Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

uyaN

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    37
  • Katılım

  • Son Ziyaret

uyaN Hakkında

  • Doğum Günü 14-07-1982

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek

uyaN - Başarıları

Araştırmacı

Araştırmacı (4/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

-4

İçerik İtibarınız

  1. Admin

    uyaN doğum gününüz kutlu olsun!

  2. Admin

    uyaN doğum gününüz kutlu olsun!

  3. Admin

    uyaN doğum gününüz kutlu olsun!

  4. Admin

    uyaN doğum gününüz kutlu olsun!

  5. Admin

    uyaN doğum gününüz kutlu olsun!

  6. Admin

    uyaN doğum gününüz kutlu olsun!

  7. uyaN doğum gününüz kutlu olsun!

  8. durumunu güncellememiş

  9. CHP "yenilikçi" görüşünden taviz vermeye başladığı için.
  10. uyaN

    Atatürkçülük

    Mustafa kemâl'in döneminden bugüne kadar gelen sorunları bir kenara koyuyorum. Atatürk-çü-lük adına yapılanlarıda. Maddeler halinde sıralarsak eğer; 1. Yazı devrimin de çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirmiştir. (iki hafta) Bu süreç içerisinde birçok kişinin bocalamasına, Osmanlı döneminden kalma birçok kaynağın kaybolmasına neden olmuştur. 2. Laiklik sistemi de yine aynı harf devrimine benzer bir şekilde olmuştur. O dönemde halk için din'in anlam ve önemi o kadar büyükken, halka laikliği tam olarak anlatamamış, adapte edememiştir. 3. Çok partili döneme geçiş için 23 yıl beklemek, Mustafa Kemâl'in hayatta iken kaldığı süre de parti kurma girişimlerinin engellenmesi, izin verilmemesi Mustafa Kemâl'in yaptığı hatalardan bir başkasıdır veya başarısızlığıdır. 4. İstiklâl mahkemelerinin kuruluş amacından çıkması, farklı şekillerde olaylara sebep olması mesela; Rum asıllı Osmanlı vatandaşları esir düştüklerinde haklarında soruşturma yapılıyor Osmanlı vatandaşı olanlar sadece asker kaçağı değil aynı zamanda vatan haini olarak yargılanıyor ve suçlu bulunursa idam ediliyordu. Yani değişim ortada. 5. Medreselerin kapatılması. Medreselerin kapatılması birçok bakımdan iyi olmuştur. Ama medreselerde okutulan derslerden bazılarının yeni eğitim sisteminde yer almaması hatadır. Örnek: Nahiv, Sarf, Lûgat, Maânî , Badi, Beyan, lisâni derslerin devam etmesinin uygun olacağı düşüncesindeyim. Şuan aklıma bunlar.
  11. uyaN

    Atatürkçülük

    Atatürk soyadına karşıyım; Türklerin atası Mustafa Kemâl değil. Ne ılımlıyım ne de İslam-cı-! Ne de Atatürk-çü-! Mustafa Kemal büyük adam, çok iyi işler başarmıştır bunları kimse inkâr edemez. Ama bunları kabullenmek Mustafa Kemâl'e fanatizm derecesinde bağlanmamı gerektirmez. Bağlanmamı gerektirmediği gibi aşağılamamıda gerektirmez. Aşağılıyan da yok zaten. Mustafa Kemâl'i yargılamak, sorgulamak, eleştirmek, onun hakkında kanaat getirmek herkesin hakkıdır. Ne siz ne de bir başkası bu hakka engel olamaz. Ki olmuyorsunuz da... Olamazsınız da... Sadece aşağılama ve küçük görme tarzında yazılar yazabilirsiniz. Birde yakıştırmalarda bulunabilirsiniz o kadar. Zaten o da sizin ne olduğunuzu ortaya koyar! Daha önce yazmayı unutmuşum. Yeni Türk bayrağında bulunan kalpaklı Mustafa Kemâl resmini... Değişime uğramayan zaten bayrağımız kalmıştı oda kalpaklandı!
  12. Yazdıklarına cevap verdiğim zaman AKP'yi savunuyormuş gibi olacağım. Çünkü sen beni AKP'li zannetmişsin. Sosyalist Enternasyonel olduğunu bende biliyorum. Ancak dikkat edersen bizde çoğunlukla "Dünya Sol Partiler Birliği" olarak kullanılır. Türkiye'nin en köklü 1. partisi Türkiye Komünist Partisidir. Kuruluş yılı: 10 Eylül 1920! Faşist damgası yiyerek çıkarıldığını okumuştum. Ama sen çıkarılmamıştır diyorsan bunu araştıracağım. Diğer yorumlarına karşılık şunu söyliyim; CHP ve AKP al birini vur ötekine
  13. Hemen savaş hazırlıklarına başlayalım
  14. Kenan Evren den çıktık yola taaa buralara kadar geldik. Daha da eskilere insek neler çözülecek neler... İletilerime yorum yapanlar, soru soranlar... Ergenekon davasından dolayı gözaltına alınanlar, hapse atılanlar... Tüm bunların sebeplerini Ergenekon davasını incelediğinizde göreceksiniz. O kadar yazı arasından şuan buraya gerekli yazıyı bulup da buraya eklemek zor iş... üşeniyorum... Gidin araştırın, öğrenin. Kenan Evren öldüğü zaman içimde tarifi olmayan bir huzur hissedeceğimi biliyorum. Onun cenaze namazını kıldıran imama, cenaze namazını kılan hâzirun'a da küfür edeceğimi çok iyi biliyorum. *****
  15. uyaN

    Atatürkçülük

    Kalpaklı Atatürk resminin Türk bayrağında ne işi var? Sizler Atatürk hayaliyle yaşamaya devam edin. Atatürk'ün öldüğünü, dünyanın değiştiğini, savunduğumuz davaların, siyasi görüşlerin geride kaldığını anladığınız zaman sizlerle uzun uzun konuşuruz. Küçük bir tavsiye, Milli mücadele dönemi, Cumhuriyet dönemini ufkunuzu genişletecek şekilde anlamak istiyorsanız Mehmet Âkif Ersoy'u okumanızı tavsiye ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.