Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HZ. İBRAHİM'İN HANİF DİNİNDEN BAŞKA DİN YOKTUR !


HİDAYET  ÇAĞI

Önerilen İletiler

Allah ne diyorsa biz onu yaparız canım kardeşim...Kainatın en sağlam kitabı elimizde...Ve Allah hidayete ermek isteyenleri mutlaka hidayete erdireceğini söylüyorsa, bu gerçek senin ya da benim ağzımdan çıkmış ne farkeder...Önemli olan insanların hidayeti yaşamasıdır.. sizin yazılarınız kime ettim merak ettim doğrusu !

Allah kitabında Evliyasından sözeder ancak siz bu hakikatı nasıl oluyorda şirk addediyorsunuz anlayamadım...yunus 62 ye dikkatle bakın ! :)

 

Selam!

 

Açık ve net cevap vermemişsin! Şimdi dediğin ayete bakalım ne diyor? "10/62 ALLAH'ın dostları için ne bir korku vardır, ne de üzülürler." Allah'ın dostları diyor! Peki kimlermiş bu Allah'ın dostları? 41/30 "Rabbimiz ALLAH'tır," dedikten sonra doğru yolu izleyenlerin üzerine melekler iner:"Korkmayın, üzülmeyin ve davetli olduğunuz cennetle sevinin." 41/31 "Dünya hayatında da, ahirette de sizin dostlarınız biziz. Orada canınızın çektiği ve istediğiniz her şey vardır." Rabbimiz Allah'tır diyenler yani teslim olanlar! İslam olanlar! Hz.İbrahim gibi şirksiz teslim olanlar! Diğer bir değişle "Hanif müslümanlar"mış Allah'ın dostları! Ben de bir "hanif müslüman" olduğuma göre Allah benim de dostum! Ne dersin? Yanlış bir varsayım mı olur bu? Çünkü ben de zalimleri sevmiyorum ve onlara sempati beslemiyorum, aynen şu ayette denildiği gibi: 11/113 Zalimlere sakın sempati duymayın, onları desteklemeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin ALLAH'tan başka dostlarınız yoktur, sonra size yardım da edilmez.

 

Şimdi o halde Allah'ın dostları senin benim gibi sıradan insanlar! Ama diğerlerinden farklı olarak "SAMİMİ İNANAN MÜMİNLERDEN OLMALARIDIR". 5/55 Gerçek dostlarınız, ALLAH, elçisi ve namazı gözetip alçak gönüllü olarak zekatı veren müminlerdir. Demek oluyor ki bana dost olarak Allah yeter ve Allah'a gönül veren samimi müminler! -Ki onlar aynı zamanda din kardeşlerimdir! (49/10)

 

"Şeytan evliyalarına bağlı olmalıyız"ı kastediyorsan dostum yanlış yoldasın! Selametle!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türklerin islamiyetten önce dini şamanizmidi demek ne demek?

 

Türkler hiçbir zaman hep şamanist nede hep müslüman oldular

 

Tıpkı bu günkü gibi.... Her inançtan hatta dinsizler gibi...

 

 

İslam hz Ademle yeryüzüne geldi ve yeryüzünden hiç eksik olmadı

 

Türklerden şaman olanlar müslüman olanlar vardı diyebilirsiniz

 

Birde YAHUDİLİĞİ hâla bir ırk görenler var

 

Yahudilik bir dindir ırk değildir

 

Genel olarak yahudilerin ırkı İSRAİLOĞULLARI DIR

 

Bu günkü İsrail ismini Irkından alır

 

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah tüm dinleri ve peygamberi daha öncekini tamamlayacak şekilde göndermiştir.

Son olarakta bizim dinimiz olan İslamı ve peygamberimiz HZ.Muhammed (SAS) i tüm dinleri tamamlamak üzere göndermiştir. Peygamberimizde zaten islam dini olmadan önce Hz. İbrahimin dinine göre ibadet ediyordu. Sonrasında peygamberimize gönderilen islam dini tüm dinlerin tamamlayıcısı niteliğindedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın cyrano önceden yazdığım şu satırları lütfen okuyun

 

 

Yahudiliği çoğu insan ırk olarak bilir

 

Oysa YAHUDİLİK Musa (as)'ın getirdiği islamdinini kendine göre bir din haline getirenlerin adıdır

 

Tıpkı Hristiyanlık gibi......

 

Hristiyanlık da İsa(as)'ın getirdiği islam dinini kendilerine göre değiştirenlerin adıdır

 

Yahudilerin ırkı İSRAİLOĞULLARIDIR

 

Genellikle bu ırktandırlar

 

Bu her yahudinin mutlaka İSRAİLOĞULLARINDAN olacağı anlamına gelmez ama diğer ırklardan olanlar azdır

 

selam

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya kazazlı niye bunda ısrar ediyorsun. İSRAİLOĞULLARI tanımı, Yakuptan sonra doğmuştur.

 

"ibrahim'in oğlu, ishak'tan doğan yakup, yabbok geçidinde geceyi geçirir iken "biri" gelip onunla sabaha kadar güreş tutar. gün ağarıncaya kadar mücadele sürer ancak yakup adamı bırakmaz.

adam "bırak beni gün ağırıyor" der, yakup ise "beni kutsamadıkça seni bırakmam" diye diretir. bunun üzerine adam "adın ne?" diye sorar. "yakup" der yakup ve adam bunu duyunca buyurur: "bundan böyle senin adın israil olacak, çünkü sen rab ile ve insanlarla uğraşıp, yendin."

yakup adam ile güreştikleri yere "allah'ın yüzü" manasına gelen "peniel" adını verir. "çünkü" der "allah'ı (orada) yüzyüze gördüm. onunla mücadele ettim ve sağ kaldım."

 

yani israil yakup'un adıdır, yakubun 12 çocuğuna İsrailoğulları denir.

 

Yahudilik nasıl din oluyor. Yahudiler, YAHUDA'dan gelir. Bir kişiden alırlar isimlerini, Yani YAHUDİLER, İsrailoğullarından YAHUDA'nın soyundan gelenlere denir. YAHUDA kimdir dersen. İsa'ya ihanet eden havarilerinden birisidir. onun mensubu olduğu ve bu gün israil devletini oluşturan kavimede Yahudiler denir.

 

dinin adı YAHUDİLik değildir. zira açıkaldığım gibi Yahudilik. İsa'nın havarilerinden YAHUDA'nın akrabalarıdır. Din olan ise Museviliktir. Muhammedi, İsevi. Musevi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yakup adam ile güreştikleri yere "allah'ın yüzü" manasına gelen "peniel" adını verir. "çünkü" der "allah'ı (orada) yüzyüze gördüm. onunla mücadele ettim ve sağ kaldım."

 

Yahudilik nasıl din oluyor. Yahudiler, YAHUDA'dan gelir. Bir kişiden alırlar isimlerini, Yani YAHUDİLER, İsrailoğullarından YAHUDA'nın soyundan gelenlere denir. YAHUDA kimdir dersen. İsa'ya ihanet eden havarilerinden birisidir. onun mensubu olduğu ve bu gün israil devletini oluşturan kavimede Yahudiler denir.

 

dinin adı YAHUDİLik değildir. zira açıkaldığım gibi Yahudilik. İsa'nın havarilerinden YAHUDA'nın akrabalarıdır. Din olan ise Museviliktir. Muhammedi, İsevi. Musevi.

 

Selam cyrano şu imzandaki resme baktıkça ülkem insanı aklıma geliyor! Ne dense kanan, ne verilse yiyen halkım!... Neyse! Üstteki yazıyı senin yazmadığın malum! Ama yazan iyi sallamış! Allah'ı bu yeryüzünde görebilen/görebilecek bir canlı yoktur! ancak müminler öldükten sonra Rablerini yakınen görebileceklerdir.

 

75/22-23 O gün bazı yüzler parlar. Rabb'ine bakar.

 

Hz.Musa Rabbi görmeyi dilemişti, bir perde arkasından konuşabilmesine rağmen görememişti! (7/143) Neyse bunu geçelim gelelim yahudilere! Yahudileri iki ana grubta değerlendirmek mümkündür! İbrani olan Yahudiler, Samiri yahudiler. Yani bazı yahudiler İbrahim'in monoteist inancına halen bağlıdırlar, bazıları ise dediğin gibi isyancılardır. Günümüzde hala İbrani olan yahudi var mı bilmiyorum ama varsa da tek tük kalmıştır. Çünkü firavun ibranileri esir edip Musa ve Harun ile Allah'ın yardımıyla bu esaretten kurtulduktan sonra birçoğu Samiri önderliğinde buzağıya tapınmaya başlamıştı! Şeytanın toplistte en üst sıralara yükseldiği zamandı o zaman! İsa'ya kadar bu böyle devam etti! Meryem'e de fahişe iftirası atan bu buzağıcılardı! Sen burada Yahuda ile yahudilik başladı demişsin ama bana göre asıl Samiri ile başladı! Bu samiriciler İsa'yı çarmıha germek istediler ama başaramadılar! İsa'yı çarmıha germek istiyorlardı çünkü kendi hükümranlıklarını dünyaya egemen kılmak istiyorlardı. Hz.Musanın bildirdiği ilahi hükümleri değiştirip gizlemişlerdi! İsa'ya kadar ulaşan birkaç İbrani bu zalimlerin zulmü altında ezilmekteydi! İsa bunları ayıklamak için gönderildi! Oysa gözü dönmüş zalimler, kendilerinden başka hiç kimseyi tanımıyorlardı! Allah bir ayetinde der ki "hesap günü için verilmiş bir söz olmasaydı karar çoktan verilirdi" diyor. Yani Adem için belirlenmiş bir zaman (dünya hayatı - akletme/pişmanlık zamanı) olmasaydı, kıyamet İsa'dan sonra kopmuş olacaktı! Çünkü Allah'a samimi inanan neredeyse hiç kimse kalmamıştı! Zalimler dengeyi (neredeyse) bozmuşlardı.

 

Bir duraksama döneminin ardından son elçi olarak Hz.Muhammed geldi. Muhammed'in hiçbir dini bilgisi yoktu! İlgili ayetlerden bu anlaşılıyor. Dini Cibril'den öğrenmekteydi! Elçi gençliğinde (elçilikten önce) bir tür sapkınlık içerisindeydi! Bu dinen de olabilir (lakin içinde bulunduğu kavim sapkın inançlı olan bir kavimdi), veya bildiğimiz sapıklık da olabilir (-ki ilgili birkaç ayetten elçinin kadınlara karşı zaafı olduğu seziliyor). Fakat bu sapkınlığı elçilik görevi verildikten sonra terketmiştir. Duha suresi elçinin hayatını özetler.

 

Kendi hükümranlıklarını kurmak isteyen buzağıcılar Muhammed'i de öldürmek istemişlerdi! Çünkü Muhammed'in tebliğ etmeye başladığı gerçekler o buzağıcıların değiştirdiği-gizlediği gerçeği ortaya çıkarmaktaydı. Foyalarının meydana çıkacağını sezen bu zalimler elçiye türlü tuzaklar kurdular. Fakat hızla çoğalan İslam inancı karşısında savaşla bir çözüm bulamayacağını anlayanlar, elçinin ölümünü fırsat bilip (çok değil hemen 50 yıl sonra) peygambere atfen birçok iftira hadis uydurmaya başladılar. Buhari denen Yahudi ajanı bunların başında geliyor. Elçiye yüzlerce iftira yakıştırmaktan geri kalmamıştır. Sadece bu değil tabi! Bunlardan başka buzağıcılar da geldi geçti tarih sahnesinden! günümüz itibarı ile İsrail'de toplanmışlardır bu Allah düşmanları! Kendi ırklarından olmayanları yamyam görürler. Ve aynı akrep gibi köşeye sıkıştıklarında ya senin kökünü kazırlar, yada kendilerinin! Hitler örneğin! Gerçi o biraz sorunluydu ama!!!

 

Sözün özü buzağıcı yahudi çok! bunlar günümüze kadar zülümle gelebildi! Emperyalist Amerika bunların k...ı kolluyor! Amerika da dönek bir yahudi! Aslında onlar ne Hristiyan ne de Yahudi! Kendilerinden başka milletleri sömürme bakımından yahudiler, oysa İse'vi olamazlar. Çünkü İsa, İbrahim'in devamıydı ve tektanrıcılığı tebliğ etmişti! Gerçek Hristiyanlar Müslümanlara yakın olan halklardır!

 

5/82 İnsanların arasında inananların en azılı düşmanı olarak Yahudileri ve müşrikleri bulacaksın. İnananlara sevgice en yakınları da "Biz Hristiyanız," diyenleri bulursun. Çünkü onlar arasında büyüklük taslamayan papazlar ve rahipler var.

 

Şimdi buzağıcılar ve bunları pohpohlayan hristiyanlar, birbirilerini dost edinmişlerdir. Amaç eski zulümlerine kaldıkları yerden devam edebilmek! Hedef İslam toplumları! Gerçek İslam'ı tanıyanlar bu zalimlerin ipliğini çıkarabilecek tek toplumdur ama siz de görüyorsunuz ki, sözde müslümanlar kendi aralarında mezhep ve parti kavgasına tutuşmuşlar! Bu halka hiçbir şey yaramaz, ne monarşi, ne padişahlık, ne cumhuriyet ... bu millete yarasa yarasa anarşi yaraşır! Yada buzağıcıların safına dahil olup mazlumları ezmek... Zaten bugünlerde bunun için çabalamıyor muyuz?

 

Selametle!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın cyrano

 

Musanın getirdiği din isalmadır o dediğin topluluk o islamdan deforme bir din sahibi oldular o da Yahudiliktir

 

Muhamedilik diye bir din varmı ki musevilik olsun

 

Bu gün Muhammed'in de getirdiği dini deforme ederek değişik bir anlayış ve din haline getirenler var o islam değil ki ama adına sözüm ona islam derler oysa Kur'an ortada ne alaka?

 

Eğer yahudilik ırk olsaydı "yahudi olun ki kurtulasınız" denirmiydi

 

insanın ırkı neyse odur değişir mi?

 

Hem bana inanmıyorsan Türkiyede yahudiler var sor onlara

 

Göreceksin ki:

 

Yahudi olmayan israiloğullar/israilliler var

Yahudilikle alakası olmayan ateistler var

Var oğlu var

Bizim Türkler gibi

Biz nasılsak onlarda öyle parça parça

 

Cyrano bu konuda sanırım kulaktan duyma şeyler var sizde

 

Müslümanmısın bilmiyorum ama Kur'ana bak daha iyi anlarsın

 

Selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selam!

 

Açık ve net cevap vermemişsin! Şimdi dediğin ayete bakalım ne diyor? "10/62 ALLAH'ın dostları için ne bir korku vardır, ne de üzülürler." Allah'ın dostları diyor! Peki kimlermiş bu Allah'ın dostları? 41/30 "Rabbimiz ALLAH'tır," dedikten sonra doğru yolu izleyenlerin üzerine melekler iner:"Korkmayın, üzülmeyin ve davetli olduğunuz cennetle sevinin." 41/31 "Dünya hayatında da, ahirette de sizin dostlarınız biziz. Orada canınızın çektiği ve istediğiniz her şey vardır." Rabbimiz Allah'tır diyenler yani teslim olanlar! İslam olanlar! Hz.İbrahim gibi şirksiz teslim olanlar! Diğer bir değişle "Hanif müslümanlar"mış Allah'ın dostları! Ben de bir "hanif müslüman" olduğuma göre Allah benim de dostum! Ne dersin? Yanlış bir varsayım mı olur bu? Çünkü ben de zalimleri sevmiyorum ve onlara sempati beslemiyorum, aynen şu ayette denildiği gibi: 11/113 Zalimlere sakın sempati duymayın, onları desteklemeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin ALLAH'tan başka dostlarınız yoktur, sonra size yardım da edilmez.

 

Şimdi o halde Allah'ın dostları senin benim gibi sıradan insanlar! Ama diğerlerinden farklı olarak "SAMİMİ İNANAN MÜMİNLERDEN OLMALARIDIR". 5/55 Gerçek dostlarınız, ALLAH, elçisi ve namazı gözetip alçak gönüllü olarak zekatı veren müminlerdir. Demek oluyor ki bana dost olarak Allah yeter ve Allah'a gönül veren samimi müminler! -Ki onlar aynı zamanda din kardeşlerimdir! (49/10)

 

"Şeytan evliyalarına bağlı olmalıyız"ı kastediyorsan dostum yanlış yoldasın! Selametle!!!

 

selam arkadaşım, gayet açık ve net söylüyoruz canım kardeşim....ayetler ortada...ayetlerin arapça okunuşlarını yazmamışsınız ben yazayım inşallah....

 

10/YUNUS-62: E lâ inne EVLİYA allâhi lâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne).

Muhakkak ki Allah’ın evliyasına (dostlarına), korku yoktur. Onlar, mahzun da olmazlar, öyle değil mi?

 

Bu ayette açıkça Allah'ın EVLİYALARI diyor....devam edelim ayetlere...

 

41/FUSSİLET-30: İnnellezîne kâlû rabbunâllâhu summestekâmû tetenezzelu aleyhimul melâiketu ellâ tehâfû ve lâ tahzenû ve ebşirû bil cennetilletî kuntum tûadûn(tûadûne).

 

Muhakkak ki: “Rabbimiz Allah’tır.” deyip, sonra (da) istikamet üzere olanlara (Allah’a yönelip dîni ikame edenlere) melekler inerler: “Korkmayın ve mahzun olmayın. Ve vaadolunduğunuz cennetle sevinin!” (derler).

 

İstikamet üzere olan, nedir canım kardeşim, SIRAT-I MUSTAKİYM dir...İstikamet üzere olan yol demektir...Ve bu yol Allah'ın ZATINA ulaşır....bak necm 42 ne diyor...

 

53/NECM-42: Ve enne ilâ rabbikel muntehâ.

Ve muhakkak ki; senin Rabbin olan Allah, yolun (Sıratı Mustakîm'in) sonudur.

 

sizin ifadenizle Doğru yolu izleyenler dediğiniz SIRAT-I MUSTAKİYMİN üzerinde olanlar canım kardeşim...

 

41/FUSSİLET-31: Nahnu evliyâukum fîl hayâtid dunyâ ve fîl âhireh(âhireti), ve lekum fîhâ mâ teştehî enfusukum ve lekum fîhâ mâ teddeûn(teddeûne).

 

Biz dünyada ve ahirette sizin dostlarınızız. Orada sizin için canlarınızın istediği ve talep ettiğiniz (her)şey vardır.

 

siz diyorsunuz ki ;

 

Rabbimiz Allah'tır diyenler yani teslim olanlar! İslam olanlar! Hz.İbrahim gibi şirksiz teslim olanlar! Diğer bir değişle "Hanif müslümanlar"mış Allah'ın dostları! Ben de bir "hanif müslüman" olduğuma göre Allah benim de dostum! Ne dersin? Yanlış bir varsayım mı olur bu? Çünkü ben de zalimleri sevmiyorum ve onlara sempati beslemiyorum, aynen şu ayette denildiği gibi:............ diyorsunuz....

 

Peki kardeşim sadece Rabbim Allah'tır dediğin için Allah'a teslim olanlardan olduğunu mu düşünüyorsun...Rabbimiz Allah'tır diyen budistlerde var buna ne diyeceksin canım kardeşim...Allah'a inanmanız sizin teslim olduğunuzu gösterirmi....bak (sav) Efendimiz ne diyor ;

 

3/AL-İ İMRAN-20: Fe in hâccûke fe kul eslemtu vechiye lillâhi ve menittebean(menittebeani), ve kul lillezîne ûtûl kitâbe vel ummiyyîne e eslemtum, fe in eslemû fe kadihtedev, ve in tevellev fe innemâ aleykel belâg(belâgu), vallâhu basîrun bil ibâd(ibâdi).

 

Eğer seninle tartışmaya kalkarlarsa, o zaman de ki: “Ben ve bana tâbî olanlar vechimizi (fizik vücudumuzu) Allah’a teslim ettik.” O kitap verilenlere ve ÜMMÎ’lere de ki: “Siz de (fizik vücudunuzu Allah’a) teslim ettiniz mi?” Eğer teslim ettilerse o zaman (onlar) andolsun ki; hidayete ermişlerdir. Eğer yüz çevirirlerse, o zaman sana düşen (görev) ancak tebliğdir. Allah kullarını BASÎR’dir (görendir).

 

Şimdi size soruyorum kardeşim SİZ HİDAYETE ERDİNİZ Mİ ! VUSLAT OLDUNUZ MU ! FİZİK VÜCUDUNUZU ALLAH'A KUL ETTİNİZ Mİ ! söyleyin o zaman siz HİDAYETE NASIL ERDİNİZ.....AÇIKLAYIN !

eğer siz hidayete ermemişseniz Allah'a TESLİM olduğunuzu nasıl söyleyebiliyorsunuz...

 

Allah'ın dostları Allah'a hidayete ermeyi dileyipte Allah'ın HİDAYETE ERDİRDİKLERİ EVLİYALARIDIR...

 

sizin varsayımınız yanlış arkadaşım...Hiç kimse Allah'a sadece inanıyor olmakla ve ağzıyla teslim oldum demekle Allah'a TESLİM OLAMAZ !

 

Allah'a teslimiyet ; ÖNCE HİDAYETE ERMEYİ DİLEMEKLE BAŞLAR, BU TALEP YOKSA ALLAH HİÇ KİMSEYİ HİDAYETE ERDİRMEZ ! Çünkü insana serbest irade vermiştir ve Allah bu serbest iradeye müdahale etmez.....sadece ZATINA HİDAYETE DAVET EDER....kişi isterse bu davete İCABET EDER...

VE VUSLAT İÇİN Allah O KİŞİYİ KALBEN HAZIRLAR...ve Allah kişiyi EVLİYA MÜRŞİDE ulaştırır ve tabi olur...VUSLAT işte o zaman başlar, Sırat-ı mustakiym üzerine o zaman çıkar....

 

4/NİSA-175: Fe emmellezîne âmenû billâhi va’tesamû bihî fe se yudhıluhum fî rahmetin minhu ve fadlın ve yehdîhim ileyhi sırâtan mustekîmâ (mustekîmen).

 

Allah’a âmenû olanları ve O’na sarılanları (sarılmayı dileyenleri) Allah, Kendinden bir rahmetin ve fazlın içine koyacak ve onları, Kendisine ulaştıran Sıratı Mustakîm’e (Allah’a ulaştıran yola) hidayet edecektir, ulaştıracaktır.

 

Siz eğer HİDAYETE ERMİŞSENİZ MUTLAKA ÖNCE ALLAH'A ULAŞMAYI VE ONA SARILMAYI İSTEMİŞ OLMANIZ GEREKİR.....

 

hz . İbrahim gibi ŞİRK SİZ teslim olanlardanmısınız ; bakalım insan nasıl şirkten kurtuluyormuş ;

 

30/RUM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).

 

O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

 

NASIL ŞİRKTEN KURTULUYORMUŞ İNSAN ; ALLAH'A MÜNİYB OLARAK, kalben Allah'a ulaşmayı dileyerek....

 

30/RUM-32: Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyeâ(şiyean), kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).

(O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar.

 

MÜŞRİKLER ne durumdalar ; dinde fırka fırka ayrılmışlar, hepside ellerindeki bilgilerle ferahlık duyuyorlar...

 

Siz hangi fırkadansınız ! Allah'a ulaşmayı dilemiyorsanız bu fırkaların birine aitsiniz demektir...

eğer SIRAT-I MUSTAKİYM ÜZERİNDEYİM DİYORSANIZ mutlaka bir MÜRŞİD İLE bu yola çıkmanız gerekir....mürşid olmadan GÖK KAPILARI açılmaz canım kardeşim...

 

55/RAHMAN-33: Yâ ma'şerel cinni vel insi inisteta'tum en tenfuzû min aktâris semâvâti vel ardı fenfuz(fenfuzû), lâ tenfuzûne illâ bi sultân(sultânin).

 

Ey insan ve cin topluluğu! İçinizden hanginiz, şu göklerin çapını aşabilir (de Allah'a ulaşabilir?) Hiçbiriniz yapamazsınız; ancak bir sultanla.

 

18/KEHF-17: Ve tereş şemse izâ taleat tezâveru an kehfihim zâtel yemîni ve izâ garabet takrıduhum zâteş şimâli ve hum fî fecvetin minh(minhu), zâlike min âyâtillâh(âyâtillâhi), men yehdillâhu fe huvel muhted(muhtedi), ve men yudlil fe len tecide lehu veliyyen murşidâ(murşiden).

 

(Ey Resûl'üm! Orada olsaydın) görürdün ki; güneş doğduğu zaman mağaranın sağ tarafına ulaşır. Battığı zaman ise onları sol taraftan terkederdi. Onlar mağaranın geniş bir yerindeydiler. Bu, Allah'ın âyetlerindendir. Allah kimi Kendine ulaştırırsa o hidayete erer. Ve kim dalâlette ise onun için velî mürşid bulunmaz.

 

Görüyorsunuz ki ayetler insanın durumunu ne güzel açıklıyor...herkes kendinin ne durumda olduğunu iyice görüyor değil mi canım kardeşim !

 

diyorsunuz ki ; "Şeytan evliyalarına bağlı olmalıyız"ı kastediyorsan dostum yanlış yoldasın! Selametle!!!

 

bak ayet kimin taguta ( insan ve cin şeytanlara ) kul olmaktan kurtulduğunu açıklıyor ;

 

39/ZUMER-17: Vellezînectenebût tâgûte en ya’budûhâ ve enâbû ilâllâhi lehumul buşrâ, fe beşşir ıbâd(ıbâdi).

 

Onlar ki; taguta (insan ve cin şeytanlara) kul olmaktan içtinab ettiler (kaçındılar, kendilerini kurtardılar). Çünkü Allah’a yöneldiler (Allah’a ulaşmayı dilediler). Onlara müjdeler vardır. Öyleyse kullarımı müjdele.....

 

düşün bakalım siz doğru yolda olduğunuzdan eminmisiniz !

 

Hamdolsun ki biz ; ALLAH'A HİDAYETE ERMEYİ DİLEYENLERİZ....ağzımızla teslim olduk demiyenlerdeniz...öyle teslim oldum demekle Allah'a teslim olunsaydı YUNUS eMRE 40 yılını MÜRŞİDİNİN KAPISINDA geçirmezdi....

Mevlana sahip olduğu ilmi bir tarafa atıp ŞEMS TEBRİZİYE TABİ OLMAZDI.....canım kardeşim...

 

siz iyice bir düşünün bakalım kalbiniz Allah'a HİDAYETE ERMEYİ İSTİYORMU ! eğer istiyorsa KENDİNİZE BİR < ŞEMS> bulmalısınız... BİR SULTAN bulmalısınız...bulamazsanız < Sırat-ı mustakiyme asla çıkamazsınız....İLLA BİR SULTAN İLE çıkabilrsiniz !

 

selametle kal....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

selam arkadaşım, gayet açık ve net söylüyoruz canım kardeşim....ayetler ortada...ayetlerin arapça okunuşlarını yazmamışsınız ben yazayım inşallah....

 

.

 

.

 

.

siz iyice bir düşünün bakalım kalbiniz Allah'a HİDAYETE ERMEYİ İSTİYORMU ! eğer istiyorsa KENDİNİZE BİR < ŞEMS> bulmalısınız... BİR SULTAN bulmalısınız...bulamazsanız < Sırat-ı mustakiyme asla çıkamazsınız....İLLA BİR SULTAN İLE çıkabilrsiniz !

 

selametle kal....

 

Buraya da astığım ilgili yazımı okudun mu bilmiyorum ama siz "İskender kebapçıları" için söylenebilecek en güzel söz "ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN ve KENDİ KAFANIZI ÇALIŞTIRMAYI NASİP ETSİN" olacaktır! "Rabbim Allah" diyorum, O' da bana doğru ile yanlışı ayıracak yetenek veriyor! Sen bunun nasıl olduğunu anlayamazsın! Anlama boşver!...

 

KURAN! BAŞKA ŞEY DEĞİL SADECE KURAN! Benim mürşidim de Kuran, Hidayetçim de Kuran, şeriatım da - şeyhim de ... herşeyim Kuran! Ben ondan sorguya çekileceğim (43/44), seni bilmem! Artık anladın sanırım! Hala anlamadıysan, şu kısmı bir daha oku!

 

Günümüz İslam dünyasında (!) farklı mezheplere ayrılmış olan müslümanlara (!) şu soruya (ayete) verecekleri cevap merak konusu !

 

Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH´ın ayetleridir. ALLAH´tan ve ayetlerinden başka hangi hadise (söze) inanıyorlar? (45/6)

 

Kuran´ daki İslam´ ı tanımayanlar adına, bu sorunun cevabını bizler verelim ...

 

Sünnilik - Alevilik - Bektaşilik - Aczmendilik - Nurculuk - Süleymancılık - Hanefilik - Malikilik - Şafilik - Şiilik - Mevlevilik - Nakşibendilik ... Kısacası, " Müslümanlık " dışında kalan tüm akımlar veya inanışlar (?) İşte tüm bu akım veya inanç sistemi izleyicileri, Allah´ ın ayetleri (sözleri) dışında, bu akımlardan çıkan fikir ve bu akımları ortaya çıkaran beşerlerin, sözlerine uymaktadırlar.

 

Şeyhler - Evliyalar - Alimler - Dervişler - Hacılar - Hocalar - Vaizler - İmamlar - Papazlar - Rahipler - Hahamlar ... Kısacası, " Müslümanlar " dışında verilen her türlü kimlikler bunlara örnektir.

 

Ve bu izleyiciler, Allah´ ın ayetlerini dinlemeyip, inadına bölünmekte ve bu politikalarını halen devam ettirmektedirler. (3:103 - 105) ...

 

Evet bu listeye siz "İskender Kebapçılarını" eklemeyi unutmuşum beni mazur görün!!!

 

Anlatacaksan "TEK ALLAH'A ARACISIZ TESLİM OLMAYI" anlat! İnsanları "TEK"e yönlendir, (propaganda yapıp, şifreli kelimelerinizi kullanarak) kendinize ve/veya İskender evliyanıza (!) değil!!!

 

AKLETMEZ MİSİNİZ???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın cyrano

 

Musanın getirdiği din isalmadır o dediğin topluluk o islamdan deforme bir din sahibi oldular o da Yahudiliktir

 

Muhamedilik diye bir din varmı ki musevilik olsun

 

Bu gün Muhammed'in de getirdiği dini deforme ederek değişik bir anlayış ve din haline getirenler var o islam değil ki ama adına sözüm ona islam derler oysa Kur'an ortada ne alaka?

 

Eğer yahudilik ırk olsaydı "yahudi olun ki kurtulasınız" denirmiydi

 

insanın ırkı neyse odur değişir mi?

 

Hem bana inanmıyorsan Türkiyede yahudiler var sor onlara

 

Göreceksin ki:

 

Yahudi olmayan israiloğullar/israilliler var

Yahudilikle alakası olmayan ateistler var

Var oğlu var

Bizim Türkler gibi

Biz nasılsak onlarda öyle parça parça

 

Cyrano bu konuda sanırım kulaktan duyma şeyler var sizde

 

Müslümanmısın bilmiyorum ama Kur'ana bak daha iyi anlarsın

 

Selamlar

 

ya ne kadar ilginçsiniz arkadaşlar ya. YAHUDİLİK kelimesi. İsa'nın doğumundan sonra ortaya çıkmıştır. açıkladık ya. YAHUDA İsa'nın havarisidir. İsa doğmadan öcne musevi dini yokmuydu. Yahudi diye YAHUDA'NIN soyundan gelenlere denir. yani yahudi kavramı musa dan yüzlerce yıl sorna ortaya çıkmıştır. nasıl dinin adı yahudilik oluyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Buraya da astığım ilgili yazımı okudun mu bilmiyorum ama siz "İskender kebapçıları" için söylenebilecek en güzel söz "ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN ve KENDİ KAFANIZI ÇALIŞTIRMAYI NASİP ETSİN" olacaktır! "Rabbim Allah" diyorum, O' da bana doğru ile yanlışı ayıracak yetenek veriyor! Sen bunun nasıl olduğunu anlayamazsın! Anlama boşver!...

 

KURAN! BAŞKA ŞEY DEĞİL SADECE KURAN! Benim mürşidim de Kuran, Hidayetçim de Kuran, şeriatım da - şeyhim de ... herşeyim Kuran! Ben ondan sorguya çekileceğim (43/44), seni bilmem! Artık anladın sanırım! Hala anlamadıysan, şu kısmı bir daha oku!

 

Günümüz İslam dünyasında (!) farklı mezheplere ayrılmış olan müslümanlara (!) şu soruya (ayete) verecekleri cevap merak konusu !

 

Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH´ın ayetleridir. ALLAH´tan ve ayetlerinden başka hangi hadise (söze) inanıyorlar? (45/6)

 

Kuran´ daki İslam´ ı tanımayanlar adına, bu sorunun cevabını bizler verelim ...

 

Sünnilik - Alevilik - Bektaşilik - Aczmendilik - Nurculuk - Süleymancılık - Hanefilik - Malikilik - Şafilik - Şiilik - Mevlevilik - Nakşibendilik ... Kısacası, " Müslümanlık " dışında kalan tüm akımlar veya inanışlar (?) İşte tüm bu akım veya inanç sistemi izleyicileri, Allah´ ın ayetleri (sözleri) dışında, bu akımlardan çıkan fikir ve bu akımları ortaya çıkaran beşerlerin, sözlerine uymaktadırlar.

 

Şeyhler - Evliyalar - Alimler - Dervişler - Hacılar - Hocalar - Vaizler - İmamlar - Papazlar - Rahipler - Hahamlar ... Kısacası, " Müslümanlar " dışında verilen her türlü kimlikler bunlara örnektir.

 

Ve bu izleyiciler, Allah´ ın ayetlerini dinlemeyip, inadına bölünmekte ve bu politikalarını halen devam ettirmektedirler. (3:103 - 105) ...

 

Evet bu listeye siz "İskender Kebapçılarını" eklemeyi unutmuşum beni mazur görün!!!

 

Anlatacaksan "TEK ALLAH'A ARACISIZ TESLİM OLMAYI" anlat! İnsanları "TEK"e yönlendir, (propaganda yapıp, şifreli kelimelerinizi kullanarak) kendinize ve/veya İskender evliyanıza (!) değil!!!

 

AKLETMEZ MİSİNİZ???

 

selamün aleyküm canım kardeşim,

Siz kimin arkasından gidiyorsanız ona dikkat edin canım kardeşim.. kimlerin yazılarını buraya kopyalıyorsanız ona çook dikkat edin ! bak sizin de iman ettiğniz KUR'AN 'DA ALLAH NE DİYOR;

 

46/AHKÂF-32: Ve men lâ yucib dâiyallâhi fe leyse bi mu’cizin fîl ardı ve leyse lehu min dûnihî evliyâu, ulâike fî dalâlin mubîn(mubînin).

 

Allah’a davet edene icabet etmeyen (tâbî olmayan) kişi, dünya üzerinde Allah’ı aciz bırakacak değildir. Ve onun Allah’tan başka dostu da yoktur. Onlar, (Allah’ın davetçisine tâbî olmayanlar) açık bir dalâlet içindedirler.

 

45/CASİYE-23: E fe reeyte menittehaze ilâhehu hevâhu ve edallehullâhu alâ ilmin ve hateme alâ sem’ihî ve kalbihî ve ceale alâ basarihî gışâveh(gışâveten), fe men yehdîhi min ba’dillâh(ba’dillâhi), e fe lâ tezekkerûn(tezekkerûne).

 

Hevasını kendisine ilâh edinen kişiyi gördün mü? Ve Allah, onu ilim (onun faydasız ilmi) üzere dalâlette bıraktı. Ve onun işitme hassasını ve kalbini mühürledi. Ve onun basar (görme) hassasının üzerine gışavet (perde) kıldı (çekti). Bu durumda Allah’tan sonra onu kim hidayete erdirir? Hâlâ tezekkür etmez misiniz?

 

28/KASAS-50: Fe in lem yestecîbû leke fa’lem ennemâ yettebiûne ehvâehum, ve men edallu mimmenittebea hevâhu bi gayri huden minallâh(minallâhi), innallâhe lâ yehdil kavmez zâlimîn(zâlimîne).

 

Bundan sonra eğer sana icabet etmezlerse (senin hidayete erdirme davetine uymazlarsa), bil ki onlar heveslerine tâbîdirler. Allah’tan bir hidayetçi olmaksızın (hidayetçiye değil de) kendi heveslerine tâbî olandan daha çok dalâlette kim vardır? Muhakkak ki Allah, zalimler kavmini hidayete erdirmez.

 

20/TAHA-123: Kâlehbitâ minhâ cemîan ba’dukum li ba’dın aduvv(aduvvun), fe immâ ye’tiyennekum minnî huden fe menittebea hudâye fe lâ yadıllu ve lâ yeşkâ.

 

(Allahû Tealâ şöyle) dedi: "İkiniz oradan (aşağı) inin! Hepiniz (şeytan ve siz), birbirinize düşman olarak. Bundan sonra Benden size mutlaka hidayet gelecek. O zaman kim hidayetçime tâbî olursa artık o, dalâlette kalmaz ve şâkî olmaz."

 

39/ZUMER-23: Allâhu nezzele ahsenel hadîsi kitâben muteşâbihen mesâniye takşaırru minhu culûdullezîne yahşevne rabbehum, summe telînu culûduhum ve kulûbuhum ilâ zikrillâh(zikrillâhi), zâlike hudallâhi yehdî bihî men yeşâu, ve men yudlilillâhu fe mâ lehu min hâd(hâdin).

 

Allah, ihdas ettiği (nurların) ahsen olanlarını (rahmet, fazl ve salâvâtı), ikişer ikişer (rahmet-fazl ve rahmet-salâvât), Kitab’a müteşabih (benzer) olarak indirdi. Rab’lerinden huşû duyanların ciltleri ondan ürperir. Sonra onların ciltleri ve kalpleri Allah’ın zikriyle yumuşar, sukûnet bulur (yatışır). İşte bu, Allah’ın hidayetidir, dilediğini onunla hidayete erdirir. Ve Allah, kimi dalâlette bırakırsa artık onun için bir hidayetçi yoktur.

 

3/AL-İ İMRAN-164: Le kad mennallâhu alel mu’minîne iz bease fîhim resûlen min enfusihim yetlû aleyhim âyâtihî ve yuzekkîhim ve yuallimuhumul kitâbe vel hikmeh(hikmete), ve in kânû min kablu le fî dalâlin mubîn(mubînin).

 

Andolsun ki mü’minlerin (başlarının) üzerine (devrin imamının ruhu) bir ni’met olmak üzere kendi zamanlarında, kendi içlerinden bir resûl beas ederiz, onların aralarında (kendi kavminin içinde) onlara Allah’ın âyetlerini tilâvet eder, onları tezkiye eder ve onlara kitap ve hikmeti öğretir. Ondan evvel (resûle tâbî olmadan evvel) onlar açık bir dalâlet içinde idiler.

 

7/A'RAF-186: Men yudlilillâhu fe lâ hâdiye leh(lehu), ve yezeruhum fî tugyânihim ya’mehûn(ya’mehûne).

 

Allah kimi dalâlette bırakırsa, artık onun için bir hidayetçi (hidayete erdiren) yoktur. Ve onları azgınlıkları (isyanları) içinde şaşkın (bir halde) terkeder (bırakır).

 

GÖRÜYORSUNUZ Kİ ALLAH'IN KİTABI NELER SÖYLÜYOR CANIM KARDEŞİM....

 

HALA AKLETMİYECEKMİSİNİZ !!!!!!

 

AKLINIZI KULLANIP ALLAH'A HİDAYETE ERMEYİ DİLEMEZSENİZ EĞER AKIBETİNİZ BAKIN NASIL

 

OLACAK ! AYETLERİ DİKKATLE İNCELE !!!

 

7/A'RAF-178: Men yehdillâhu fehuvel muhtedî ve men yudlil fe ulâike humul hâsirûn(hâsirûne).

 

Allah kimi hidayete erdirirse (kendisine ulaştırırsa), artık o hidayete ermiştir. Ve kim dalâlette bırakılırsa, işte onlar, onlar artık hüsrana uğrayanlardır (nefslerini hüsrana düşürenlerdir).

 

17/İSRA-97: Ve men yehdillâhu fe huvel muhted(muhtedi), ve men yudlil fe len tecide lehum evliyâe min dûnih(dûnihî), ve nahşuruhum yevmel kıyâmeti alâ vucûhihim umyen ve bukmen ve summâ(summen), me’vâhum cehennem (cehennemu), kullemâ habet zidnâhum saîrâ(saîren).

 

Ve Allah, kimi HİDAYETe erdirirse (Kendisine ulaştırırsa) artık o HİDAYETe ermiştir. Ve kimi dalâlette bırakırsa (kim Allah’a ulaşmayı dilemezse), o taktirde onlar için, O’ndan (Allah’tan) başka dostlar bulamazsın.Ve kıyâmet günü onları kör, dilsiz ve sağır olarak yüzükoyun (sürünerek) haşrederiz (edeceğiz, toplayacağız). Onların me’vası (kalacakları yer) cehennemdir. Ve Biz, onlara (ateşin) her sönmeye yüz tutuşunda (alevli ateşi) arttırdık (arttıracağız).

 

54/KAMER-47: İnnel mucrimîne fî dalâlin ve suur(suurin).

 

Bütün suçlular, dalâlette; kızgın ateştedirler.

 

54/KAMER-48: Yevme yushabûne fîn nâri alâ vucûhihim, zûkû messe sekar(sekare).

 

Yüzleri sürtünerek o gün, kızgın ateşe sürüklenirler. “Bu kızgın ateşi tadın.” denir.

 

36/YASİN-62: Ve lekad edalle minkum cibillen kesîrâ(kesîran), e fe lem tekûnû ta’kılûn(ta’kılûne).

 

Ve andolsun ki sizden birçoklarını dalâlette bıraktı. Hâlâ akıl etmez misiniz?

 

36/YASİN-63: Hâzihî cehennemulletî kuntum tûadûn(tûadûne).

 

Size vaadedilmiş olan cehennem (işte) budur.

 

 

DAHA SİZE ÇOOOK AYET YAZABİLİRİM.... Kur'an ayetlerine iman ediyorsanız işte size ayetler....

 

kararı kendiniz verin ! ya ayetlere iman edip HİDAYETE ERMEYİ ALLAH'TAN İSTEYECEKSİNİZ YA

 

DA DALALLETTE KALACAKSINIZ ....KARAR SİZİN PAŞA GÖNLÜNÜZE KALMIŞ ! :)

 

 

DİYORSUNUZ Kİ ;

 

KURAN! BAŞKA ŞEY DEĞİL SADECE KURAN! Benim mürşidim de Kuran, Hidayetçim de Kuran, şeriatım da - şeyhim de ... herşeyim Kuran! Ben ondan sorguya çekileceğim (43/44), seni bilmem! Artık anladın sanırım!

 

 

İŞTE SİZE KUR'AN AYETLERİ APAÇIK GERÇEĞİ YÜZÜNÜZE HAYKIRIYOR YETMEZ Mİ ! SORGUYA ÇEKİLECEĞİNİZ KUR'AN AYETLERİ AKIBETİNİZİ SÖYLÜYOR HALA AKLETMİYECEKMİSİNİZ !!!!!

 

 

SİZİ TEK OLAN ALLAH'A HİDAYETE ERMEYİ DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ.......

 

ALLAH İLE KUL ARASINA KİMSE GİREMEZSE PEYGAMBERİMİZİ NEREYE KOYACAKSINIZ....HALA

 

AKLETMEYECEKMİSİNİZ !!!!!

 

DİNDE ZORLAMA YOKTUR ! DİLEYEN HİDAYETE ERMEYİ DİLER YA DA DİLEMEZ !!!!

 

HERKES HESABINI ALLAH'A VERECEKTİR......

 

ER YARIN HAK DİVANINDA BELLİ OLUR !!!! :)

 

selametle kal canım kardeşim..... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

selamün aleyküm canım kardeşim,

Siz kimin arkasından gidiyorsanız ona dikkat edin canım kardeşim.. kimlerin yazılarını buraya kopyalıyorsanız ona çook dikkat edin ! bak sizin de iman ettiğniz KUR'AN 'DA ALLAH NE DİYOR;

 

.

 

.

 

.

 

ER YARIN HAK DİVANINDA BELLİ OLUR !!!! :)

 

selametle kal canım kardeşim..... :)

 

Hasbunallah!!! Siz İskender Kebapçıları çekişmekten başka birşey bilmez misiniz yaw? Bu foruma astığım yazılar kendi yazılarımdır! Kuran'dan anladığım naçizane çıkarımlarımdır! Forum bir paylaşım platformudur adı üstünde! Ben de yazılarımdan birkaçını astım! Neden bu kadar rahatsız oldun? "SADECE KURAN" demem seni rahatsız mı etti yoksa? Ben biliyorum sizin planlarınızı! Allah'a ulaşmayı dileyeyim de o Allah ile konuştuğunu zırvalayan yapay tanrınıza kaysın tümkaynaklar değil mi? Bu millet tavuk ya! Yolun anam yolun! Ekabirler (!) yolmuş yetmiyor bir de sizler yolun!

 

Sana bir daha cevap yazmayacağım! Aklını başına topla da halkı, İskender ilahınıza çağırıp durmaktan vazgeçin! Ben biliyorum sizin çağrınız ardında dönen tezgahları! Allah'a çağırın eğer çağıracaksanız!

 

Selametle!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hasbunallah!!! Siz İskender Kebapçıları çekişmekten başka birşey bilmez misiniz yaw? Bu foruma astığım yazılar kendi yazılarımdır! Kuran'dan anladığım naçizane çıkarımlarımdır! Forum bir paylaşım platformudur adı üstünde! Ben de yazılarımdan birkaçını astım! Neden bu kadar rahatsız oldun? "SADECE KURAN" demem seni rahatsız mı etti yoksa? Ben biliyorum sizin planlarınızı! Allah'a ulaşmayı dileyeyim de o Allah ile konuştuğunu zırvalayan yapay tanrınıza kaysın tümkaynaklar değil mi? Bu millet tavuk ya! Yolun anam yolun! Ekabirler (!) yolmuş yetmiyor bir de sizler yolun!

 

Sana bir daha cevap yazmayacağım! Aklını başına topla da halkı, İskender ilahınıza çağırıp durmaktan vazgeçin! Ben biliyorum sizin çağrınız ardında dönen tezgahları! Allah'a çağırın eğer çağıracaksanız!

 

 

Selametle!!!

 

 

canım kardeşim, hakaret eden biz miyiz yoksa siz misiniz !

 

Size sadece KUR'AN AYETLERİ yazdık...eğer siz bu ayetlere iman etmiyorsanız biz ne yapabiliriz...

 

Kur'an ayetleri ortada ALLAH ZATINA DAVET ETMİYOR MU arkadaşım ? Ha siz Allah'ın davetine icabet edip Allah'a ulaşmayı ister dilersiniz ister dilemezsiniz, hesabınız Allah ile sizin aranızda olacak...

SADECE KUR'AN demeniz bizi niye rahatsız etsin canım kardeşim...SİZE YAZDIKLARIMIZ SADECE KUR'AN AYETLERİ DEĞİL Mİ !

sizin gibi kafamızdan yorum yapmadık, SADECE KUR'AN AYETLERİNİ YAZDIK...siz niye ayetlerden rahatsız oluyorsunuz !

 

diyorsunuz ki ; Ben biliyorum sizin planlarınızı! Allah'a ulaşmayı dileyeyim de o Allah ile konuştuğunu zırvalayan yapay tanrınıza kaysın tümkaynaklar değil mi? Bu millet tavuk ya! Yolun anam yolun! Ekabirler (!) yolmuş yetmiyor bir de sizler yolun!......DİYORSUNUZ....

 

canım kardeşim ne söylediğinin farkında değilsin * ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEYEYİM DE * eee dileme kardeşim, siz dilemezseniz kime ne zarar verebilirsiniz ya da fayda sağlayabilirsiniz...aklınız böylemi işliyor....Allah'a ulaşmayı dilemem diyorsunuz....dileme kardeşim, Allah'ın emrini yerine getirme paşa gönlün bilir !

canım kardeşim siz daha dikkatli KUR'AN okuyun, Allah'a davet edenler sizden ücret istemezler, der Allah cc.

siz Allah'a ulaşmayı dilerseniz sizden kim ücret isteyecek bu duanıza karşılık hala aklın basmıyor mu ! bak Allah ne diyor ayetinde ;

 

29/ANKEBUT-5: Men kâne YERCU LİKAALLAHİ fe inne ecelallâhi leât(leâtin), ve huves semîul alîm(alîmu).

 

Kim Allah’a mülâki olmayı (hayattayken Allah’a ulaşmayı) dilerse, o taktirde muhakkak ki Allah’ın tayin ettiği zaman mutlaka gelecektir (ruhu mutlaka hayattayken Allah’a ulaşacaktır). Ve O, en iyi işiten, en iyi bilendir.

 

Şimdi bu ayet Allah'ın ayeti değil mi canım kardeşim..SİZ ALLAH'A ULAŞMAYI DİLERSENİZ ayetin gereğini yerine getireceksiniz yani ALLAH'IN EMRİNİ YERİNE GETİRECEKSİNİZ öyle değil mi !

 

Allah'a ulaşmayı dilemezseniz ne olur bakalım ALLAH'IN AYETİ NE DİYOR ;

 

10/YUNUS-7: İnnellezîne LA YERCUNE LİKAENA ve radû bil hayâtid dunyâ vatme'ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).

 

Muhakkak ki onlar, BİZE ULAŞMAYI (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) DİLEMEZLER. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

 

GÖRÜYORSUN Kİ SADECE KUR'AN AYETİ canım kardeşim...ALLAH BÖYLE SÖYLÜYOR....ALLAH'IN EMRİ....

 

10/YUNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).

 

İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).

 

 

GÖRÜYORSUNUZ Kİ AKIBET NE ACI....KARAR SİZİN CANIM KARDEŞİM...PAŞA GÖNLÜNÜZ BİLİR !

HER İNSAN YAPTIĞININ KARŞILIĞINI MUTLAKA ALACAKTIR...ALLAH İLE SİZİN ARANIZDA Kİ BİR KONU.... SİZE ŞAH DAMARINIZDAN YAKIN OLAN ALLAH GÖRÜYORSUNUZ Kİ AYETİNDE BÖYLE SÖYLÜYOR....

şeytanın sizi nasıl aldattığının farkında değil misiniz canım kardeşim...Allah'a ulaşmayı dilemem diyorsunuz..sizi bu düşünceye ulaştıran Şeytan değil mi ! Allah bana ulaşmayı dileyin diyor SİZ HAYIR DİLEMEM diyorsunuz...Sizi bu düşünce ile ATEŞE TAŞIYAN ŞEYTAN DEĞİL Mİ canım kardeşim...Allah'tan kıyamet gününe kadar müsaade almadı mı, insanı kendisiyle beraber ateşe taşıyacağına dair...HALA AKLINIZI KULLANMAYACAK MISINIZ ! EN BÜYÜK DÜŞMANINIZ ŞEYTAN DEĞİL Mİ , hala göremiyormusunuz ! şahıslarla uğraşıyorsunuz !

* SADECE KUR'AN * diyorsunuz..İŞTE SİZE KUR'AN ! canım kardeşim....kendine niye yazık ediyorsun insanlarla uğraşacağım diye....onun bunun iftiralarına emin olmadan kanmak doğrumudur !

Ateşin içinde ne işiniz var ! Ayetin gereğini yerine getireceksiniz ALLAH'IN EMRİNİ YERİNE GETİRECEKSİNİZ hepsi bu !

Bak Allah ne diyor AYETİNDE ;

 

18/KEHF-103: Kul hel nunebbiukum bil ahserîne a’mâlâ(a’mâlen).

 

De ki: “Ameller açısından en çok hüsrana uğrayanları size haber vereyim mi?”

 

18/KEHF-104: Ellezîne dalle sa’yuhum fîl hayâtid dunyâ ve hum yahsebûne ennehum yuhsinûne sun’â(sun’an).

 

Onlar, dünya hayatında amelleri (çalışmaları) sapmış (kaybettikleri dereceler, kazandıkları derecelerden daha fazla) olanlardır. Ve onlar, güzel ameller işlediklerini zannediyorlar.

 

18/KEHF-105: Ulâikellezîne keferû Bİ AYATİ RABBİHİM ve LİKAİHİ fe habitat a’mâluhum fe lâ nukîmu lehum yevmel kıyameti veznâ(veznen).

 

İşte onlar, RAB'LERİNİN AYETLERİNİ VE O'NA MÜLAKİ OLMAYI (ölmeden evvel ruhun Allah’a ulaşmasını) İNKAR ETTİLER . Böylece onların amelleri heba oldu (boşa gitti). Artık onlar için kıyâmet günü mizan tutmayız.

 

GÖRÜYORSUNUZ canım kardeşim, ALLAH'A MÜLAKİ OLMAYI REDDETTİĞİNİZ İÇİN amelleriniz de boşa gidecek, mizan dahi tutulmayacak...YAZIK DEĞİL Mİ AMELLERİNİZE, sırf Allah'a ULAŞMAYI DİLEMEDİĞİNİZ için başınıza gelecek....Yazık değil mi !

 

Görüyorsunuz ki sizlere SADECE KUR'AN ayetleri yazıyoruz... SADECE ALLAH'A DAVET EDİYORUZ...farkında değil misiniz ! bu acı akıbetle karşılaşmayasınız diye ! bizim sizlere dost olduğumuzu göstermiyor mu ! :)

 

 

 

diyorsunuz ki ; Sana bir daha cevap yazmayacağım! Aklını başına topla da halkı, İskender ilahınıza çağırıp durmaktan vazgeçin! Ben biliyorum sizin çağrınız ardında dönen tezgahları! Allah'a çağırın eğer çağıracaksanız! DİYORSUNUZ........

 

 

ŞİMDİ BİZ AYETLERLE ALLAH'A MI DAVET EDİYORUZ YOKSA SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ ŞAHISLARA MI

 

bu farkı anladınız umarım.....Ayetler ortada canım kardeşim...Akıbetinizi kendiniz belirleyeceksiniz !

 

YA ALLAH'IN MÜLAKİ EMRİNE İCABET EDECEKSİNİZ YA DA ETMEYECEKSİNİZ ....KARAR SİZİN !

 

selametle kal canım kardeşim .... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 yıl sonra...

Allah ne diyorsa biz onu yaparız canım kardeşim...Kainatın en sağlam kitabı elimizde...Ve Allah hidayete ermek isteyenleri mutlaka hidayete erdireceğini söylüyorsa, bu gerçek senin ya da benim ağzımdan çıkmış ne farkeder...Önemli olan insanların hidayeti yaşamasıdır.. sizin yazılarınız kime ettim merak ettim doğrusu !

Allah kitabında Evliyasından sözeder ancak siz bu hakikatı nasıl oluyorda şirk addediyorsunuz anlayamadım...yunus 62 ye dikkatle bakın ! :smile:

sorulara da cevap veriyor musunuz. 

Rumuz hidayet çağı için sordum.Sorulara da cevap veriyor musunuz

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

şimdi hidayet kardeşime bir kaç sorum olacak ama kimse yanlış anlamasın çünki kainatın en güvenilir kitabı ve bu tür lafları o kadar çok söylemişki imanına hayran olamadım desem yalan söylerim.

1.kuran ayetlerinin yazılı bulunduğu deri kemik vs vs günümüze ulaşamamıştır bu kadar kutsal bir şeyin ulaşamamasını nasıl acıklıyorsun?

2.günümüze ulasan en eski kuran hz osmanın zamanında olandır ve ondan önceki farklı yazılan kuranlar yakılmıştır(sahabelerin kendileri için yazdıkları /hz ebubekirin yazdırdığı gibi)

3.hz ayşenin anlatımına göre peygamberimizin vefati ile ilgilenirlerken yaprağa yazılı recm ile ilgi ayeti eve giren bir keçi veya koyun yemiş.

4.neden allahtan indiğinde bulunmayan harekeler kullar tarafından sonradan eklenmiştir?her şeyi yaradan allah cc onlar kadar lehce farklarını düşünememiştir ki haşa böyle bir işe kalkışmışlardır?

5.kuran eğer bir bölgeye değilde bütün insanlığa gelmişse neden arapcadır?ve neden kuranda belli ırklardan bahsederken türklerden veya asyada sibiryada amerika kıtasında avrupa kıtasında yaşayanlardan bahsetmez.israiloğulları neden ayrıcalıklı ırk olduğu yazar?

bu sorularımı hidayetinle aydınlatırsan sevinirim sevgili kardeşim,şu an araştırma aşamasındayım ve her türlü bilgiye açım ama lütfen dediğim gibi bilgi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Tersten anlatıp insanların kafasını bulandirmaya çalışmış başka yerde ise İbrahim a.s ' ı yahudi olarak ilan etmiş Kuran'da apaçık ayet varken. O ne Hristiyan ne yahudidir. İşin aslı sudur; 

Müslümanlar hanef dinine mensuptur. Peygamber efendimiz İslamiyet diye yeni bir din getirmemiştir zaten ayette Allah Allah indinde tek din islamdir der. ( Cuma namazı kılanlar bilir her cuma hutbesinden sonra okunan ayetlerdendir. )  yani bütün dinler özünde islamdir ancak başka dillerde başka milletlerde gelen peygamberler farklı adlar ile de gelmiş olabilir biraz değişiklik ile gelmişte olabilir. Peygamberimiz Muhammed Mustafa sav ise hanef dini üzerine gelmiştir yani İbrahim A.s ' ın dini üzerine gelmiş bir muslumandir. 

Böyle salak sapik dini bozmaya çalışan güya eytlerden delil getirdiğini zanneden kişilere diyin ki sen kimsin yahu? Sen bir eğer abduh, efgani gibi bir sapıksan bizden uzak dur zira bizim dinimiz felsefe ile yorumlanmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.