Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

dilku

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    826
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş
  • Yer
    Anadoludan

dilku - Başarıları

Tecrübeli

Tecrübeli (11/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Başlık ve İleti Makinesi Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Bildiklerimi kısaca özetleyim: Cinler farklı bir boyutta yaşayan dumansız ateşten yaratılmış insanın gözüyle göremediği Allah'ın yarattığı varlıklardan biridir. İnsanın çoğu özelliklerini taşır. Allah'a kulluk etmek için yaratılmışlardır, insanlar gibi iyileri kötüleri vardır, onlara da peygamber gelmiştir, yer içer evlenir çoğalırlar, ömürleri 500 yıl gibi uzun sürer. İnsanları görebilirler. Kafayı takarsan musallat olabilirler, ama sen onlara karışmazsan onlar da sana karışmaz herkes mutlu mesut hayatında yaşar gider... herkesin bir şeytanı var ama cini var mı duymadım..
  2. vay be çok güzel emeği geçen Amerikalı ve Türk bilim adamlarına teşekkürler..Bize de gezip görmek düşer..
  3. ne kadar saçma bir başlık açmışım, Kur'an'da "biz her kavme bir peygamber gönderdik" buyuruluyor.
  4. ateistler zaten ateizm=saçmalıktır, bunu kabul ediyorlar..
  5. H.Y'ya sadece şarlatan demekle yetiniyorsun peki neye göre şarlatan diyorsun, ortaya delil koyman gerekmez mi? Şu şu yazdıkları yanlıştır çünkü aslında öyle değil böyledir zira......gibi dikey açıklamalar..bekliyoruz
  6. dilku

    Günün Türküsü

    Gaziantep'ten Kurtuluş Savaşı Türküsü kara yılan (Eşkiya) atına binmiş de elinde dizgin girdiği cephede hiç olmaz bozgun çeteler içinde yılanım azgın vurun antepliler namus günüdür vurun türk milleti kavga günüdür sürerim sürerim gitmez kadanım fransız kurşunu değmez adama kara haberimi verin anama analar da böyle yiğit doğurmuş kara yılan derki harbe oturak kilis yollarından kelle getirek nerde düşman görsek orda bitirek vurun antepliler namus günüdür vurun türk milleti kavga günüdür
  7. dilku

    Günün Türküsü

    Dersimin altı kelek Harputa gidek gelek Eli elimde olsun Kapı kapı dilenek
  8. Şu Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin ayetine açıklık getirmek istedim..Burada kastedilen onları din konusunda dost edinmemektir, yani onların dinlerine uymamak... Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever... (Mümtehine Suresi, 8) sen Allahın kanunlarıyla insanların belirledikleri kanunları karşılaştırmakla en büyük hatayı yaptın..kafirden dost olmaz doğru ama senin dinine karışmadığı sürece sorun yok, senin dinini yaşamana mani oluyorsa ve seni kendine çekmek istiyorsa işler değişir..Zina meselesine gelince bu bir ahlak sorunudur ve günümüzde ahlaksızlık=çağdaşlık olduğundan böyle bir maddenin olması doğaldır...Kişinin dini onun dünyevi zevklerinden daha önemlidir ve bunun için başka dinden biriyle evlenmesi hoş karşılanmaz..Cariyeler konusu ise günümüzde geçerliliğini yitirmiştir ama şartlar gerektirirse tekrarlanabilir..O dönemdeki cariyeler kimsesi olmayan, kalacak yeri, malı, parası olmayan kadınlardı, şartlar
  9. Yamyam iyi bir noktaya temas ettin, aslında düzenden ziyade kainattaki düzensizlik tanrının varlığına delil olarak gösteriliyor..Çünkü evren kendi kendini var etmiş olsaydı, kendini çok düzenli bir şekilde var ederdi.. Siz de katrilyonlarca ihtimal(yani sıfıra eşit nerdeyse) arasından birinin tutarak bundan dünyanın var olduğuna inanıyorsunuz..Sonra başlıbaşına bir mucize olan insan..İnsanın oksijene ihtiyaç duyması, bunun içn gerekli organlar ve kainatta oksijenin varlığı..neyse ya..uğraşmayacam saymaya.. ama evrim= saçmalıktır...Çok düşündüm ama bir türlü kafam almadı..Dogmatik ve indirgemecisiniz siz ateistler..Azıcık mantık ya..
  10. Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Başkanı Taner Ünal: "Bir meczup çıkıyor, dış güçler tarafından çok iyi bir şekilde planlanmış, arkasında NATO güçleri dediğimiz, gladyo dediğimiz bir takım güçlerin bulunduğunu tahmin ettiğimiz, Türk milletinin milli birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik, siyasi istikrarı bozmak için hükümet krizleri meydana getirmek için bir eylem yapıyor. Bundan kim kazanıyor? Kim zarar görüyor buna bakmak lazım. Türban davasına destek verenler bundan bir fayda sağlayabilir mi? Hükümet kanadından kişiler bir fayda sağlayabilir mi? Hiç bir şey sağlayamazlar. Bu hareket aynı zamanda hükümete karşı yapılmıştır" diye konuştu. Hükümetin bu konudaki izlediği tutumu beğendiğini belirten Ünal, "Bunun derininde en derininde kim varsa bulunmalıdır" dedi. Birileri hemen atlıyor ya bunlar kesinlikle vatan haini..özellikle basın zaten satın alınmış..Siz de mantıklı olun..Alparslan aslanın dinle diyanetle zaten işi yok solcu-milliyetçi gibi bir şey..Zaten bir şeyler tam olarak netliğe kavuşmadan olaylara atlamak doğru olmazdı..siz de bunu yaptınız..Sizi kutluyorum..Bu hükümeti ben de desteklemiyorum, ama biz içişlerimizi dış güçlere emanet edecek kadar düşmeyiz millet olarak..Bu işin arkasında kesinlikle dış güçler var, herzamanki gibi..Ama maalesef atlayanlar da.. ben de yarın laiklik aşkına diye bağırarak başbakanı öldürsem ne olacak, ne de olsa laiklik düşmanı ha? kendimi dinsiz olarak gösterip dinsizler namına acayip katliamlar işleyebilirm, dinsizlerin karizmalarını sarsabilirm mesela.. Ama Bu planlanmış bir katliam , o adam Allahın askeri falan olduğunu da düşünüyor değil..herhangi bir tetikçi..Amaç da bölücülük, hatta başörtülüleri azınlık olarak ilan ettirebilirler bile..Böl-parçala-yönet...Türkiyenin üzerine oynanan bu oyunlar hiç yeni değil, bu oyunlara aldananlar da onların ekmeğine yağ sürmüş oluyor..neden biz kendi aramızda birlik olmıyoruz ya, yok sağcı-solcu, yok komünist-ülkücü, yok dindar-laik..Ya birlik olalım, hepimiz Türküz, ne bu düşmanlık..Biz böyle davranırsak bizi bölmek çook kolay olacak..
  11. Danıştay'a yönelik menfur saldırı, bazı çevreler tarafından 28 Şubat havasında istismar edilmeye başlandı. Hain saldırıda vefat eden Mustafa Yücel Özbilgin'in cenazesi, stadyumda maç izlemeye gelmiş insanların slogan seviyesinden bile uzak bir avuç fanatiğin shovuna sahne oldu!! Cumhuriyet'imizin en önemli kurumuna yapılan bu hain saldırıya sağduyulu tepki göstermeye çalışan Kocatepe'deki vatandaşlarımızıda zor durumda bırakan sloganik bağırtılar törene katılanlarıda rahatsız etti!! Merhum Danıştay üyesinin cenazesi sloganlar, alkışlar, yuhlamalarla zatın şahs-i maneviyesine saygısız bir tutum sergileyenlerle doldu taştı! Bir kısım fanatikler tarafından 'Mollalar İrana', Türkiye Laiktir Laik kalacak', 'Hükümet istifa' 'Yuuuuhhhh' sloganlarıyla bambaşka bir mecraya çekilmeye çalışıldı. Aynı senaryo aynı sahneler Saldırganın ideolojik kimliği açıklanmasına ve saldırısının asıl maksadı henüz belli olmamasına rağmen, CHP ve bazı çevrelerin olayı istismara çalışması büyük bir tepkiyle karşılandı. Cinayet ve kan üzerine siyaset yapılmasının, olayı Cumhuriyete karşı bir Kubilay olayı şeklinde sunmanın peşinden oluşacak havadan siyasi çıkar sağlamaya çalışan çevrelerin bu provakasyonu, demokratik ortamda milletten alamadıkları desteği, iç ve dış güç odaklarından alma çabası olarak yorumlandı. Bilindiği gibi, 28 Şubat öncesinde de önce Uğur Mumcu'nun katli gibi karanlık siyasi cinayetlerin cenaze törenleri, sonra Susurluk olayına karşı başlatılan '1 dakika karanlık' eylemi, aniden yön ve mahiyet değiştirmiş ve Susurluk çetesi unutularak kitleler zamanın hükümetine karşı yasadışı kalkışma eylemine sevk edilmişti. Bir süredir Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ABD'nin İran'a operasyon hazırlığı ekseninde başlatılan siyasi kargaşa havasının devamı olarak oluşturulan cunta atmosferinin, Anayasal düzene ve demokratik rejime karşı laikçi görünümlü bir yasadışı darbe havasına dönüştürülmesi karşısında başta saldırıya uğrayan bağımsız yargı olmak üzere, tüm yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor. Türkiye, ülkesi ve milletiyle, bir avuç azgın azınlığın 'Atatürk ve Laiklik' istismarına bu kez meydan vermemeli.. Cumhuriyeti, Atatürk'ü ve Laikliği CHP'nin istismar malzemeleri olmaktan çıkarmak ve sadece milletin koruma ve kollamasına bırakmak, tüm yasa dışı eylemleri cezalandırmak ve her tür iç ve dış provakasyona karşı önlemler almak, bütün anayasal kurumların temel görevidir. Başta TBMM olmak üzere, Anayasal kurumların ve milletin sivil iradelerinin, yaratılan istismar ve suç ortamına müdahale etmeleri gerekmektedir.
  12. dilku

    tuttu tuttmadi :)

    heee kararsız bir yapın var
  13. dilku

    Günün Türküsü

    Hazin Esen Seher Yeli Al Yanına Götür Beni Kurban Olam Karlı Dağlar Verin Benim Sevdiğimi Sen Küçüksün Ölemezsin Kefen Bile Giyemezsin Karlı Dağlar Aldı Seni İstesen De Dönemezsin Yüce Dağlar Dizi Dizi Viran Ettin Hanemizi Kime Diyek Derdimizi Verin Bana Yiğidimi (küçüğümü)
  14. hadislerin sahihliği konusunda o kadar emin olma..hele sahih kabul etmeyenin olmadığı hakkında ise hiç emin olma..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.