Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

sabahyıldızı

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    10
  • Katılım

  • Son Ziyaret

sabahyıldızı - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

1

İçerik İtibarınız

  1. sence, gerçekten inanan müslümanlar, cennet ve cehennnemden emin oldukları için çıkara dayalı bir hayatmı sürüyorlar şimdi? eğer inanmamız gereken bir din olmasaydı ortada dediklerin mantıklı olurdu. düşünmemiz için dikkat uyandırıcı delilleri insanlar kendi kendine bulur ve bu sınavın manası olurdu.iyi ile kötü tam olarak ayrılırdı. yani eğer düşünmemiz için dikkat uyandırıcı deliller dediğin şeyler arasında Allah tarafından din gönderilmesini saymıyorsan, din dediğimiz şeyi insanlar kendi kendine bulmuş demektir. sayıyorsanda o zaman gerçekten inanan müslümanlar, cennet ve cehennnemden emin oldukları için çıkara dayalı bir hayat sürüyorlar dediğine göre.
  2. aklını kullanıp, düşünüp samimice tartışanların, samimice sorgulayanların, doğruya ulaşmak isteyenlerin mutlaka cennette bir yeri vardır, olmalıdır bence. öyle olmasa menfaatine göre hareket eden bir hayvandan farkımız kalırmı sence?
  3. inanan herkes Allah benimle der, hatta tarih boyunca savaşan her taraf Allah bizimle demiştir. Allah iyi, kötü herkesi seviyorsa, bazı insanların acı çekmesine neden izin veriyor.
  4. bizim bu seçimi(düşünceyi) cehennem veya cennnet yönünde yapmamıza yol açan, o seçimimizi o yönde yapmamız için gereken kişilik özelliklerimizi oluşturan çevre, genetik gibi tüm koşulları Allah belirlemiyor mu? o koşullar, düşüncemiz kendi kendinemi, tabii olarakmı gelişiyor? Allahın bir müdahalesi olmuyormu bu koşulları değiştirmek yada baştan belirlemek için? mesela peygamber kendi kendinemi peygamber olmuş. yok o seçilmiş diyorsan o zaman peygamberin özgür iradesi yok, peygamber için sınavda yok demektir. o zaman bizden nasıl üstün olabilir? yok o seçilmiş ve özgür iradesi ile bu fırsatı doğru yönde kullanmış diyorsan, ya yanlış yönde kullansaydı ne olacaktı? islamın doğuşu başka biri vasıtasıyla ve başka tarihtemi olacaktı? peki bizi seçmemesi bizim suçumuz olabilirmi?
  5. buda belirleme anlamına gelmez. sadece bilmekle alakalı olabilir. belirlemek, bir makinayı imal ettikten sonra istediği şekilde çalışmaya ayarlayıp start vermek gibi. makinanın 1 saat sonra türüne göre kaç tane, kg... gibi mamül vereceğini belirleyerek bilmek, ne kadar enerji vereceğini, çekeceğini baştan belirleyerek bilmek gibi birşey. bilmek derken bir saat sonra gelip ölçerek sayarak bilmek gibi değil yani ikisi aynı şey değil.
  6. ön açıklama yanlış olmuş. çünkü, tanrı kelimesi arapça ilaha karşılık gelir. arapça Allah ise türkçe Tanrıya karşılık gelir. farsça Hüda, Mevla neyse, yine türkçe Çalab gibi Tanrı kelimesi de arapça Allah manasına gelir. yaklaşık 1200 senelik müslüman türk edebiyatını, felsefesini yaparken Tanrı kelimesini kullananlar herhalde islamı bizden iyi biliyorlar ve inanıyorlardı. TDK Güncel Türkçe Sözlük: "Çok tanrıcılıkta var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ilah." ve özel isim olarak da "Allah." anlamlarına gelmektedir.
  7. gerçeği bildiğini iddia edenler kimler önce bunu bir düşünelim. uyuduğunda kalbin atıp atmadığı, kaç kere attığı bilinmeyecek şeyler değil bunlar ölçülebilir şeyler. onun için bunları bilmeden gerçekten bahsetmek asıl komik olan. ek bilgi olarak: tanrı kelimesi arapça ilaha karşılık gelir. arapça Allah ise türkçe Tanrıya karşılık gelmektedir.
  8. cevabı başkasına vermişsin ama soru sormamda bir mahzur olmaz herhalde... Müddessir Suresi'nin 31. ayeti : "31- ...Böylece Allah, dilediğini şaşırtır, dilediğini doğru yola iletir. ..." bu ne anlama geliyor, müdahale ederim anlamına gelmezmi?? bunun dışında Allah müdahale edermi, Allah biliyormudan başka birde şu soru var: Allah bilmenin ötesinde baştan kimin ne olacağını belirlemişmi? belirlememişmi?
  9. bilim adamları güneş ve ay tutulmalarını tahminini yapar bildiğim kadarıyla. yani bir kesinlik yok öyle dakikası dakikasına diye. tren olayındada vakitleri düzenleyen ilgili büro içinde aynı şey geçerli. tren vakitleride tahmini olarak yazılır japonyadaki hızlı trenler olsa neyse. normal trenler hava şartları, yük, yolcu durumu, çeşitli faktörler sebebi ile rötar yapabilir. fethullah gülenin benzetmelerine göre, Allah insanın yapacaklarını da tahmini kader olarak yazmış oluyor. yani kaderde yazılan gerçekleşmeyebilir iç ve dış faktörler yüzünden.fethullah gülende kaderi inkar etmiş olur.yada doğru anlamıyla kader interaktif bir hadise: malum külli irade-cüzi irade olayı.Allah zamandan münezzeh olduğundan bu mümkün. yok hızlı trenler örneğindeki gibi düşünmüşse, o trenler salise şaşmıyor... ee o zamanda, bu başlık yanlış olmuş, kaderi değil, insanın iradesini inkar etmiş oluyor fethullah gülen.
  10. sabahyıldızı

    Muştuizm

    daha önce duymadım böyle bir dini.enteresanmış! muştu müjde demekti sanırsam.böyle bir ilinti varmı? acaba bu müjde, pafikin yokolan parçasını tekrar oluşturması yeryüzünde iyiliği hakim kılacağı müjdesi(muuştusu) anlamınamı geliyor? araştırmak lazım hakkaten.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.