Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Telepatiye inanıyor musunuz?


all aloNe

Telepati  

20 üye oy verdi

  1. 1. Telepatiye inanıyor musun?

    • Evet. Bazen başıma bu tür olaylar gelir.
      14
    • Hayır. Bu tür olayların tesadüf olduğuna inanırım.
      3
    • Kararsızım.
      3


Önerilen İletiler

Mırıldandığınız şarkı radyoda çalınmaya başlarsa, aklınıza gelen kişiyle yolda karşılaşırsanız veya canınızın çektiği meyveyi arkadaşınız getiriyorsa siz bir telepatsınız demektir.

 

Telepati, kişiler arasında bir fikir ya da duygunun hiçbir araç kullanılmadan iletilmesi, biçiminde tanımlanabilir.

 

Pratik hayatın içinde farkında olmadan telapati yeteneğimizi sık sık kullanırız. Bazen şaşırtıcı tesadüfler şeklinde dikkatimizi çeker, Fakat, yine de bunun üzerinde fazla durmadan gülüp geçeriz.

 

Mesela çalmakta olan telefonun kimden geldiğini tahmin etmek, mırıldanmakta olduğumuz şarkının radyoda çalınmaya başlaması, aklınıza gelen kişiyle yolda giderken karşılaşmak, canınızın çektiği meyveyi ya da herhangi bir şeyi arkadaşınızın getirmesi gibi daha pek çok örnek sayılabilir. Ve bütün bunların tesadüf olduğunu düşünüp önemsemeyiz.

 

Aslında bütün bu tuhaf tesadüfleri telepati olarak tanımlayabilir ve dikkat ettikçe bu yeteneğimizin gelişmesini sağlayabiliriz. Hepimizde az ya da çok derece derece ortaya çıkan telepatinin düzenli bir çalışma sonucu gelişmesi mümkün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

uzun zamandır görmediğim arkadaşımı rüyamda görmüştüm,ertesi sabah (aaa ayrıca bu arkadaşım başka bir şehirde yaşıyor) uyandığımda bugün onu görecem demiştim kendi kendime sonra onun yaşadığı şehre gittim kısa süreliğine aynı gün ve büyük bir alışveriş merkezinde tam çıkarken onunla karşılkaştımm...gerçekten inanılmazdıı :)

 

telepetiye inanıyorum..ama aynı şekilde karşındaki kişi seni düşünüyorsa oluyor bu..hani kalp kalbe karşı derler ya işte öle bişi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Telepati'ye hep inandım...

 

Hem gerçek anlamda hemde romantik anlamda inanıyorum açıkçası...

 

Çok sevdiğiniz birinden ayrıldınız mesela...

Fena halde aşıktınız...

Aradan yıllar geçti ve bir gün durup dururken aklınıza geldi...

Onun da bunu hissedeceğine inanıyorum, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin...

Örneğini yaşadım...

Geçenlerde, yıllar önce benden ayrılan sevgilim aklıma gelmişti...

Aradan dakika geçti denemez, çalan telefon ona aitti...

İnanılmaz bir duyguydu, anlatamam...

 

Ama bundan öncesinde de inanıyordum.

 

Mesela çok yakından tanıdığım insanlarla aramda hep bu bağ vardır.

Bir şeyi aynı anda düşündüğümüz ve yaptığımız olur sık sık.

 

Tuhaf bir duygu ama telepati diye bir şey var.

Üst düzey bir zihinsel olay diye düşünüyorum.

Her insanda bu yeti belli belirsiz var aslında.

"Kalp kalbe karşıdır" deriz ya hani...

"İçe Doğma"mı desek ne desek te Türkçeleştirsek acaba...

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Telepatiye inanmak fakat kendini fazla kaptırmamak gerek diye düşünüyorum. Herşeyi telepati yöntemiyle halledebileceğimizi düşündüğümüz an herhangi bir olumsuzlukta tüm inancımızı yitirebiliriz. Herşeyi şansa değil biraz da çabaya bırakmak gerek.

 

Şahsi, bizzat ve bir o kadar da acizane fikrimi paylaşmak istedim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Telepati !!!!!

 

Bir de telekinezi vardı değil mi? Hani şu beyin gücüyle cisimleri hareket ettirme becerisi (There is not spoon)...

 

Şöyle veya böyle metafiziğin bir ucundan tutmuş olanların inanabileceği türden vakalar...

 

Bu sabah işe gelirken otomobilimde radyo dinliyordum. Nerden aklıma geldiyse, kafamda "Funda" diye bir isim dolaşıyordu. Halbuki hayatım boyunca bu isimde tanıdığım biri hiç olmadı. Bir kaç saniye sonra radyo programına telefonla bir bayan bağlandı ve adının Funda olduğunu söyledi..... (upsss)

 

Hadi ama... Ne yani, şimdi radyoya telefonla bağlanan bayan benim kafamda Funda diye bir ismin dönüp dolaştığını hissederek mi bağlandı yani?

 

Bazen hayat insanı garip tesadüflerle karşılaştırır. Sanırım biz her başımıza gelen olaya bir anlam yüklemeye alışmışız. "Ne garip bir tesadüf" diyerek gülüp geçmek yerine, başımıza gelen olayları metafiziksel kavramlara bağlamayı tercih ediyoruz. Bu tercihimizin nedenleri üzerinde durmakta fayda var diye düşünüyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ben tesadüfe inanmıyorum.

 

Beyin gücüyle çok büyük şeyler olmasa da [hani dünyayı tüm kötülüklerden kurtarmak, bir ömür boyu mutlu mesut yaşamak gibi...] böyle küçük durumların olabileceğine inanıyorum.

 

Çok kez de yaşadım, bunların hepsi de sırayla karşıma çıkan tesadüfler değildir, ya da ben öyle olduğunu sanmıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Telepatiye kesinlikle inanıyorum..çok örneğini yaşadım..özellikle aynı duygusal düzeyi paylaştığınız kişilerle gerçekleşiyor..çok uzun zamandır görmediğim birini yoğun bir şekilde aklımdan geçirdiğimde onunda aynı anda beni düşündüğünü hissediyorum ve bunu doğruluyoruz..tuhaf bişey ama gerçek..mutlaka vardır bi açıklaması..metafizik ilgi alanıma girmediği için araştırmadım bu konuyu...ama kişiler arası elektrik olabilir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Telepatiye inanıyorum. Çünkü çok yaşadım. Hatta geçen gün, kendi kendime oyun oynadım. Arkadaşıma telefonla bir mesaj çekecektim.

Onun yerine telepatik mesaj çektim. Ve sonucunu aldım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Romalı düşünür Petronius binlerce yıl önce bile "Raslantının nedenleri vardır" demiş.

 

Evrende tesadüf yoktur. Her şey, en küçük olgu bile diğerleri ile nedensellik bağı ile bağlıdır ve olması gereken olur, dolayısı ile olmuşlar, olacakları belirlemiştir. Sorun sadece olacağı belirleyebilecek, olmazsa sezebilecek, daha olmazsa tahmin edebilecek yeteneğe sahip olabilmektir.

 

Zihinlerimizin sadece bilinçli işleyişinin farkındayız. Bir de farkında olmadığımız bilinçaltı var. Bazen bilinçaltı, bilinçten çok daha hızlı ve etkin bir biçimde olasılıkları belirleyerek en olası olanı tahmin edebilir. Buna içgüdüyü de ekleyin. Yani doğa hakkında nesiller boyu edinilen deneyimlerin beyin yapılanmasını şekillendirmiş olmasını. Bu deneyimler sadece insan atalarımızla sınırlı değil, tüm canlılık geçmişiyle ilgilidir. Genlerimizin beyin yapılandırma işlevi, en az milyar yıldır şekillenmekte. Milyar yıllık süreyi küçümsemenizi hiç tavsiye etmem.

 

Çok iyi arkadaşımızı ya da eski sevgilimizi düşündüğümüz sırada, olasılıkla sevgi bağımız güçlüyse o da bizi düşünüyor olabilir ve ikimiz de muhtemel bulunmamız olası yerleri biliyoruzdur. Şansın da yardımıyla bir karşılaşma olabilir. Bunun haricindekiler ya safsatadır, ya gökte uçan kuşun kafanıza dışkılaması kabilinden tamamen raslantıdır. Koca yeryüzünde bir yerlerde uçacaktı, bir yerlere de dışkısını bırakacaktı, olacak ya, o sırada oradan siz geçiyordunuz...

 

Kuşun dışkısının üzerinizde olmasının bile tamamen raslantı olsa da nedenleri vardır. Tüm veriler elde edilebise, bir kuşun ne sıklıkla besin tüketip, ne sıklıkla dışkıladığı, uçarken dışkılama alışkanlıklarının hangi kuşlarda ne sıklıkta görüldüğü, insanların belli saatlerde caddelerde yoğunlaşmalarının ne düzeyde olduğu... Tüm bu ve bu tür veriler elde edilebilse, başınıza kuş dışkılaması olayının kaç kere olabileceği öngörülebilirdi. Ya da şehrinizde yaşayan bir güvercinin başınıza dışkılaması olasılığının kaç milyarda bir olduğu hesaplanabilirdi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bazen aniden telefona uzanıyorum ve o an çalmaya başlıyor telefon....beynimin telefondan önce frekansları yakaladığını düşünüyorum ama bu yeterli bir açıklama olamaz tabi ki...

 

çok sevdiğim biri vardı...telefon çalarken açmadan önce ..evet o arıyor işte..dediğimi hatırlıyorum herseferinde...

 

beyinsel mesaj yollama işini defalarca denemişimdir...

 

sebebini bilmesem de bu tarz olayları sık yaşadığım için bana inanılmaz gelmiyor...

 

girdiğim odada insanların benden önce ne konuştuklarını hissederim....benim hakkımdaki düşüncelerini de...

 

küçükken AY MAY KUMAY diye bir oyun oynardık ...ellerini dizlerine vurursun ve avucunu ya da elinin tersini uzatırsın...karşındakiyle aynı çıkarsa tekrar yaparsın ..eli herkesten farklı olan çıkar...iki kişi kalana kadar devam eder...ben iki kişi kaldığımızda arkadaşımın elini nasıl uzatacağını tahmin eder ve hep aynısını yapardım....dakikalarca sürerdi oyun....taki ben sıkılıp vazgeçene kadar....telepati mi yoksa ihtimalli düşünme mi bilemiyorum ama az çok şimdi de kestirebilirim kimin ne yapacağını...o yüzden hayat çok şaşırtmaz beni.....

selamlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuda birisinden bir anı dinledim: Bilgisayarda bir işle uğraşırken farklı fontlara ihtiyacı oluyor. Nereden bulsam diye düşünüyor ve aklına bir arkadaşı geliyor. Bu tür şeyler onda olur, kesin vardır, bir telefon açsam da var mı diye sorsam diye düşünüyor. Tam böyle düşünürken başka biri geliyor, onunla konuşmaya başlıyorlar. Ona da bahsediyor, böyle böyle font lazım, filancada vardır diye düşündüm diyor, o da onda gerçekten olabilir, bir ara da geçerken bırakır filan diyor. Böyle konuşurlarken aramayı düşündüğü o kişi çıkageliyor.

 

-"Abi farklı fontlar lazım olursa bende var, sana lazım olur diye getirdim" deyip cebinden CD yi çıkarınca ikisi de donup kalıyorlar. Bu olayı anlatırlarken ikisi varlardı, CD yi getiren yoktu. Öbürü de aynen böyle oldu diye doğruladı.

 

Ben bazen insanları adamakıllı sinir ederim. Bunlara da önce "olabilir" tarafından yaklaştım. "Eskiden insanların telepati yeteneği yüksekti, iletişim araçları bu yeteneği köreltti" varsayımından hareketle telepatinin ciddi olarak araştırıldığını anlattım. Bunlar gaza geldi. "Doğru, eskiden daha fazlaymıştır" dediler. Sonra da başladım hiç bir bulgu ile telepatinin kanıtlanamadığını ve araştırmaların sonuç vermediğini filan anlatmaya başlayınca adamların suratlarının halini görmek lazımdı. İnsanların maddeci bakışa niye böyle tepkili olduklarına bir anlam veremiyorum. İkisi bir olup konuyu değiştirdiler. CD nin gelmesini nasıl yorumlayacağımı bile sormadılar, çünkü "tesadüf" diyecektim ve iyice sinir olacaklardı.

 

Arkasından bir de "raslantının da nedenleri vardır" diye başlasam, herhalde ikisi bir olup beni döverlerdi. Üstelemedim, adamlarla yeni tanışmış, sohbet ediyordum. Bir bilgisayar işi için dükkanlarına girmiş, bir tanıdıkla karşılaşmıştım, o tanıştırmıştı. Telepatiyi alan adamı bayağı bir övdüler yalnız. Derviş gibi adammış, şöyle halim, böyle selim, merak ettim ama tanışamadık.

 

Şimdi desem "yahu şu sizin dervişle bi tanışsak" hemen diyecekler artık: "Eee, nasip meselesi..." İşin yoksa git gel. Bi de kıymete bindirirler, merak ettik ya! Açıkçası böyle yaklaşımlara sinir oluyorum. Böyle bi esrar, bi gizem filan... Böyle insanların arasında kalsam bunalım geçiririm heralde. Fakat hakkaten aralarında iyi görünen bir iletişim oluyor, aynı şeylere inanmanın getirdiği bir aşinalık, bir tutkunluk. Tamamen bu, başka bir şey değil...

 

Valla metafizik eğilimin de genetik olduğu, bir kısım insanlarda "tanrı geni" bulunduğu söyleniyor. Bu genin olmadığı insanlara ne desen boşmuş, inanıyor bile görünseler köşeyi dönünce bildiklerini okurlarmış. Ben bilimcilerin yalancısıyım, öyle okudum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın demirefe siza aktarılan olay benzeri olaylar bana çok normal geliyor ..o kadar sık karşılaşıyoruz ki...

mesela 5 6 ay kadar önce sengi üzerine bir konuşma hazırlıyordum..bir kaç günüm var..o kadar odaklandım ki..aklımda hep o konu var...biraz ara verdim..televizyonu açtım...ahmet özhanla sevgi üzerine bir sohbet var programda...bir kaç cümle not aldım...

elime bir kitap aldım rashele açtım herhangi bir kitaptı...tam açtığım yerde svgi üzerine yazılmış güzel birkaç cümle karşımdaydı...

 

tüm benliğinizle birişe yöneldiğinizde tüm kainat size yardımcı olur...ben böyle hissediyorum...kararlılığı ödüllendiren bir sistem....

 

telefonlar zaten frekans göndererek iletişim sağlamıyor mu...beynimiz bu kadarcık frekans gönderemeyecek kadar aciz değil bence...

selamlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...

 

sizce et kemik ve oraganlar bir araya gelip bilinci olusturuyor olabilirler mi?Cunku hayvanlarinda etten kemikten ve organlardan bedenleri var fakat bilincleri yok bu insana verilmis bir sey.Benlik tasimamiz bu yaraticinin bir kanitidir ve Ondan geldigimizi dogruluyor.İste bu metafizigin ta kendisi.Telepati gercektir her ne kadar az kullanabilsekte. Kuran'da yazdigi gibi.Allah soyle der peygamberimize.(Sana ruhu soruyorlarlar.De ki:O Allah'tandir.Onun hakkinda sizlere pek az  ilim verilmistir.)İste bizler bu az olan ilimi kullaniyoruz.Saygilar.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

Bu aralar hep eski sevglm aklımda normalde çok aklıma gelmezken suan bazi bazi pişmanlik yaşiyor uzuluyorum, arayp mesaj atasm gelio nedn bu denli düşunuyorum onu anlayamadm , acaba o beni cok cok düşundugu icinmi böyle. Derler ya birini cok duşunursen aklına düsersin bu böyle birşey mi bu ne çözemedm.?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
Misafir Sinan telepatisi :)

Kesinlikle inanmaya başladim dun geceden sonra. cok uzun zamandr adını dahi unutmaya başladığım eski erkek arkadaşımi andik arkadaşmla. beni ne kadar üzdügunu neler atlattıgımi andık durduk.

sabah uyandığımda mesaj atmıştı . yıllarca mesaj atmayan yolda görünce yolunu ceviren benden kacar gibi giden adam bana mesaj atmisti. Üstelik ayni gece ruyasında beni gördüğünü herseyin yolunda olup olmadigini sordu . !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
Misafir hayalperest

Bende bazen duygularima inanilmaz inanirim sezgilerimede oyle ama bu aralar eski sevgilim aklima geliyor kendi kendime aglayasim tutuyor istemsiz bir sekilde aklima gelmesi canımıda sıkıyor dogrusu bazen hic aklima gelmezken bazende oyle bir geliyor ki gitmek bilmiyor kafayi yicek gibi oluyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir metroperisi

Bi gün normal işlerini yaparken veya herhangi bi zamanda aklıma birden alakasız bişe geliyo veya alakasız biri ve o iki üç gün içinde onla ilgili bi olay oluyo veya başıma gelecek bi olayı rüyamda görüyorum ama rüyamı o olay başıma gelince hatırlıyorum ve demek buna işaretmiş diyorum ve rüyalarım asla boş çıkmaz muhakkak bi anlamı olur bunu küçükken farkettim o zamanlar herkese anlatırdım ama artık çok yakınlarım dışında kimse bilmiyo aklıma gelen bişe çoğunlukla kötü bişe muhakkak başıma geliyo ve düşündüğüm anda korkmaya başlıyorum çünkü onu yaşayacağımı biliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.