Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nur Suresi 3. Ayet


obscuritycode2a

Önerilen İletiler

Tc'nin Ateist Vatandaşı Zinanın Cezası Recm Ve 100 sopa cezasıdırda böyle diyip geçiştirmişsin . Evli birinin zina yapıp yakalanması recm cezasıdır . Ve evlilik olmadan zina yapıp tövbe edip suçunu söylemek sopa cezasıdır . Tc de yok böyle bir yargı sistemi. Tövbe mantıklı bir yol . Sureye gelicek olursak araştırıp yazıcam aydınlanın .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Oncelikle dinle ilgili çok fazla bilgim olduğunu söyleyemem. Ama söylediğin bir şey dikkatimi çekti. Demişsin ya her türlü zinayı işlemiş biri Allah'a şirk koşmamış, kimseyle cinsel münasebette bulunmamış biriyle evlendi diye. İşte takıldıgım nokta bu. Bir kızın köyde yaşaması, henüz yaşının genç olması ya da kapalı olması biriyle ilişkiye girmedigini göstermez. İlişki dedigimiz sadece kizlik zarının bozuldugu bir münasebet degildir. Kısacası o kız kızlıgını bozdurmadan da pek çok şey yapmış olabilir. Yaptı demiyorum tabi. Bilemem. Bir de şu var ki. Kur'an da çelişkili ayetler var demişsin. Mutlaka aklına takılan şeyler olacaktïr elbette ki. Sonuçta mantıken bakarsak sorgulamadan hicbir sey ögrenemeyiz. Dinen bakarsak ise inen ilk ayet "Oku" der. Yani Allah zaten araştırmamızı istiyor. Körü körüne inanmamızı degil. Bir de suradan bakmak gerek ki. Kur'an bilim adamları tarafından %60-70 i kanıtlanmış bir dini kitaptır. Geri kalanı ise hakkında konuşulmamış aynı zamanda da asla yalanlanmamış bilgilerdir. Yani bir kısmının dogru oldugu kesin olarak kabul edilmiş ve geri kalan kismi ise dogru yada yanlis birsey söylenmemiştir. Peki o zaman. Bu kadar dogru sonuç vermiş ve gerisi de 'dogru degildir' denilemeyen bir kitabı sorgulamak mi yoksa ne dedigini anlamaya calismak mi daha dogru? Seçenek -Allah'ın kitabının her zaman söyledigi gibi- senindir. Yargilamak da Allah'tan baska kimsenin haddine degildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sonuçta mantıken bakarsak sorgulamadan hicbir sey ögrenemeyiz. Dinen bakarsak ise inen ilk ayet "Oku" der. Yani Allah zaten araştırmamızı istiyor. Körü körüne inanmamızı degil.

 

Yargilamak da Allah'tan baska kimsenin haddine degildir.

 

@Doğrular,

 

Gerçekten de sorgulamadan öğrenilemez. Ama sorgulamak nasıl olmalı? Sence, herkes sağlıklı olarak sorgulayabiliyor mu?

 

Mesela senin "oku" emrini sorgulayalım. Oku derken, neyin okunulması istenmiş? Eğer samimi bir sorgulama varsa, hemen "oku"dan sonra gelen isteklere bir bakmak lazım. Bilim mi okumak öneriliyor, yoksa o dönemdeki sosyal kabuller mi?

 

Sadece bunu bile sağlıklı(samimi) sorgulayabilirsek, artık sağlıklı sorgulama özelliğini kazanmış oluruz.

 

"Sorgulama"yı üstün körü geçmememiz gerek. Çoook önemli ve ilkeli olmalı. Bütün herkes sorgulama yaptığını iddia etmiyor mu?

 

Mesela Galileo "dünya yuvarlaktır, boşlukta döner" derken sorgulamış, ama "kablumbağa üzerinde durur" diyen çoğunluk ta sorgulamış. Değil mi?

 

Hatta o çoğunluk sağlıklı sorgulamalarından o kadar eminler ki; Galileo'yu yanlışından(!) dolayı ömür boyu zindanlarda çürütmüşler.

 

Bu nedenle %99 ezberlerimiz olan değerlerimizi sağlıklı sorgulamalıyız. 

 

Son cümlende de "yargılamak haddimize değildir" diyerek sorgulama(yargılama) önerini çürütmüş, engellemişsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evli birinin zina yapıp yakalanması recm cezasıdır

Bu söylediğin Kuran'da yazmaz. Allah olmadığı için tövbe etmemiz söz konusu olamaz. Olmayan allaha nasıl tövbe edelim? TC de tabii ki böyle vahşi ilkel cezalar olmayacak. Olması rezalet olurdu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

Nûr 3'te YENKiHU deniyor,

buradaki nikah evlenmek degil cinsel iliski* kurmak demek, karsi cinsten biriyle yatmak, sevismek. 

YENKiHU: cinsel iliskide bulunurlar, sevisirler, yatarlar. 

 

Zinaci bi erkek, zinaci ya da müsrik bi kadindan baskasiyla yatmaz -Ez zânî lâ YENKiHU illâ zâniyeten ev müşrikeh

zinaci bi kadinla ise zinaci ya da müsrik bi erkekten baskasi yatmaz - ve ez zâniyetu lâ YENKiHUHÊ illâ zânin ev müsrik.

Müminlere haram kilinmistir bu -ve hurrime zâlike alâl müminîn.

 

Yani bu tür iliskiler

haramdir, dolayisiyla günahtir

müminlere uymaz. 

 

__________________________________

 

* NiKAH kelimesinin bu anlami için bkz: Muhammed Esed, KUR'AN MESAJI, Nûr 60'a düsülen 84 nolu dipnot.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

BEN AYNI DÜŞÜNCEDE DEĞİLİM .ŞİMDİ SİZ DEMİŞSİNİZ Kİ DİNDAR 19 YAŞINDA KIZ ALDI .NE BELLİ ONUN KIZ OLDUĞU.KIZ BULMAK ZOR BU DEVİRDE BENİM GİBİSİ AZ KALDI:))BEN KENDİMDEN ÖRNEK VERİCEK OLURSAM 25 YAŞINDAYIM BENİ GÖRENDE DİNDAR EFENDİ SANAR AMA BENİMDE YAŞADIKLARIM VAR.TABİİKİ DOĞRU DEĞİL .SONRADAN ÇOK PİŞMAN OLUYORUM AMA HEP KARŞI TARAFIN ISRARARI.NEYSE ASIL KONUYA GELİYİM.BİZ AYETE SAÇMA YANLIŞ MANTIKSIZ DİYEMEYİZ.ONU ŞARTSIZ ŞÜPHESİZ KABUL ETMEK UYGULAMAK ZORUNDAYIZ.AİLELERİMİZ EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYOLAR.EVLİLİK YAŞI 30 A ÇIKIYOR BU ÇOK YANLIŞ BENCE.AİLELER ÇOK HATA YAPIYOLAR BU KONUDA.BİZ ONLAR YÜZÜNDEN GÜNAHA GİRİYORUZ.BENİ İSTEDİKLERİ HALDE BABAM 28 YAŞINA GEL ÖYLE DİYO.NE ALAKASI VAR MESELA.ZİNA YAPIYORUM ODA GÜNAHA GİRİYO.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.