Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çay... Çay... Çay... Çay...


Freyja

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 89
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin--
aylkek11sk3.jpg

 

Çaylı Kek

 

Malzemeleri:

 

3 yumurta

2 su bardağı şeker

1 su bardağı demli çay

.....

 

Evet, bugün bu keki yaptım... Bence tadı çok güzel... yalnız tarife biraz ihanet ettim. Evde sadece 2 yumurta vardı, ben yumurtayı ikiye indirdim, çok tatlı sevmediğim için de şekeri 1.5 bardak yaptım... Ayrıca ben vanilya kokusuna bayılırım bu yüzden de içine 2 tane vanilya attım... Sonuç mu? Bence Enfesssss :):wub: şimdi kahvemi de yaptım, yani anlayacağınız burada keyifler yerinde... Öneriyorum yani bu keki :)

 

Sevgili arkadaşlar,

sizlerde tarifleri deniyorsanız lütfen yorumlarınızı ekleyiniz. Sanırım oyle daha iyi olacak :)

 

İşte bu da benim keyfimin resmidir

:) (Bütün keki ben yiyormuş gibi görünüyorum ama hepsini ben yemiyorum vallahi :unsure::huh: )

 

dscf0020wc0.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İtiraf edeyim çayı pek sevmem Freyja.

Aslında sanırım ailecek sevmiyoruz. Öyle ki;

Pazar kahvaltıların da bile kaç kişiysek,

o kadar fincana kaynar su koyarım ve bir poşet çayı hemen daldırır çıkarırım :blushing::stuart::lol:

Ama bu çaylı keki bikaç kez bir yerlerde tattım ve bayıldım.

Geçen hafta çok istememe rağmen yapmaya fırsatım olmadı.

Bu hafta kesin kararlıyım yapıp, sana mutlaka yazıcam buraya ;) Sahi bu arada afiyet olsun :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Sevgili Rad-ya, sen mümkünse tarifi tam dene olur mu? oyleyken sonucu ne olacak çok merak ediyorum bu arada bir çaylı kek tarifi daha... Bu da bakınca benim hoşuma gitti ama nasıl olur bilmiyorum, deneyip, tatmak lazım :D

 

ÇAYLI KEK

 

Malzemeleri

 

2,5 çay bardağı ılık çay

1 su bardağı dövülmüş ceviz

3,5 çay bardağı toz şeker

1,5 çay bardağı bal

1,5 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tarçın

1,5 çay bardağı süt

1 limon kabuğu rendesi

4 su bardağı un

3 yumurta

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

 

Üzeri için;

 

2 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Yapılışı

 

Balı ılık çayın içine ekleyin ve bal eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta ve şeker ayrı bir yede çırpıp ballı çayı da bu karışımın içine katın. Yağ, tarçın, ceviz, süt, limon kabuğu rendesi, kakao, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, iyice çırpın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra kekin üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.

 

39470922798e2b1453dokj5.jpg

 

 

____________________________________________

 

Püf Noktası: Çay kavanozunuzun içine atacağınız bir dilim portakal ya da elma kabuğu çayınıza değişik bir tat ve koku verecektir. :) Deneyin!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çay sevmeyen birinden çay tarifi :P

Bu bir Hint çayı tarifi...Baharatlı olduğu için soğuk kış günlerinde iyi gider heralde,bence denemeye değer ;)

 

Massala Çay (Baharatlı Çay)

 

Malzemeler:

 

- 5 kakule çekirdeği

- 1/2 yemek kaşığı zencefil

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 5 öğütülmemiş karabiber tanesi

- 6 kahve kaşığı şeker*

- 2 karanfil

- 4 kahve kaşığı siyah çay

- 40 cl süt (2 çay fincanı)

- 40 cl su (2 çay fincanı)

* Bu ölçü çayı tatlı sevenler için! Şekeri doğrudan suya değil, sonra isteğe bağlı olarak fincanınıza ekleyebilirsiniz Yapılışı:

 

1. Uygun bir demliğe suyla birlikte tüm baharatları koyun, ocakta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.

 

2. Kaynayınca hemen altını söndürün ve çayı ekleyin. Yaklaşık 3 dk demlenmeye bırakın. İsteğe göre bu süre uzatılıp daha demli çay elde edilebilir.

 

3. Ayrı bir kapta sütü ısıtın. Fincanlara sütü ve süzülmüş olarak çayı paylaştırın.

 

Kakule:

 

Hava yutmada, şişkinlikte, asabi yorgunlukta, romatizma ağrılarında, bağırsak rahatsızlıklarında, yorgunluktan ileri gelen sindirim bozukluğunda kullanılır. Birkaç adet tohum çiğnendiğinde ağızdaki sarımsak kokusunu giderir.

Kakule 3 gözlü bir kapsüldür. Her bir gözünde 5-7 tohum bulunur. Kuvvetli ve hoş kokulu bir baharattır.) Ayur-vedik hekimliğinde (eski Hint hekimliği) kakule kronik bulantıya, iktidarsızlığa, unutkanlığa, çarpıntıya, fiziki ve zihni yorgunluğa kullanılırdı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

mmhh bu önerinizi dikkate alacağım mutlaka, hiç böyle düşünmemiştim halbuki :w00t: işin komik tarafı ben de niye bunun çay tadı yok diye düşünüyordum, demek ki vanilyadanmış :huh: bir de benim yaptığım kek dağılır gibi oluyor, hani size bir tecrübeli olarak soruyorum, acaba neden bu kek dağılıyor? yumurtası az olduğu için olabilir mi ki?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

mmhh bu önerinizi dikkate alacağım mutlaka, hiç böyle düşünmemiştim halbuki :w00t: işin komik tarafı ben de niye bunun çay tadı yok diye düşünüyordum, demek ki vanilyadanmış :huh: bir de benim yaptığım kek dağılır gibi oluyor, hani size bir tecrübeli olarak soruyorum, acaba neden bu kek dağılıyor? yumurtası az olduğu için olabilir mi ki?

şimdii sevgili Freyja benim tarifimde vanilya,kakao,ve hindistan cevizi yok.yarım paket margarini eritip katıyorum ve yarım bardakta sıvı yağ koyuyorum yani hepsi sıvı yağ değil ama fark etmeyebilir.tahminim hindistan cevizi koyduğun için dağılıyor bide böyle dene istersen benimki dağılmıyor.inşallah beğenirsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--
şimdii sevgili Freyja benim tarifimde vanilya,kakao,ve hindistan cevizi yok.yarım paket margarini eritip katıyorum ve yarım bardakta sıvı yağ koyuyorum yani hepsi sıvı yağ değil ama fark etmeyebilir.tahminim hindistan cevizi koyduğun için dağılıyor bide böyle dene istersen benimki dağılmıyor.inşallah beğenirsin.

 

hindistan cevizi de eklememiştim, bu arada üzerine ben de pudra koymayacağım bir dahaki sefere... bu durumda çay gibi koksun diye vanilya da eklemiyoruz ok... kakaoyu da kaldırdım, yağı da siizn ölçülerle deneyeceğim. geri kalan herşey aynı değil mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hindistan cevizi de eklememiştim, bu arada üzerine ben de pudra koymayacağım bir dahaki sefere... bu durumda çay gibi koksun diye vanilya da eklemiyoruz ok... kakaoyu da kaldırdım, yağı da siizn ölçülerle deneyeceğim. geri kalan herşey aynı değil mi?

evet aynı ,şeker isteğine göre koyarsın.diğer malzemeleride koy yanlız şuda varki tarçınsız olmaz.hani diyorum ya çay tadı gelsin diye çay ve tarçın mükemmel oluyor bak göreceksin...şeker,yumurta,yağ,ceviz,tarçın,kabartma tozu,ve sadece demliğin üstünden süzülmüş demli çay hepsi bu :wub:inşallah beğenirsinizde yüzüm kara çıkmaz :) afiyet olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

demek ki bu hafta sonu iin hazırlayacağım kekin tarifi belli oldu :) teşekkür ederim Sevgili Güzelyaz :) böyle iyi oluyor işte... tecrübe edilmiş olanları yapmak, ilk defa yapılacak olanları yapmaktan daha iyi bir sonuç verir eminim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

birde şunu söylemek istiyorum tepsi veya kalıbı eritilmiş margarinle yağlayıp biraz un serperseniz yapışmaz kek, çıkarması kolay olur..ayy söyliyeyim dedim bazen kek çıkarırken parçalanıyor insan sanki kek kötü olmuş gibi üzülüyor :) rica ederim Freyja beğenmen dileğiyle afiyet olsun :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Evet bak bunu ben de yapıyorum... Yani kek kalıbına sıvıyağ değil özellikle margarin sürmek kekin kalıba yapışmaması ve daha rahat kalıptan ayrılması için cok iyi sonuç veriyor ve tabii un da... Bunu aslında püf noktası yapalım, Güzelyaz senin katkınla :)

 

__________________________

 

Püf Noktası: Kek yapacağınız tepsi veya kalıbı, eritilmiş margarinle yağlayıp içine biraz da un serperseniz kek, kalıba yapışmaz ve kalıptan daha kolay çıkarılır. Ayrıca keki kalıptan çıkarmadan önce mutlaka ılımasını bekleyin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--
evet aynı ,şeker isteğine göre koyarsın.diğer malzemeleride koy yanlız şuda varki tarçınsız olmaz........

 

Sevgili Güzelyaz, hazır siz tarçın demişken, bir tarçınlı kurabiye tarifim vardı, ben de onu buraya ekleyeyim fırssattan istifade :)

 

Bu kurabiye inanılmaz lezzetli oluyor, herkese, hepinize öneririm, emin olun bir kere tadını aldınız mı mutfağınızın vazgeçilmezlerinden biri olacak :)

 

TARÇINLI KURABİYE

 

Malzemeleri

 

2 su bardağı mısır nişastası (buğday da olur ama mısır nişastası tatlılarda daha iyi sonuç verir.)

1 adet yumurta

1 paket margarin (oda sıcaklığında)

1 adet kabartma tozu

1 adet vanilya (ben iki tane koyuyorum ama ;) )

Alabildiğince un (kulak memesi kıvamı yani :D )

 

Ayrıca;

 

Pudra şekeri

Tarçın

 

Başlamadan önce küçük bir not: Fırın önceden ısıtılmamalı, aksine soğuk olmalı... Bir de uzun yazdığıma bakmayın, deneyimlerimle birlikte yazdım ki kurabiyeniz güzel olsun, yoksa oldukça basit ve çabuk biten bir kurabiye tarifi bu :)

 

Yapılışı

 

Margarin ve yumurta iyice birbirine karışana kadar yoğurun. Daha sonra üzerine nişastayı kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Malzemeler iyice birbirine karışıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Son olarak, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar ara ara un ekleyerek (benim tavsiyem söke un arkadaşlar, piyale ile denedim kesinlikle olmuyor, sakın siz de benimle aynı hataya düşmeyin :( ) kurabiye hamurunuzu elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, kurabiyelerinize yuvarlak bir şekil verin. (ceviz büyüklüğünde olması oldukça önemli, bu ölçüden daha büyük kesinlikle olmamalı.. Tarçınlı kurabiyenin en önemli özelliği ağızda dağılıyor olması, o nedenle tek lokmalık kurabiyeler yapmanız lazım.Yerken bunun önemini daha iyi anlayacaksınız zaten ;) ) Şekil verdiğiniz kurabiyeleri margarin sürerek yağladığınız tepsiye dizin ve fırına yerleştirin. Fırını ortalama 180 dereceye ayarlayın ve çalıştırıp kurabiyelerinizin pişmesini beklerken derin bir kapta bir paket pudra şekerine istediğiniz oranda tarçın ekleyerek karıştırın. (Tarçını çok seviyorsanız çok, az seviyorsanız da az ekleyin)

 

Kurabiyeleri fırından ne zaman çıkaracaksınız : Kurabiyeler yakşık 10,15 dakika içinde yarılmaya başlayacaklar, bunu gordugunuzde yavaş yavaş hazır olun, bir kaç dakikamız kalmış demek ki :) kızarmasına ve hatta pembeleşmesine izin vermeden de fırından çıkarın.

 

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, sıcak sıcakken tek tek pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayın ve bir kabın içine yerleştirin. Tüm kurabiyeler için bu işlemi yaptıktan sonra kalan pudra şekeri ve tarçını da kurabiyelerin üzerine gezdirerek dökün...

 

(Eğer bu kurabiyeleri çok beğenmişseniz, kurabiyeleriniz bittikten sonra kabında kalan pudra şekeri ve tarçını atmayıp bir kavanoza ekleyin ve buzdolabına koyun, daha sonra rahatlıkla yeniden kullanabilirsiniz.)

 

Afiyet olsun

 

___________________________

 

Bu tarifte o kadar çok püf noktası var ki ben bugünlük buraya yeni bir püf noktası eklemiyorum o yüzden :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

o halde kendine zaman ayırma vaktin gelmiş demek ki? Hiç yoksa bir bardak çay için :)

 

5 dakikacık ;)

 

oğlun meselesine gelince :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selam Freyja;

Dün nihayet çaylı kekimi yaptım...

Verdiğin ilk tarifi...

Sen aynını yapmamı istemiştin ama çok minik bir ihanette bulundum :blushing:

Hindistancevizi yerine ,limon kabuğu rendesi koyarak :P

Sonuca gelince;bence muhteşem...Şuan da zaten kekin yerinde yeller esiyor :D

Seninde dediğin gibi bana da biraz şekeri fazla geldi...

Ama çok güzel kabardı kekim ve sünger gibiydi...

Benim kek yaparken uyguladığım bazı küçük sırlarım var bilmiyorum belki herkes biliyordur...

 

İlk başta önceden yumurtalarımı dolaptan çıkarıp oda ısısına getiriyorum...

Ve keki yaparken de değişik bir yöntem uyguluyorum.

Şöle ki;

Yumurtanın beyazını ayrı bir kaba ayırıyorum.

Başka bir kapta sarılarını ve şekeri karıştırıp erittikten sonra un hariç diğer malzemeleri ilave ediyorum.

Sonra diğer kaptaki beyazları bir tutam tuzla kar haline getiriyorum.

Ve bu kar'ı diğer kaptaki malzemeye çok yavaş karıştırıyorum.

En son ununu yavaş yavaş katıp(bu aşamada mikser kullanmıyorum)(ve unu mutlaka eleyerek)keki tamamlıyorum.

Ve ufak bir ipucu daha;

Eğer evde varsa unun çok az bir bölümünü tariften çalıp onun yerine nişasta ekliyorum...

Bu yöntem kekin daha süngerimsi olmasını sağlıyor...

Sıra geldi en son sırrıma;

Yaptığım keke sevgimi de katmayı unutmuyorum ;)

 

Ayrıca birşey söylemek istiyorum Freyja;

Benim bir oğlum var :grin:

Seninle zevklerimiz çok uyuyor heralde iyi geçinen örnek gelin-kayınvalide olurduk :stuart:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

OoOoOo kısmetlerin çoğalıyor, iki oldu... Ben nasıl seçsem bilmiyorum artık :blink::wacko: neyse bakacağız bir hal çaresine :D

 

senin kek sırlarını ogrendim, bu kek işini bu defa kesin bitireceğim Rad_ya... Benim kekin üstte resmi var, görmüşsündür.. Kabarmıyorlar işte...

 

senin yöntemlerle, anlatttığın sırlarla yeniden deniyeceğim bu çaylı kek tarifini... bilmiyordum orada çok şeyi, iyi olmuş, öğrendim... tabi bir de güzelyaz'ın verdiği sırlar var...

 

Sırlarla dolu bir kekim olacak :w00t: Sırlı kek mi desek acaba biz buna :unsure:

 

deneyeceğiz bakalım, ne sonuç alacağım, umarım bu defa parçalanmazlar... Dağılıyorlardı ya dokununca :unsure:

 

Sen peki benim tarçınlı kurabiye tarifimi gördün mü? Çocuklar bayılır ona emin ol... ama tabi karar senin, çocuklarla ugraşacak sensin... Yani yapacaksın o kurabiyeyi, sonra yine isteyecekler, yine isteyecekler, yine isteyecekler, yine, yine, yineee... :wacko:

 

sen ugrasacaksın tabii ;) dedim ya karar senin :)

 

___

 

not: bugün neyi ogrendik bakalım : kek tarifine ihanet etmeyeceksin!!!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

O halde senden de güzel börek tariflerini bekliyoruz :)

 

hadi kolay gelsin bakalım ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O halde senden de güzel börek tariflerini bekliyoruz :)

 

hadi kolay gelsin bakalım ;)

 

ben bu konularda çok beceriksizim bişeyler kapabilirmiyim demiştim :blushing: yakalandım.

 

1/3 katı yağ

1 bardak süt

6 adet yufka

1 adet yumurta sarısı

1 adet domates

çörek otu (otca)

 

iç için dilediğinizi koyabilirsiniz.(kıymalı patates, soğanla kavrulmuş kıyma, domatesle kavrulmuş sosis( benim çocuklar bunu çok seviyor)..vs.koyabilirsiniz.)

 

yağ eritilir derin bir kasede süt ile karıştırılır..

bir adet yufka yayılır üzerine karışım fırça yardımıyle sürülür

sonra üstüne 2. yufka serilir aynı işlem yapılır.

2 kat olan yufka sekiz eşit parçaya bölünür..üçgen bicimde.

üçgenin geniş tarafına hazırladığımız iç konur ve gevşek şekilde kenarlar içe kıvrılarak sarılır

düzgün kısmı üste gelecek şekilde hafif yağlanmış tepsiye yerleştirip, yumurta sürün

aynı karnıyarıkta olduğu gibi üzerine bıcağın ucuyla 4-5 cm lik bir cizik atın

domatesleri piyaz şeklinde doğrayın çekirdeklerini alın ve tuzlayın

böreklerin kesik kısmına yerleştirin. seviyorsanız üzerine çörek otu atın..

 

üstü hafif kızarıncaya kadar orta sıcaklıkta pişirilir....

afiyet olsun.. :clover:

 

eksik bişey yoktur işallah.. :sweatingbullets:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

uffff çayla ne güzel şeyler yapılıyormuş böyle..heleki kekn ve çayın yanında yukardaki börekte olursa yemede yanında yat :)

 

ben de çayla yapılan güzel bir tarif anlatıyım bari bugün yaptım...

 

yanınıza 5 YTL alıyorsunuz (fazla değil)

 

sonra işyerinize en yakın bakkala gidip tuzlu veya şekerli alabildiğiniz her şeyi alıp çıkıyorsunuz. sonrada kendinize bir çay söyleyip afiyetle yiyorsunuz :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Ooo cok güzel bir tarif bu sayın Roxana, tam çalışan bayanlara göre... pratik :):D teşekkür ederiz güzel tarifiniz için :lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.