Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ftoyd

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    1.385
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ftoyd Hakkında

  • Doğum Günü 05-08-1978

Diğer Bilgiler

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın
  • Yer
    Ankara
  • İlgi Alanları
    dini konular

En Son Profil Ziyaretçileri

38.279 profil görüntüsü

ftoyd - Başarıları

Danışman

Danışman (12/14)

  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İlk İleti
  • Ortak Nadir

Son Rozetler

217

İçerik İtibarınız

  1. ftoyd doğum gününüz kutlu olsun!

  2. ftoyd doğum gününüz kutlu olsun!

  3. ftoyd doğum gününüz kutlu olsun!

  4. ftoyd doğum gününüz kutlu olsun!

  5. ftoyd doğum gününüz kutlu olsun!

  6. ftoyd doğum gününüz kutlu olsun!

  7. Hangi ayette??Kuran okumamanın getirdiği bütün sıkıntılarla hadisler arasında kafanızın karıştığı kanaatindeyim.Önce Kuran lütfen.Mümkünse açıklamaları,parantez aralarını okumadan en sade haliyle Kuran lütfen.Yoksa zaten girilmemiş olan dinden çıkmayı yaşarsınız kendinizce.
  8. Emek harcamadan para mülk haramdır Kurandan demiş ve böylece Kuran okumadığınızı (anladığınız dilde) ortaya koymuşsunuz.Kuran helal ve haramlar konusunda (eğer Kuran bizzat helal ya da haram demediyse) tatrtışmamamızı emreder.Haram ya da helal dmediyse çelişki de olmaz. 2. soruya değinirsek elma ağacı değil "iyilik ve kötülüğü bilme ağacı".Sizce hayvanlar alemi ,örneğin bir arı, daldan dala dolaşırken "şu günahtır şu sevaptır, dur ben şurda kaytarıp dinleneyim onlar çalışsın" falan gibi düşünür mü? Hayır.Yapılan bir davranışın iyi ya da kötü olma ,günah ya da sevap olma kavramı kime ait "biz insanlara".Kitapları okuyup idrak etme, red ya da iman durumu kime ait ,biz insanlara.Sorumluluk???kime ait biz insanlara..Adem ile Havva kovuldu(ilk yiyen önemli ise Havva cevabı),biz niye yüklendik??İyiliği ve kötülüğü ayırt eden vijdan dediğimiz kavram yüzünden.Kuşaktan kuşağa insanoğlunda evrensel diyebildiğimiz bişeyler var mı yok mu? Varsa çelişki de yoktur.Ne de olsa her kuşak kendi genini aktararak ilerlemektedir.
  9. Bu arada Radya nın mesajını görmemiştim.Sanırım herşey çok açık... Bunlar ortaya çıkanlar,ortaya çıkmayanların sayısını düşünmek bile istemiyorum bu ülkede.
  10. Bir annenin hayati tehlikesinden gerçekten eminse doktorlar, haklısınız demek isterdim Ancak bağırsakların bulunduğu bölgede rahme tutunan bir bebeğin bile mucizevi doğumunu izleyen ben(doktorlar yerini son dönemlere kadar tespit edemediğinden) ,düşünmeden edemiyorum.Doktorlara kalsa o bebek yaşatılır mıydı yaşatılmaz mıydı acaba? Ülkemizde ki kürtaj kavramının kolaylığı yüzünden ve tabi ki para taparlığından bugün nice anne belki de bebeğinden oluyor.Yakın çevremde avukat olan bir arkadaşımızın başına geldi.Kontrole gittiği doktor bebeğin öldüğünü söyleyip bir an önce alınması için iknaya çabalamış.Kadın kocasına danışmadan böyle bişey yapamayacağını söyleyip çıkmış.Kocasının isteğiyle başka doktora gittiklerinde ,bebeğin gayet sağlıklı olduğu ortaya çıkmış.Ülkemizde durum bu derece kontrolsüz. Hadi bunu da geçtim,sırf korunmadığı için 11-12 kez kürtaj olmuş bayanlar tanıyorum.Anne- baba kararı diyelim,ülkemizde babaların çoğu durumdan habersiz oluyor.Gizli gizli kürtaj olan tanıdığım da çok.Bizzat kendi doktorum,yaklaşık 4 aylık bir bebek konusunda kendi kürtaj yapmadığı için yapan doktora yönlendirme yaptığını ve o kürtaj yapan doktorların da günde 4 kürtajla nasıl kazandığını anlatmıştı.O kadar kazanmak için kendisinn gün boyu hasta alması gerekiyor.Etraftan örnekler çok,günah mı şu bu bu mu demeden önce bu ülkede bu kadar serbest ve kontrolsüz olması doğru mu değil mi bence bunu tartışalım.Eğer bugün,Almanya da babam kürtaj için imza verseydi ben de hayatta olmayacaktım çünkü bana da %90 sakat demişler.Annem bana hamileyken ,Alman bir doktorun her nasılsa anlamayıp verdiği ilaçlar yüzünden... Evet sırf bu yüzden rahmimde bir sıkıntı vardı ve doktorlar hamile kalmamın zorluğundan bahsedip duruyordu.Bugün tam da bugün kızım 7 ayını doldurdu.Doktorlar!!!! gerçekten çok mu güvenilirler? İnanın, annenin hayati durumu şu bu gibi zorunlu sayılabilecek örnekler o kadar azken çevremde ve anlattığım gibi umursamazca hatalardan kaynaklı kürtajlar o kadar çoğunluktayken ben günahını falan geçtim, insan olarak ve anne olarak bu durumun yasaklanması taraftarıyım.İnsanlar zorunluluk hali dışında( bu da tek elden değil bir çok elden ıspatlansın) asla kürtaj yaptıramasın.
  11. Kürtaj,günahtır.Her türlü kürtaj bir cinayettir. İnsanlar şu kadar hafta sonra şu sendromdan dolayı çocuğunu öldürebilir öyle mi?Peki farklı hastalıklarla belli bir yaşa kadar sağlam iken sonradan sakatlanan,hastalanan insanları ne yapalım?Hadi onları da öldürelim.İnsanoğlu neticede, hadi sizin 20 li yaşlara kadar getirdiğiniz canınız kafasına öyle bir darbe aldı ki ne akıl kaldı ne organlarını yönetecek kapasite,hadi öldürelim. Forumda bazı üyeler bilir ki bundan 6 ay önce kızım dünyaya geldi.Hamilelik sürecini düşündüğümde elbette çocuğunuzun sağlıklı olup olmaması kadar endişelendiğiniz bir konu yoktur dünyada.Ama çevremde ki bazı örneklerden şunu da hiç unutmadım;en yakın arkadaşımın hamileliği süresince sıkıntı yokken tam doğum esnasında oksijen yetmezliği ve tabi ki doktor hatası sebebiyle özürlü bir çocuk dünyaya geldi.Evet, yıllardır ve yaşadıkları sürece zor bir süreç.Peki ne yapmalılar,vay din ne kadar saçma deyip ,biz özgürce yaşamak istiyoruz deyip çocuğu öldürüp veya oraya buraya yollayıp bütün sorumluluktan kaçsınlar mı(dinen kadının eve kapatılması için uygunmuş ya). Hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren kocama söylediğim tek birşey vardı "bu çocuğa sakat bile deseler Allah dilemedikçe asla aldırmam".Ve Allah inancı ağır basan biri olarakta son ana kadar duanın huzurunu yaşadığım için çok şükür, çocuğum şimdiye kadar sağlıklı geliştiği için de çok şükür.Arkadaşım özürlü çocuğunu en iyi şekilde yetiştirdiği için, özel okulları mücadedeleyi en güzeliyle sağladığı için de çok şükür,yani hayata yinede sımsıkı tutunma sabrını veren Allaha çok şükür.Çocuklar öldürülmesin, insanlar korunacaksa doğru düzgün korunsun,tecavüze uğrayan kişi anında soluğu hastenede alıp gerekli iğneyi yaptırabilsin(toplumun saçma zihniyeti ve çıkardığı zorluklar yüzünden kızlar kadınlar korkmasın)...öyle ya da böyle babası nefretlik biri dahi olsa(ki çoğu kürtajın altında aslında kocanın sevilmiyor olması yatar ülkemizde) çocuğun bir yarısının da kadın olduğu unutulmasın ve kadın bütün gücüyle eşsiz dahi olsa çocuğunu dünyaya getirebilecek ve bakabilecek cesarete sahip olsun.İnsansak kaçmayalım ve mücadele edelim.
  12. ftoyd doğum gününüz kutlu olsun!

  13. Son dönemlerde hiç doğuya gittiniz mi? Zaten bölgeye gayet hakim ırkçı bir yapı var.Bence gün geldiğinde ve Ülke federasyonlara ayrıldığında bence bişey yapma konusu Türkleri sıkacak,onları değil.Hatta iddia ediyorum, bu şekilde çoğalmaya odaklanmış bir ırkla ,gün gelir bu ülkenin tamamı da gidebilir.Bakarsınız daha daha ufak bir alana atılıvermişiz.
  14. ftoyd

    Nisan

    Profilde ki uygulama inanılmaz güzel olmuş.Çok çok Teşekkürler... Amiiinnn.Teşekkürler
  15. ftoyd

    füs

    sevdiklerim
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.