Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İNTERLOCK

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    4.060
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    70

İNTERLOCK tarafından postalanan herşey

  1. Tekasur: ReProduction: Müşabih ya da Benzer/Similar Figürler üzerinden Çıkarım/Yorum Yapmak ve Yayımlamak; Önellek Yönünden; Âmentü'nün açıklanması konusunda ve sağlam kanıt olmaksızın bir teori ya da varsayım oluşturulması; Spekülasyon, tahmin, kuramsal düşünme, macera, serüven, tehlikeli iş, risk.. ** Âli İmrân: 3/7 Elmalılı Hamdi Yazır: Odur indiren sana bu muazzam kitabı: bunun bir kısım âyatı vardır muhkemat: onlar «ümmülkitab» ana kitab, diğer bir takımları da müteşabihattır. Amma kalblerinde bir yamıklık bulunanlar sade onun müteşabih olanlarının ardına düşerler: fitne aramak, te'vilini aramak için, halbuki onun te'vilini ancak Allah bilir, ilimde rüsuhu olanlar da derler ki: "amenna! hepsi rabbımızdan" Maamafih özü temiz olanlardan başkası düşünemez. ** Âmentü: Bir oluş, düşünce veya ideolojinin temelini oluşturan değer yargıları. Arapça'da "inandım" anlamına gelen ve İslâmiyetin temel inançları olan; "Allah'a, Meleklerine, Kitaplarına, Peygamberlerine, Ahiret gününe, Kadere, Hayır ve Şerrin Allah'tan geldiğine inanma"yı dile getiren söz.
  2. vah çucum.. yeni bitme'm.. ben senin deden ile and dağlarında mağaralar kazarak silah depoladığımız günlerden tanırım.. sen bebeciktin.. sana analığım süt verdi eflâdım.. halâ seni besler yavriim.. artıkın böyüdün kocaman adam oldun yuf yani.. zır zır meme diye ağlıyon.. bu işte bi tropism durumusu var gibi.. işkilliyim.. elimden bi ilçe felan çıkmadan kaybolunuz reca ederim.. by
  3. Ya yağmur dinmedi ise? Dikkat et..
  4. Bana kalsa bu eflâdımıs.. Asab ve Sinir Hstalıkları Uzmanı veya Psiklog Medyum Felân olmalı.. İleride Anneyi tedavî etme bâbında.. Kim bilebilir?
  5. Pek tabiî.. .. de.. bi-iki iyi not alabilirim kabilinden accık sırnaşıklık yapıyorum.. hoş görünüz öğremenim.. Belkim de bu yol ile "sabr"ınız deneniyordur..
  6. Bencil Öğretmen.. Gel de not bekle şimdi.. Olsun.. Benim yaşam platformumda örtmenim.. Her zaman çok önemli olmuştur.. Olacaktır.. Ellerinden öperim..
  7. Sevgili Örtmenim.. Fotoğrafınızda görülen sıfatınızdan.. Gayet mevzun olduğunuz aşikâr efendim.. Tabiî sizi sevenler için, dış görünüşünüz ikinci plânda kalacaktır.. Kalmalıdır.. Kalmıştır.. Kalır..
  8. Bittabiî.. Ama accık da olsa artmasın.. omaç mı?
  9. Ama sabr nedir? Bi tanımlamak lâzım.. Öyle ottiş bapıp pineklemek değil sanırım.. Sizin bu eylemi bilerek yaptığınızdan şüphem yok ama..
  10. Canım Öğretmenim Efendim.. Kolay dedim ya.. Yemek yediğiniz saatleri değiştiriniz..
  11. bu kolay herhangi bir konuda çözümsüzlük varsa, o konudaki en aykırı çıkış yolunu dene.. yani o konudaki temel kabulünü değiştir ve böylece her şey değişecektir.. sihir gibi.. büyü gibi.. deneyin görün..
  12. Bu gün itibariyle bilgilenip ama halâ uygulayarak algılamaya çalıştığım ders; "İçerisinde yaşam sürdürdüğümüz âlemler'de, her bireyin kendince bir talebi ve yararlanma ve her konuda kendince fikrini beyan etme hakkı vardır.. Ve bu hakka hiç kimse müdahale edemez.." Kabul eder ya da etmez.."
  13. Bir de Kur'an da "bahçe" anlamında kullanılan "cennet" kelimesi ve tanımlaması var.. İlâveten bir de "Gönül" bahçesi.. Neş'et Ertaş Ustanın söylediği gibi; Gönül ve Kalb Bahçelerine, Sahibinden izin almadan girilmez.. Ne Demekse?
  14. namusa yemin mahmur çiçeği avına çıktım sadakatle bin gün hem bin gece uyumadan vay canına! kavruldum erisipelin tak ettim afsunc-u nigâr'ın gözucuna bile bakmadan çok derun'da için için nay'la kudüm oynaşır geçkin beden ha bi gayret hayâline sırnaşır
  15. Aynen Sevgili Admin.. Benim devremde de bir kısıtlama yoktu.. Belki devlet belli bir sansürü uygulamaktaydı, fakat, Biz 7 yaşından sonra rahatça sinemaya gider ve her tür filmi seyrederdik..Sadece bir kez annem, bir filmde at'ın doğum yapma sahnesinde, eli ile gözümü kapatmıştı.. Halâ neden yaptığını anlamam.. Ben, kızıma böyle bariz ve aşırı yasaklar öngörmedim ve de uygulamadım..
  16. Belirsiz bir durum.. Bu eylemi yapanların niyeti salt insanların tasarrufu içinse pek tabii ki olumlu bir harekettir.. Şirket, anlıyorum ki bu değişimleri bildiriyor ve fakat insanlar çeşitli nedenler ile bu bilgiye erişemiyor.. Örneğin, memleketimizde de thy gümrükte takılmış ve geri alınmamış.. depolarda birikmiş olan bazı emtiayı satmak için tayin edilmiş günleri bildirmek zorundadır ama bu bilgiyi çok az okunan gazetelerden yayınlatarak belli bir zümrenin yararlanması yoluna gider.. Ayrıca, borc yüzünden eşyalarına haciz konulan kimselerin borcunu ödemediği için depolarda biriken malların satım işleri için de böyle.. Kişisel bir görüş bu.. Merhaba
  17. qh0stkinq bey bal arısı bi takıntımıdır? yoksa yardımlaşma sabit bir fikir obsession mudur? mission loaded shadow ionlaşmanın babası ise; anacığı kimdir? açıkça göstermek gerekirse peşinden hiç ayrılmayan heyvan'ı sev tasavvur et ama bil ki rüyadır.. az sonra uyanırsın tımmı eflâdım?
  18. Sarmaşıp uyumak! Kalbinde sevgiliye bi dua ve dudaklarında teşekkür şarkısıyla..
  19. ** KORİDOR'DA MED-CEZİR o öldü ardından yola çıktı üzerinde beyaz kefeni hasır'ın etkinliğinden kurtulmuşluğunca bağımsız roma'nın agorası sökmeye gelenlerle doldu taştı söz konusu heykelleri birlikte getirdikleri emaillerle benzer mit ve efsaneler üzerine döngü veya dönüşüme girdiler hazlı eylemleriyle ve akıcı ya da sürükleyici bohem seyahatlerinde hep bunu yapmaktaydılar kaygısızığa sığınarak derbeder sintinede kaçak küçük çocuk bütün gün uyumuştu minik ellerinde sımsıkı tuttuğu mavicik kurşundan askeriyle ışıl ışıl ve parlak renkli benzer efsaneler üzerine ki o bilinmez ve görünmez bir soluktur savaş uykusunda onu buharlaştırdı veya görselleştirdi görünür hale getirdi ahşaptan çarşafının kıvrımlarında sonra sicil dairesinde kayda geçirdi rüzgarı arkasına alıp ve türlü çeşit büyük küçük gemileri kattı önüne krokisinin ve göğsünden hırlıyarak fışkıran öksürüğünün önüne katarak ve üç direkli barkanın sıyırtılarında hayallerini gezdirerek bu arada sintinede andışı kalmış kaçak yolcu bi kadın vardı ve sessizce seyrediyordu çocuğun rüyalarında kayboluşunu soluklarda devinen köpüren denizi görmüyordu oysa bi yaygara hem çığlık nidalarında ve cümbüşünde rüzgarın tayfalar güvertede farklı hem çok komik anlamsızca bi başkaldırı hazırlığında idiler ki feryat kırlangıçlara özgü gemi rüzgarın önünde yürüyordu fütursuz yürüyordu orada gereksiz kargaların üzerinden uçarak boğuşuyordu dalgaların kaprisleriyle ki dalgalar ayırdında olmadığında çarpıverir hayaletleşir martılar seri atışlar yaparlar poligonda kaptanın karısı felçliydi ve tek çocuğuna nazar değmişti farkında değildi hınzimanın aşiretleşen başkaldırısının zira kaptan şepşeylerin etki alanına girmişti bilemeden uzak bi akrabadan ummadığı bi arazi kalıvermişti miras işte bu hercümercde kamarasında başı iki eli arasında martıların çığlıklarına tayfalarının cinnetine duyarsızdı mavicik kurşun askeri elinde ve buharlar arasında savaşan küçük çocuk mırıldandığı kendince şarkısıyla güverteye yürüdü andışı kalmış kadın da istençsizce küçük çocuğu takip etti dalgalar giderek yükseliyordu küçük çocuğun mırıltısıyla gökyüzü boynunu bükmüş gri kara bulutlar ile büklümlenmişti aniden bi şimşek çaktı etraf aydınlandı bir daha kararmadı masmavi bi ışık ama ıpışık tüm denizi ve gökyüzünü sarmaladı tayfalar bi anda duruverdiler hiç görmedikleri ışınımında sanki felç olmuşlardı hep birden ve kaptan işte tam bu anda lombozdan gördüğü mavi ışığı anlamak üzere güverteye çıktı birden tüm hengâme duruverdi ve edepsiz bi sessizlik içinde güçlü bi el uzandı kim varsa gemide toparladı ve geçip gitti minicik kurşun askerli küçük çocuk ardındaki andışı kaçak yolcu kadın güverteye çıktıklarında hiç kimseyi göremediler sadece üzerinde beyaz kefen olan ölü bi adamı fark ettiler kaptan köşkünde ayakta durmuş onlara bakıyor gülümsüyordu bu gemiyle yola çıkan hasırın etkinliğinden kurtulmuş bağımsız ve hürr o ölü adam **
  20. geçmişe/nostalgia ve ölmüşlere ağlamayın!onların/others aralarında kaldığınızda oluşacakhaberleşme ve temass sonuçları; mania, cin çarpmaları ve obsessiona bağlı olan asılsız haberler ve efsanelerdir..
  21. Bozan Usta.. Hey! Neredesin? Ölüp-Mölmedin değil mi? Don Lâstiği lâzımsa erişemezsin.. Söyle, ben senin için bi parça keser gönderirim..
  22. ** Hucurât: 49/16-17-18 Elmalılı Hamdi Yazır: De ki: Siz Allah'a Din nedir ve Dindarlık nedir? Bunu mu öğretiyorsunuz? Halbuki Allah; Göklerdekini ve Yerdekini bilir, ve Allah her şey'e alîmdir. İslâma girdiklerini ve Müslüman olmalarını senin başına kakıyorlar..Minnet borcu altına sokuyorlar.. "İslâm Dinini Sen bize empoze ettin..Bu nedenle sana teşekkür eder ve kendimizi İslâmî şeriat bağlamında öyle kabul eder ve borçlu sayarız..) De ki: İslâmınızı benim başıma kakmayın.. (Ben, Böyle bir saptama yapmadım.. Beni yükümlülük altına sokmayın..) Aksine, belki sizi İman'a hidâyet buyurduğu, (Bu yol ile sizi Mümin olmaya sevk ettiği için) İşte bundan dolayı Allah sizin başınıza kakar, eğer sadıksanız.. (Yani; Siz minnet borcu; Yükümlülük/Sorumluluk altında kalırsınız.) Göklerin ve Yerin gaybını Allah bilir ve her ne yapıyorsanız, Allah görür!
  23. Tuzun kuru herhâl.. Bi de "gun" değil.. Eğer "gun" ise sakıncalı olubilecektir.. Silâh, tabanca, piştov felân.. Ne demekse..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.