Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Doğal Kaynakların Bilinçsizce Tüketilmesi


Önerilen İletiler

  • 9 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...

Bir cok insanin, sirketin ve ülkenin yarinlari düsünmeden dünyamizi katletmesi gercekten üzünc verici olmasinin ötesinde dehset verici. Bu denli agac kesimi, egsoz salinimi, cevre kirliligi yarinlar icin umut birakmiyor. Gecen sene Paris'teki iklim konferansinda cikan sonuclar gayet iyi aslinda. Her ülke sözler verdi taahütler altina girdi. Ama ülkelere karsi yaptirim gücü olmadigindan sadece sözde kaliyor cogu sey. Kötünün iyisi olarak en fazla 2 derece artmasinda karar kildilar ki bu bile müthis yüksek bi derece.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Doğal Kaynaklar bazen Tüketilmeden de kendi kendine tükanebilir . Nasıl mı ? 

 

Güneşin Her gün yaydığı güneş ışığı (enerjisi ),  yani şunu demek istiyorum Bu güneş ışınlarını  enerjiye çevirmemek de  doğal kaynakların Boşa tükenmesi demektir. 

 

Gelişen ekonomilerde Üretim ne kadar Çoğalırsa Tüketimde o kadar çoğalacaktır . Bunun için önümüzdeki yıllarda elektirik ihitiyacını ithalat yapmamak için kendi bedava güneş enerjimize yatırım yapmak gerekir .

 

Denizlere boşa akan tatlı sularımız yani içilebilecek sular.bunlar az çok demeden değerlendirilmelidir. unutmayalım ki afrikada açlık ve susuzluktan insanlar ölmektedir.

 

Birde şu memleketimizin havası soluyabildiğiniz kadar soluyun , Çin de insanlar maske ile bir yerden bir yere gidiyorlar. 

 

 

cin-hava-kirliligi.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rüzgar Enerjisi Nedir?

 

Rüzgar enerjisi;

 

doğal, yenilenebilir, temiz ve sonsuz bir güç olup kaynağı güneştir. Güneşin dünyaya gönderdiği enerjinin %1-2 gibi küçük bir miktarı rüzgar enerjisine dönüşmektedir Güneşin, yer yüzeyini ve atmosferi homojen ısıtmamasının bir sonucu olarak ortaya çıkan sıcaklık ve basınç farkından dolayı hava akımı oluşur. Bir hava kütlesi mevcut durumundan daha fazla ısınırsa atmosferin yukarısına doğru yükselir ve bu hava kütlesinin yükselmesiyle boşalan yere, aynı hacimdeki soğuk hava kütlesi yerleşir. Bu hava kütlelerinin yer değiştirmelerine rüzgar adı verilmektedir. Diğer bir ifadeyle rüzgar; birbirine komşu bulunan iki basınç bölgesi arasındaki basınç farklarından dolayı meydana gelen ve yüksek basınç merkezinden alçak basınç merkezine doğru hareket eden hava akımıdır. Rüzgarlar yüksek basınç alanlarından alçak basınç alanlarına akarken; dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi, yüzey sürtünmeleri, yerel ısı yayılımı, rüzgar önündeki farklı atmosferik olaylar ve arazinin topografik yapısı gibi nedenlerden dolayı şekillenir. Rüzgarın özellikleri, yerel coğrafi farklılıklar ve yeryüzünün homojen olmayan ısınmasına bağlı olarak, zamansal ve yöresel değişiklik gösterir. Rüzgar hız ve yön olmak üzere iki parametre ile ifade edilir. Rüzgar hızı yükseklikle artar ve teorik gücü de hızının küpü ile orantılı olarak değişir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.