Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ikademisyen

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ikademisyen - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Ece Hanim size sunu sormak isterim. Tamamen bilgi almak amacli soruyorum, kesinlikle elestiri degil. 3600(!) sirkete CV gondermek sizce ne kadar mantikli? Sayi gercekten cok komik. 3600 rakami zaten abarti ama altinda bir rakam bile olsa boyle davranislar yuzunden Insan Kaynaklari Depatmanlari'nda calisanlar artik CV'leri inceleyemiyorlar bile. 3600 sirketin kac tanesini arastirip bilgi sahibi oldunuz. CV gondermek o sirkette calismak istemek demektir. 3600 sirkette(!) birden nasil calismak ister bir insan anlayamadim. Hic mi secim kriteriniz yok? Her sirkete tamam mi diyorsunuz? Hadi hepsine tamam diyelim 3600 sirkete(!) birden CV'niz yollanmisken sadece 12 sinden cevap alabilmek sizce verimli bir sonuc mu? Yeni isiniz hayirli olsun ancak tum arkadaslari boyle sagliksiz bir yonteme davet etmek bence yanlis. Uye olacaksaniz bile aman herkes 3600 sirkete(!) birden CV yollamasin. Ne istedigimizi bilerek, bir hedef belirleyerek is aramanizi oneririm arkadaslar, gec olsun ama guc olmasin. Hepinize bu zorlu asamada basarilar diliyorum.
  2. Turkiye'de de Rusca bilenler icin imkanlar gitgide fazlalasiyor. Rusca ogrenmek icin makul fiyat seviyelerinde onerebileceginiz kurslar var mi?
  3. Bu konuda çok hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum. İnsan Kaynakları Yönetimi'nde temel alınan insan davranışlarıdır. Ve sizin de takdir edeceğiniz üzere insan davranışları çok boyutlu ve karmaşık yapılıdır. IT gelişmeye devam ettikçe elbette tüm alanlarda kullanımı yaygınlaşacak ve hayatı kolaylaştıracaktır ancak sadece moda bir unsur olarak bakmak, bilinçsizce kullanmak doğru değildir. Şirketlerin yerel bilgisayar ağları üzerinden Çalışan Memnuniyeti Anketi yapmalarını çok teknolojik ve yenilikçi buluyor olabilirsiniz. Peki sizce klasik yöntemler kadar verimli olması mümkün mü? Çalışma saatlerinde ve kendi kişisel bilgilerine kolaylıkla ulaşılabileceğinden emin olduğu bilgisayarında, çalışan memnuniyetsizliğini yeterli dürüstlükte dile getirebilir mi?
  4. Internet siteleri üzerinden yapılan başvurular için önemli bir ipucu: Daha önceki iş deneyimlerinizde üstlenmiş olduğunuz sorumlulukları gayet detaylı bir şekilde açıklayın. Bu şekilde CV taraması yapan işverenin sizin CV'nize ulaşması ihtimalini arttırırsınız. CV'nizi oluştururken iş alanınızla ilgili ne kadar çok terim kullanırsanız o kadar faydalı olur.
  5. Vücut Dilimizi İyi Kullanmak için Tüyolar Vücut dilinin gelişim nedeninin hayvanlarla kurulan iletişim ile bağlantılı olup olmadığı uzun yıllardır tartışılıyor. Vücut dilini üreten başlıca etmenler arasında genetik eğilimler ve çevresel etkiler de sayılıyor. Hayatında hiç gülümseme görmemiş kör bir çocuk gülümseyebiliyor. Vücut dilinin daha gelişkin biçimi olan jestlerse genellikle fark edilmeden çevresel etkilerle ortaya çıkıyor. Vücut dili bire bir iletişimde son derece önemli ancak grup içi iletişimde vücut dili daha büyük önem kazanıyor. Bir topluluğa karşı konuştuğunuzda siz düşüncelerinizi sözlerle ifade ediyorsunuz. İzleyicilerse daha büyük grubu oluşturmalarına karşın sizinle iletişmlerini vücut diliyle sağlıyorlar. Vücut dili özellikle kur yaparken, potansiyel partnerinizi etkilemek için bilinçsizce ortaya çıkıyor. Pek çok zaman da işe yarıyor. Bu kadar gerekli, gereksiz açıklama yaptıktan sonra şimdi size karşınızdakinin hangi hareketinin ne anlama geldiğini ve de bunlara karşı nasıl pozisyon almanız gerektiğini anlatacağım ki, bu bilgi derhal çevrenizdekileri çözmenize ve de gerekli önlemleri almanıza yardımcı olacak. İnanmıyor musunuz? O halde deneyin görün... - Elleri belinde ayakta duran bir kişi nedensiz de olsa kavga çıkarmaya hazırdır. Aman ondan uzak durun. - Karşınızda bacak bacak üstüne atmış biri varsa ve de üstteki bacağını sallıyorsa, bu onun sıkıntıdan ölmek üzere olduğunu gösterir. Derhal espri patlatmaya başlayın. - Başını iki elinin arasına alma, gözleri aşağıya doğru bakma da sıkılmanın göstergesidir. Hemen konu değiştirin. - Kollarını göğüs hizzasında kavuşturmuş kişinin savunmasız halde olduğunu anlayabilirsiniz. Ona kabul ettirmek istediğiniz her ne varsa hemen harekete geçin. - Çenesini tutan bir kişi büyük bir olasılıkla kafasında değişik değerlendirmeler yapıyordur. Bu durumda sizi dikkatle dinleyemeyeceğine göre, ona çok önemli meselelerden söz etmeyin. - Burna hafif dokunma veya hafifçe ovma; geri çevirme, şüphe, yalan söyleme anlamına gelir. Karşınızdakine palavra sıkıyorsanız buna hemen son verin. Eğer konuşan oysa yalancılığını yüzüne rahatlıkla vurabilirsiniz. - Karşınızda ellerini oğuşturan kişinin sizden bir beklentisi var demektir. Bu beklentiyi tahmin etmeniz pek de zor olmayacaktır. Eğer olumlu cevap veremeyecekseniz ortamdan hemen sıvışın. - Otururken hafif kaykılmış, ellerini başının arkasında birleştirmiş, bacak bacak üstüne atmış bir kişi kendine güvendiğini ve karşısındakine üstünlük tasladığını gösterir. Eğer gıcık olduğunuz biriyse zekice sataşmalarla bu özgüveni bir anda ortadan kaldırabilirsiniz. - Yana hafif eğilmiş baş anlatılana ilgi gösterildiğini ifade eder. Bu durumu iyi değerlendirin, konuşmanızı sürdürüp ortamın keyfini çıkarın. - Çenesine hafif hafif vuran birinin bir karar verme aşamasında olduğunu anlayabilirsiniz. Hakkınızda hayırlı olmayacaksa onu bu düşüncelerden uzaklaştırmak için dikkat dağıtıcı hareketler yapın. Özgür Şahin
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.