Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ReFLeXioN

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ReFLeXioN Hakkında

  • Doğum Günü 30-06-1985

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • İlgi Alanları

ReFLeXioN - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. ReFLeXioN doğum gününüz kutlu olsun!

  2. ReFLeXioN doğum gününüz kutlu olsun!

  3. ReFLeXioN doğum gününüz kutlu olsun!

  4. ReFLeXioN doğum gününüz kutlu olsun!

  5. ReFLeXioN doğum gününüz kutlu olsun!

  6. ReFLeXioN doğum gününüz kutlu olsun!

  7. ReFLeXioN doğum gününüz kutlu olsun!

  8. bu filmin sanatsal açıdan pek bir değeri olacağını sanmıyorum.. bu sadece bir tahmin, önyargılı olmamak lazım tabi ama filmin konusunu oyuncuları filan inceleyince böyle bir izlenim oluştu bende.. ama politik filmleri severim, duyarlılığın göstergesidir..
  9. Foruma hoş geldin Sevgili ReFLeXioN;

    Bu formu seveceğini bilyor...

    Yararlı katkılarının olacağına inanıyorum.

    Yararlı paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...

    *tna

  10. yaratan(lar), yaratıcı(lar) konusu dinlerden ve semavi dinlerde bahsi geçen tanrıdan çok daha komplike.. yani ben dinlerde bahsi geçen tanrıya inanmıyorum.. onun dışında bir yaratıcı vardır yada yoktur diye kestirip de atmıyorum.. ama metafiziğe kesinlikle inanmıyorum.. materyalist agnostik takılıyorum.. yani olaylara maddeci bir gözle bakıyor ve şu anda tanrının var olduğunu yada olmadığını ispatlayamayacağımızı düşünüyorum.. öncelikle çelişkiye düştüğüm nokta şu.. materyalist bir gözle baktığımda varoluşumuzu ilk önce olanaklara ve kombinasyonlara bağlıyorum.. sonuçta her sonucun bir sebebi vardır.. bu şekilde bigbang'e kadarki zincirin halkalarını tanımlayabiliyoruz.. fakat genişleyip içine çöken ve bunu tekrarlayan bir evrenin varoluşundaki gizemi çözemiyoruz.. çünkü bu kapasitemizi gerçekten zorluyor ve hatta aşıyor.. ben evreni yaratan şeyin metafiziksel bir oluşum olmadığına inanıyorum.. diğer taraftan da mesela bir evrim çerçevesinde hala canlıların içgüdüsel hareketleri konusunda kesin bir cevap bulunabilmiş değil.. bu da kendimi önceden programlanmış ve sürekli gözlemlenen bir denek gibi hissetmeme neden oluyor.. kuzenimin bir lafı vardı bu konuyla ilgili.. bir küvet düşünün, içini su ile dolduruyorsunuz.. sonra tıpayı çekiyorsunuz, su yavaş yavaş süzülür gider.. ve bu durumun sonucunu siz önceden bilirsiniz.. küvetteki su çekilecek ve o durumun sonu gelecektir.. tabii ku tecrübe ile sabittir.. o yüzden bu tür gözlemlere dayanarak bir yaratan varsa onun da kusursuz olmadığı iddia edilebilir.. belki basit bir mantık ancak hiçbir teoriyi yabana atmamak lazım.. zamanında einstein atomun parçalanabilirliğinden bahsettiğinde insanlar ona gülmüştür.. bugün atomun parçalanabilirliği bilimsel bir gerçektir.. peki her sonucun bir sebebi varsa, bizi yaratandan öncesi ve onun da daha öncesi?? yani bu zincir nereye kadar gidiyor, ortada kesin bir öz var mı yok mu, tüm bunlar sonlu mu yoksa sonsuz mu?? kısacası bunları konuşacağımıza 21.yüzyılda hala dinlerden bahsediliyor olması beni gerçekten üzüyor..
  11. ölüm için bilinç olarak yok olmaktır diyebiliriz.. ancak fiziksel olarak yok olmaktır diyemeyiz.. çünkü madde hiçbir zaman yokolmaz.. mesela ben ölürüm ama vücudumda herhangibir madde kaybı olmaz.. madde sadece şekil değiştirir ve atom altı parçacıklarımla bu döngüye hizmet ederim.. gelelim bilinç konusuna.. insanoğlu varolduğunun bilincinde bir canlıdır.. o yüzden ölüm demek, bilincin de kapanması demektir.. bu da sonsuz bir hiçliktir.. maalesef varolduğunun bilincine varabilecek düşünce kapasitesine erişebilen insanoğlu sonsuza kadar yok olacağı gerçeğini hiçbir zaman kabullenememiştir.. halbuki diğer canlılara bakın, böyle bir kaygı yoktur.. sözün kısası; nasıl doğumdan önce yoksak, ölümden sonra da olmayacağız..
  12. besteler güzel.. ses de güzel.. gayet başarılı.. tebrik ediyorum kendisini..
  13. kuran'da israiloğullarına şöyle seslenilir: ''ey israiloğulları! size verdiğim nimetimi ve sizi milletlerden üstün kıldığımı hatırlayın.'' (bakara 47, elmalılı hamdi yazır tefsiri) kuran'da tevrat'a atıfta bulunularak milliyetçilikten bahsedilir ama evet islam'da milliyetçilik yoktur, ümmetçilik vardır.. peki milliyetçilik ile ümmetçilik arasında, kapsadıkları sınıfların niceliği ve niteliği dışında temel olarak başka bir fark var mıdır onu merak ediyorum?? bence yoktur..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.