Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

isyanci

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    195
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

isyanci Hakkında

  • Doğum Günü 28-02-2000

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın

isyanci - Başarıları

Ortak

Ortak (7/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. isyanci

    MHP-AKP uzlaştı

    , tebrik ederim cok dogru ifade etmissiniz, elinize saglik. Yakinda görecez güzel ülkem hangi kaoslara gebe birakildi. Saygilar
  2. , cok dogru ifade etmissiniz sayin ismokismo, tresekkür ederim size. Ben aynen yazdiginiz gibi kimin ne niyetli oldugunu biliyorum. Saygilar
  3. Biz zaten genelde sucu disarida aradigimiz icin bu konuyuda allaha sükür batiya yükleyerek siyaracagiz. Soruyorum, müslümanlikta kizlarda ergenlik kac yasinda baslar??? Cevabini veren olursa görecegit cinsellik bizde ne zamandan beri 10 yasa inmis durumda idi. Homosexuellik gene aynisi, bilindigi gibi osmanli padisahlarinin aralarinda bile homosexuel olan vardi. Hirsizlik, dolandiricilik, katillik, yani akliniza gelecek her türlü kötü haller bizde devamli vardi ve genelde batililardan daha fazla idi. En kötüsüde haysiyetsiz olmamiz bazen , aynen secimlerde bir cuval un veya sekere ülkemizin kaderini belirleyecek oyvermeizle. Simdi soruyorum, kim kimden kötülük ögrenecek durumda?
  4. Ne alakasi var senin böyle insanlari haksiz yere suclamanla. Zaten Türkiye'yi savunmak sadece sizin tekelinde oldugu icin, nasil savunulmasi gerektiginide siz belirliyorsunuz. Isinize gelmeyene de hemen vatanhaini damgasini vuruyorsunuz. Ama bu suclamalara akli salim kimse kanmiyor artik ve bizler aliskiniz, cünki yurtseverlik kolay degil cesurluk ister ve bu tür saldirilara da dayanikkli olur. Su sununla kefeye konmaz, bu onunla olmaz, tabii isinize gelmiyor ondan. Madem Lozanla karara baglandi neden önce satiyorlar sonra para bile vermeden ellerinden aliyorlar????? Ne güzel bi is yaaa, tam soygunculuk bu yani.
  5. hangi yazimda Yunanistan örnegine ilgilendirmez diyorum????? Okuyup anlamiyorsaniz burada benim ne sucum var???? Beni her yerdeki her türlü hrkese yapilöan haksizliklar ilgilendiriyor, cünki ben önce insanim sonra Türk'üm. Ama bazilarini sadece bir ulus ilgilendiyor galiiiba ve bu ulusun istedigi ve uyguladigi her sey dogrudur.
  6. isyanci

    MHP-AKP uzlaştı

    Lütfen konulari saptirmayalim, kimsenin özel hayatinda basini örtmesine karsi gelende yok yasak ta yok. Atatürk'ü iyi tanidiginizi iddaa ediyorsunuz, kamu alaninda türbanin yasak olmasini Atatürk istemedimi diyorsunuz yani??? Lütfen her seye Atatürk'ü alet ederek cumhuriyetimizi yikmaya calismayalim.
  7. Yakalanip tutuklanan zanlilari halaa vatansever ve masum olarak gösteren zihniyetin ülkem icin ne faydasi olurki??? Halaaa yok siz bunlara karsi cikiyorsunuz o zaman otomatikmen diger terörüstleri destekliyorsunuz mantigi ile, siyah ve beyaz disinda rengin olmadigini satmaya calisan zihniyet olsa olsa karanlik rejimi sevdalilarinin olur. Sunu herkesin bilmesi gerek, ne özgürlükler adina ne de vatanseverlik adina yapilan teröre kimse arka cikamaz ve sahiplenemez. Ikisininde ortak yani ülke insanlarimizi cagdasliktan uzaklastirmak.
  8. Arkadasim benim anlayisima ister Türkiye'de olsun ister Yunanistan'da olsun, ismine ister vakiflar deyin veya baska bir isim verin, herhangi bir azinligin malini ellerinden almanin hakli olacak bir yönü yok. Yunanistan hükümatinin kendi azinliklarina yapmis oldugu haksizlik bizlerin de ayni haksizligi kendi azinliklarimiza yapmamizin hakli oldugunu göstermez. Birde bana göre daha vahim olan tarafi, önce bu vakiflara satin alinmasina izin veriliyor sonra ellerinden geri alinirken en azindan mallarinin degeri olan para bile verilmiyor. Diger taraftan bugünkü Almanya Naziler döneminde Yahudi vakiflarinin ve özel kisilerin ellerinden alinan mallari halaa geri vermektedir, yanlisim varsa düzeltin lütfen. Saygilar
  9. Tesekkür ederim sayin Efendi Türkler verdiginiz link icin. Tikladim ve yapilmasi gerekeni yaparak ATA'MIZIN tekrar gelmesi icin oy kullandim. 87% üzerinde oy alarak 1. sirada ATA. Saygilar
  10. Ne alakasi var. kanun hepimiz icin ayni sartlarda uygulanmali. Kimse Milliyetci veya ulusalci diye kanun karsisinda imtiyazli olamaz. Suc islemislerse dogal olarak yargi önüne cikacaklar ve hesap verecekler. Daha mahkemeye cikarilmadan iftiralarla tutuklaniyorlar dediginize göre konuya ne kadar tarafli baktiginiz asikar. baska insanlar tutuklanirken arkasinda bir kasit aramiyorsak ayni düsünceyi bu günde yakalanan saniklar icin tasimaliyiz ve kimseyi ayirmadan.
  11. Sayin Yakisikli, biliyorsunuz biz ne yaparsak dogrudur ve digerlri haksizdir. Cagdas oldugumuzu idda ediyoruz ama her davranisimizla ne kadar dar görüslü oldugumuzu dünya ya gösteriyoruz anlayacagin. Önüne gelenden korkarak ve arkasinda vatan bölünüyor dehsetine kapilarak azinliklarin elindeki mallari bedavaya geri almayi dogru gösteren zihniet ne yazikki az degil ülkemizde. Ama gene ayni zihniyet bu insanlarin hepsinden illada türküz demelerini bekliyor ve demedikleri zaman da bakin bölücü diye hedef gösteriyor, aynen Hirant Dink olayinda oldugu gibi. Ne kadar celiskili degilmi.
  12. Küçük, Kerinçsiz, Turgut Gözaltında; Haberleri YasaklıSavcılık Ümraniye'deki el bombalarıyla ilgili soruşturmada, emekli subaylar Küçük, Karadağ, avukat Kerinçsiz, Yasin Hayal'in avukatı Turgut dahil 33 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı; yayın yasağı getirdi. BİA Haber Merkezi - İstanbul 22 Ocak 2008, Salı İstanbul'da Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili bugün (22 Ocak) gözaltına alınan 33 kişi arasında Emekli Tümgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, Hrant Dink cinayeti sanıklarından Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, Akşam gazetesi yazarı Güler Kömürcü, Susurluk davası hükümlüsü Sami Hoştan, "Drej Ali" olarak tanınan Ali Yasak, Kuvayi Milliye Derneği yöneticisi Emekli Albay Fikri Karadağ ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü Sevgi Erenerol var. Ntv'nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltına alınanlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı; ancak hemen sonra yayın yasağı medyaya iletildi. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi?ne götürüldü. Veli Küçük'ün Bilecik?in Gölpazarı ilçesine bağlı Türkmen köyündeki evinde arama yapıldı. Savcılık: 33 kişi gözaltında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in yazılı açıklamasına göre, gözaltındaki 33 kişi şunlar: İstanbul ilinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Veli Küçük, Mehmet Zekeriye Öztürk, Fevziye Erenerol, Güler Kömürcü, Sami Hoştan, Ali Yasak, Mehmet Fikri Karadağ, Hüseyin Gazi Oğuz, Kahraman Şahin, Oğuz Alpaslan Abdülkadir, Raif Görüm, Hüseyin Görüm, Ümit Oğuztan, Erdal İrtem, Kemal Kerinçsiz, Engin Zorba, Asım Deniz, Atilla Aksu, Murat Özkan, Satılmış Balkaş, Mehmet Boğazkaya, Emin Caner Yiğit, Erol Ölmez, Yusuf Görüm, Müzeyyen Şen, Ayşe Ceylan Geçyol, Anatoli Madjar ile İstanbul ili dışında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Muhammed Yüce, Erkut Ersoy, Yaşar Aslanköylü, Tanju Okan, Ahmet Ceyhan ve Fuat Turgut. CNN Türk'ün haberine göre, gözaltına alınanlar "devletin gizli bilgilerine ulaşmak", "devletin gizli bilgilerini ifşa etmek" ve "terör örgütü oluşumu içinde yer almak" iddialarıyla sorgulanıyor. Aynı soruşturma çerçevesinde Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Yazar Ergün Poyraz?ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Orhan Pamuk ve Elif Şafak gibi yazarlara Ceza Yasası'nın 301. maddesinden açtığı davalarla, Hrant Dink davasına her seferinde müdahil olmaya çalışmasıyla tanınan Kerinçsiz, Tekin ve Poyraz?ın avukatlığını yapıyordu. Kerinçsiz, 7 aydır tutuklu bulunan müvekkillerinin soruşturmasını uzattığı gerekçesiyle soruşturmayı yürüten savcıyı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etmişti. Küçük'ün Susurluk skandalına adının karıştığı ve Hrant Dink'i tehdit ettiği ileri sürülmüştü. Bakan Atalay: İstanbul'da açıklama yapılacak İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Gelişmeleri takip ediyoruz. Her şey savcılığın kontrolü altında. Konuyla ilgili İstanbul'da bir açıklama yapılacak" dedi. (TK)
  13. Türkiye'de yasayipta tapulu mallarinin bile devlet tarafindan alinanlardan sadece bir örnek Almanya bugün bile naziler tarafindan Yahudilérin ellerinden alinan mallari veya Dogu Almanya döneminde birakin azinliklari özel mülk sahibi olanlarin ellerinden aldiklari mallari geri verirken, bizim yaptigimiza bakin. Sözde adalet ve hosgörü hepsi bizde. Baska ülkelerde yasayan 5 milyona yakin Türk vatandasimiz var ve bunlarinda hepsi olmazsa bile azimsanamayacak bir bölümü yasadigi ülkelerde mal ve mülk sahibi oldular ve olacaklarda. Simdi ayni durum bu insanlarin basina gelse, bizler ne deriz cok merek ediyorum dogrusu. Bize gelince haksizlik ve baskasina aynisini kendimiz yapinca haktir mantigindan ne zaman vaz gececegiz???? Tuzla Ermeni Çocuk Kampının İzleriSekiz yaşında gittim Tuzlaya. Tam 20 yıl oraya emek verdim. Eşim Rakeli orada tanıdım. Birlikte büyüdük. Orada evlendik. Çocuklarımız orada doğdu... Ama bir gün elimize bir mahkeme kâğıdı tutuşturdular. BİA Haber Merkezi - İstanbul 07 Şubat 2001, Çarşamba Yasemin VARLIK "Sekiz yaşında gittim Tuzla'ya. Tam 20 yıl oraya emek verdim. Eşim Rakel'i orada tanıdım. Birlikte büyüdük. Orada evlendik. Çocuklarımız orada doğdu... Ama bir gün elimize bir mahkeme kâğıdı tutuşturdular. Beş yıl süren direnişimize rağmen yenildik. Ne yapalım ki, karşımızda devlet vardı." Agos dergisi Genel Yayın Yönetmeni olan Hırant Dink, Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nın yaşamındaki yerini ve bıraktığı izleri böyle aktarıyor. "Tuzla Ermeni Çocuk Kampı; Bir El Koyma Öyküsü" : İnsan Hakları Derneği'nin Irkçılığa ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, 14-22 Aralık 1996'da açtığı Serginin adı buydu. Artık bu öykünün "kitabı" da var. Öykü, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu tarafından yayınlanan "Tuzla Ermeni Çocuk Kampı; Bir El Koyma Öyküsü" adlı kitapta anlatıldı. Kitabın önsözü yazar Orhan Pamuk tarafından yazıldı. Pamuk, "Bu kitapta anlatılan içler acısı hikaye hepimizin utancı olmalı. Bu öykünün arkasında 'Türkleştirme' denilen bir siyaset yatıyor" diyor. Kitap, Simurg Kitabevi ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde satılıyor. 1962 yılında Ermeni Protestan Kilisesi'nce satın alınarak, üstüne Ermeni Çocuk Kampı kurulan; ancak 1984'te Kilisenin elinden alınan ve şimdilerde otopark olarak değerlendirilen Tuzla'daki Kampın öyküsünü yansıtan kitabın en ilginç bölümlerinden biri Hırant Dink'in anlatımları. Tuzla Çocuk Kampı'nın inşaatında bizzat çalışan ve orada büyüyen Dink, kimsesiz Ermeni çocuklarının üç yıl şafak vakti kalkıp , gece yarılarına kadar çalışarak tamamladığı kampın kapatılışıyla yaşadığı hayal kırıklığını aktarıyor: "Orada yetişmiş 1500 çocuğun alınterinin üstüne oturdular. Bizlerin çocuk emeğini gaspettiler ". Agos dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink "Orayı tekrar yoksul ya da özürlü çocuklar için bir yetimhane yapsalardı, hakkımı helal ederdim, ama bu şekilde emeğimi helal etmiyorum " diyor. Dink'in "Tuzla Ermeni Çocuk Kampı" kitabındaki yazısı ise şöyle sonlanıyor; "Ve artık bizim yarattığımız 'Tuzla Yoksul Çocuk Kampı'mız, bizim 'Atlantis uygarlığımız' şimdi bir harabe..." Kampın Öyküsü "Tuzla Ermeni Çocuk Kampı; Bir El Koyma Öyküsü" adlı kitapta, kampın öyküsü ve kapatılışı şöyle anlatılıyor; "Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi'nin 1950'li yıllarda Anadolu'dan gelen kimsesiz ya da yoksul Ermeni çocukların kalması için kullanılan alt katı, her geçen gün artan çocuk sayısı için yetersiz kalır . "Ermeni Kilisesi, sayısı gittikçe artan ve yazları kilisenin kalın duvarları ve küçük bahçesinde sıkılan çocuklar için yazlık bir arazi almaya karar verdi . "Ermeni Kilisesi 1962 yılı Kasım'ında Tuzla'daki arsayı Tuzlalı Sait Durmaz'dan satın alarak, kilise adına tescil ettirdi . Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Valiliğin verdiği özel izin belgeleriyle, tüm işlemler yetkili mercilerin onayıyla yapıldı . Kampı kimsesiz çocuklar yaptı "Bundan sonra 8 ile 12 yaş arasındaki30 çocuk kampın inşaasında çalışmaya başladı. İlk yaz kurdukları çadırlarda kalarak inşaata ve ağaç ekimine başlayan çocuklar, yıllarca yazları Tuzla'daki kampa giderek inşaata kaldıkları yerden devam ettiler . Sonunda, çocukların ve öğretmelerin kalacakları odalar, çalışma ve yemek salonları ve bahçeleriyle yazları kalabilecekleri bir yetimhane yaptılar. Bu yetimhanede yaklaşık 1500 çocuk büyüdü. Yıllar, spor, yüzme, dersler, bahçe işleri ve pek çok faaliyetle geçti. Tapunun iptali istendi "1979'a gelindiğinde Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kartal 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'nın elindeki tapunun iptal edilmesini ve eski sahibine verilmesini istedi . Kamp ellerinden alındı "Dört yıl süren dava sonunda, mahkeme kamp arazisinin Vakfın elinden alınıp, eski sahibine verilmesine karar verdi. Böylece Sait Durmaz, 1962 yılında boş olarak sattığı araziyi, beş kuruş ödemeden üstünde kurulu kamp tesisleriyle birlikte geri aldı. "Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı, yıllar önce her türlü yasal işlemi yerine getirerek satın aldığı malı, sanki çalınmış gibi, eski sahibine iade etmek zorunda bırakıldı." Azınlık kurumlarının mülk edinmeleri yasaklandı Mahkeme, bu kararı 1974 tarihli Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararının şu gerekçesine dayandırmıştı: "Türk olmayanların meydana getirdikleri tüzel kişiliklerin taşınmaz mal edinmeleri yasaklanmıştır. Çünkü tüzel kişiler gerçek kişilere oranla daha güçlü oldukları için, bunların taşınmaz mal edinmelerinin kısıtlanmamış olması halinde, devletin çeşitli tehlikelerle karşılaşacağı ve türlü sakıncalar doğabileceği açıktır. Bu nedenle de karşılıklı olmak şartıyla yabancı Gerçek Kişilerin Türkiye'de satın alma veya miras yolu ile taşınmaz mal edinmeleri mümkün kılınmış olduğu halde, Tüzel Kişiler bundan yoksun bırakılmışlardır." Azınlık kurumlarının tüm mülkleri ellerinden alındı 1974 Yargıtay kararıyla birlikte, azınlık vakıflarının tümü, 1936'dan sonra edindikleri mülkler eski sahiplerine ya da Milli Emlak'a devredildi. ve azınlık vakıflarının mülk edinmeleri yasaklandı.
  14. Sayin kaplan-200, kusura bakmayin ama bu yazinizdan sonra size son olarak yaziyorum , cünki yazmis olduklariniz evrensel hukuk ve hosgörü ile bagdasmiyor. benim kanim malesef sizin iyi niyetli olmadiginiz. 4000 yildan beri yasayan insanlarin elinden alinan tapiulu maldan bahsediyoru, yoksa fet edilmis yerlerden degil. Aynen Almanya'da bugün bile yürürlükte oldugu gibi, 1933 döneminde mallari elinden alinan yahudi'lere nasil geri verliyorsa andan bahsediyorum. Sizin mantiginiza göre bizler orta asyadan geldiogimize göre Anadolu bile bize ait degil, ama söz konusu bu bile degil. Tekrarliyorum, su an yurtdisinda yasayan bir cok Türk vatandasi var, Türkiye'de yasayan yabancilar gibi. Bazilarimiz buralarda malk ve mülk sahibi oldular. Bunlarin elinden dönemin siyasi olaylari geregi mallari ellerinden alindigi zaman her seye amin demelerini bekliyorsunuz yani. Olacak is degil. Lütfen artik alma ile armutu karistirmaktan vazgecelim. Kimse burada Ermeni'lere veya baska milletten insanlara herhangi bir toprak vermekten bahsetmiyor ve isteyende yok. Sadece herhangi bir sehirde , kasabada veya köyde kendi parasi ile aldigi mallardan bahsediyoruz. nasil bir hukuk anlayisiniz var anlamakta zorluk cekiyorum dogrusu. benim size son yazim. Ben sizi tanidim. Genede iyi yorumlar diliyorum size.
  15. isyanci

    Darbe olsa...

    Lütfen arkadaslar bosuna kafanizi yormayin cunta munta gelmez artuk, en azindan aciktan gelmezler. Nedenide cok acik, karsilarinda saolsunlar 12 Eylül ile birlikte devrimci, sosyalist ve ilerici birakmadilarki. Bakin en son Evren cuntacinin ülkemize getirdigi rezalete, seriatcilari basimiza diktiler, nasilmi, cevabi cok acik ve net, 12 Eylülcüler memlekette sözöm ona vatanhaini devrimci yetisecegine dinine ve milletine bagli dindar nesilleri yetistirmek gerkliligini söylediler vede hayata gecirdiler. Su anki cumhuriyetimizin belalari 12 eylül neslinin bir ürünüdür. Ancak kendi cikarlarina biraz dokunduklari zaman 28 subat gibi kansiz bir ihtilal yapip biraz dikkatli olun derler. PKK olayina baksaniz gene ayni. 12 eylül döneminin bize mirasi. Ortalikta vatandaslara demokratik secenek birakmazsan onlarda her zaman oldugu gibi terörüst örgütlerin eline atilir. Devrimci muhalefet zulum ve yasaklarla yok edilirse meydan Apo gibi terörüstlerin eline gecer. Askeri cuntanin kimin isine yaradigi insallah anlasilmistir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.