Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kelepir antika

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

kelepir antika Hakkında

  • Doğum Günü 11-10-1971

Diğer Bilgiler

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    yurtdisi
  • İlgi Alanları
    felsefe, din, psikoloji ve tabi muzik (tsm ve thm)..

kelepir antika - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. kelepir antika doğum gününüz kutlu olsun!

  2. kelepir antika doğum gününüz kutlu olsun!

  3. kelepir antika doğum gününüz kutlu olsun!

  4. kelepir antika doğum gününüz kutlu olsun!

  5. kelepir antika doğum gününüz kutlu olsun!

  6. kelepir antika doğum gününüz kutlu olsun!

  7. kelepir antika doğum gününüz kutlu olsun!

  8. zayif bir rivayet kokusu aldim; kaynaklari verebilir misiniz ?
  9. alemsiniz.. simdi bununla Kuran in Muhammed tarafindan yazildigini ima ediyosun ama bu dusuncen icin daha etkili nice yorumlar varken bunu one surmen sana yakismadi , bence )) cunki; 1. kurana karsi one surdugun bu resimlerin Kurandan daha sahih kaynak oldugu ne malum.. 2. diyelim ki bu resimler tarihsel olarak kesindir, yani uzerinde suphe yoktur; bu durumda Kuranla paralellik ( siz oyle gordugunuz icin, cunki ben resimlerden buna mesned goremedim) arzetse bunda ne sakinca olabilir.. cunki zaten Kuran eski kavimlerden, hatta yaratilistan bahsettigine gore, bu bilgini eskiler tarafindan bilinmesi normal degil mi? genel olarak Kurana karsi yapilan saldirilarda mantiksal celiski arayanlarin yaptigi buyuk hatalardan biri bence " gecmiste de bunlar biliniyordu" iddiasidir.. bu tur iddialar sahsen benim Kuran hakkinda Bunu Muhammed birinden ogrendi yazdi iddiasinda etkili olmuyor, zira eskilerden bahsedilen konular eger , baska kaynaklarda da geciyorsa bu diger taraftan Kuranin anlattigi kissalarin dogruluguna da delil olmaktadir... bu durumda ise ortaya bilimsel arastirmalardan baska bir sey kalmiyor.. kim neyi nasil ispat edecekse.. bu bilgileri Muhammedin birinden ogrendigini iddia, bu resimlerin ve benzerlerinin birileri tarafindan uydurulmus oldugunu iddia etmekten ne kadar gucludur? ve daha onemlisi eskilerden gelen bu bilgilerin zaten Kuranda da anlatilmis olmasi Kurandaki kissalarda anlatilanlarin yasanmisligina da delil olur... kaldi ki o donemlerde de peygamberler yasamisir... ve o donemlere ait tarihi bilgilerin her gun nasil da degiskenlik gosterebilecegi (bilimsel bilginin degisebilir olmasina istinaden) yine bilginin neticesidir.. bu arada bu resimler nerden alinmis, tarihi seruveni nasildir haber verirseniz sevinirim.. birde bu adamlarin elindeki hac isareti de dikkatimi cekti.. )
  10. yazdiklarimda " bisey" bulamadiysaniz sorun sadece "sey" kavraminda degil sanirim.
  11. slm arkadaslar , yeniyim ileti hatalarim olursa kusura bakmayin.. kader konusunda yazilanlari okudum, bahar arkadasin sorusu istikametinde gelisen yorumlar zaman zaman farkli alanlara da kaymis olsa da sonucta idrak ve imanin otesinde cozulmesi mumkin olmayan bir konu oldugu tekrar belli olmus.. malumunuz oldugu uzre dinde iman kavrami eksendir.. iman kavraminin olmadigi yerde bilgi kavrami zaten herkese bazi gercekleri gosterir. lakin imanda hidayetin sozkonusu oldugunu unutmamak gerek.. cok yazilacak sey var bu konuda ama sonucta ancak hidayete mazhar oldugumuz kadarini yazabilir ve anlayabiliriz.. biz neye yariyoruz sorusunu sorar gibisiniz ? biz gucunu sifatlarini belirleme ve irdeleme yetkisinde olmayan insanlar olarak, verilen akil ile sordugumuz sorular neticesinde iman ederiz.. ( tabi ki hidayete mazhar olanlar ) ya irade ? irade, hidayeti istemeye yarar.. isteyelim, nasil verildigini gorecegiz.. verilmezse mi, onu kimse onceden bilemez.. hatta son nefesine kadar ))) kisa yazilar bazen anlasilamaz olur, umarim ilerde daha uzun yazarak bende hidayeti dileyenlerden olmaya calisirim .. saygilar...
  12. slm arkadaslar, yanda da yazildigi gibi caylak biriyim ( forum konusunda tabi : )) bu nedenle ileti sorunu yasarsam bir mudder kusura bakmayin.. ben bu bolumun buyuk kismini okudum.. bir musluman olarak haksoz adindaki sahsin yazilarina kaliteli bir cevap verilemeyisini musahede ettim.. belki de cevap verilmesi gerekmiyor, bundan emin degilim. ama sundan eminim ki, gerekli ve yeterli cevabi veremiycegi kesin belli olan ve sorular hakkinda arastirma yapmadan yazan arkadaslar inanclarina zarar getirecegi aciktir.. hasıslı, cevap yazmak için yazmasak daha iyi olur.. etkili ve yerinde açılım yapabilecek arkadaslar yazarsa daha faydalı olur kanaatindeyim.. çünki azıcık dini bilgimle şunu görebiliyorum kiç haksöz basitce çürütülecek biri değil.. buna mukabil bazı arkadaşların malum dini sitelerden kopyala yapıştır metoduyla uzun uzun yorum ve yazıları eklemesi ise beni hem üzdü hemde düşündürdü.. zira inancı hakkında birili laf edemiyenlerin transfer fikir ya da yorumlarla taklidden kurtulmaları mümkün değil.. saygılarımla..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.