Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

selimcan

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    25
  • Katılım

  • Son Ziyaret

selimcan - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Bu konu mezheplerin hepsinde aynı değerlendirilir.O bakımdan yaşı her ne olursa olsun bir erkek ailesinin rızası olan her yaştan kızla evlenebilir.
  2. Yanıtlıyorum: 1:Hayır.Muhtemelen Muz yüzünden. 2:Tarifi yok ağaçtan(HORMONSUZ) organik.Sonra canı Organik Muz çekti. 3.Adem babamız muz verdi elma aldı ne olmuş yani. 4.Muz yedirmek ve karşılığında elma almak adil bir alışveriş gibi gözüküyor. 5.Ortada bir hata yok.Öyle olsa elmalar,muzlar olmazdı. 6.Her muz yetiştiricisi elma yetişticisi ile alışveriş yapmalıdır. 7.Elma yemek cehennemlik olmak ise maalesef vazgeçemem elma yemekten.
  3. Sıradan bir forum işte.Araştırma motoruna Türkçe birşey yazınca karşınıza çıkabiliyor.bende öyle rastgeldim.
  4. 80 küsur seneden kastınız nedir? Cumhuriyetin ilanı mı iştahınızı kaçırıyor.Cumhuriyet ilanı mı emellerinizi mani oldu?
  5. sizin bile inanmadığınız hadisleri günlük yaşantıda kullanan tarikatlar ve dolayısıyla inanları az değil. Hadislerin tamamı sarih diyenler oturup düşünmelidirler. Maalesef El,Kol,Bacak kesme islam şeriatinde var. Şeriatı reddeden kulak,burun.boğaz kesmez. Cihad ilan edenler Ateistler değildir. Ateistler çocuk katliamı yapmazlar. Bu hristiyan,yahudi yada müslüman dünyanın ortaklığı ile olur.
  6. yaw doğmuşsa doğmuş ne olmuş yani o da bir adem oğlu adem.adem elmayı yedi diye tanrısından cezasını bulmadı mı.? *****
  7. bu yazı çok hoşuma gitti.tüm müslümanların böyle düşünmesi çok iyi.
  8. Evde suda, boyada var.Boya ile suyu karıştırdık, içirdik durumu daha kötü oldu.Geceyi acilde geçirdik.Her kes bize gülüyordu.Sebebini anlayamadık.
  9. İsmet Özel'in yazdığı şiirlerle biryere varamayışını değil medya aracılığıyla komedi konusu olabilecek sözlerini değerlendirmek bence traji komik bir durumdur.
  10. Müslümanlar böyle hadislerin arkasına sığınır.Sonra gramajı eksik ekmekleri kötü durum içindeki fırınlarda üretip satarlar.Daha söylenecek birçok şey var.
  11. Yüzyıllardır, İdealistler(metafizikçiler) ve materyalistler(maddeciler) tanrının varlığını yada yokluğunu tartışır durur.Evrim teorisini,enerjinin korunumu yasalarını irdeler.Daha 1850 yılları ortalarında atom çekirdeğinin bile parçalanabileceğini söyleyen diyalektik materyalistler ağır dillerle tüm metafizikçiler tarafından eleştirilmiştir.Bugün ise atom çekirdeğinin 1940 larda parçalandığını bilmeyenemiz yok gibidir.(Umarım öyledir.) Konumuza dönecek olursak,bizim bunları tartışmamız ve dolayısıyla kendimizi geliştirmemiz gerekirken bazılarımız hala geriye dönük yaşıyor.Uyuşuklar ve dinciler hala bu ülkeyi emperyalistlerin elinden kurtaran, dahi bir bir insanla uğraşıyor.Dinsizdir,dinlidir yada kemalizm bir dinmidir falan gibi. Bugün Afgan ve Irak halkı sömürgeyi yaşıyor.Onlara bakmıyorlar.Binlerce,milyonlarca insan ölüyor sesleri çıkmıyor.Hatta seyirci kalıyorlar.Sonrada utanmadan kemalizm de bir din olabilir mi acaba diyorlar. Sonuç olarak kemalizm yada diğer izm leri birkenara bırakalım. Bana göre, tanrı denilen şeyin var yada yok olduğunu ispat etmek benim işim değil. Bence var olduğunu iddia edenler ispat etmelidirler. On seneden fazladır canlılar klonlanabiliyor.Kök hücre buluşunda ve uygulama alanında gelişmeler var. Evrim teorisi her geçen gün bulunan keşiflerle daha geniş kabul alanı görüyor.Öyle ki teorem olma dışına çıkarak bir doğa yasası olduğu aynen "Enerjinin korunumu yasası" gibi tüm bilim adamlarınca kabul edilecek pozisyona geldi. Bunları konuşmak gerekirken,dinciler 21.asırda dahi hala kemalizmle mücadele ediyor.Anlamak zor.
  12. Belli ki Kemalizm'i anlayamamış ve Mustafa Kemale de kızgın.Sanki onu Muhammed Mustafa gibi bir din öncüsü sanıyor veya en azından yazısından bu anlaşılıyor!.Yada başka şeylerle karıştırıyor.Yada tek derdi kemalizm ile mücadele etmek. Kemalizm bir tabu değil.Üstelik dini karşısına almadığı gibi dindar kesime sahip çıkar.Yok eğer din gibi anlaşılıyorsa onunda imam şafileri,malikileri var, yani farklı yorumlayıcıları var. Eskiden beri tarikatçılar,dinciler Kemalizme saldırır durur. Birinci dünya savaşı sırasında ve ardından kurtuluş savaşı vo sonrasındaki yıllarda tarikatçılar emperyalistlerin kuklası olmuşlardır. En bariz örnek şeyh sait isyanıdır. Yabancılarla işbirliği yapan o dönemin dincileri ile bugünkü torunlarının o bakımdan Kemalizme karşıt olmalarını anlamak son derece kolaydır. Mustafa Kemal inanan ama dinci olmayan biridir. Unutmayalım ki bu memlekete hasım tüm tarikatları yasaklamış ancak Mevleviliği yasaklamamıştır.Aksine Mevlananın türbesini müze yapmıştır.Mustafa Kemal de tanrıcı(idealist,metafizik) inancı taşıyordu. Dini eleştirdiğimiz gibi onuda eleştirbiliriz.Ama bu konu bu forumun konusu o değil. Keşke kemalizm bir din mi?yada kemalizmi nasıl yok ederiz.?Mustafa Kemal şu mudur, bu mudur.?Falanca şeyh şunu söylemiştir.Filanca şeyh şunu yapmamıştır.kuran şunu der, bunu demez.tanrıdan umut kesilmez,Irakta olduğu gibi şimdi ülkemizde de amerikalılar,ingilizler falan filan olsaydı dinimizi özgürce yaşardık düşüncesiyle hareket edeceğimiz yerine bilim öğreniyor olsaydık, bilimle uğraşıyor olsaydık,belki çinlilerin bugün başardığı şeyi hiç değilse on yıl sonra bizde başabilirdik.Uzaya bir araç gönderebilirdik.Din Afyondur.*******
  13. Fethullah Gülen neden ülkeye geri dönmüyor.?Korkusu nedendir?Hakkında tüm cezalar kaldırıldı.?Hükümet gerekeni yaptı. Daha önceleri "allah ne isterse o olur" diyen sonralarında vatikan papazlarının elini öpen fethullaha ne oldu da inandığı allahtan vazgeçti..
  14. Bir ateist size veya bana şöyle bir soruda bulunursa; SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BİR ALLAH VAR OLSA BİLE, BİR GÜN BENİ NASIL HESABA ÇEKEBİLİR, NASIL KARŞISINA ALABİLİR. ÖLDÜKTEN SONRA BENİ HANGİ GÜÇ DİRİLTEBİLİR..? Aklıbaşında olan hiç kimse tanrının varlığı yada yokluğuyla uğraşmaz. Dinlerin hakim sınıflar tarafından bir sömürü amacıyla kullanıldığını biliyoruz. bu nedenle tanrının senin deyiminle allahın varlığı yoktur.ve varsa ispatlamak senin vazifendir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.