Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ecem_tc

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    4
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ecem_tc Hakkında

  • Doğum Günü 09-03-1979

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın
  • Yer
    İstanbul

ecem_tc - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. ecem_tc doğum gününüz kutlu olsun!

  2. ecem_tc doğum gününüz kutlu olsun!

  3. ecem_tc doğum gününüz kutlu olsun!

  4. ecem_tc doğum gününüz kutlu olsun!

  5. ecem_tc doğum gününüz kutlu olsun!

  6. ecem_tc doğum gününüz kutlu olsun!

  7. ecem_tc doğum gününüz kutlu olsun!

  8. orda olmadığımız için ve o olayları yaşamadığımız için sadece duyduklarımız üzerine yorum yapma hakkımız var.. felat cemiloğlu daha sonra suçsuz bulunmuş ve berat etmiştir. yani bir nevi pardon filmi gibi yaşadıkları ile kalmıştır.. yaşananların hiç bir haklı sebebi olamaz.. ama yaşayan kişi bence kurunun içindeki yaşlardan biri.. ama bu yine de dağa çıkarım sözünü kullanması için haklı bi sebep değil.. ve böyle bir sözü kullanmakta saçma. sistemin birçok hataları var bunu biliyoruz ama sisteme karşı gelmek silah la dağa çıkarak olmaz... jön arkadaşım a birşey söylemek istiyorum.. yaa korucusun ya apocu yada yolcu.. bir çok arkadaşımızı tenzih ediyorum.. bu vatanı benden çok sevenleri var içlerinde.. ama görmekte lazım.. koruculuk olayı özal zamanında ortaya çıktı.. nerdeyse her evden bir korucu var doğu illerimizde.. devlet tarafından maaş bağlanan.. vee bunlardan bazıları gündüz bizden gece bize silah çekenler.. o insanları asla suçlayamayız.. hatalar bizde.. sadece devleti suçlamak yanlış.. kaç taneniz ordaki çocukların eğitimine yardım ediyorsunuz.. kaç tane niz ordaki kızlarımızın töre ler yada namus cinayetleri diye öldürülmesine karşı çıkabiliyorsunuz elinizden ne geliyor.. eğitimin önemini o yüzden her zaman vurgularım.. hiç bir şey yaptırımla zorlama ile olmaz.. belki bu nesli kaybettik doğu illerimizde ama bi sonraki nesli kazanabilir.. devlet herşeye yetişemeye bilir ama millet olarak bizler varız.. kardeşlerimize sahip çıkamıyorsak devlet bizlere sahip çıksa ne yazar.. ve ahmet kaya için söylenene gelince.. yurt dışına çıkınca o değilmiydi arabam ***** ülkesinde kaldı diyen.. bizi sevmeyen kendini bizden görmeyen bizden değildir zaten..
  9. "Biz ne dedik? Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Buna karşı çıktılar. Buna karşı çıkanın Türkiye’de yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin” Tayyip Erdoğan bende altına imzamı atıyorum.. çok güzel söylemiş..
  10. islam dinini yaşamak derken ne anlaşıldığı önemli.. islam dini sadece ibadetten ibaret görülüyorsa öyle yada böyle yaşanıyor.. ama islam dininin öne sürdüğü ahlak sevgi saygı yaşantısı malesef yaşanmadığı için ülkemizde, sonumuz ispanya da olur başka bir hristiyan ülkede.. dünyahepimizin arkadaşın yanıtına gelince.. yüzde 90 nı müslüman olan bir ülkede.. diğer dinlerden insanlar bence rahatça yaşayabiliyor.. neden mi.. şu an islam dini devlet okullarında seçmeli ders olsun yada kaldırılsın diye uğraşılırken.. ermenilere 80 ihtilalinden sonra okullarında kendi din eğitimlerini verme hakkı tanınmıştır.. şuan devlet adı altında yada özel olarak işletilen kur an kursları kapatılmak istenirken.. Türkiye nin bir çok ilinde hiç bir izni olmadığı halde hristiyanlar apartman dairelerinde klise evler kurabiliyor ve birşey yapılmıyor.. alevi kardeşlerimize gelince evet cem evleri ibadet hane olrak gösterilsin isteniyor ve masrafları devlet tarafından karşılansın isteniyor camilerimiz gibi.. bu konuda şunu merak ediyorum.. camiler de cuma günleri ve mübarek günlerde toplanan paralar imza karşılığı müftülüklere teslim edilir. yani devlete ulaşır. bir geri dönüşüm gibi devlet te camilerin masraflarını karşılar.. cem evleride ibanethane sayıldığında acaba devlete katkı sağlayacaklarmı.. geri dönüşüm olsada bu devletin sırtından biraz yük almaktır ve bence işe yarayan bi yöntemdir.. bu konuda bi açıklama yapılmadığı için tam bir bilgim yok.. sadece benim fikrim bu.. vee şeriat düzen deniliyor. unutulmamalı biz tam hatırlayamıyorum 1044 yada 1045 te tuğrul bey adına hutbe okutulması ile islam dinini kabul ettik türkler olarak.. mevlana nın yunus evrenin anlatımları ile yaşayışları ile büyüdük ve dinimizi benimsedik.. yani şeriat anlayışı ( kii bu arapların din anlayışı olarak görülüyor ama onların dini yaşayışları bence yanlış ve şeriat değil.. ) bizim ülkemizde olmayacaktır.. batıya özenen bir gençlikle biz dinsizlikten korkarken, şeriat yaşayışının ülkemize etki yapacağını düşünmek , pencereden dışarıya bakmıyoruz demektir.. saygılar
  11. öncelikle şunu belirtmek istiyorum gerçekten tarihimizi bilmek gereklidir. olaylar neden başlamış nelere sebep olmuş ve sonuçları neler olmuş bunları tam bilmeden kendimizi savunmamız zordur.. sözde ermeni soykırımında aslında değinilmesi gereken ilk 24.nisan olarak belirttikleri sözde soykırım tarihidir. nedenine gelince.. 1 dünya savaşında bizleri destekleyeceğini söyleyen ermeniler. ruslarla birlik içine girmiş ve bizleri arkadan vurmuşlardır.. Van, Muş, Bitlis, Kars, Gümrü, Erzurum, Erciş, Kağızman, Gümüşhane, Hasankeyf, Adilcevaz, Mahmudi, Zeytun, Şafak, Elazığ, Şebinkarahisar, Suşehri, Divrik, Gürün, Gemerek, Amasya, Tokat, Diyarbakır ve daha pek çok doğu ve güneydoğu yerleşim yerlerinde önce örgütlenmişler, sonra isyan edip, savaş başladığında Rus ilerleyişini kolaylaştırıp Türk kuvvetlerinin hareketlerini engellemişlerdir. nisan 1915 te de van da büyük bir ayaklanma başlatmışlar ve müslümanları katletmişlerdir.. osmanlı imparatorluğuda 24 nisan da tarih çok önemli evet 24 nisan da Dahiliye Nezareti, ermeni komite merkezlerinin kapatılması, evraklarına el konulması ve komite elebaşlarının tutuklanmasına karar vermiş. ve çok sayıda ermeni tutuklanmıştır.. yanii ermenilerin sözde soykırım dedikleri gün aslında bu tutuklamaların olduğu gündür.. ve techir yasası 27 mayıs 1915 te kabul edilmiştir. ve techir olarak değil yasada tayin yer değiştirme gibi kelimelerle yazılmıştır.. vs vs vs.. şimdi de bizim unuttuklarımıza gelelim.. birinci dünya savaşında seydi beşir usare kampında esir düşen askerlerimiz.. ingilizlerin türkçe bilmemesi sebebi ile ermeni doktorların ve görevlilerin araya fitne sokarak dezenfekte havuzlarında 15 bin askerimizi kör ettirmişlerdir.. yeni kurulan TBMM inde maalesef bu konu görüşülmüş ama unutulmuştur.. mora Türklerine yapılanlar, kıbrıs Türkleri, Hocalı katliamları, Karabağda yaşananlar, kırım Türklerinin sibirya buzullarında canlı canlı gömülmeleri.. vs vs vs.. daha yazılacak çok var.. farkımız mı ne.. onlar olmayan bir soykırımı varmış gibi gösterip yıllardır sorun çıkartıyor.. britanica ansiklopedisinde her yıl sayıyı arttırıyor.. bizlerse bize yapılanları unutuyoruz.. saygılar..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.