Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sinek Vale

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    89
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Profil Bilgileri

  • Yer
    İskambil Destesi
  • İlgi Alanları
    Elindeki kartı söyleme.

Sinek Vale - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Üzerime gelme YARASA, alınırım ben
  2. Sinek Vale

    Aşık Olmak

    Kimisi bi tanrı uydurur, ona adar kendisini, aşık olur. Kimisi yarım elma sanır kendisini, birisini bulur, görür, yüceltir, aşık olur. Aşk kurgudur. İnsan kendisini kandırır sadece. Hayatın en güzel denklemi. Yapamayacaklarımızı yapana aşık oluruz, bizde olmayanlara sahip olana aşık oluruz. Sahip olamayacaklarımızı bize sağlayana aşık oluruz. Hayatta hiç birisini becermemişizdir, ilk becerdiğimizde aşık oluruz. Hiç kazık yememişizdir, ilk kazık atana aşık oluruz. Hiç sevilmemişizdir, daha çok kimin sevdiğine inanıyorsak ona aşık oluruz. Binbirtürlü çeşidi var işte. Al birini vur ötekine. Ne olursa olsun aşk zayıf insanların işidir. Eksik insanların işidir. Zayıf insanların işidir. Kendine yetemeyen insanların işidir. Muhtaçların işidir. Tanrılarıda bu yüzden yaratmadımı insan? O yüzden aşık oldular Tanrıya. Zayıflıklarından. Bakın size kötü bi haberim var -aşk diye bişey yok.
  3. İtezele her ilahiyatçının makalelerini okumuş gibi konuşuyosun biliyomusun? Bak forumda bile bi çok arkadaşımız Allahın varlığını, vahyin varlığını ispatladığını aklınca kanıtlayan bi sürü yazı yazdılar kaynaklarını belirterek. Biraz daha araştır ondan sonra konuşalım olurmu arkadaşım?
  4. Tabi tabi tabi. Bu kadar emin konuşma istersen itezele. Bu konularda konuşabilecek kadar içersindeyim YARASA İlahiyatçı ne yapar biliyomusun? Bir savaşı alır, anlatır anlatır anlatır. Zamanının kaynaklarına dayandırır, yöntem olarak bilimsel bi yol izler, buna eyvallah. Araplar mesela başka milletleri islam için katletmişler, kendi inançlarını dayatmışlar, zorla müslüman yapmışlar, asmışlar, kesmişler. İlahiyatçı çıkar der ki: -Yüce Allahın ayetlerini kafirlere hakim kılıyorlardı. Bu mu Bilim? Allahın emirleriymiş. Bilim göreceli olurmu? Ben bir ateist olarak nasıl bu bilgi bana hitap edebilir? Var olduğu sanılan bi Allah adına işlenen cinayetleri nasıl -Ya tamam ya adamlar Allah için işlemiş, gayet bilimsel. diye benimseyebilirim? İtezeleciğim kusura bakma ama yolun daha başındasın be arkadaşım! Yani bak arkadaşım yöntem olarak Bilimin yöntemini kullanırlar ama bu onları Bilim Adamı yapmaz. Bilim adamı Evrensel gerçeklikleri arar ve ortaya koymaya çalışır. Yerel inanışları diğer milletlere dikte etmez. Pozitif Bilimleri benimseyememiş birisine nasıl bilimadamı dersin? Vahyi ispatlayamadıkları için zaten bilimadamı değiller. Tek bi kişiye dayalı bilim mi olur? İspatlayamadığın şeyin bilimimi olur? Vahiy Muhammede gelmiş, kim diyor bunu? Yine Muhammedin kendisi! Kavradın mı?
  5. Demirefe tabi paskalya yumurtası gibiler. Adamlara ünvan vermişler. Ne bu ünvan? Bilim insanına verilen ünvan. Bilim üretmesi gereken insana verilen ünvan. İlahiyatçılara bakıyoruz, hepsi maşallah doç., prof., dr. vs. Kardeşim sen ne ürettinde aldın bu ünvanı? Bakıyosun nasıl almış biliyomusun? Kuranla hadislerle ilgili bir tez yazmış, hemde tamamen bilimdışı şekilde o şeyleri gerçek olarak tekrar tekrar ispatlamaya çalışmaktan başka bişe değil. Onlarca yıl bu adamlar hep aynı şeyi işleye işleye ünvanlar alıyolar bilim adamı diye. Aynı pilavı onlarca kere pişiriyolar. Üstüne üstlük Bilim adına aldıkları ünvanlar tamamen bilimdışı ve karşıtı hareket etmelerine rağmen veriliyo. Materyalizmi reddeden bilim adamı mı olur kardeşim ya? Adama insanlığın gelişiminden bahsediyosun, adam sana çıkarıyo 600lerde bi adamın söylediği şeyleri -bak burada böyle yazıyor. diyor. Bunu dedikçede ünvan alıyor. Güleyimmi ağlayayımmı? Evrimden bahsediyosun, çıkarıyo aynı uydurmaları -bak burada da böyle yazıyor. diyor. Parmak izinden bahsediyosun, hooop ona da kılıfı var. -İyide Kuran bunca ıvır zıvırdan bahsetti, şu çok değerli şeyden niye söz etmiyor. diyorsun, kılıfı hazır -Herşeyden niye söz etsin?. Niye söz etmesin ki? Madem o kadar ilahi, ciltlerce indirmesi o kadarmı zordu?
  6. Din hiçbir bilim dalıyla örtüşemez ki anlaşsın. Örneklerini gerçek hayattan verelim. Tv.de izledim geçenlerde, profesör derste Beyini anlatırken Duyguların beyinde hangi bölümde oluştuğu konusuna gelmiş. İslamcı öğrenciler çıkıp -Hayır hocam duyguların yeri kalptir! demişler. Hoca ne kadarda bilimsel tespitlerle gerçek olanı söylediysede adamlar dinlememiş bile. Yine jeoloji doçenti dağların oluşumundan bahsederken öğrenci atılıyo ve dağları aslında çakılı olduğundan falan bahsediyor. Biyolog doktor evrimden bahsederken islamcı kardeş çıkıp -hocam yanlış, insanlar topraktan yaratılmıştır. diyor. Fizikçi hiçbirşeyin yoktan var olmayacağını anlatırken yine islamcı arkadaşım çıkıp -Allah ol dedimi olur. diyor. Felsefe doktoru dersinde insan zekasının teknolojiyi nasıl geliştirebildiğinden bahsederken adam çıkıp -Allah istemeseydi yapamazdı. diyor. Gen Mühendisi klonlamanın ne menem bir ciddi şey olduğunu anlatırken adam çıkıp -Ama onun Ruhunuda mı o yaratıyor, Allah veriyo o ruhu da. diyor. Bi Antropolog ilk insanların ilkelliğini bilimle ortaya koyarken İslamcı canım cicim çıkıyo ve -İlk insan herşeyi biliyodu ve tek Allaha inanıyordu, yalan söylüyosunuz. diyor. Coğrafyacı rüzgarın oluşumunu anlatırken çıkıp diyorlar ki -Allah diliyo ki oluyo. diyo. Bu adamlarla bilimi önder kabul etmiş adam nasıl anlaşabilsin? Akıl var mantık var, biz ilahiyatçılara -Bilim Adamı. diyoruz. Neresi bilim adamı bunların? Kuran denen kitabı günümüze uyarlamak için zoraki ünvanlar veriyolar ve utanmadan bilim adamı diyolar Zekeriya Beyaz, Abd. Dilipak, Y. N. Öztürk, B. Bayraktar gibi imamlara. Utanılması gereken bişey bu ya. Dine saplantılı adam Bilimin b-sinden anlamaz.
  7. Ateistler ispatlanabilir şeyleri kabul eder, ispatsızlara değil. Hem ateistte inanmak diye bişey yok. Ateistlerin şöyle bi muhabbeti olurmu? -Ben ateistim ve yerçekiminin varlığına inanıyorum, sen?. -Bende ateistim ama ben inanmıyorum kardeş!. -Bide ben ateistim ama 5ten üç çıkınca 1 kaldığına inanıyorum. -Bende 4 kaldığına inanıyorum, napayım! -Bide suyun kaldırma kuvvetinin olduğu bana inandırıcı gelmiyo. -Ona bende inanmıyorum, çünkü kaç kere boğuluyodum, beni hiç kaldırmıyor! Ateistler Allahın olmadığına inanmaz. Allahın olmadığından emindir. Allahın olmadığını bilir. O yüzden ateistler akıla ve bilime yönelir. Vahiy ne? birisi yüzyıllar önce kendisine birisinin bişeyler söylediğini iddia etmiş. Bunu hiçbi şekilde ispatlayamamış, ispatlayamadıkça insanları korkutmuş. Dinin emirlerin ilahi olduğunu ispatlamasının tek bi yöntemi var, bizim bürokrasideki gibi topu oradan oraya atıyor. İkra ikra ikra Ben okuma bilmem demiceksin di mi?
  8. Haklısın maraba, düzeltiyorum. Metafizikçi değilsiniz ama Müslümansınız? Allaallaa, bak seeen... Metafizikçi değilsen Materyalistsindir. Materyalistsen Müslüman değilsindir. Materyalistsen bilimi tavsiye etmen gerekir, Kuranı değil. Bide ekleme yapayım, Metafizikçinin yani dincinin bilimi tavsiye etmesi çelişki olur.
  9. Çünkü dinler yalan, tanrı da yok. Küçükken dedem beni korkutmaya çalışırdı Allah kızar falan diye. görmediğim bilmediğim bişeyle korkutması saçma geliyodu. Hem bu Allah kızabiliyosa, dedemde bana kızabiliyodu? Hem dedem dövebiliyoduda yani ölmemi beklemiyodu. Bide Allah çok acımasız, ben abimin parasını çalıp şeker almıştım, dedem kızmıştı ama sonra abime para verdi beni de affetti. Dedem merhametli ama Allah merhametli değil, öteki taraf affetmedikçe kendisi karışmıyo. Ya öteki taraf hırslıysa, affetme hasletinden mahrumsa? Sen hem yarat hemde çatır çatır yak, olmadık işkence et. Baba çocuğuna kıyamıyo, sanatçı yaptığı eserin hırpalanmasına kıyamıyo, ama Allah çatır çatır yakıyo. Dedeme -Allah niye bu kadar kötü kalpli demiştim şamarı yemiştim, iyiki atmış o şamarı yoksa bugün hala hayal peşinde koşardım.
  10. Yaratılış karşıtı görüşler yaratılış olmadığı için var. Hem sanki eskiden sadece yaratılış diye bişeye inanılıyomuş gibi sormuşunuz bu soruyu. Yaratılış karşıtı görüşler her zaman vardı. Felsefe oku derim ben sana.
  11. Kılda keramet olsa. . . Bugün bize göre sakalla saç ayrı ama eski insanlarda öyle bi ayrım yok. Sakalı kesmek yada uzatmak onlar için estetik bi özellik değil. Ulu insanlar hep uzun sakallıydılar. İnsanlar kendisi gibi giyinip kendisi gibi davrandığında sevap kazanacaklarını söyleyen birisinin akıl sağlığından süphe ederim. Birisinin giyinip kuşandığı gibi giyinip kuşandığında sevap kazanacağını düşünen adamında akıl sağlığından süphe ederim.
  12. Ammada kaptırmışsın kendini. Bi ilkin olduğunu düşünmekmi akıl karı? Maddi varlığı başlatan o ilkde maddeyle aynı özellikte olmalı, o ilkin varlığını bana kanıtlarmısın? Dinler mantık önermelerinden başka bişey değil. Gerçeklikleri yok.
  13. Lut'un Tevrattaki hikayesine göre kızları babalarını sarhoş ediyolar sonra da koynuna giriyolar. Hamile bırakıyor. Birisinin çocuğuyla girdiği ilişkiye -Ensest deniliyor. Arkadaş -Lut'un haberi yokken onu mu suçlu bulacağız demiş. Bu adam peygamber değilmi? Muhammed'e zehirleneceği haber verilmişken bu adama niye haber verilmemiş kızlarının onu ayartacağı? Hem bu nasıl bi peygamberdir daha kızlarına doğruyu öğretememiş, Allahta buna güvenmiş peygamber yapmış. Bi insan uyuyor olsa bile ağızına şarap konulduğunda anlar, uyanır tepki verir hele sarhoş olacak kadar içirmek imkansızdır. Bi insan uyurken nasıl olurda ****** olacak kadar sevişirde hissetmez, uyanmaz. Akılmı alır bunu? Hemde iki defa birlikte olacak, olacak şey değil. İlkinde uyanmasa ikincisinde uyanır adam yada uyuyo taklidi yapar. Sağlam bi çelişki var.
  14. Daha neler. Çocuk bence bu kadar berbat bi şiir yazdı diye intihar etmiştir, kıza nasıl olduda verebildi diye pişman olmuştur. Kızda kendisi için bu kadar berbat bi şiir yazılabildiği için intihar etmiştir. Pişmanlıktan yada sevgiden falan kimse intihar etmez. Kimse değmez.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.