekrar ve tekrar okunacak olan yazarın hikaye anlatıcığında bir kraliçe olduğunu doğruluyor.

 

2842152zz4.jpg

 

8. Kayıp Söz

Oya Baydar

Can Yayınları, Ekim 2007

 

Artık yazamaz olmuş, sözü yitirmiş bir yazar. Kendisine dayatılan başarı ölçütlerini reddedip, dünyayı saran şiddetten kaçmak için uzak adalara sığınan tutkulu bir bilim kadını ve oğulları. Destanların çağrısı ve ezilmişliğin isyanıyla çıktığı dağların şiddetinden kaçan bir Kürt genci. Töreden kaçan gencecik bir kız. Bir itirafçı. İstanbul'da, bir canlı bombanın kör saldırısında parçaları dört bir yana dağılan bir yabancı. Güneydoğu'da bir şehir, özel bir kadın, özel bir yaşam. Norveç'te küçücük bir ada, hiç gelmeyecek masal prensesi annesini bekleyen bir çocuk.Şiddet nerede başlar? Laboratuvarda deney hayvanlarını keserken mi, savaşta ölürken, öldürürken mi? Çocuğuna kendi değerlerini dayatırken mi, insanın acısının fotoğrafını çekerken mi? Töreyi uygularken mi, sevişirken mi, yoksa yabancıyı ötekileştirirken mi?Bir söz arıyordu: kaynağı kurumuş, yitik sözü. Bir ses duydu: "Zarok Kuştin! Çocuğu öldürdüler!" Çığlığın peşine takıldı, uzaklara gitti, insana ulaştı ve sözü buldu.Oya Baydar'ın yeni yapıtı Kayıp Söz'de, roman, insanla ve vicdanla buluşuyor.

 

1093832vs5.jpg

 

9. Benimle Oynar mısın Anne: 365 Eğitici Çocuk Oyunu

Ali Çankırlı

Timaş Yayınları, Ekim 2007

 

Oyun, okul öncesi çocuğun en aktif öğrenme mekanizmasıdır. Aynı zamanda eğitimcilerin çok önem verdiği 'deneme-yanılma' aktivitesini de sağladığı için çocuğun kendi yeteneklerini keşfetmesine öncülük eder.

Bu kitap çocuklarınıza el becerileri kazandırmak ve öğrenme yeteneklerini geliştirmek için ne yapmanız gerektiğini oyun örnekleriyle anlatıyor.

 

2814262dy0.jpg

 

10. Şeytan Yemini

Jean-Christophe Grange

Doğan Kitapçılık, Ağustos 2007

 

Jean-Christophe Grangé’nin yeni romanı Şeytan Yemini yılın kitabı olacak.Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa’nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin--

ARALIK AYI EN ÇOK SATAN KİTAPLAR LİSTESİ

 

2874152pm5.jpg

 

1. Siyah Süt: Yeni Başlayanlar İçin Postpartum Depresyon

Elif Şafak

Doğan Kitapçılık, Kasım 2007

 

Bu kitap okunur okunmaz unutulmak için yazıldı. Suya yazı yazar gibi...

Siyap Süt kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili. Birdenbire gelen ve geldiği gibi hızla dalgalar halinde çekile çekile giden bir haletiruhiye burada incelenen. Bu haliyle elinizde tuttuğunuz kitap bir nevi tanıklık.

Otobiyografik bir roman.

(...) Annelik dünyanın en yaşanılası, en muhteşem lütuflarından biri; güzel ki hem de nasıl. Aldığı tüm övgüleri fazlasıyla hak ediyor.

Öyleyse benzersiz, öylesine kıymetli... Aynı zamanda çetrefil, karmaşık ve kimi zaman hayli ağır.

"Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülük ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için."

 

"Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülüğün ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için."

- Selim İleri

 

2847222qy1.jpg

 

2. Suskunlar

İhsan Oktay Anar

İletişim Yayıncılık, Ekim 2007

 

Eflâtun rengi hayaller kuran bir "suskun"un sözleridir, bu roman. İşittiğini gören, gördüğünü dinleyen, dinlediğini sessizliğin büyüsüyle sırlayan ve tüm bunların görkemini hikâye eden bir adamın alçakgönüllü dünyasına misafir olacaksınız, satırlar akıp giderken. O ise, muzip bir tebessümle size eşlik edecek, sessizce... Sayfaları birer birer tüketirken, benzersiz erguvanî düşlerin "gerçekliği"nde sema edeceksiniz ve bu düşlerden âdeta başınız dönecek. Hayat kadar gerçek, düş kadar inanılmaz bu dünyanın tüm kahramanlarının seslerini duyacak, nefeslerini hissedeceksiniz. Çünkü Suskunlar, sessizliğin olduğu kadar, seslerin ve sözlerin, yani musikinin romanıdır. Sonsuzluğun derin sessizliğinin "nefesini üfleyen" ve ona "can veren" bir adamın hayallerinin ete kemiğe bürünmüş kahramanları, en az sizler kadar gerçektir; ya da siz, en az onlar kadar bir düş ürünü... Bağdasar, Kirkor, Dâvut, Kalın Musa, İbrahim Dede Efendi, Rafael, Tağut, Veysel Bey ve diğerleri... Onlar, sessizliğin evreninden İhsan Oktay Anar'ın düş dünyasına duhûl ederek suskunluklarını bozmuşlardır. Bir meczûp aşkı tattı, bir âşıksa aşkına şarkılar yazıp ruhunu maviyle bezedi; diğeri, kaybolduğu dünyada bir sesin peşine düşerek kendini buldu. Nevâ, belki de, herkesin âşık olduğu bir kadının pür hayâliydi. Hayâlet avcısı, kendi ruhunu yakalamaya çalıştı. Zâhir ve Bâtın ise, zıtlıkların muhteşem birliğinde denge bulan iki ayrı gücün cisimleşmiş haliydi. Suskunlar'ı okuduktan sonra aynaya bakmak, yansıyan aksinizde gerçeği görmek, gördüğünüzü işitmek ve duyduklarınızla sağırlaşıp susmak isteyeceksiniz. Sayfalar tükenip bittiğinde, kim bilir, belki de "Suskunlar"dan biri olacaksınız...

 

2885402fn8.jpg

 

3. Ajanda 2008 Yaratıcı Direniş

Başak Ertür, Müge G. Sökmen, Emine Bora

Metis Yayınları, Aralık 2007

 

Metis okurlarının beğeni ve ilgilerinin sonucu artık gelenekselleşen Metis Ajandası kitapçılarda yerini aldı. Ajanda'nın bu yılki teması "Yaratıcı Direniş".Kendilerini gerçekçi olarak adlandıranların, reel politikacıların, strateji uzmanlarının, siyaseti halka bırakılmayacak kadar önemli addedenlerin dünyamızı ne hale soktuklarına bakınca, imkânsızı istemenin aciliyetini daha fazla anlıyoruz. Yirmi birinci yüzyıl karanlık yüzünü şimdiden belli etti. Şirket küreselleşmesi yandaşları dünyayı doludizgin tahrip ederken, topyekûn mahvımızı da hazırlıyorlar. İnsanlığın en güzel erdemlerini içlerinde barındıranların sesleri ise, açık/örtük ideolojik baskılarla, şirket çıkarlarının borazanı medyanın çarpıtmalarıyla, savaş tacirlerinin kışkırtmalarıyla iyice duyulmaz kılınıyor, siyaset yapma imkânları tümüyle yok edilmeye çalışılıyor. Bu nedenle bu yılki ajandamızı "zalimlere karşı, hayal gücü el ele" diyenlere, kıstırılmışlık duygusundan yaratıcılık, çaresizlikten ümit üretenlere ayırdık. Çünkü bizce, Raymond Williams'ın dediği gibi, "Gerçek radikallik, umutsuzluğu ikna edici bir şekilde açıklamakla değil, umudu mümkün kılmakla olur.

 

"Umudu mümkün kılanlara selam!”

 

2802252en1.jpg

 

4. Tanrı Yanılgısı

Richard Dawkins (İngiliz Galaxy Kitap Ödülü Sahibi 2007 Yılın Yazarı)

Kuzey Yayınları, Haziran 2007

 

Uluslararası Bestseller 6 Aydan Fazla New York Times Bestseller

 

Heyecanlı ve neşeli bir kitap. Dawkins, kuvvetli tezlerinin tüm gücüyle kükreyerek geliyor...

Joan Bakewell, Guardian

 

Herkesin okuması gereken bir eser. Ateistler Dawkins'in keskin zekasına ve sivri mizahına bayılacaklar.

the Economist

 

Dawkins tezlerini sergilemek için tüm gücünü ortaya koyuyor.

...canlı ve oldukça okunaklı.

Sunday Times

 

Bu cesur ve önemli bir kitap.

Desmond Morris

 

Ateşli, akıllıca, eğlenceli, moral verici ve hepsinin ötesinde ölümcül derecede gerekli...

Daily Express

 

Tam zamanında, Ateizm üzerinde coşkulu ve çok parlak bir polemik

 

Yayınlandığı ilk günden itibaren Amerika, Kanada ve İngiltere listelerinden inmeyen, çok tartışma yaratan bu eser üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen kitap hakkında birçok yanıt niteliği taşıyan kitap yayımlandı bile. Daha önce insan davranışları, canlılar ve genetik hakkında çok ilginç çalışmaları olan Richard Dawkins'in bu eseri yurtdışında olduğu kadar Türkiye'de de ses getirecek gibi görünüyor.

 

2839002ng5.jpg

 

5. Veda

Ayşe Kulin

Everest Yayınları, Ekim 2007

 

Osmanlı’nın son günleri…Eli kolu bağlanmış bir padişah…İşgal altında bir İstanbul…Ve… Esir şehirde bir konak…

 

Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.Ayşe Kulin'in her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubu ile okurlarının elinden bırakamayacakları bir kitap bu. Günümüz Türk edebiyatında neredeyse eşsiz olan, biyografik veriler ile roman tekniğini birleştirmekteki ustalığını bir kez daha sergileyen Kulin, bu kez bir İstanbul öyküsü bir imparatorluk tarihini birlikte ele alıyor.

 

2852642fw4.jpg

 

6. Sevdalım Hayat

Zülfü Livaneli

Remzi Kitabevi, Ekim 2007

 

Tartışma yaratacak 'anılar denizi'Zülfü Livaneli'nin, Mutluluk ve Leyla'nın Evi adlı çok satan kitaplarının ardından beklenen anlatısı çıkıyor.Bir dönemin siyaset ve sanat olaylarına ışık tutacak, her kuşaktan insanlar arasında ilgi uyandıracak anı ve değerlendirmeleri kapsayan roman tadındaki bu kitapta, okuma serüveni peşindeki bir çocuğun düşleri, hücrelere kapatılan ve sürgünlere mahkûm edilen bir aydının serüveni anlatılıyor.

 

2847242bm4.jpg

 

7. Yedi Kapılı Kırk Oda

Murathan Mungan

Metis Yayıncılık, Ekim 2007

 

Murathan Mungan'ın Kırk Oda kitabı ilk kez 1987'de yayımlanmıştı. Yazar daha o sıralar, zaman içinde kırk öyküden oluşacak bir büyük toplama çalıştığını söylüyordu. 1999'da Üç Aynalı Kırk Oda, ilk kitaptan tam yirmi yıl sonra şimdi de Yedi Kapılı Kırk Oda geldi. Kitapta yedi öykü yer alıyor: "Dumrul ile Azrail", "Kan Kalesi", "Robenson ile Cruose", "Mavisakal", "Hamlet ile Hitler", "Wagner Körfezi", "Güvercin Gömleği". Varoluşun, kendini var etmenin yedi kapısına işaret etmeyi, giz düşürmeyi amaçlayan bu öyküler, Murathan Mungan'ın sadık okurlarını sevindirecek izlerle dolu.

 

2325172nd4.jpg

 

8. Olasılıksız

Adam Fawer

A.p.r.i.l Yayıncılık, 2007

 

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman..

 

2865252wz8.jpg

 

9. Görmek ve Fark Etmek

Alain de Botton

Sel Yayıncılık, Ekim 2007

 

Modern toplumun yalnız, hüzünlü, mutsuz insanları, hayatlarını değiştirmek için yazarlardan, ressamlardan, tarihi kişiliklerden ve felsefecilerden yardım alabilirler. Flaubert iç sıkıntısına iyi gelebilir, Peter de Hooch sıradan hayatı sevdirebilir, Louis-Philippe mizahın gücünü öğretebilir, Aristo çalışmanın sefaletini anlatabilir.

 

Alain de Botton Görmek ve Fark Etmek' te okurları edebiyat, resim, felsefe ve tarihin ilginç labirentlerinde bilgilendirici ve keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Sıkıcı kentlerin büyüleyiciliğinden yalnız erkeklerin ruh hallerine, hayvanat bahçesinin güzelliğinden yazma sıkıntısına uzanan bu yolculukta okurlar en gizli duygu ve düşünceleriyle karşılaşarak kendilerini buluyorlar.

 

2893152gk1.jpg

 

10. NTV 2007 Almanak: Türkiye’de ve Dünya’da Fotoğraflarla Bir Yıl

Kolektif

NTV Yayınları, Aralık 2007

 

NTV 2007 Almanağı, geçen bir yılın Türkiye'sinin ve dünyasının bir resmini sunmayı amaçlıyor. NTV 2007 almanağı, anlatımcı bir dille ele alınan yazıların ve çarpıcı fotoğrafların yanı sıra bir dizi önemli yazıya da yer veriyor:Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, AB açısından 2007'yi değerlendirdi ve 2008 için önceliklerini yazdı.AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, ve AB Parlamentosu'nun Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten Türkiye-AB ilişkilerini iki ayrı perspektiften yazdı.Rus siyaset bilimci Boris Kagarlitski, Rusya'nın dünya sahnesindeki rolünü ve Putin'in hamlelerini değerlendirdi.Suriyeli siyaset bilimci Sami Moubayed, Arap dünyasının demokrasiyle imtihanını irdeledi.Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı ve PASOK lideri Yorgo Papandreu, arkadaşı İsmail Cem'in; Murat Karayalçın, Cumhuriyet tarihinin belki de en değişik siyaset adamını, Erdal İnönü'nün,Prof. İlhan Tekeli, değişimin sosyoloğu Prof. Mübeccel Kıray'ın ardından;Sevin Okyay, sinemanın kurucu babaları Ingmar Bergman ve Michelangelo Antonioni'nin ardından yazdı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin--

OCAK AYI EN ÇOK SATAN KİTAPLAR LİSTESİ

 

2874152pm5.jpg

 

1. Siyah Süt: Yeni Başlayanlar İçin Postpartum Depresyon

Elif Şafak

Doğan Kitapçılık, Kasım 2007

 

Bu kitap okunur okunmaz unutulmak için yazıldı. Suya yazı yazar gibi...

Siyap Süt kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili. Birdenbire gelen ve geldiği gibi hızla dalgalar halinde çekile çekile giden bir haletiruhiye burada incelenen. Bu haliyle elinizde tuttuğunuz kitap bir nevi tanıklık.

Otobiyografik bir roman.

(...) Annelik dünyanın en yaşanılası, en muhteşem lütuflarından biri; güzel ki hem de nasıl. Aldığı tüm övgüleri fazlasıyla hak ediyor.

Öyleyse benzersiz, öylesine kıymetli... Aynı zamanda çetrefil, karmaşık ve kimi zaman hayli ağır.

"Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülük ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için."

 

"Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülüğün ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için."

- Selim İleri

 

 

2325172nd4.jpg

 

2. Olasılıksız

Adam Fawer

A.p.r.i.l Yayıncılık, 2007

 

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman..

 

 

2847222qy1.jpg

 

3. Suskunlar

İhsan Oktay Anar

İletişim Yayıncılık, Ekim 2007

 

Eflâtun rengi hayaller kuran bir "suskun"un sözleridir, bu roman. İşittiğini gören, gördüğünü dinleyen, dinlediğini sessizliğin büyüsüyle sırlayan ve tüm bunların görkemini hikâye eden bir adamın alçakgönüllü dünyasına misafir olacaksınız, satırlar akıp giderken. O ise, muzip bir tebessümle size eşlik edecek, sessizce... Sayfaları birer birer tüketirken, benzersiz erguvanî düşlerin "gerçekliği"nde sema edeceksiniz ve bu düşlerden âdeta başınız dönecek. Hayat kadar gerçek, düş kadar inanılmaz bu dünyanın tüm kahramanlarının seslerini duyacak, nefeslerini hissedeceksiniz. Çünkü Suskunlar, sessizliğin olduğu kadar, seslerin ve sözlerin, yani musikinin romanıdır. Sonsuzluğun derin sessizliğinin "nefesini üfleyen" ve ona "can veren" bir adamın hayallerinin ete kemiğe bürünmüş kahramanları, en az sizler kadar gerçektir; ya da siz, en az onlar kadar bir düş ürünü... Bağdasar, Kirkor, Dâvut, Kalın Musa, İbrahim Dede Efendi, Rafael, Tağut, Veysel Bey ve diğerleri... Onlar, sessizliğin evreninden İhsan Oktay Anar'ın düş dünyasına duhûl ederek suskunluklarını bozmuşlardır. Bir meczûp aşkı tattı, bir âşıksa aşkına şarkılar yazıp ruhunu maviyle bezedi; diğeri, kaybolduğu dünyada bir sesin peşine düşerek kendini buldu. Nevâ, belki de, herkesin âşık olduğu bir kadının pür hayâliydi. Hayâlet avcısı, kendi ruhunu yakalamaya çalıştı. Zâhir ve Bâtın ise, zıtlıkların muhteşem birliğinde denge bulan iki ayrı gücün cisimleşmiş haliydi. Suskunlar'ı okuduktan sonra aynaya bakmak, yansıyan aksinizde gerçeği görmek, gördüğünüzü işitmek ve duyduklarınızla sağırlaşıp susmak isteyeceksiniz. Sayfalar tükenip bittiğinde, kim bilir, belki de "Suskunlar"dan biri olacaksınız...

 

 

2839002ng5.jpg

 

4. Veda

Ayşe Kulin

Everest Yayınları, Ekim 2007

 

Osmanlı’nın son günleri…Eli kolu bağlanmış bir padişah…İşgal altında bir İstanbul…Ve… Esir şehirde bir konak…

 

Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.Ayşe Kulin'in her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubu ile okurlarının elinden bırakamayacakları bir kitap bu. Günümüz Türk edebiyatında neredeyse eşsiz olan, biyografik veriler ile roman tekniğini birleştirmekteki ustalığını bir kez daha sergileyen Kulin, bu kez bir İstanbul öyküsü bir imparatorluk tarihini birlikte ele alıyor.

 

 

2891782zz4.jpg

 

5. Portobello Cadısı

Paulo COELHO

Can Yayınları, Ocak 2008

 

Gizemli bir kadının öyküsü

Onu yakından tanıyan, belki de hiç tanımayan dostlarının ağzından kim olduğumuzdan emin olmasak da, kendimize karşı her zaman içten olma cesaretini nasıl ediniriz?

Paulo Coelho, yeni romanı Portobello Cadısı'nda bu sorunun yanıtını arıyor. Portobello Cadısı, Athena adlı gizemli bir kadının öyküsünü, onu çok iyi tanıyan ya da hiç tanımayan yakınlarının ağzından anlatıyor.

İnsanlar bir gerçeklik yaratıyorlar, sonra da kendi yarattıkları gerçekliğin kurbanı oluyorlar. Athena işte buna başkaldırdı ve bunun için büyük bir bedel ödedi...

Heron Ryan, gazeteci

 

Athena, duygularımı biraz olsun göz önüne almadan kullandı ve yönlendirdi beni. Hocamdı, kutsal sırları aktarmayı, aslında hepimizde var olan o bilinmeyen gücü uyandırmayı üstlenmişti. O yabancı denize atıldığımızda, bize yol gösterenlere körü körüne güveniriz, çünkü bizden daha fazla bildiklerine inanırız...

Andrea McCain

Tiyatro Oyuncusu

 

Athena'nın en büyük sorunu, 21. yüzyılda yaşayan bir 22. yüzyıl kadını olması ve bu gerçeği hiç gizlememesiydi. Bir bedel ödedi mi? Kuşkusuz, ödedi. Ama coşkuyla taşan gerçek benliğini bastırsaydı, çok daha büyük bir bedel ödeyecekti. Durmadan "başkaları ne der" diye kaygılanan, kırgın ve mutsuz biri olacaktı...

Deidre O'Neill, Edda diye biliniyor

 

 

2802252en1.jpg

 

6. Tanrı Yanılgısı

Richard Dawkins (İngiliz Galaxy Kitap Ödülü Sahibi 2007 Yılın Yazarı)

Kuzey Yayınları, Haziran 2007

 

Uluslararası Bestseller 6 Aydan Fazla New York Times Bestseller

 

Heyecanlı ve neşeli bir kitap. Dawkins, kuvvetli tezlerinin tüm gücüyle kükreyerek geliyor...

Joan Bakewell, Guardian

 

Herkesin okuması gereken bir eser. Ateistler Dawkins'in keskin zekasına ve sivri mizahına bayılacaklar.

the Economist

 

Dawkins tezlerini sergilemek için tüm gücünü ortaya koyuyor.

...canlı ve oldukça okunaklı.

Sunday Times

 

Bu cesur ve önemli bir kitap.

Desmond Morris

 

Ateşli, akıllıca, eğlenceli, moral verici ve hepsinin ötesinde ölümcül derecede gerekli...

Daily Express

 

Tam zamanında, Ateizm üzerinde coşkulu ve çok parlak bir polemik

 

Yayınlandığı ilk günden itibaren Amerika, Kanada ve İngiltere listelerinden inmeyen, çok tartışma yaratan bu eser üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen kitap hakkında birçok yanıt niteliği taşıyan kitap yayımlandı bile. Daha önce insan davranışları, canlılar ve genetik hakkında çok ilginç çalışmaları olan Richard Dawkins'in bu eseri yurtdışında olduğu kadar Türkiye'de de ses getirecek gibi görünüyor.

 

 

2852642fw4.jpg

 

7. Sevdalım Hayat

Zülfü Livaneli

Remzi Kitabevi, Ekim 2007

 

Tartışma yaratacak 'anılar denizi'Zülfü Livaneli'nin, Mutluluk ve Leyla'nın Evi adlı çok satan kitaplarının ardından beklenen anlatısı çıkıyor.Bir dönemin siyaset ve sanat olaylarına ışık tutacak, her kuşaktan insanlar arasında ilgi uyandıracak anı ve değerlendirmeleri kapsayan roman tadındaki bu kitapta, okuma serüveni peşindeki bir çocuğun düşleri, hücrelere kapatılan ve sürgünlere mahkûm edilen bir aydının serüveni anlatılıyor.

 

 

2910682pi1.jpg

 

8. Ecevit ve Gizli Arşivi

Can Dündar, Rıdvan Akar

İmge Kitabevi, Ocak 2008

 

Oran'daki büro-evin salonunun hemen arkasındaki odanın dört duvarı kütüphaneyle çevriliydi. Kütüphanede raflar...

Raflarda dosyalar...

Dosyalarda mektuplar, yazılar, raporlar...

Kapağını kaldırdığımız her dosya, yakın tarihin bir başka karanlık köşesini aydınlatıyor; okuduğumuz her sayfa, bilmediğimiz bir olaya ışık tutuyordu. Kısa zamanda bunun sadece Ecevit'in değil, Türkiye'nin arşivi olduğunu fark ettik. Orada yazılanlar hepimizin tarihiydi. Bir kısmı tarih olsa da çoğu hâlâ günceldi. Belgeselde ve kitapta kullanmak için izin istedik. Ecevit, izin verdi.

İşte bu kitapla o paha biçilmez arşivin bazı önemli belgeleri kamuoyuna açılıyor; arşivin sahibinin yaşamöyküsüyle birlikte... Büyük çoğunluğu ilk kez yayınlanan bu belgeler, sadece Ecevit'i merak edenlere değil, yakınçağ Türkiye siyasi tarihini inceleyenlere de ışık tutacak nitelikte...

 

 

2904232mk1.jpg

 

9. Yaşama Yerleşmek: Küçük Şeyler 3

Üstün Dökmen

Remzi Kitabevi, Ocak 2008

 

Küçük Şeyler dizisinin yeni kitabı…

Bazılarımız bazen dört elle sarılır yaşama…

Fark ederek, hissederek, ânı yaşayarak…

Bazıları ise parmak ucuyla tutar yaşamı…

Prof. Dr. Üstün Dökmen, bu kitabında yaşama yerleşmenin koşullarını anlatıyor.

 

 

2885512wy9.jpg

 

10. Sırça Tuzak

Nermin Bezmen

Remzi Kitabevi, Aralık 2007

 

Dışarıdan hayran olunan içi tuzaklarla dolu sırça köşklerin hikâyesi…

 

Nesillerin birikimiyle büyümüş bir sanayi imparatorluğu ve bu imparatorluğu yöneten son iki nesil aile bireylerinin dışarıdan gıptayla izlenen birlik ve beraberlikleri.

 

…Ve içlerinden biri; hırslı, kıskanç, megaloman, küstah, yalancı… Ruhsuz varlığını bu imparatorluğa tek başına sahip olmaya adamış ve şeytanıyla buluşmuş bir adam.

 

Sadece kendini seven, her şeyi herkesten iyi bildiğine, en mükemmel olduğuna inanan bu adamın bilmediği bir şey vardı: İhtiraslar yetenekleri aşınca bundan trajedi doğması kaçınılmazdı ve onun arsız hayalleri, hem dev bir holdingi hem koca bir aileyi çatırdatacaktı.

 

“Bütün imparatorluklar hazımsızlıktan ölür.” demiş, Napoléon Bonaparte. Bu kitaptaki öykü, Vardar İmparatorluğu'nun ölüm tuzağında birinci perdedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin--

ŞUBAT AYI EN ÇOK SATAN KİTAPLAR LİSTESİ

 

2325172nd4.jpg

 

1. Olasılıksız

Adam Fawer

A.p.r.i.l Yayıncılık, 2007

 

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman..

 

 

2874152pm5.jpg

 

2. Siyah Süt: Yeni Başlayanlar İçin Postpartum Depresyon

Elif Şafak

Doğan Kitapçılık, Kasım 2007

 

Bu kitap okunur okunmaz unutulmak için yazıldı. Suya yazı yazar gibi...

Siyap Süt kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili. Birdenbire gelen ve geldiği gibi hızla dalgalar halinde çekile çekile giden bir haletiruhiye burada incelenen. Bu haliyle elinizde tuttuğunuz kitap bir nevi tanıklık.

Otobiyografik bir roman.

(...) Annelik dünyanın en yaşanılası, en muhteşem lütuflarından biri; güzel ki hem de nasıl. Aldığı tüm övgüleri fazlasıyla hak ediyor.

Öyleyse benzersiz, öylesine kıymetli... Aynı zamanda çetrefil, karmaşık ve kimi zaman hayli ağır.

"Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülük ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için."

 

"Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülüğün ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için."

- Selim İleri

 

 

2847222qy1.jpg

 

3. Suskunlar

İhsan Oktay Anar

İletişim Yayıncılık, Ekim 2007

 

Eflâtun rengi hayaller kuran bir "suskun"un sözleridir, bu roman. İşittiğini gören, gördüğünü dinleyen, dinlediğini sessizliğin büyüsüyle sırlayan ve tüm bunların görkemini hikâye eden bir adamın alçakgönüllü dünyasına misafir olacaksınız, satırlar akıp giderken. O ise, muzip bir tebessümle size eşlik edecek, sessizce... Sayfaları birer birer tüketirken, benzersiz erguvanî düşlerin "gerçekliği"nde sema edeceksiniz ve bu düşlerden âdeta başınız dönecek. Hayat kadar gerçek, düş kadar inanılmaz bu dünyanın tüm kahramanlarının seslerini duyacak, nefeslerini hissedeceksiniz. Çünkü Suskunlar, sessizliğin olduğu kadar, seslerin ve sözlerin, yani musikinin romanıdır. Sonsuzluğun derin sessizliğinin "nefesini üfleyen" ve ona "can veren" bir adamın hayallerinin ete kemiğe bürünmüş kahramanları, en az sizler kadar gerçektir; ya da siz, en az onlar kadar bir düş ürünü... Bağdasar, Kirkor, Dâvut, Kalın Musa, İbrahim Dede Efendi, Rafael, Tağut, Veysel Bey ve diğerleri... Onlar, sessizliğin evreninden İhsan Oktay Anar'ın düş dünyasına duhûl ederek suskunluklarını bozmuşlardır. Bir meczûp aşkı tattı, bir âşıksa aşkına şarkılar yazıp ruhunu maviyle bezedi; diğeri, kaybolduğu dünyada bir sesin peşine düşerek kendini buldu. Nevâ, belki de, herkesin âşık olduğu bir kadının pür hayâliydi. Hayâlet avcısı, kendi ruhunu yakalamaya çalıştı. Zâhir ve Bâtın ise, zıtlıkların muhteşem birliğinde denge bulan iki ayrı gücün cisimleşmiş haliydi. Suskunlar'ı okuduktan sonra aynaya bakmak, yansıyan aksinizde gerçeği görmek, gördüğünüzü işitmek ve duyduklarınızla sağırlaşıp susmak isteyeceksiniz. Sayfalar tükenip bittiğinde, kim bilir, belki de "Suskunlar"dan biri olacaksınız...

 

 

2891782zz4.jpg

 

4. Portobello Cadısı

Paulo COELHO

Can Yayınları, Ocak 2008

 

Gizemli bir kadının öyküsü

Onu yakından tanıyan, belki de hiç tanımayan dostlarının ağzından kim olduğumuzdan emin olmasak da, kendimize karşı her zaman içten olma cesaretini nasıl ediniriz?

Paulo Coelho, yeni romanı Portobello Cadısı'nda bu sorunun yanıtını arıyor. Portobello Cadısı, Athena adlı gizemli bir kadının öyküsünü, onu çok iyi tanıyan ya da hiç tanımayan yakınlarının ağzından anlatıyor.

İnsanlar bir gerçeklik yaratıyorlar, sonra da kendi yarattıkları gerçekliğin kurbanı oluyorlar. Athena işte buna başkaldırdı ve bunun için büyük bir bedel ödedi...

Heron Ryan, Gazeteci

 

Athena, duygularımı biraz olsun göz önüne almadan kullandı ve yönlendirdi beni. Hocamdı, kutsal sırları aktarmayı, aslında hepimizde var olan o bilinmeyen gücü uyandırmayı üstlenmişti. O yabancı denize atıldığımızda, bize yol gösterenlere körü körüne güveniriz, çünkü bizden daha fazla bildiklerine inanırız...

Andrea McCain

Tiyatro Oyuncusu

 

Athena'nın en büyük sorunu, 21. yüzyılda yaşayan bir 22. yüzyıl kadını olması ve bu gerçeği hiç gizlememesiydi. Bir bedel ödedi mi? Kuşkusuz, ödedi. Ama coşkuyla taşan gerçek benliğini bastırsaydı, çok daha büyük bir bedel ödeyecekti. Durmadan "başkaları ne der" diye kaygılanan, kırgın ve mutsuz biri olacaktı...

Deidre O'Neill, Edda diye biliniyor.

 

2802252en1.jpg

 

5. Tanrı Yanılgısı

Richard Dawkins (İngiliz Galaxy Kitap Ödülü Sahibi 2007 Yılın Yazarı)

Kuzey Yayınları, Haziran 2007

 

Uluslararası Bestseller 6 Aydan Fazla New York Times Bestseller

 

Heyecanlı ve neşeli bir kitap. Dawkins, kuvvetli tezlerinin tüm gücüyle kükreyerek geliyor...

Joan Bakewell, Guardian

 

Herkesin okuması gereken bir eser. Ateistler Dawkins'in keskin zekasına ve sivri mizahına bayılacaklar.

the Economist

 

Dawkins tezlerini sergilemek için tüm gücünü ortaya koyuyor.

...canlı ve oldukça okunaklı.

Sunday Times

 

Bu cesur ve önemli bir kitap.

Desmond Morris

 

Ateşli, akıllıca, eğlenceli, moral verici ve hepsinin ötesinde ölümcül derecede gerekli...

Daily Express

 

Tam zamanında, Ateizm üzerinde coşkulu ve çok parlak bir polemik

 

Yayınlandığı ilk günden itibaren Amerika, Kanada ve İngiltere listelerinden inmeyen, çok tartışma yaratan bu eser üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen kitap hakkında birçok yanıt niteliği taşıyan kitap yayımlandı bile. Daha önce insan davranışları, canlılar ve genetik hakkında çok ilginç çalışmaları olan Richard Dawkins'in bu eseri yurtdışında olduğu kadar Türkiye'de de ses getirecek gibi görünüyor.

 

 

2839002ng5.jpg

 

6. Veda

Ayşe Kulin

Everest Yayınları, Ekim 2007

 

Osmanlı’nın son günleri…Eli kolu bağlanmış bir padişah…İşgal altında bir İstanbul…Ve… Esir şehirde bir konak…

 

Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.Ayşe Kulin'in her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubu ile okurlarının elinden bırakamayacakları bir kitap bu. Günümüz Türk edebiyatında neredeyse eşsiz olan, biyografik veriler ile roman tekniğini birleştirmekteki ustalığını bir kez daha sergileyen Kulin, bu kez bir İstanbul öyküsü bir imparatorluk tarihini birlikte ele alıyor.

 

 

2852642fw4.jpg

 

7. Sevdalım Hayat

Zülfü Livaneli

Remzi Kitabevi, Ekim 2007

 

Tartışma yaratacak 'anılar denizi'Zülfü Livaneli'nin, Mutluluk ve Leyla'nın Evi adlı çok satan kitaplarının ardından beklenen anlatısı çıkıyor.Bir dönemin siyaset ve sanat olaylarına ışık tutacak, her kuşaktan insanlar arasında ilgi uyandıracak anı ve değerlendirmeleri kapsayan roman tadındaki bu kitapta, okuma serüveni peşindeki bir çocuğun düşleri, hücrelere kapatılan ve sürgünlere mahkûm edilen bir aydının serüveni anlatılıyor.

 

 

2910682pi1.jpg

 

8. İstanbul Sokakları / 101 Yazardan 100 Sokak

Kolektif

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık (YKY), Şubat 2008

 

101 yazar 100 sokakta İstanbul'u anlatıyor, okurunun elinden tutup kendi sokağında gezdiriyor. İstanbul sokak sokak, kıyı bucak sırlarını açıyor. Unutulmaz bir "İstanbul hatırası" yaşatan bir kitap: İstanbul Sokakları.

İstanbul'un son yarım yüzyılının kişisel tarihlerle buluştuğu bir kitap İstanbul Sokakları: 100 sokak, 101 insan, 101 anı, 101 hikâyeli bir kitap... Minyatür bir kent: her sokağında bir yazarın dolanıp düş kurduğu 100 sokaklı bir kentte, bir anı-kentte gezinme keyfi yaşatan bir kitap.

 

Kitabın ilginç özellikleri:

101 yazardan 25'i kadın; en yaşlısı 1925 en genci 1983 doğumlu. 101 sokaktan 35'i Anadolu yakasında. Memet Fuat'ın kendi sokağını "yapmış" olması, farklı semtlerde, farklı yakalarda da olsa kimi sokakların garip benzerlikleri, isim değişiklikleri dikkati çekiyor. Cağaloğlu'ndaki "Çatalçeşme Sokağı"nda iki yazarın buluşmasıysa kitabın çatallandığı nokta: "101 Yazardan 100 Sokak" o yüzden.

Yitirdiğimiz yazarlarla sokaklar da bu kitapta

 

101 yazardan 5'ini yitirdik: Memet Fuat (2002), Muzaffer Buyrukçu (2006), Cenk Koyuncu (2006), Samih Rifat (2007), Erhan Bener (2007). Bir de bugün yerinde yeller esen sokaklar var, belediyelerin türlü nedenlerle yok ettikleri; onların acı sonu diğerlerini de ürkütüyor kuşkusuz.

101 yazar elinizden tutup kendi sokağına, kim bilir kaç yapıtını kurup düşlediği yere götürecek sizi. İstanbul yine parıltılar saçacak... İyi kötü sırlarını, sokak sokak, kıyı bucak ama 101 kalemden okumuş olacaksınız, her sokağı bir ömür İstanbul'un.

 

 

2904232mk1.jpg

 

9. Yaşama Yerleşmek: Küçük Şeyler 3

Üstün Dökmen

Remzi Kitabevi, Ocak 2008

 

Küçük Şeyler dizisinin yeni kitabı…

Bazılarımız bazen dört elle sarılır yaşama…

Fark ederek, hissederek, ânı yaşayarak…

Bazıları ise parmak ucuyla tutar yaşamı…

Prof. Dr. Üstün Dökmen, bu kitabında yaşama yerleşmenin koşullarını anlatıyor.

 

 

2913862fb2.jpg

 

10. Gümüş Yıldönümü

Maeve BINCHY

Doğan Kitapçılık, Şubat 2008

 

Anne babalarının evliliklerinin gümüş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan bir ailenin hikâyesi...

Deirdre ve Desmond Doyle çifti evliliklerinin 25. yıl dönümünü kutlarken pürüzsüz sandıkları ya da öyle olmasını diledikleri evliliklerinin gerçekleriyle de yüzleşirler. Aile ve dostları bir araya geldiğinde ortaya dökülen sırlar, Doyle ailesini dağıtacak mı yoksa onları birbirine daha mı çok kenetleyecek?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

1. Diriliş "Çanakkale 1915" - Turgut Özakman - Bilgi Yayınevi

 

2. Tarihin İzinde - İlber Ortaylı - Profil Yayıncılık

 

3. Olasılıksız - Adam Fawer - April Yayıncılık

 

4. Allah'ın Kızları - Nedim Gürsel - Doğan Kitap

 

5. İhanet Çemberi - Bülent Orakoğlu - Timaş Yayınları

 

6. Operasyon Ergenekon - Şamil Tayyar - Timaş Yayınları

 

7. Ama Hangi Atatürk - Taha Akyol - Doğan Kitap

 

8. Yaşama Yerleşmek - Üstün Dökmen - Remzi Kitabevi

 

9. Veda - Ayşe Kulin - Everest Yayınları

 

10. İstanbul Sokakları - Murat Yalçın - Yapı Kredi Yayınları

 

 

 

www.imge.com.tr

 

1. Diriliş - Çanakkale 1915- Turgut Özakman -Bilgi

2. Mağdurun Dili -Nurdan Gürbilek -Metis

3. Dönüşüm -Franz Kafka -İmge

4. Kürk Mantolu Madonna -Sabahattin Ali -Yapı Kredi

5. Suskunlar- İhsan Oktay Anar -İletişim

6. Var ve Yok Ne?-Ciltli -M. Sadullah Öztürk

7. Allah'ın Kızları -Nedim Gürsel -Doğan Kitap

8. Küçük Prens -Antoine de Saint-Exupery- Hece

9. Puslu Camın Arkasından -Sadun Aren- İmge

10. Yolda- Jack Kerouac -Ayrıntı

 

www.kitapyurdu.com

 

1.Diriliş Çanakkale 1915

2.İhanet Çemberi & PKK' yı Yöneten Türkler

3.Tarihin İzinde

4.Operasyon Ergenekon

5.Yaşama Yerleşmek

6.Olasılıksız

7.Kimya Hatun

8.Geri Gel Ey Osmanlı !

9.Veda / Esir Şehirde Bir Konak

10.Siyah Süt

 

www.pandora.com.tr

 

Edebiyat

1 Diriliş : Çanakkale 1915

2 Siyah Süt

3 Gümüş Yıldönümü

4 Yemin Gecesi : Leyla Zana'nın Yaşamöyküsü

5 Veda : Esir Şehirde Bir Konak

 

Edebiyat Dışı

1 İstanbul Sokakları : 101 Yazardan 100 Sokak

2 İhanet Çemberi : PKK'yı Yöneten Türkler

3 AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu

4 Yaşama Yerleşmek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Çok Satılan kitaplar

Akp Çoktan Kapatılmalıydı

Yazar: Vural Savaş Yayınevi: Bilgi Yayınevi Vural Savaş'ın "Hayatımın kitabı" dediği çalışması... "Anayasa Mahkemesinin bugüne kadarki uygulamaları göz önünde tutulunca, laikliğe aykırı davranışları nedeniyle AKP'nin kesinlikle kapatılması gerekir." AKP'nin ve AKP'yi yöneten kişiler...

 

 

 

 

İnanç

Yazar: Jane Austen Yayınevi: Armoni Yayıncılık Dünya edebiyatının usta yazarlarından Jane Austen'in en bilinen eseri olan roman, karakterlerinin ayrıntılı bir şekilde verilmesi ve son derece ilginç içeriği ile dikkati çekmektedir. Eser, genç bir kızın beyninde geliştirdiği ilkelerin, ...

 

 

 

 

Siyah Süt

Yayınevi: Doğan Kitapçılık ''Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülüğün ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için.'' ...

 

 

 

 

The Secret ( Sır )

Yazar: Rhonda Byrne Yayınevi: Mia (Owo) Basım Yayın "Bu sırrın ne olduğunu söyleyemem.Tek söyleyebildiğim varolduğu." (Alexander Graham Bell-Telefonun Mucidi) Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı sa...

 

 

 

 

Akp, Ordu, Amerika Üçgenindeki Türkiye

Yayınevi: Truva Yayınları AKP Nasıl Ortaya Çıktı? · Büyük Sermaye AKP’nin Arkasında· Amerika ve Avrupa’yı Arkasına Alanlar· TSK, BOP ve Türban· Muz Değil, Lahmacun Cumhuriyeti· Kıbrıs, BOP ve Kolordu· İki Başlılık ve Irak’ın Kuzeyi · Amerika’ya Gerçek ve Sahte Tepkiler 224 sayfa, 2. hamur, ...

 

 

 

 

İhaneti Gördüm

Yazar: Erdal Sarızeybek Yayınevi: Pozitif Yayıncılık Türk yakın tarihini anlamak için o dönemi yaşayanların anılarını objektif bir şekilde yazmaları gerekir. Askerler, siyasiler, üst düzey bürokratlar başından geçenleri genç kuşaklara aktarırsa gelecekteki yaşanması muhtemel sorunları...

 

 

 

 

İhanet Çemberi / Pkk'yı Yöneten Türkler"

Yazar: Bülent Orakoğlu Yayınevi: Timaş Yayınevi "Abdullah Öcalan, ABD güdümlü Ergenekon örgütünün bir üyesiydi. İlk eğitimini bu örgütün içinde almıştır. ABD, İngiltere ve İsrail derin devletleri ile bizim Ergenekon'un ortak kararıyla, Türkiye'deki ayrılıkçı iç dinamikleri kontrol etm...

 

 

 

 

Gerçekle Yüzleşmek

Yazar: Sebahattin Zorlu Yayınevi: Cinius Yayınları Ey kendini küçük bir şey sanan; İnsanda doğar, batar iki cihan; Sen onu et kemik görürsün ama: O'ndan başkası değildir yaşayan. Dur ey yolcu! Kutsal bir vadidesin! Yolculuk seni epeyce yormuş, üstelik de kirlenmişsin. Bu vadinin ardı...

 

 

 

 

Yüz Yogası

Yazar: Lourdes Julian Doplito Çabuk Yayınevi: Kaknüs Yayınları 10 Yaş Gençleşmenin Sırlarını Keşfedin Kadın erkek hepimiz, 30-35 yaşımızdan itibaren yüzümüzdeki ilk sarkma ve kırışıklık belirtilerini fark ederiz. Kaşlar yavaş yavaş düşmeye başlar; alında ve boyunda çizgiler, gözler ve...

 

 

 

 

Türklerin Tarihi

Yazar: Jean-Paul Roux Yayınevi: Kabalcı Yayınevi Kuzey ormanlarından çıkıp geldiler, cesur, dağınık, marifetli ve henüz yolun başındaydılar. Önce bozkıra, sonra Çin içlerine ve sonra da sonu başı belli olmayan bir sel gibi garba doğru yayıldılar ... Türkler adıyla tarihe geçen bu boy...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Çok Satan Kitaplar Kasım 2008

 

1- Cahillikler Kitabı - John Lloyd,John Mitchinson - NTV Yayınları

Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış?Bu kitap, yaygın kanılarla ilgili yanlış bilgilerimizin ve yanlış anlamalarımızın kapsamlı bir listesini sunuyor.

 

2- Son Ada - Zülfü Livaneli - Remzi Kitabevi

Darbeci bir başkan, emeklilik yıllarını geçirmek üzere, herkesin her şeyiyle hoşnut olduğu cennet bir adaya yerleşir. Başkan, ruhuna dek işlemiş olan yıkıcılık potansiyelini, geçmiş politik gücünden de yararlanarak kullanmaya kararlıdır. Bu doğrultuda tüm adayı etkileyecek müdahalelere girişir.

 

3- Zar Adam - Luke Rhinehart - Pegasus Yayıncılık

Gündelik hayatından monotonluğundan sıkılmış psikiyatrist Luke Rhinehart Manhattan'da eşi ve iki çocuğuyla yaşamaktadır. Hem Batı hem de Doğu felsefelerinin hayatın anlamı alternatiflerinden tatminsizlik yaşayarak basit zar atışlarıyla kendi dinini oluşturarak hayatını sonsuza kadar değiştirir.

 

4- Olasılıksız - Adam Fawer - April Yayıncılık

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto?da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?

 

5- Bakirenin Aşığı - Philippa Gregory - Artemis Yayınları

Boleyn Kızı ve Kraliçenin Soytarısı romanının yazarından, Kraliçe Elizabeth döneminin ilk yıllarını ve o tehlikeli günleri anlatan, nefes kesici bir roman. İngiltere'nin yeni kraliçesi olmuş Elizabeth'i bekleyen iki büyük tehlike vardı: Fransızlar'ın, İskoçya'yı istila edip İskoçya Kraliçesi Mary'yi tahta geçirme tehdidi ve Elizabeth'in, vatan hainliğinden hüküm giyip zindanda kalmış Robert Dudley'ye olan tutkulu aşkı.

 

6- Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk - İletişim Yayınları

Yalnız aşk değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki düşüncelerinizi de derinden etkileyecek bir roman...

 

7- Karanlıktaki Adam - Paul Auster - Can Yayınları

Uçsuz bucaksız Amerika kırsalının bir beyaz gecesinde daha, dünyayı kafamın içinde döndürerek yeni bir uykusuzluk nöbetiyle boğuşurken karanlıkta tek başınayım...

 

8-Her Kuşun Eti Yenmez - Emin Çölaşan - Bilgi Yayınevi

Emin Çölaşan, Hürriyet?ten kovulma sürecini anlattığı ve bir milyon kişinin okuduğu Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi kitabından sonra, ?işsizlik günlerinde? yaşadığı duyguları ve olayları bu kitapta anlattı. Bu konuda daha önce yazdıklarının nasıl doğru çıktığını, Tayyip Erdoğan ve Aydın Doğan?ın sözleriyle kanıtladı.

 

9- Yanılmışım Tanrı Varmış - Antony Flew - Profil Yayıncılık

Dünyanın en ünlü ateisti fikrini nasıl değiştirdi?

 

10- Destina - Mine G. Kırıkkanat - Literatür Yayıncılık

Henüz yaşanmamış yakın bir geleceği anlattığı Destina?da ?Bu romanda yazılı her şey doğru, hiçbir şey gerçek değildir? diyor Mine G. Kırıkkanat.

 

11-Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini - Everest Yayınları

Uluslar arası çoksatar listesine girmiş ve 8 milyonu aşkın kişi tarafından okunmuş olan Uçurtma Avcısı, hem 2006 hem de 2007'de Penguin/Orange Readers's Group Ödülü'nü kazandı.

 

12- Empati - Adam Fawer - April Yayıncılık

Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz.

 

13- Şifalı Bitkiler - Ahmet Maranki,Elmas Maranki - Mozaik Yayınları

Stratejik araştırmalar uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki ile Fizyoterapist, Biyoenerji uzmanı, Ekstrasens ve İgleroterapist Elmas Maranki çiftinin kaleme aldıkları kitaplarla başlayan Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Süreci, kitlevi bir bilinçlenme hareketine dönüştü. Geçen 2 yıl süre zarfında 500 bin km yol kat ederek yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 250 görüntülü konferans veren çift, 500 binden fazla kişiye doğrudan, yüz yüze, milyonlarcasına da TV, radyo ve yazılı medya aracılığıyla ?sağlıklı düşün, beslen, yaşa? sloganıyla yaşam enerjisini arttırmanın ilmi ve pratik yollarını anlattı.

 

14- Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır - John Izzo - Pegasus Yayıncılık

?Hangi yaşta olursanız olun, bu kitabı gerçekten daha önceden okumuş olmayı dileyeceksiniz. Buradaki kişisel anekdot ve içten bilgelik yüreğinizi kuşatacaktır.?

- Stephen Covey, Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitabının yazarı

 

15- Bir Şeytan'ın Papazı - Richard Dawkins - Kuzey Yayınları

?Dawkins zamanımızın en büyük evrim biyologu ? Tartışma-ya girmekte çok hızlı ve sahte bilim insanlarının, bağnaz dindarların ve muğlak felsefecilerin yırtıcı bir düşmanı.?

Christopher Lambton, Scotsman

 

16- Üç Kadın Üç Pırlanta - Lauren Weisberger - Altın Kitaplar

Üç kadın, üç hayat ve evlilik hayalleri... Kulağa çok hoş gelen bu sözcükler, bir anda kâbusa dönüşebilir... ve her kadın aşağıda anlatılan küçük hikâyelerden birini, bir şekilde yaşayabilir. Emmy, nişan yüzüğünü parmağına takmaya bir adım kala yirmi üçlük bir çıtır uğruna erkek arkadaşı tarafından terk edilir. Beyaz gelinliği ve muhteşem düğün hayalleri bir anda suya düşer... Arkadaşları, yaşadığı hayal kırıklığını unutması için erkeklerle gününü gün etmesini tavsiye ederler. Ama Emmy için sorunun çözümü gerçekten bu mudur?...

 

17- Bitkisel Sağlık Rehberi - İbrahim Adnan Saraçoğlu - Saraçoğlu Enj. Danışmanlık

Achillie millefolium bitkisi civanperçemi, kandil çiçeği, akbaşlı, binbir yaprak otu, barsama otu adları altında satılmakta dır. Aynı bir bitkinin çok sayıda farklı türleri de bulunmaktadır. Türlerin farklılığı tedavi gücünü de farklı olarak etkilemektedir. Tüm bunlar, acaba doğru bitkiyi kullanıyormuyum sorusunu akla getirmektedir.

 

18- Tuncay Güney Anlatıyor - Bedir Acar - Timaş Yayınları

Türkiye, çok şey bilenler için tehlikeli bir ülkedir? CHP Milletvekili Ali Topuz Kanada'ya gidip Ergenekon hakkında konuşmaması için Tuncay Güney'i tehdit etti mi? Yunanistan'dan kara para aklama karşılığında iktidarı ele geçirdikleri takdirde Ege Adaları'nın tamamını Yunanistan'a bırakacağına dair anlaşma imzalayan parti lideri kim?

 

19- Bin Muhteşem Güneş - Khaled Hosseini - Everest Yayınları

Nereye giderseniz gidin, ülkeniz peşinizden gelir. Artık siz orada yaşamasanız da o içinizde yaşar. Afganistan'ın Khaled Hosseini'de yaşadığı gibi?

 

20- Julian Sırrı - Gregg Loomis - Pegasus Yayıncılık

Da Vinci Şifresi heyecanını tekrar yaşamak isteyenler, bu sürükleyici romanı elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. Publishers Weekly

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Olasılıksızdan sonra Empatiyi okumadan edemedim kesinlikle ikiside muhteşem kitaplar Adam Fawerın zekasına hayran oldum diyebilirim.Alacakaranlık filmini izlemedim ama kitap çok etkileyi.şimdilerde Uçurtma Avcısını okuyorum ve okumayanlara kesinlikle tavsiye olunur....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin--

MART 2009 EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR

 

1. Elif Şafak - Aşk

 

7611231.jpg

 

Ya ortasındasındır AŞK'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..

 

Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır. Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte "sorunsuz" bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir. Ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır. Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar... ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller... Aşk... Kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası... Aşk... Elif Şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman...

 

 

2. En Son Yürekler Ölür-Canan Tan

 

7611235.jpg

 

Bu kez yazar, aşk'ın yanı sıra organ nakli konusuna da dokundurmuş kalemini.

 

Yaşamla ölümün kıyasıya savaştığı yol ayrımında geçen çarpıcı bir öykü. Yanı başımızda yaşanıyormuşçasına gerçek... "Sen, gözlerinden ateşler saçarak, zehirli oklarını bana yöneltirken, ben sana âşık oldum Nehir...""Sen, tüm şatafatlı tanımlardan sıyrılıp en doğal halinle, yaramazlık yapan çocuklar gibi boynunu bükmüş bağışlanmayı beklerken, ben sana âşık oldum Deniz..." Yüreklere düşen ilk kıvılcımlar... Sonsuza dek süreceğine inanılan aşk, mutluluk... Ve o uğursuz kaza! Kadının belleğinde kalan son sözcükler... "Sıkı tutun Nehir!..."

 

 

3. Stepheine Meyer - Göçebe

 

7611228.jpg

 

37 farklı dilde 40 milyondan fazla satan "Alacakaranlık" Serisinin yazarı Stephenie Meyer'den aşk ve heyecan dolu bir roman daha…

 

Arka Kapak

 

"Stephenie Meyer, görkemli zihnini ve ruhunu kullanarak karanlık hikâyelerini inanılmaz bir aydınlıkla okuyucularına sunuyor. Kahramanları ne kadar büyük acılar çekse de, Meyer hikâyelerini ışık ve umutla doldurmayı çok iyi beceriyor."Orson Scott Card, Ender Serisinin Yazarı

 

"Harika, yaratıcı, özenli ve güçlü bir roman… Göçebe'yi okuyacakları uyarıyorum: Bu kitap sizi ele geçirecek, saatlerce elinizden bırakamayacaksınız. Son kelimesine gelene kadar aklınızdan çıkmayacak. Stephenie Meyer, kahramanlarını ve hikâyesini, Stephen King ve Isaac Asimov karışımı bir usta gibi harmanlamış."Ridley Peason, Beşikteki Flüt'ün Yazarı

 

"Büyüleyici, tutkulu ve eşsiz bir psikolojik gerilim... Stephenie Meyer, Göçebe'yle 'çift karakterli olmak' tanımına yeni ve şaşırtıcı bir anlam yüklüyor."Katherine Neville, Sekiz'in Yazarı

 

 

4. Stephenie Meyer - Alacakaranlık

 

7611240.jpg

 

Üç şeyden kesinlikle emindim. Birincisi, Edward kesinlikle bir vampirdi. İkincisi, onun ne kadar güçlü olduğunu bilmediğim için bu vampir yani benim kanıma susamıştı. Üçüncüsü, ona koşulsuz ve geri dönülmez biçimde âşıktım.

 

 

5. Prof. Dr. İ.Saraçoğlu - Bitkisel...

 

7611250.jpg

 

Doğa asla çöp üretmez Yürürken, dalından düşmüş bir yaprağa basmaktan sakınırım. Ne patatesin, elmanın veya portakalın kabukları, ne kirazın sapı ne de dalından düşmüş bir yaprak çöp değildir.

 

" Eğer çöp diyorsak biliniz ki, ilmimiz henüz onu anlamamıza' yetmemiş dernektir. Doğanın sunduğu her şey bir nimettir. Her nimetin de bir hikmeti vardır. Doğanın insana farklı zamanlarda farklı nimetler sunması; Allah'ın bizlere örnek ve yol göstermesi değil midir? Hiç düşündünüz mü, dut neden yaz mevsiminde yetişiyor? Dut, bir kış meyvesi de olabilirdi..."

 

 

6. Stephenie Meyer - Yeniay

 

İlk kitabı Alacakaranlık’la büyük başarı elde eden genç yazar Stepheni Meyer Publishers Weekly dergisi tarafından 2005’in en çok ümit veren yazarlarından biri seçildi.

 

Eserleri 20’den fazla dile çevrilen yazarın ikinci kitabı Yeniay da Alacakaranlık’la birlikte raflarda! NewYork Times En Çok Satanlar Listesinde 1 Numara!“Gençler bu yeni maceraya bayılacak ve yeni kitapları sabırsızlıkla bekleyecekler! Booklist Edward ve Cullen Ailesi’nin diğer üyeleri Bella’nın doğum günü için bir parti verirler, fakat Bella ısrarla karşı çıkar. Çünkü ortada büyük bir sorun vardır; Edward sonsuza dek genç kalacaktır, peki ya Bella? Kâbuslar, sırlar, imkânsızlıklar, seçimler ve kararlar... Bella ve Edward’ı yine zorlu bir mücadele bekliyor. Alacakaranlık’ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay’da hız kesmeden devam ediyor.

 

 

7. Adam Fower - Olasılıksız

 

7611255.jpg

 

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız.

 

Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mı yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘Olasılıksız’ tam size göre bir roman..

 

 

8. Stephenie Meyer - Tutulma

 

Alacakaranlık Serisi’nin beklenen üçüncü kitabı: Tutulma...

 

16 Ocak’ta vizyona girecek olan filminin afisiyle birlikte, sinemadan önce raflarda! Epsilon Yayınevi okurlarının heves ve ısrarla neredeyse her gün arayarak “Ne zaman çıkacak?” diye sorduğu Tutulma çıktı!Tüm dünyada satış rekorları kıran Alacakaranlık Serisi’nin yüksek hasılatlı filmi vizyona girmeden beklenen üçüncü kitap Tutulma, hem de filmin afişiyle birlikte kitapevlerinde…Binlerce Alacakaranlık hayranını beklediğine değecek kadar sevindirecek olan kitabın satışa sunulduğu ilk gün kapışılması mümkün!Çünkü Edward’la Bella için aşkın anlamı Tutulma’da daha derin…

 

 

9. Ahmet Maranki - Şifalı Bitkiler

 

7611259.jpg

 

Stratejik araştırmalar uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki ile Fizyoterapist, Biyoenerji uzmanı, Ekstrasens ve İgleroterapist Elmas Maranki çiftinin kaleme aldıkları kitaplarla başlayan Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Süreci, kitlevi bir bilinçlenme hareketine dönüştü.

 

Geçen 2 yıl süre zarfında 500 bin km yol kat ederek yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 250 görüntülü konferans veren çift, 500 binden fazla kişiye doğrudan, yüz yüze, milyonlarcasına da TV, radyo ve yazılı medya aracılığıyla “sağlıklı düşün, beslen, yaşa” sloganıyla yaşam enerjisini arttırmanın ilmi ve pratik yollarını anlattı. Maranki çiftinin “Noktalarla ve Masajla Mucizevi Tedaviler” kitapları yanında ana kitap olan “Kozmik Bilim ve Bilinçle Yaşam Enerjisi” adlı ilk kitabı 77 baskı ile 250 bin adete yakın baskı yaptı.Maranki çifti, günümüzün geldiği bu noktada hastalık ve hastalanma oranlarının giderek artması sebebiyle bütün bu hastalıklara çözüm olabilecek “KOZMİK BİLİM IŞIĞINDA ŞİFALI BİTKİLER” isimli bu kitabı hazırlayarak Yaşam Enerjisi serisine, dünya ve Türk literatürüne bir kaynak eser kazandırdı. Bu kitap bitkiler dünyasının bugüne kadar bilinmeyen yönleri ile eskimez eserleri günümüzün teknolojisiyle birleştirip, dünle bugünü barıştırarak insanlığın hizmetine sunmuştur. ŞİFALI BİTKİLER, Orta Asya Türk töresinden İbn-i Sina nın Fittü’l-Tıbbına, Tabib İbn-i Şerif’in Yadigâr’ından Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin Marifetnâme’sine, Tıbb-ı Nebevi’den günümüzdeki en yeni araştırmalara kadar incelenmiş ve Kozmik Bilim metotları süzgecinden geçirilerek hizmetinize sunulmuştur.Kitapta bitkilerin hususiyetleri, şifacılığı, kullanım ve kür uygulamalar bugüne kadar yazılmayan terkip ve metotlarıyla alternatifli olarak denenmiş, mücerrep kaydıyla hizmetinize sunulmuştur.Bu kitabımızın da diğerleri gibi insanlığa faydalı olması temenni ve duasıyla…“SİZİN EN HAYIRLINIZ, İNSANLARA EN FAYDALI OLANINIZDIR.”

 

 

10. V.Türkali-Yalancı Tanıklar Kah...

 

Vedat Türkali, 5 yıl aradan sonra yazdığı bu romanında Türkiye'nin 70'li yıllarına ayna tutuyor.

 

Üniversiteli, sol görüşlü bir gencin gözünden Türk siyasi tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birinin geniş bir panoramasını çizerken, barınamadığı bir toplum içinde yolunu çizemeyen Muhsin'in tutkulu aşkını da zor günlerin öyküsüne katıyor. Kökleri o yıllara dayanan ve ağırlığını günümüzde çokça hissettiren toplumsal ve siyasal gelişmeler, sağ-sol çatışmaları, toplumsal güç olarak din ve sendikalaşmalar gibi konuların ve olayların sağlam bir fon oluşturduğu roman, 12 Eylül Darbesi'ne doğru giderken, kahramanlarının hayatları üzerinden farklı bir bakış açısı getiriyor.

 

"Doğru söylemiyordu. Sözünü etmişti ya, ev mev aramamıştı. İçinden gelmiyordu aramak. Daracık çatı katında onu bırakmayan bir şey vardı sanki! Reyhan'la bölüştüğü mutlulukların o dağınık odaya sinmiş anıları mıydı? Olabilirdi, niye olmasın ki!.. Devrimcilik savıyla diretmişti Reyhan'a! Devrimcilik adına ne yapıyordu peki? Hiç! Gizli örgüt bağı yoktu. Olmasını istememişlerdi… Kanlı olaylar, aylar boyu, beklentilerin de ötesinde, çeşitli illerde öylesine sıralanmaya başlamıştı ki, bu sağlıksız ortamda tek başına, neyi, nasıl düşünüp nasıl davranacağını bilmek başlı başına sorundu. Yapanı bilinmeyen tek kişilik cinayetlerle topluca saldırılar iyice sarıyordu ülkeyi."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • Admin--

2010-MART AYI EN ÇOK SATAN KİTAPLAR LİSTESİ

 

0000000301533_5_1.jpg

 

1. Küçük Arı

Chris Cleave

Pegasus Yayıncılık, Şubat 2010

 

Size bu kitapta ne olduğunu anlatmak istemiyoruz; çünkü gerçekten çok özel bir hikâye ve biz onu bozmak istemiyoruz.

 

Yine de bu kitabı almanıza yetecek kadar bilmeniz gerektiğinden, sadece şu kadarını söyleyelim:

 

Bu, yaşamları kaçınılmaz bir şekilde çarpışan iki kadının hikâyesidir. Ve biri korkunç bir seçim yapmak zorundadır.

 

İki yıl sonra tekrar karşılaşırlar ve hikâye burada başlar...

 

Bu kitabı okuduğunuzda herkese anlatmak isteyeceksiniz. Bunu yaptığınızda, lütfen, neler olduğunu anlatmayın; çünkü bütün büyü, olayların akışında...

 

 

0000000301367_5_1.jpg

 

2. Muz Sesleri

Ece Temelkuran

Everest Yayınları, Ocak 2010

 

Onu ağustosta muz tarlalarına götürecektim.

Muz seslerini dinleyecekti.

Nasıl sevineceğini, hayret edeceğini düşündükçe

 

Ece Temelkuran, kalplerin yağmalandığı yerden anlatıyor hikâyesini; Ortadoğu dan. Bizden alıp döküntülerini iade ettikleri hikâyelerimizi geri almak için Aşklarımızı, acılarımızı, haysiyetimizi Yağmalandıkça kapattığın kalbini aç şimdi. Çünkü bu senin hikâyen. Sen de Ortadoğulusun!

 

 

0000000294891_5_1.jpg

 

3. Ay Hırsızı

Sunay Akın

Türkiye İş Bankası Yayınları, Ocak 2010

 

Arka Kapak

 

Sunay Akın yeni kitabı Ay Hırsızı’nda gözünü Ay’a dikiyor ve bir arkeoloğun sabrıyla kazıyor insanlığın ortak birikiminin üzerine çöken tozu toprağı… Ortaya çıkardığı bilgiyi şair duyarlığıyla ilmek ilmek dokuyor ve okurunu hayrete düşürecek öyküler bir bir diziliyor karşımıza.

 

Cervantes ve Mimar Sinan hangi caminin inşaatında buluştu?.. Enver Paşa’nın uçağı kaç kez düştü?.. Piri Reis’in haritası Topkapı Sarayı’nda nasıl bulundu?.. İstanbul Boğazı’nı yürüyerek geçen Attila Hülagü’nün sırrı neydi? 157 yıl yaşayan Zaro Ağa’nın Amerika seferi… Atatürk neden hiç uçağa binmedi?..

 

 

0000000273196_5_1.jpg

 

4. Açlık Oyunları

Suzanne Collins

Pegasus Yayıncılık, Şubat 2009

 

Arka Kapak

 

'Bu kitaba o kadar bağımlı kaldım ki, yemeğe çıktığımda bile kitabı yanımda taşıdım ve masanın altında okumaya devam ettim. Hikayesi beni birçok gece uykusuz bıraktı çünkü bitirdiğimde bile, yatakta bu kitabı düşünmeye devam ettim. Açlık Oyunları kesinlikle büyüleyici.'

Stephenie Meyer

 

'Elimden bir türlü bırakamadım… Bağımlısı oldum.'

Stephen King

 

KAZANMAK ÜN VE TALİH, KAYBETMEK İSE KESİN ÖLÜM ANLAMINA GELİR. BU OYUNUN GALİBİNİN KARNI DOYACAK KAYBEDEN İSE ÖLÜMLE TANIŞACAK… AÇLIK OYUNLARI BAŞLASIN..

 

İddia ediyoruz Açlık Oyunları'nın bağımlısı olacaksınız ve bir sonraki kitabı sabırsızlıkla bekleyeceksiniz…

 

 

0000000289834_5_1.jpg

 

5. Açlık Oyunları 2 / Ateşi Yakalamak

Suzanne Collins

Pegasus Yayıncılık, Eylül 2009

 

Arka Kapak

 

Capitol mutsuz, huzursuzluk artıyor. Ateşle dans eden kız bir kıvılcım yaktı, yerin altından yükselen isyan şimdi patlama noktasında!

 

Kıvılcımlar parlıyor, alevler yayılıyor ve capitol intikam istiyor.

 

Suzanne Collins'in çok satan açlık oyunlarının ikinci kitabı Ateşi Yakalamak 5 Eylül'de çıkıyor.

 

"Açlık Oyunları Serisi, insanı meraktan çatlatan, gerilim dolu, müthiş akıcı ve inanılmaz sarsıcı! Elimden bir türlü bırakamadım. Bağımlısı oldum!"

Stephen King

 

Sabırsızlıkla çıkmasını beklediğim fenomen kitap Açlık Oyunları'nın devamı olan Ateşi Yakalamak kitabını erkenden okuma fırsatı buldum.. Benim yüksek beklentilerimi haklı çıkartmakla kalmamakla birlikte bunun çok üstüne çıktı. Bu kitap Açlık Oyunları kadar heyecanlı fakat daha bir yürek burkucu çünkü zaten karakterleri tanıyorsunuz, zaten onlarla birlikte zorluklara göğüs germiştiniz. Suzanne hikayenin gerçekleştiği yerleri ummadığım yerlere taşımış ve o bu çok zor yerleri seçmekten hiç çekinmemiş. Olağanüstü. Bu kitabı okurken uykunuzu erteleyeceksiniz. Çıktığı andan itibaren listeleri altüst edecek. Tavsiyem o sabah için hazırlanın ve takviminizi ona göre ayarlayın.

Stephenie Meyer

 

"Zekice kurgulanmış ve çok akıcı bir kitap! Büyüleyici."

John Green

 

"Bilimkurgu, heyecan, gerilim ve aşkın muhteşem bir karışımı."

USA Today

 

"Nefes Kesiyor"

Publisher Weekly

 

"Aksiyon, Entrika, Aşk. Kesinlikle mükemmel."

Kirkus Reviews

 

 

0000000292667_5_1.jpg

 

6. Kayıp Gül

Serdar Özkan

Timaş Yayınevi, Aralık 2009

 

Arka Kapak

Bütün Dünya Bir Türk Romanını Konuşuyor

Genç Türk Romancı Serdar Özkan'ın ilk romanı Kayıp Gül bugüne kadar 29 dile çevrildi, 40'tan fazla ülkede basıldı. Kanada'dan Japonya'ya, Brezilya'dan Endonezya'ya, dünyanın dört bir yanında okurların büyük ilgi ve beğenisini kazanan Kayıp Gül, birçok ülkede haftalarca bestseller listelerinde yer aldı.

 

Tüm zamanların en çok okunan ve sevilen kitaplarından St. Exupéry'nin Küçük Prens'i, Richard Bach'ın Martı'sı, Hesse'nin Siddarta'sı ve Paulo Coelho'nun Simyacı'sına denk tutulan Kayıp Gül, özgün bir “kendini keşfetme” romanı.

 

Değişik kültür ve felsefeleri günümüzün modern yaşantısıyla iç içe sunan Kayıp Gül, Doğu'yla Batı arasında bir köprü eser niteliğinde. Sanki bu yönüyle, hem tarihsel hem de coğrafi anlamda Doğu ile Batı arasında bir köprü olan kültürümüzün çağdaş edebiyata akseden bir yansıması.

 

Kayıp Gül'ün kahramanı Diana'nın peşine takılan okur, başta Türk kültürüne olmak üzere, Yunan mitolojisinden Yunus Emre'ye; William Blake'ten Sokrates'e; doğu mistisizminden Küçük Prens'e; Meryem Ana'dan Nasrettin Hoca'ya; modern yaşantıdan metafiziğe; gerçek dünyadan düşlerin dünyasına ve San Francisco'dan İstanbul'a uzanan bir yolculuğa çıkıyor.

 

Kayıp Gül, evrensel mesajları ve kültürleri buluşturan, Doğuyla-Batıyı birleştiren yönüyle, özellikle kültür çatışmalarının giderek arttığı dünyamızda ümit veren bir eser. Kanada televizyonunda, Kayıp Gül'ün hayatında okuduğu en güzel öykülerden biri olduğunu belirten kitap eleştirmeni Christine Michaud, Kayıp Gül'ün bu yönüne özellikle dikkat çekiyor. Kayıp Gül için “Bu kitabın bizi birleştirmeye gücü var,” diyen Michaud, kitaptaki öykünün her insana hitap ettiğini söylüyor.

 

Serdar Özkan romanlarında, farklılıklarımızdan çok ortak yönlerimize vurgu yapıyor. Yazar, değişik kültürlerden gelen insanların farklılıklarını kabul etmekle birlikte, yine de insan olarak benzerliklerimizin daha önemli olduğunu savunuyor. Üniversite eğitimi için gittiği Amerika'da dört sene yaşayan Özkan, bu düşüncelerinin orada, tamamen farklı bir kültürde yaşarken şekillendiğini söylüyor. Zaten Kayıp Gül de ikiz kız kardeşini aramak üzere İstanbul'a gelen Amerikalı Diana'nın öyküsünü anlatıyor.

 

Kayıp Gül aynı zamanda, başkalarının beğenisini ve takdirini kazanmak uğruna düşlerinden ve kendinden ödün veren genç bir kızın öyküsü. “Başkaları benim hakkımda ne düşünür?” kaygısıyla hayallerini ve “kendi olmayı” terk eden ve bu yüzden sonunda dibe vuran Diana'nın kendini geri kazanma savaşının öyküsü. Bu savaşında ona St.Exupéry'nin Küçük Prens'i, Küçük Prens'in gülü ve İstanbul'un gülleri eşlik ediyor.

 

 

0000000303996_5_1.jpg

 

7. Ruh ve Yürek

Maeve Binchy

Doğan Kitap, Şubat 2010

 

Dokunaklı hikâyelerin usta yazarından sıcacık bir roman...

Doktor Clara Casey için bundan daha kötü bir zamanlama olamazdı. Kocasından ayrıldığı sırada ve iki kızının sorunlarıyla boğuşurken aldığı iş teklifi, tüm özel sorunlarını rafa kaldırmasını gerektiriyordu. Sıfırdan kurduğu kalp kliniği tüm zamanını ve enerjisini alsa da, kendisi ve çevresindekiler için yepyeni, umut dolu bir başlangıç olabilir miydi?

"Hikâye anlatmakta Binchy'den iyisi yok."

Sunday Express

 

"Son derece iyi gözlemlenmiş harika karakterlerle etkileyici, neşeli ve iyimser bir roman."

Daily Mail

 

 

0000000301043_5_1.jpg

 

8. Görünmeyen

Paul Auster

Can Yayınları, Nisan 2010

 

Arka Kapak

 

Paul Auster'ın yeni romanı Görünmeyen, dünya eleştirmenlerinin değerlendirmesinde yılın en iyi kitapları arasına alınmakla kalmadı, yazarın en önemli romanı olarak da tanımlandı. Paul Auster bu romanında gerçekle bellek, yazarlıkla kimlik arasındaki belirsiz sınırı irdeleyerek "Amerika'nın en görkemli yaratıcı yazarlarından biri" tanımını gerçekten hak ettiğini bir kez daha kanıtlıyor.

1967 baharında New York'ta başlayan roman, iç içe geçen dört bölüm boyunca Paris'e ve Karayip Adaları'na kadar uzanan karmaşık bir ilişkiler zincirini anlatıyor. Şair olmak isteyen üniversiteli Adam Walker, siyasal bilimler profesörü Rudolf Born ve sevgilisi Margot ile başlayan aşk üçgeni, Walker'ın ablasını, Born'un üvey kızını da içine alan dörtgenlere, beşgenlere dönüşüyor. Vietnam savaşına öfkeli 68 Kuşağı'nı, enseste kadar varan coşkulu bir cinsel açlığı, sürekli bir adalet arayışını felsefi göndermelerle ören Görünmeyen, bir solukta okuyacağınız ve unutamayacağınız bir başyapıt.

 

 

0000000306781_5_1.jpg

 

9. Gönderilmeyen Aşk

Nermin Bezmen

Doğan Kitapçılık, Mart 2010

 

Nermin Bezmen'den aşka âşık, küllerinden aşkla yeniden doğan kadınların romanı… Canım benim, zaman bize kendisinden ne kadarını bahşedecek, bilmiyorum, bilmiyoruz. Ama çok iyi bildiğim bir şey var: Ne kadar sürecekse bu zaman, seni edebileceğim kadar mutlu edeceğim, senin hayatımdaki soluğunu çekebildiğim kadar içime çekip, sesini, tenini, dokunuşlarını, öpüşlerimizi, sevişmelerimizi sana ait ne varsa, her şeyi, son ânına kadar, ezberleyerek, zihnimin yanı sıra kâlbime, ruhuma ve tenime nakşederek, senin hakkını vererek yaşayacağım. Bir kadın ne zaman sevgilinin ardından tuttuğu yasın bittiğine karar verir? Ne zaman kendini aşkın kollarına bir kez daha teslim eder? Yeniden tutkunun kanatlarıyla uçmak, vâr olmak için…

 

 

0000000305333_5_1.jpg

 

10. Bozkırın Sırrı : Türk Peygamber

Ahmet Turgut

Profil Yayınevi, Şubat 2010

 

Arka Kapak

 

Üç bin yıl önce

Bozkırdaki yarı-göçerler henüz

"Türk" adıyla bilinmezken doğdular…

 

Erkek:

'Çadırı tutan ana direk' olması için "Öktem"

diye çağrıldı.

'Yüz yirmi dört bin Peygamber'den biriydi o…

 

İkizi;

Müjdelenen'Yoldaş'ın eşi ve 'sırrın anası'ydı.

Tarihçiler onu "Aşena" diye andı…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
  • Admin--

2010-KASIM AYI EN ÇOK SATAN KİTAPLAR LİSTESİ

 

0000000323748_3_1.jpg

 

1. Şah & Sultan

İskender Pala

Kapı Yayınları, 2010

 

Arka Kapak

 

Tutku…

Güzellik…

Aşk ve savaş. Sadece gönüllerin değil alınların, kemiklerin ve gözlerin alev alev yandığı savaş.

Kahramanlarını, Yavuz Sultan Selim'i de Şah İsmail'i de tarihin merdivenlerinde bir basamak aşağı indiren bir basamak yukarı çıkaran savaş.

Çaldıran...

Şimdi Çaldıran ne 500 yıl geride ne 500 yıl ileride.

Savaş tasında büyücünün gördüğü neydi?

Kızılbaşlık!

Sünnilik!

İktidar hırsı.

Aşkın bir çökelti gibi dondurduğu zaman!

Korku? Ya o?

Yazar biraz da korkuların üstüne gidendir.

Tarih ileriye doğru çözüldükçe ağacın kökleri de görülecektir.

Alevi de Sünni de bağlıdır o köke. Birdir o toprakta.

Gölgeler büyümüşse ışığı değil korkuyu yenmek gerekir.

Karanlık ve kör ışığın egemenliği boğmasın artık nesilleri.

Ve işte bir kez daha aşk!

Şiir kadar iktidar atında rüzgâra ve ateşe doğru yol alan iki hükümdar.

Şah ve Sultan…

Dünya incisi zarif ve asil kadınlar. Yeminlerine bağlı erkekler.

Masal kadar gerçek.

Büyüleyici olduğu kadar umut verici.

Şah&Sultan her cümlesi aşkla okunacak bir kitap.

İskender Pala'dan…

 

0000000325676_3_1.jpg

 

2. Lüsyen

Can Dündar

Can Yayınları, 2010

 

Arka Kapak

 

Atatürk, dans etti Lüsyen'le… Tevfik Fikret ona edebiyat dersi verdi. İnönü, evlerinde satranç oynadı. Nazım Hikmet, sofralarında yemek yedi. Kimler yok ki, bu belgesel romanın sayfaları arasında: Mehmet Akif'ten Victor Hugo'ya, Damat Ferid'den Oscar Wilde'a, Yahya Kemal'den Hindenburg'a, Necip Fazıl'dan, Karındeşen Jack'e, Abdülmecid'ten Namık Kemal'e, Sultan Reşad'dan Talat Paşa'ya Geçen asrın en ünlü portreleri… Ve onların arasında bir çağ yangınının tam ortasında yaşanmış inanılmaz bir aşk hikâyesi…

 

0000000295493_3_1.jpg

 

3. Türkan

Ayşe Kulin

Everest Yayınları, Ocak 2009

 

Arka Kapak

 

Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına.

 

Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

 

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi. Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

"Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!"

 

0000000308639_3_1.jpg

 

4. Leyla

Alexandra Cavelius

Pegasus Yayıncılık

 

Arka Kapak

 

BOSNALI BİR KIZIN YÜREĞİNİZİ BURKACAK VE TÜYLERİNİZİ ÜRPERTECEK GERÇEK HAYAT ÖYKÜSÜ

Bosnalı Leyla büyük bir kâbusu atlatmıştı: Bosna'daki toplama kampında geçirdiği iki yılı. Binlerce kadının travma geçirmesine neden olan savaşın karanlık ve baskıcı yüzünü anlatan bir kadın... Onun isyankâr öyküsü ve acıyla dolu dokunaklı kaderi...

"Bu kitabın kapağını açmadan önce, cehenneme açılan bir kapının eşiğinde olduğunuzu bilmelisiniz. İnsan denilen yaratığın bütün kötülüklerini sergiye çıkarttığı bir coğrafyaya, Balkanlara adım atacaksınız… Kadınların beden ve ruhlarının nasıl lime lime edildiğini okurken "insan uygarlığı" denilen barbarlıktan kaçıp, en vahşi hayvanların şefkatli uygarlığına sığınmak isteyeceksiniz."

-Sydsvenska Dagbladet.

Bu kadar acı ve yürek burkucu bir kitap okumadım. Ağlayarak elimden bıraktığım kitaba her seferinde geri döndüm. Korkunç bir öyküydü. Bir zamanlar basın organlarında Yugoslavya'nın adıyla birlikte duyduğum 'etnik temizlik', 'toplama kampı', 'toplu tecavüz' gibi sözcüklerin ne anlattığını bu kitapla anladım.

-Allt om Böcker

 

Balkanlarda neler olup bittiğini anlatan sarsıcı bir kitap. Leyla kendisinin ve başka kadınların yaşadıkları cehennemi haykırıyor... Bu kitabı sonuna kadar okuyup bitirmeden duramıyorsunuz.

-Svenska Dagbladet

 

Eğer yetkim olsa her okula insanlık dersi diye bir ders koyar ve bu kitabı herkesin okumasını zorunlu kılardım.

-Dagens Nyheter

 

0000000238627_3_1.jpg

 

5. Ye, Dua Et, Sev

Elizabeth Gilbert

Pegasus Yayıncılık

 

Arka Kapak

 

Saat sabahın üçüdür ve Elizabeth Gilbert banyonun taşları üzerinde hıçkırarak ağlamaktadır. O, otuzlu yaşlarındadır ve bir kocası, bir evi vardır. Kocasıyla bebek sahibi olmaya çalışmaktadırlar ve o bunu istemediğinin farkına varır. Acı verici bir boşanma süreci ve hemen sonrasında tutkulu bir aşk yaşar. İçindeki boşluğu doldurmanın peşine düştüğü bir yolculuğa çıkarak haz, dinsel inanç ve dengenin arayışına girer. Gilbert, Roma'da yakışıklı bir İtalyan'dan İtalyanca öğrenecek, on beş kilo alacaktır; Hindistan'da ruhunu aydınlatacak ve kendini Tanrı'ya adayacaktır ve Endonezya'nın Bali Adası'nda dişleri olmayan bir şifacıdan, huzurun yeni bir tanımını öğrenecektir. Mutluluk yavaş yavaş onu sarmalamaktadır.

 

"Bütün kız arkadaşlarıma bu kitaptan hediye ettim. Her kadın bu kitabı mutlaka okumalı." - Julia Roberts

 

"Çok güzel bir kitap. Ondan uzak kalmak olanaksız." -Britney Spears

 

"Ben ona hayran kaldım ve tanıdığım herkes için birer tane alıyorum." -Sophie Dahl

 

"Bu olağanüstü kitabı çok sevdim." -Hillary Clinton

 

"Bugünlerde sokakta gördüğüm kadınların neredeyse hepsinin elinde Ye, Dua Et, Sev'i görüyorum. Elizabeth'i programıma çıkarmak için oldukça sabırsızlanmıştım." -Oprah Winfrey

 

"Son zamanlardaki en sevdiğim kitap. Kaçırmayın." -Ayşe Özyılmazel, -Sabah

 

"Şahane bir teklif bu! Okunabilecek en güzel kitap. Bir an önce okuyun, hayatınıza enerji ve mutluluk katın." - Zeynep Bölükbaşı, Hürriyet

 

"Elizabeth Gilbert; çoğumuzun gurur yapıp paylaşamadığı, karakterimizin bizi ve çevremizdekilerle ilişkilerimizi sabote eden rahatsız edici yönlerini sanki sohbet eder gibi, doğal, zekice ve komik bir şekilde anlatıyor. Okudukça sanki üzerinizden toplum baskısının ve kendi savunma sisteminizin yükünün kalktığını, ferahladığınızı hissediyorsunuz. Her kadın kendi hayatında Elizabeth Gilbert'in tecrübesinden bir parça bulabilir." -Elvan Demirkan, Sabah

 

0000000309434_3_1.jpg

 

6. Ye, Dua Et, Evlen

Elizabeth Gilbert

Pegasus Yayıncılık

 

Arka Kapak

 

Evliliğe küsmüş bir kadın ve bir erkeğin evliliğe giden yolda sıcak ve duygusal aşk hikâyesi

 

Tüm dünyada bestseller olan Ye, Dua Et, Sev kitabının sonunda Elizabeth Gilbert gönlünü, Brezilya'da doğmuş ama Avustralya vatandaşlığına sahip, tanıştıklarında Endonezya'da yaşamakta olan Felipe'ye kaptırmıştı. Sonsuz bir sadakatle birbirine bağlı bu çift, kötü sonuçlanan birer boşanmanın kurbanları olduğundan şartlar ne olursa olsun bir daha evlenmemek için yemin etmiştir. Ama kader ağlarını örer ve Amerika'ya giriş yaptıkları bir anda Felipe'nin sınır dışı edilmesi planlarını altüst eder. Gilbert, ya evlenip Felipe'yi Amerika'ya getirecek ya da onu sonsuza kadar kaybedecektir.

 

Söz konusu evlilik olduğunda sadakat, uyumluluk, gelenek, sosyal beklentiler, eşleri bekleyen sorumluluklar ve en önemlisi boşanma riski göz ardı edilmemelidir. Gilbert'ın yazmış olduğu bu eser, aşkın tüm karmaşıklığına ve sonuçlarına rağmen yaşanması gerektiğinin en güzel örneğidir.

 

Zekice ve mütevazı, eğlenceli, sıcak ve cömert. İşte Ye, Dua Et, Evlen'in arkasındaki ses. Gilbert'in kitaplarının sonunda onu dostunuz gibi kabul ediyorsunuz. Yeniden Gilbert'la olmak bir zevk.

-San Francisco Chronicle

0000000323567_3_1.jpg

 

7. Türkiye’nin Yakın Tarihi

İlber Ortaylı

Timaş

 

"Osmanlı İmparatorluğu gürültüyle ve aniden ortadan kalktı. Büyük imparatorluklar artlarında üç-beş yıllık değil, yüz yıllık sancılar bırakır."

"İttihatçılar vatanseverdi, bu onların hem gücüydü, hem de hatalarının bir nedeni..."

 

"Türk toplumu yeryüzü tarihinin en büyük devrimini yaşayan yerkürenin devlerine karşı varlık mücadelesi vermiştir."

"1924 Anayasası hem bizim tarihimiz hem de yakın tarih için Balkanlar Dünya Savaşı'ndaki ağır hatalar ve boş özlemler sebebiyle, İkinci Dünya Savaşı'na ihtiyatla yaklaşılmıştı."

 

"6-7 Eylül olayları, Varlık Vergisi ile birlikte yakın tarihin en büyük sorun çıkaran iki tertibidir. Tertiplerin akışına sorumlular bile hakim olamamıştır."

 

"Yassıada duruşmaları hiçbir hukukçunun onaylayamayacağı biçimdeydi."

0000000302340_3_1.jpg

 

8. Sil Baştan

Ken Grimwood

Koridor

 

Arka Kapak

 

Ken Grimwood'un sıradışı eseri Sil Baştan, zihninize şu soruyu kazıyor: Geçmişte yapmış olduğunuz hataları bilerek hayatınızı tekrar, tekrar ve tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız ne yapardınız?

43 yaşındaki Jeff Winston bu şansı birkaç kez elde eder. Heyecanını yitirdiği evliliği ile geleceği olmayan işi arasında sıkışıp kalmıştır ve hiç beklenmedik bir anda ölüverir. Tekrar hayata gözlerini açtığında ise takvimler 1963 yılını göstermektedir. O sabah 18 yaşında, üniversite yatakhanesinin duvarlarına bakarak uyanır. Her şey eskisi gibidir... tek bir fark dışında: Jeff geleceği avcunun içi gibi bilmektedir. Futbol ligi final maçlarından at yarışlarına kadar kimin kazanacağını, Wall Street'te köşeyi dönmek için hangi şirketlere yatırım yapmak gerektiğini... Yalnız, bilmediği bir şey vardır: Neden hayatını sil baştan yaşamak zorundadır? Sevdiği her şeyi ve herkesi kazanıp kaybetmeye daha ne kadar devam edecektir?

Birçok dile çevrilen ve listeleri alt üst eden Sil Baştan hayatın karmaşık döngüsünü sorgularken hayal gücünüzü de sonuna kadar zorluyor.

 

0000000326638_3_1.jpg

 

9. Aşkın Gözyaşları: Tebrizli Şems

Sinan Yağmur

Karatay Akademi

 

Yedinci ve en tesirli bıçak darbesi ensesine gelir boynu sağa doğru bükülmüştür. Dervişler yere kapanmasını bekleye dursun. Şems Hz. Peygamberin şu hadisini sesi boğuk mırıldanır: “Allah’a kavuşmayı isteyeni Allah da sever” Dervişlerden birisi sırtına tekmeyi vurur. Yüzüstü taş zemine kapanır, dudağı patlamış, dişleri zemine dökülmüştür Siyah feracesi kanlar içinde bordoya dönmüştür. Saçlarından tutarak kafasını kaldıran dervişin niyeti Şemsin başını gövdesinden ayırmaktır

Baş derviş engeller. Bırakın son nefesini versin. Sonra da en yakın bir kuyuya atın. Kıyafetine sarp atın.

 

Avluyu yıkayın. Sabah ile yola çıkarız. Şems hala son nefesini vermemiştir Sille taşının üzerindeki başını hafifçe göğe kaldırır ve: “Allah ne güzel sevgilidir. Rabbim sana aşığım. Ve bu canı sana hediye ediyorum.” Mevlana içeri girer, mendili koklar eli titreyerek açar. İçinden san kağıda yazılmış bir not çıkar: “Yemin ederim ki ölümümün gözlerinin önünde olmasını isterdim. Gör ki aşk için

ölmek ne demekmiş.” Mevlana olduğu yere düşüp bayılmıştır.Geceden sonra doğan ve kalplerin çöllerini cennetlere çeviren bir gözyaşı bu. Çoraklaşmış ve çöle dönmüş kalpler; açın sadrınızı! Aşkın gözyaşları, serin serin, sağanak sağanak, üzerimize damlıyor; bakın gökyüzüne, nasılda aşk yağıyor..

 

0000000325387_3_1.jpg

 

10.Silivri Toplama Kampı: Zulümhane

Mustafa Balbay

Cunhuriyet Kitapları

 

Arka Kapak

 

Uydurma bir örgüt

Birbiriyle ilgisi olmayan kişiler

Gizli tanıklar ve hayal ürünü iddialar

İçinden çıkılmaz hale getirilen bir dava

-Mustafa Balbay-

 

Hapishanesiyle, mahkemesiyle "Silivri Toplama Kampı", ortaçağ mantığının 21. yüzyıl olanaklarıyla donatılmışıydı.

Filistin askısı yok, dijital işkence var.

Kalabalık koğuşlar yok, yalnızlaştırma var.

Hukuk yok, "Kuvvetli şüphe" var.

Cumhuriyet savcısı yok, hükümet savcısı var.

Silivri kapıları, pencereleri demir, biz çelik.

Silivri dünyanın en büyük demir-çelik tesisi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 5 ay sonra...

Erkeğin Özüne Giden Yol: Yaşam Potansiyelinizi Ortaya Çıkarın

 

263726_k_7629.jpg

 

David Deida;

Çeviren: Arzu Altınanıt

Onbir Yayınları;

İstanbul, 2008

 

'Erkeğin Özüne Giden Yol' da yazar David Deida, okuru çağdaş erkeğin yüreğinde güçlü bir seyahate çıkarıyor. Ender bulunan dürüst yaklaşımı ve erkek kalbinin en derin arzularına eşsiz bakışıyla Deida, erkeklerin hayatındaki en zor ve önemli konulara parmak basıyor. İş hayatı ve kariyerden, seks, kadınlar ve aşkla başa çıkma, hızla yapaylaşan ve makineleşen bir dünyada amaçlarını saptama yollarına kadar her şeyi anlatıyor. 'Erkeğin Özüne Giden Yol'da, bir erkeğin kişiliyle ters düşmeden, taa içinde saklı arzularını keşfederek ve hiçbir şeyi gizlemeden dilediği hayatı nasıl yaşayacağı konusuna açıklık getiriyor. Ortaya çıkan sadece günümüzde erkek olmanın ne anlama geldiğine farklı bir bakış değil, aynı zamanda güvenilir, dürüst ve özgür bir erkek olarak yaşamak için yol gösteren şaşırtıcı bir rehber.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
  • Co-Admin

01.01.2012 - 14.01.2012 Tarihleri Arasında En Çok Satan Kitaplar:

 

1. Ayşe Kulin - Gizli Anların Yolcusu

2. Ahmet Şık - Dokunan Yanar

3. Debbie Macomber - Küçük Mucizeler Dükkanı

4. Seda Diker - Aslında Giden Erkek Yoktur

5. John C. Parkin - S*ktir Et

6. Paul Auster - Kış Günlüğü

7. Heather McElhatton - Şahane Hatalar

8. Pierre Dukan - Dukan Diyeti

9. Serdar Özkan - Kayıp Gül 2 Ölümsüz Kalp

10. İskender Pala - OD

11. Esra Erol - Kara Duvak

12. Sinan Yağmur - Aşkın Gözyaşları

13. Mürvet Sarıyıldız - İki Cami Arasında Aşk

14. Beki İkala Erikli - Meleklerle Yaşamak

15. David Nicholls - Bir Gün

16. John Verdon - Aklından Bir Sayı Tut

17. Debbie Macomber - Bir Yumak Mutluluk

18. Jeff Kinney - Saftirik Greg'in Günlüğü - Panik Yok!

19. Canan Efendigil Karatay - Karatay Diyeti

20. Sinan Yağmur - Aşkın Gözyaşları 3 - Kimya Hatun

 

 

Liste dr.com.tr'den alınmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Ekim 2013 itibariyle en çok satan kitaplar listesinde gördüğüm;

Yaşar Kemal'in "Tek Kanatlı Bir Kuş" u ile 'Uçurtma Avcısı' ve 'Bin Muhteşem Güneş' isimli kitapların yazarı Khaled Hosseini'nin "Ve Dağlar Yankılandı" isimli yeni kitabı şu an merakımı inanılmaz celbetmekte..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...
  • Admin--

2020 EKİM AYI ÇOK SATAN KİTAPLARDAN SEÇMELER

1- GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU - Madalyonun İçi (Masumlar Apartmanı isimli dizinin öyküsü)

2- GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU - Günahın Üç Rengi (Kırmızı Oda dizisindeki Meliha'nın öyküsü)

3- GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU - Hayata Dön (Kırmızı Oda dizisindeki Alya'nın öyküsü)

4- GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU - Kral Kaybederse

5-GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU - Camdaki Kız

camdaki-kiz-kral-kaybederse-hayata-don-m

6- İLBER ORTAYLI - Bir Ömür Nasıl Yaşanır : Hayatta Doğru Seçimler için Öneriler

2236358

7- YILMAZ ÖZDİL - Son Cüret

EjVdOiuWkAIMp2D.jpg

8- HATİCE KÜBRA TONGAR - Bağırmayan Anneler

9- HATİCE KÜBRA TONGAR -Bağırmayan Çocuklar

10- HATİCE KÜBRA TONGAR - Canı Sıkılan Çocuklar için Evde Yapılan Oyunlar

hatice-kubra-tongar-7-kitap-bir-arada-1-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin--

1 - YILMAZ ÖZDİL - Son Cüret

2 - BİRCAN YILDIRIM - Ben Kazanmadan Bitmez

0001871710001-1.jpg

3 - JOSEPH MURPHY - Bilinçaltının Gücü

4 - EMİN PAZARCI - Kara Kutu

01082020d7d71739_2.jpg

5 - İLBER ORTAYLI - Bir Ömür Nasıl Yaşanır : Hayatta Doğru Seçimler için Öneriler

6 - MESUD TOPAL - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?

7 - ESRA EZMECİ - Düştüğünde Kalkarsan Hayat Güzeldir

8 - TUĞÇE IŞINSU - "Hiç"likten Gelen Güç

tugce-isinsu-hiclikten-gelen-guc-kitap.j

9 - AZRA KOHEN - Gör Beni 

10 - DENİZ ERTEN - KIYAM-ET U İŞARET 1

Big

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.