Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

sert felsefe

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    49
  • Katılım

  • Son Ziyaret

sert felsefe - Başarıları

Yazar

Yazar (5/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Felsefe herkesin uğraşacağı birşey değildir. Felsefeci dünyayı anlamaya çalışır, din felsefenin karşısındadır çünkü dinin evrenle ilgili açıklamaları vardır ve sorgulanamazlar, insanlar da bu dogmalara inandıkları için hiçbirşeye kafa yormazlar. Türkiyedeki insanların çoğu dine inandıkları için felsefeye merak da o derece azdır. Bir kişinin kendisini felsefeye vermesi için; Okumayı sevmelidir Dogmaları kabullenmemelidir Şüpheci olmalıdır Rahatı seçmiş olmamalıdır (hayalleri ev araba almak olmamalıdır) Felsefe yapmak gerçekten kolay değildir, birçok zorlukları vardır insana kafayı yedirtebilir. Nietzcshe'nin felsefeyle ilgili bir sözü vardır. ''yüksek dağda buz içinde yaşamaktır Felsefe''.
  2. Aynen öyle arkadaşım din insanların bu dünyayı ellerinin tersiyle itmelerini sağlıyor. Oysa ne kadar eminler ki kendilerine vaad edilen yerin var olduğundan.
  3. Çocukların açlıktan ölmesinin, insanların acı çekmesinin sebebi biziz bu doğru. Sorun merhametli tanrının neden bu olanlara seyirci kalmasıdır.
  4. Tanrının olmadığının kanıtını kendiniz yazdınız zaten. Çocukların açlıktan öldüğü bir dünya burası eğer tanrı varsa neden bu çocuklar açlıktan ölüyor hani sizin merhametli tanrınız, aslında o ******** siz söylemekten korkuyorsunuz.
  5. Şeytan bize hiçbir şey vaat etmiyor kuran a göre bizim ateist olmamızın sebebi şeytandır, yani şeytan aklımıza giriyor ve bizi yoldan saptırıyor. Dinin vaadi şeytanın vaadinden daha iyidir. Ama biz şeytana da tanrıya da inanmıyoruz. Biz dünyanın zevklerini güzelliklerini sevdiğimiz için ateist değiliz. Ölümden sonra elbette bu zevkleri tadamayacağız, görmeyeceğiz, duymayacağız bunları elbette inkâr edemeyiz. Din ise insanlara hayali cennet vaat ediyor ve bu dünyayı yadsımalarını sağlıyor. Peki dinin doğruluğundan ne kadar eminsiniz tanrının varlığından ne kadar eminsiniz ki bu dünyayı yadsıyorsunuz. Bizim iddialarımız daha kuvvetli kendimizden eminiz. Siz görmediğiniz duymadığınız bir tanrıya inanıyorsunuz gösterin bana o tanrı bende inanayım. Umutla yaşıyorsunuz, kendinizden emin değilsiniz. İnancınız aynı sayısal lotoya benziyor çekiliş yapılana kadar hep çıkmasını umut ediyorsunuz, çıkıp çıkmayacağından emin değilsiniz inançta aynı böyle.
  6. Şeytan biz ateistlere ne vaadetti acaba, kuran daki şu saçmalığa bakın. Şeytan denen şey yoktur ve ben şimdiye kadar şeytanla konuştuğumu onunla pazarlık yaptığımı hiç hatırlamıyorum. Araplar size ne vaadetti cenneti vaadetti huriler,şaraptan nehirler, fanteziler peh. Siz cenneti bekleyin. Size soruyorum cevap verin şeytan bize ne vaadetti ölünce yok olup gideceğiz hiçbir şeyden umudumuz yok.
  7. Neden burda herkes kürtleri savunuyor. Ayrıca benim pkk ile ne alakam var onlar vatan düşmanı onların ve benim yaptığıma ırkçılık diyorsanız şunu anlayın kürtler bi ırk değildir. Bu ülkeyi savunan herkesi Türk olarak kabul ediyorsunuz tamam ama kürtler öyle değil. Madem onlar bizim kardeşimiz neden bu kadar çok çoğalıyorlar neden bi kürt ailesi en az 12 tane çocuk yapıyor, bi amaçları var demekki değilmi. Bizi topla tüfekle yenemeyecekleri için bu yolla soyumuzu tüketicekler.
  8. Sizin demek istediğinizi anladım siz kişisel özelliklerimizin çocuklarımıza geçeceğini onlarda devam edeceğini savunuyorsunuz. Kişisel özelliklerin bazıları DNA ile elbette geçer ama fikirler ve akıl aynı olmaz. Bu beyin size ait ve hiç kimsede yok. Dünyadaki herkesin aklı farklıdır örneğin ben babam ve annemden tamamen farklı düşünürüm onlar inançlıdır ama ben inançsızım. Daha birçok özellik farklı, ayrıca dünyaya geldiğim içinde mutlu değilim bunun sorumlusu babamın iradesidir. Ben de ileride kuşaktan kuşağa geçen bu hatayı devam ettirmek istemiyorum çocuk sahibi olarak başkasını acıya boğmak istemiyorum. Çocuğu olmasını isteyen insanlar hep kendisini düşünür ama asla çocuğun hayatını düşünmez.
  9. Varlıktan kastımız tabiki maddedir. Bizim varlığımız bilinçtir madden de varız ama önemli olan bizim bilimcimizdir. Evrenin varlığı maddedir tabiki. Bilinç öldükten sonra kapanıcaktır doğmadan önceki gibi, bayılınca,uyunca vs gibi olucaktır. İşte dediğiniz gibi büyük patlamadan önce madde enerji halindeydi bildiğimiz madde şeklinde değildi. Siz de maddenin her zaman var olan birşey olmadığını söylüyorsunuz sadece maddenin değişik hallerde olduğunu savunuyorsunuz.
  10. Benim varlıktan kastım bilinçtir. Bedenimizin var olması değil hatta bilinçte bedenimizin bir parçasıdır ama biz ölünce bilincimizi kaybedeceğiz. Siz öldükten sonra bedeninizin çeşitli kimyasallara ayrılıp devam edeceğini söylüyorsunuz ama ölünce düşünemiyeceksiniz çünkü hiç olacağız. Siz varlığın hep olduğunu söylüyorsunuz. Peki evren için ne diyiceksiniz büyük patlamadan önce ne vardı evren hep aynı genişlikte mi dediğiniz gibi varlığın hep var olduğunu düşünmek zor. Bilimde bunu gösteriyor varlık herzaman var olan birşey değildir. Tanrıya inanmıyorum çünkü evrenin bir tesadüfle oluşması tanrının tesadüfle oluşmasından daha mantıklıdır.
  11. Peki ilk neden in peşinden koşmayacakmısınız. Teistlerin yaptığı gibi gerçekten kaçıcakmısınız. ***Nietzsche'nin fikirleri Nesnel gerçekliği tanımlayan tek ve biricik düşünce değildir. Ayrıca bence birazda fantastiktir......*** burada haklısınız Nietzsche'nin fikirleri doğrudur demiyorum. Ama onun düşüncelerinin çoğuna katılıyorum. Nietzsche'nin bütün düşüncelerini kabul etmiş olup yada herhangi bir filozofun düşüncelerini kabul etmiş olup diğerleri yanlış dersek dogma olurdum. Ve buraya ileti yazmazdım tartışmazdım. Nietzsche'nin bir sözü vardır ‘‘ BU DÂHİL BÜTÜN GENELLEMELER YANLIŞTIR’’ yani kesin bilgi yoktur. Böyle diyerek kendi düşüncelerinin bile kesin olarak doğru olamayacağını dile getirmiştir. Ama filozofların ve peygamberlerin geneline bakarsanız hep dogmadırlar kendi fikirleri kesinlikle doğrudur hele ki peygamberler tam birer dogmadırlar asla tartışılmazlar. Nietzsche tanrıyı öldürmüştür çünkü tanrıyı insan yaratmıştır. Hiçlik yokluktur bir şeyin olmaması size demin söylediğim gibi doğmadan önceki gibi. Bu sorunuzdan hiçliğe inanmıyor musunuz yada sizin hiçlik anlayışınız ne bilmiyorum. Eğer din e inanıyorsanız dinlere göre evren yaratılmadan önce tanrıdan başka bir şeyin olmadığı söylenir. Evrenin yoktan var edildiğine inanırlar yani hiçten. Şu an evren genişliyor ama nereye doğru genişliyor hiçliğe doğru genişliyor herhangi bir boşluğu doldurmuyor. Anlaşılan şu madde her zaman var olan bir şey değil şu an yaşadığımız evren sonsuzdan beri var değil büyük patlamayla oluştu ve şişiyor. Demek ki evren olmadan önce bir hiçlik vardı ve evrenin dışında da hiçbir şey yok. Ben de sizin hiçlik anlayışınızı merak ettim.
  12. Nietzsche öldü ama fikirleri yaşıyor. Önemli olan da onun fikirleridir.
  13. Yazdıklarınızı okuyunca bir an dehşete düştüm, hala beni yanlış anlıyorsunuz. Ben ne tanrıya ne şeytan cin melek vs hiçbirine inanmıyorum. Bana şeytana inanmakla ***** atıyorsunuz. Hiçbirşeye inanmıyorum bütün tapılanlar öldü.
  14. Doğmadan önce neydiniz, dünyaya gelmeden önce ne olup bittiği hakkında bir fikir sahibimiydiniz düşünüyormuydunuz hayır doğmadan önce bir hiçtik ölüncede bir hiç olacağız. Cevabı anlamanızı umuyorum. Aslında şimdide bir hiçiz Schopenhauer'in dediğ gibi sorun olan öldükten sonra bir hiç olacağımız değil insanın şimdiden bir hiç olduğunu anlamasıdır. Benim ruhani varlıklardan kastım cin,peri,melek,şeytan vb varlıklardır beni yanlış anlıyorsunuz.
  15. Yazınızı fazla anlayamadım. Benim karşısında durduğum felsefeyle ne alakası var, tanrının var olduğunu savunan felsefi görüşler tanrının sonsuz olduğunu başı ve sonu olmadığını savunuyorlar. Tanrının, evrenin hiçlikten çıktığına karşılar. Ve benim sorduğum soruya cevap veremiyorlar, hiçbir bilimsel kanıtları yok. Benim bu başlığı açmaktaki maksadım tanrı fikrini savunanların onun nasıl oluştuğu hakkında cevap vermeleridir uzun zaman olmasına rağmen kimse cevap veremedi, veremezler çünkü tanrı yoktur kim tanrıyı gördüğünü idda edebilir. Görülmemiş, duyulmamış, gözlemlenemeyen bir tanrı. Tanrıyı insan kendi yaratmıştır ve onu öldürücek olan da insandır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.