Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OsmanRus

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    4
  • Katılım

  • Son Ziyaret

OsmanRus - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. İsa, 1152 yılları civarında doğmuş ve 1185 yılında Yuşâ Tepesi'nde çarmıha gerilmiştir. İsa olarak tanınan kişiyle Büyük Basil (M.S. 330-379) ve Andronikos Komnenos hepsinin aslında aynı insan oldmuş. Bizans imparator Andronikos 1. Komnenos olarak Hazreti İsa 1183-1185 yılları arasında Yoros kalesi'nde saltanat sürdü. http://tr.wikipedia.org/wiki/Yoros_kalesi Her iki taşın da dört köşesinde Grekçe kısaltmalı harfler incelendiğinde, görülür ki, bunlar hakkında şimdiye kadar yazılanlar eksik veya yanlıştır. Karadeniz tarafındaki kulenin üzerindeki harfler "İsa'nın nuru, herkesin nurudur'' anlamına gelen kelimelerin kısaltmasıdır. Marmara tarafındaki kulede ise yine "ışık, nur" kelimelerinin kısaltması teşhis olunur. Ancak XY kısaltmasının hangi kelimeyi ifade ettiği üzerinde bir uzlaşma yoktur. Çifte burcun kapıya dönen yüzlerinde ise yine mermere işlenmiş bir haçı çevreleyen dairenin içinde de "İesos Hristos Zafer" anlamındaki kelimelerin kısaltmaları yer almıştır. Golgota Tepesinin deniz boğaziçi yakınındaki yerinde olduğu resimler gösterilir.
  2. http://neplaneta.ru/video_catalog.shtml "Secrets of the Egypt Pyramids", 2 x 26 min. The way and the technology of constructing the Egypt Pyramids are no longer a riddle. The expedition of the "Unknown Planet" project proposes to your attention scientific facts that prove that the Pyramids were build with the use of geopolymer concrete. You will see for yourself that in order to construct the Pyramids one would not need hundreds of thousands of slaves or alien interference or complex technical devices. Anatoly Fomenko will lead you inside the Pyramids - to those places that are closed for tourists and will present you the evidence that reveals the technology of creating these enormous structures.
  3. RUSYA'da, tarih kavramına yeni yaklaşımlar getiren bir grup bilimadamı, Mısır piramitlerinin Türkler tarafından yaptırıldığını ileri sürüyor. Moscow News dergisinin son sayısında yer alan habere göre, bu akımın öncülüğünü yapan Anatoliy Fomenko, aslında tarihçi değil, matematikçi. Dergi, Fomenko'nun ortaya tezlerin pek çok tarihçi tarafından ciddiye alınmadığını, ancak bu bilimadamının, kitapları ABD'den Avusturalya'ya kadar pek çok okulda okutulan dünyaca ünlü bir matematikçi olmasının, görüşlerinin en azından tartışılmaya değer bulunduğunu belirtiyor. Fomenko grubunun temel tezi, günümüzde "gerçek" diye bilinen tarihi olaylarla kişilerin aslında düş ürünü olduğu varsayımına dayanıyor. Bu tez, Sezar'dan Büyük İskender'e tarihteki çok sayıda kahramanla onların döneminde geçtiği sanılan olayların başka kişilerle başka olayların "karbon kopyaları" olduğunu ileri sürüyor. Fomenko, olaylar ve kişilerle ilgili ayrıntılı bilgiler edinilen tarihi belgelerin ait oldukları dönemin belirlenmesinde kullanılan "karbon 14" yöntemini de güvenilir bulmuyor. Grup üyeleri, binlerce tarihi belgeyi içeren araştırmaları sırasında, ayrı zaman dilimlerinde birbirine çok benzeyen olaylarla karşılaşıyor ve bunları " tek bir doğru"nun uzantıları olarak yorumluyor. Rus matematikçinin, "İmparatorluk" kitabında ortaya koyduğu ilginç görüşlerden biri de, Ruslar'ın kökeniyle ilgili. Fomenko, aslında Ruslar'la Mogollar'ın aynı ırktan geldiğini savunuyor. Fomenko, Türkler'le Ruslar'ın uzun süre Avupa ve Afrika'yı birlikte yönettiğini, Mısır piramitlerinin de bu imparatorluk döneminde yapıldığını ileri sürüyor. Peki, bu kadar önemli" gerçek"ler neden günümüze aktarılamadı? Fomenko bunu, " toplumsal unutkanlık"la açıklamaya çalışıyor. Moscow News, matematiksel yöntemle kronolojiye karşı çıkan Fomenko'nun görüşlerinin daha önce İsaac Newton tarafından da savunulduğunu yazıyor. "Yeni kronoloji"'nin başlıca iddiaları: 1. Fransız astrolog I. Skaliger'nin (1540-1609) kronoloji - yalancı ve bilimsiz. 2. Hazreti İsa yaşadı 1152-1185 ve saltanat sürdü İstanbul'da 1183-1185 yıllarında milattan beri. Hz. İsa ve bizans imparator Andronik Komnin - bir kişi. 3. Hazreti İsa'nın (Andronik'nin) çarmıha geriliş yeri - Beykoz dağı (Hazreti Yuşa Türbesi). 4. Hazreti İsa'nın katli için Yunanlarına Öç - bu ilk haçlı seferi (1202-1204). 5. Romanovlar hanedanı sahte yaptı (tahrif etti) rus tarihi 1775 yılı öncesi. 6. On dokuzuncu yüzyılda Yunanlar, İngilizler ve Fransızlar tamamladılar yazılış Türkiye'nin yalancı tarihi. Rusça: http://chronologia.org/ Almanca: http://www.jesus1053.com/ İngilizce: http://history.mithec.com/ http://en.wikipedia.org/wiki/New_Chronology_(Fomenko) Joseph Juste Scaliger (1540-1609) Fransız düşünürü.. İtalyan asıllı.. Cenevre’de Felsefe öğretmeni’ydi. Latin yazarları üstüne incelemeler ve torumlar yayınladı. Eserleri: -Opus Novum de Emendatione Temporum, (Reformlar Üstüne Yeni Eser)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.