Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ömrü uzatan 7 gıda


zeyynepp

Önerilen İletiler

Ömrü uzatan 7 gıda

 

 

Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR), 2007'ye sağlıklı bir

başlangıç yapmanız için, vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve

diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin listesini

açıkladı.

 

 

Kalbi koruyor

 

BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30

gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından

oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL)

oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar

tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak

çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.

 

Diyabeti önlüyor

 

KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen

Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan

kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca

ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum

deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını

engellemiş olursunuz.

 

Sinirleri rahatlatıyor

 

TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı

yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı

dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan

şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan

köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını

ve romatizmayı önlediğini unutmayın.

 

Patatesi haşlayın

 

PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne

göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor. Akciğer

kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi

kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında

pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.

 

Kaslar için faydalı

 

SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için

özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca,

özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze

çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve

kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı

miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla

sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki

yaratıyor.

 

Kansere karşı birebir

 

ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı

alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı maddenin

seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı sıra

iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1

çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6

çorba kaşığını geçmeyin.

 

Kanseri engelliyor

 

ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin

azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine

yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran

yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı

vücudu koruyor.

 

 

:clover::clover::clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.