Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Artropod

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    310
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    Nasreddin Hoca'nın Vatanı
  • İlgi Alanları
    Felsefe,doğa bilimleri,astronomi, ekminezi, fillerin, kuşların ve kedilerin davranışları, türküler ve Azeri müziği.

Artropod - Başarıları

Düzenli Gelen

Düzenli Gelen (8/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

1

İçerik İtibarınız

  1. Bugüne kadar gelen anlayış da öyle bir garibe ki, şehirlerarası yolculukta erkeğe bayan yanı bileti vermezler, şehir içi otobüslerde herkes kucak kucağa saatlerce gider. Bunların yaptığı ise sözde ahlak teşhirciliği, ne kadar da ahlaklılar, eminim parasal konularda da melakedirler, nazar değmesin.
  2. Artropod

    Hoşgörü

    Allah hayaletini arkana aldın mı hoşgörüye ne gerek var, ne söylesen Allah tasdik ediyor ya. İster yavşa, ister bit yavrusu gibi ol.
  3. Artropod

    Hoşgörü

    İnsanoğlu ayrımcılıktan kaynaklı olarak kin ve nefreti boşaltmak için 3 temel yol seçmiş: Irkçılık, cinsiyetçilik ve din. Bu 3 nosyon tarih boyunca erkeklerin egemenliğinde geliştiğinden ötürü kadın bir hiç düzeyinde kalırken, ırkçılık saldırganlığın en üst düzeyinde bayraktarlığı yapmış, din ise bu ikisini de sürekli olarak desteklemiştir. Dinler ırkçılığa ve ayrımcılığa karşıymış gibi tiyatral bir görüntü vermekte ustalaşmış ve bir noktadan sonra ırkçılığı ve cinsiyet ayrımcılığını tekeline almayı çok iyi bilmiştir. Örneğin hıristiyanlık ve müslümanlık museviliğin zorunlu çıkarımlarıdır, çıkış noktaları önünde sonunda ırkçılığa dayanır. Kendi içerisinde bile mezheplere bölünüp en kanlı savaşlara sebep olan dinlerin palavralarına milyarlarca insanın halen kanıyor olması, onlar gibi düşünmeyenlere değil, ancak dinlerin yediği haltlara karşı aptallık derecesinde bir "hoşgörü"yü temsil edebilir.
  4. Aslında kurumları bu zihniyetle yönetenlerle şu aşamada dalga geçmekten başka bir şey yapılamaz gibi geliyor. Yani evinize kadar gelmeye cüret edecek bu tarz kişilerle onlardan daha fanatik dinciymiş gibi diyaloğa girerseniz bir anlamda dumura uğrayabilirler. Kaldı ki gidecekleri yerlerde yerel seçimlerde hangi partinin kazandığına dikkat edeceklerdir illa ki. Ama siz fanatik şeriatçı gibi konuşup baskın çıkarsanız onlarla açık açık dalga geçtiğinizi asla ispat edemeyecekleri için sersemlemiş biçimde orayı terkedeceklerini düşünüyorum. Bu da bir fikir...
  5. Koskoca Japonya böyle bir sanat eserine nasıl kayıtsız kalır, anlamak mümkün değil. Gerçekten büyük skandal, zırt pırt icat çıkaracaklarına biraz sanattan anlasınlar yahu.
  6. İnanmayanlara "Allah'ı neden inkar ediyorsunuz?" diye sorulabilir ama hristiyanlarla müslümanlara "Sen nasıl inandın?" diye sorulmaz demek. İlginç bir tartışma anlayışı. Bu arada eski çağlarda kanun olan şey, insanları savaşa teşvik etmek için cennet mennet vadetmekmiş.
  7. İki inançlı dahi tamamen aynı şeye inanamayacağına, Tanrı algıları bir şekilde diğerinden az ya da çok farklı olacağına ve özellikle dinlerin içerisinde bunca mezhep birbiriyle sürekli didişip durduğuna göre sen benim inandığıma neden inanmıyorsun tarzı sorular üzgünüm ki insanlık için yarardan çok zarar getirmiş. Zira inanç tartışma konusu olduğunda insanoğlunun düşünce tembelliği genlerine işlemiş olduğundan dolayı fanatiklik çirkefliğiyle sağduyuyu istisnasız her zaman alt etmiştir. Tarih inançlılarla inançsızlar arasındaki savaşlardan mı yoksa inançlıların kendi aralarındaki savaşlardan mı ibarettir? Bu sorunun yanıtını vermek için fazlaca edebiyat yapmaya gerek yoktur.
  8. İnsanlığa ümit beslemek için tek bir neden bulmak da yeterdi.

  9. Sayın Can Raşit, gerçekten yazdıklarınızı okudukça geniş bir hayalgücünüz olduğu kanısına vardım. Kedilerin dışarıdan insan müdahalesiyle annelik içgüdülerinin köreltilmesi hususunun neredeyse dünyayı kurtarabileceği üzerine tez yazabilirsiniz doğrusu. Ama insanların kedisever olmak paydasında buluşabilmesi de kanımca çok saygıdeğer bir olgudur.
  10. Zaten bu türün neden tek eşliliğe dayanamadığı buradan anlaşılıyor. Öbür tarafta eşsiz kalmasınlar diye stok yapıyorlar. Olur da eşleri cehenneme giderse de nasıl olsa huriler var. Allah'ın işi gücü bunların göbeklerini kaşıyacak huri üretmek, başka ne olabilirdi ki?
  11. Öncelikle kabanın kelime anlamını öğrenmek, sonra bir kediyi kısırlaştırmaya kılıf uydurmak için cümlelere girişmek gerek. Siz bırakın da benim kedi besleyip beslemediğim konusunda ahkam kesmeyi, biraz hayvanların doğal içgüdülerine saygı duyun. Kediyle duygusal bağ kurmaya çalışmakla, en baba kedinin doğaya çıksa 2-3 sene yaşayabileceği gibi pek uzman yorumların konuyla nasıl bir alakası olduğu pek meçhul. Zoraki bağlantılar kurulup da ilginçlik katılmış olaya gerçekten. İnsanlar kendi zevkleri için her şeyi yapabilir, yapmaktadır da, bu zaten tartışılmaz. Kısırlaştırmaya insani çözüm bile diyebilir hatta.
  12. Anneliği bir kere tatsın da sonra kısırlaştırayım, falan bunların hepsi hayvanın doğasına saygısızlıktır. Olaya düz de baksanız takla attırıp da baksanız farketmez. Doğanın dengesi insanı takmaz. Ayrıca kedi hiçbir zaman vahşiliğinden tamamen koparılamaz, köpeğe benzemez. Ben kediyi eve tıkmaya da karşıyım. Kedi zaten bir yönüyle de şehir hayvanıdır merak etmeyin, şehirlere alışıktır, kendi yaşam yolunu bulur. Doğal güdü farklı, doğada yaşamak farklı konular. Kedi herhangi bir şekilde kısırlaştırılıyorsa en hızlı üreyen memelilerden olan fareleri de yakalayıp kısırlaştırırsınız artık, doğaya ayıp olmaması açısından yani. Kolay gelsin.
  13. Hurilerle ilgili bir bölüm yok muymuş acaba? Kuşun etini canın çekti hop kızardı, can daha neler neler çekmez ki pek muhterem Paksu'cuğum.
  14. Dinler ve türevleri ancak ve ancak rüşvet ve korku ile varolabilir. Bunlar da ekseriyetle ailesinden uzak olduğundan arabesk duygular içinde dine sarılmış Anadolu gençlerini evlerinde besleyerek ve korkuyu sanat haline getirerek kurdukları çeteyi cemaate dönüştürmüş, desteği de kapitalizmde, yani kapitalizmin babası ABD'de bulmuş olan köylü kurnazlarıdır. Mevsim, ortam, toplum tam da bunların çarıklarının seslerine uyumludur. Türkiye'yi son derece belirsiz bir gelecek beklemektedir. Uyanmak ya da uyanmamak: İşte tüm mesele budur...
  15. Artropod

    Aile İmamlığı

    Aile imamlığının cenaze işleri dışında en ufak bir konuda aile içine etki etme teşebbüsü sonucu tahmin edilemeyecek olaylara neden olacaktır. Bunu cahil güruhun dışındaki vatandaşlara asla yapamazlar. Zaten cahillerin de halihazırda aile falcısı, aile büyücüsü, aile şeyhi gibi bilirkişileri varken legal imamı kim takar bilinmez.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.