Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Evrensel

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    396
  • Katılım

  • Son Ziyaret

7 Takip eden

Evrensel Hakkında

  • Doğum Günü 01-01-1908

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://www.turkish-media.com/forum/blog/evrensel/index.php
  • ICQ
    0

Evrensel - Başarıları

Yükselen Yıldız

Yükselen Yıldız (9/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Evrensel doğum gününüz kutlu olsun!

  2. Evrensel doğum gününüz kutlu olsun!

  3. Sevgili Dipnot, Süleyman ateş, eğer ateşten korkuyorsa boşversin böyle şeyleri. Ne anlayacakki Kurandan? O zaten baştan inanmış.. Herşeyi evirecek, çevirecek, eyecek ve bükecek ve sonunda da en başta yaptığı gibi yine inanacak. Kuran'ı bize sorsunlar, biz kafirlere. Kurana göre her kim ne iyilik yaparsa yapsın, eğer islama inanMaMışsa yaptıklarının hepsi boşadır ve kendisi cehennemin yakıtıdır. 100,101. O gün cehennemi; gözleri Zikr’ime (Kur’an’a) karşı perdeli olan ve onu dinleme zahmetine dahi katlanamayan kafirlerin karşısına (bütün dehşetiyle) dikeriz! 102. İnkar edenler, beni bırakıp da kullarımı dost edineceklerini mi sandılar? Biz cehennemi kâfirlere konak olarak hazırladık. 103,104. (Ey Muhammed!) De ki: “Amelce en çok ziyana uğrayan; iyi iş yaptıklarını sandıkları halde dünya hayatındaki çabaları kaybolup giden kimseleri size haber verelim mi?” 105. Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkar eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir. 106. İşte böyle. İnkar etmeleri, âyetlerimi ve Peygamberlerimi alay konusu yapmaları yüzünden onların cezası cehennemdir. Na-hak yere kendinizi helak etmeyin beyler, bayanlar! Her kim ne kadar iyilik yapsada, eğer islama/Kurana inanMaMışsa yaptıklarının hepsi boşa çıkacaktır. Yani iyilik ve Kötülükten önce; "inanmak önemli". Kimse iyilik yaptım diye boşu boşuna cennet hevesine girmesin. Bu arada cennete gideceklere de üzücü bir haberim var. Cennet'te kalabilmek de tam garanti değil. Allah isterse sizi cennetten cehenneme de atabilir. Hatta cehennemdekini bile sonradan cennete atabilir. Böyle bir ihtimal nasıl olabilir bilmiyorum ama bu ihtimal bile var: HÛD SÛRESİ/ 106. Mutsuz olanlara gelince; cehennemdedirler. Onların orada şiddetli bir soluyuşları vardır. 107. Onlar, gökler ve yerler durdukça orada ebedi olarak kalacaklardır. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Şüphesiz Rabbin istediğini yapandır. 108. Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir. Saygı ve sevgilerimle.
  4. Heee, bir dakika şimdi!! istifade filan edemedim. Neden? Bunu zaten bildiğim için istifade edemedim. Bilmeseydim herhalde şu cümleyi kurmazdım: Bu ne demektir? Allah muhammede birşey söyletiyor demektir. Yani aynen sizin söylediğiniz gibi; Dolayısıyla, eğer dikkatle okusaydınız, bütün bu yazdıklarınızı yazmak zorunda kalmazdınız. Ben "allah konuşuyor" demedim, tam aksine ne demişim? Kimin kimi konuşturduğunu 20 kere daha anlatmaya gerek yok sanırım??? Sevindiniz dimi? olay bu kadar basit diye? "Deki" kelimesine atıfla hitap devam ediyor. Buna kim itiraz etti ki zaten? Allah paygamberini konuşturuyor, bunu biliyoruz. Andolsunki, biz anlamayanlardan değiliz. Ama olay bu kadar basit değil. Çünkü devamı var. Neden devamı var? Çünkü allah peygamberini konuşturuyor ama ona ne söyletiyor? asıl önemli olan bu. Siz ise asıl önemli olanı bırakmış, zaten benim söylediğim şeyden dem vurmuşsunuz. (Tekrarlamalarımdan dolayı kimse kusuruma bakmasın, zira mecburum) Siz ise asıl önemli olanı bırakmış, zaten benim söylediğim şeyden dem vurmuşsunuz. Nedir o benim zaten söylediğim şey? : "Allah peygamberine birşey söyletiyor." Siz ne diyorsunuz? : "Allah peygamberine birşey söyletiyor." Yani aynı şeyi tekrarlamış olduğunuz halde, sanki bir cevap vermiş havasına sokuyorsunuz kendinizi. Oysaki sorulan soru: Yani soru allahın peygamberine ne söylettiği ???????? Buna cevap vermişmisiniz? hayır. Yani esas soruya cevap vermeden bir sürü kıvır zıvır yazmışsınız. Ne söyletmiş allah peygamberine? : 111. “Bilmem! Belki bu (mühlet) sizin için bir imtihan ve bir vakte kadar yararlanmadır.” Yani peygamberine dünya hayatının bir imtihan olup olmadığını bilmediğini söyletmiş. Niye böyle söyletmiş? siz esas ona cevap verin. Saygılarımla..
  5. Sevgili Feraklit, Size birşey söyleyeyim mi? Kuran'da her ne kadar dünya hayatı bir imtihandır dense de; bir ayete göre dünya hayatının bir imtihan olduğu kesin değil. Bakınız mesela bu ayete göre, Allah ya Muhammede yalan söyletiyor, yada dünya hayatının bir imtihan olup olmadığını allah kendisi bile bilmiyor. ENBİYÂ SÛRESİ/ 105. Andolsun, Zikir’den (Tevrat’tan) sonra Zebûr’da9 da, “Yere muhakkak benim iyi kullarım varis olacaktır” diye yazmıştık. 106. Şüphesiz bunda Allah’a kulluk eden bir toplum için yeterli bir mesaj vardır. 107. (Ey Muhammed!) Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik. 108. De ki: “Bana ancak, ilahınızın yalnızca bir tek ilah olduğu vahyolunuyor. Artık müslüman oluyor musunuz?” 109. Eğer yüz çevirirlerse, de ki: “(Bana emrolunanı, ayırım yapmadan) size eşit olarak bildirdim. Tehdit edildiğiniz şey yakın mı yoksa uzak mı, bilmiyorum.” 110. “Şüphesiz, Allah sözün açığa vurulanını da bilir, gizlediğinizi de bilir.” 111. “Bilmem! Belki bu (mühlet) sizin için bir imtihan ve bir vakte kadar yararlanmadır.” 112. (Peygamber), “Ey Rabbim! Hak ile hüküm ver. Bizim Rabbimiz, sizin nitelemelerinize karşı yardımı istenecek olan Rahmân’dır” dedi. Diğer ayetleri yine biri gelip, cımbız demesin diye getirdim ama 111 no'lu ayete dikkat edin! O ayette hem "bilmem" yazmış ve yetmemiş gibi, bilmediğini kesin olarak belirtmek için yanına birde "belki" kelimesi eklemiş. Kesin şimdi biri gelip bu ayete müteşebih veya mecazi diyecek? Denmeden önce ben önlemimi alayım da ne olur, ne olmaz. Âl-i İmrân(*) Sûresinin 103 . Ayetinde Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz. Muhammede apaçık ne söyletiyor? : 111. “Bilmem! Belki bu (mühlet) sizin için bir imtihan ve bir vakte kadar yararlanmadır.” Saygı ve sevgilerimle..
  6. Sevgili kralx, Bu dediğine göre, demekki uyuyan insanlar canlı sayılmıyor. ZÜMER SÛRESİ/42: Allah (ölen) insanların ruhlarını öldüklerinde, ölmeyenlerinkini de uykularında alır. Ölümüne hükmettiklerinin ruhlarını tutar, diğerlerini belli bir süreye (ömürlerinin sonuna) kadar bırakır. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır. Dost sevgilerimle..
  7. Sevgili dostlar, Olaya bakın şimdi! 1- Allah kurandaki birçok ayette ben bu kuranı herkez kolayca anlasın diye apaçık ayetlerle indirdim diyor. 2- Sonra diğer bir ayette, "bazı ayetlerin manalarını sadece ben bilirim" diyor. 3- Sadece kendisinin anlayabileceği ayetlerin hangileri olduğunu da bildirmiyor. 4- Ondan sonra da birileri çıkıp, o ayetlerin hangileri olduğunu bildiğini iddia ederek; manalarını bile açıklamaya kalkıyor. Fakat her ne hikmetse kimsenin aklına şu sorular gelmiyor. 1- Allah kuranı "herkez anlasın diye apaçık ayetlerle indirdim" dediği halde, neden tam manasını sadece kendisinin anlayabileceği ayetleri kurana koymuş? 2- İçinde tam nanasını sadece kendisinin anlayabileceği ayetler varken, insanların o kitabı anlayıp inanmasını nasıl bekliyor? 3- O bahsettiği ayetlerin hangileri olduğunu bari niye söylemiyor? Söyleseydi insanlar hiç olmazsa muhkem olanlar hakkında şüpheye düşmezdi. Ama bir dakika, bu soruların sorulması ve düşünülmesi de yasak, zira : MÜDDESİR SÛRESİ/ 18. Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti. 19. Kahrolası nasıl da ölçtü biçti! 20. Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti! 21. Sonra (Kur’an hakkında) derin derin düşündü. Yani bazen, düşünüp de anlamıyormusunuz diye kızsa da, bazen de düşünüp de anlamaya çalışınca kızıyor. Demekki fazla ölçüp biçerek düşünmemek lazım, yani direk inanacaksın. Yoksa cehenneme yakıt olursunuz. En güzel dileklerimle.
  8. Müteşabih ayetlerin manasını kimler bilir? : Âl-i İmrân(*) Sûresinin 7 . Ayetinde O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. Sevgili feraklit, Kurandaki müteşabih ayetlerin manasını sadece Allah bileceğine göre; bunların manasını siz nerden biliyorsunuz? Eğer size vahiy inmediyse, bunların manasını bilip, yukarıdaki gibi açıklayaMaManız gerekirdi. Hadi diyelimki, kurandaki bu gösterdiğim ayete rağmen, siz bu müteşebih ayetlerin manalarını biliyorsunuz. Peki bu müteşabih ayetlerin listesini verebilirmisiniz bize? Listesini verseniz bile, hangi ayetlerin müteşabih olduğu Kuranın neresinde yazıyor? Kuranda yazmıyorsa, niçin yazmıyor? Hangilerinin müteşabih olduğuna kim karar veriyor? Saygı ve sevgilerimle.
  9. Evrensel

    Çok Yazık ve Kırıcı

    Canımsın benim sevgili Dipnot, Lafı tam yerine koymuşsun, bende seninle onur duyuyorum. En güzel çiçeklerimle
  10. Evrensel

    Çok Yazık ve Kırıcı

    Evet ------------------------ Şimdi arkadaşlar, Bu konuya ne yazsam; yine de uzaya, uzaya forumun en uzun topici olacak gibi geliyor bana. İşin kötü tarafı, bu topicte de dini konulardaki diğer topicler gibi, bir çözüme ulaşılamayacak. Neden? konu mizah etme meselesinden çok, dinin kutsal olup olmamasından kaynaklanıyor. Zira din için hiç kimse kutsal demeseydi, yapılan mizaha da kimse birşey demeyecekti. Orda bir alay etme söz konusu değil çünkü, makul ölçülerde bir mizah var. Heryerde yapıldığı kadar. Üstelik yine söylüyorum, insanlar değil, konu mizah. Şunuda unutmayın; bende ölçüyü aştığım herkez gibi, zaman zaman uyarılar alıyorum. Bırakında bu ölçüyü yönetim koysun. Din ile mizah yapılırmı? yapılmaz mı? Kimseyi tatmin etMeMek zorunda ama ben yine de batı dünyasının din ile mizah yapı yapmadığını size bazı örneklerle göstermek istiyorum. Altından da devam edeceğim: Not: Bu karikatürler atesit sitelerden alınmamıştır, sıradan politik, eylence, kişisel vs sitelerden alınmıştır. Karikatürleri gören hiçbir hristiyan da yaygarayı koparmamıştır. Zira bunlardan internette sıradan sitelerde tonla var. 1- Bir hristiyan dernekle mizah yapılmış. girişteki levhaya dikkat edin; "Beware of God" (Tanrıya karşı dikkatli ol). Yani "Beware of Dog" gibisinden, "dikkat köpek var" manasında uyarı koyulmuş. Yani köpek olsa seni ısırabilirdi, onun yerine tanrı var, seni cehenneme atar. Yada burayı, köpek yerine tanrı koruyor gibi de düşünebilirsiniz: http://swordandspirit.com/LIBRARY/FUNNY/to...n/images/40.jpg 2- Hristiyanlar isa'nın yeniden doğacağına inanır ya hani! Ona göre, bakın Meryem adında birine doktoru ne söylüyor; "Özür dilerim Marry, senin sağlık sigortan yeniden yaradılışı kapsamıyor". Yani İsa'nın yeniden gelmesi zora giriyor. http://swordandspirit.com/LIBRARY/FUNNY/to...n/images/45.jpg Konu yine İsa'nın yeniden doğuşu, dönüşü. Bu defa bir başka siteden. İsa Eşekle, tam hızla Küdusa doğru koşturuyor. 3 Km kalmış. Yani çok uzak bir yerden, eşekle geldiği için bir türlü gelemiyor deniyor. Eh, yinede az kalmış gelmesine http://www.publiceye.org/ifas/library/cartoons/jesus.gif 3-) Buda karikatürist David Maxfreedman'den: Karikatürde, isa; "Çizebilseydim bende karikatür çizmek isterdim" diyor. http://davidmaxfreedman.typepad.com/slings...ist_cartoon.jpg 4-) Gerald Grow adında bir adamcağızın sitesinden. Karikatürde tanrının söylediği: "İnternette tanrı olduğunu kimse bilmez". Yani tanrı kimliği ortaya çıkmadığı için, internette kendini rahat hissediyor. http://www.longleaf.net/ggrow/cartoons1.gif/InterGod.gif Arkadaşlar olay bunlarla sınırlı değil. Nerdeyse bütün mizah sitelerinde bu tür dini karikatürler olduğu gibi, aynı zamanda normal sitelerde de bunlardan var. Hatta, isa'nın erotic çizimleri bile var. Şimdi dönelim kutsal konusuna. Hristiyanlara göre, hristiyanlık kutsal değilmi? Onlarda niye böyle kıyameti koparan yok? Onlarda dinci yokmu? Var, azda olsa var. Ama onların dincileri ne yapıyor biliyormusunuz? Böyle dini mizah edenlere gülüp geçiyorlar. Sizde öyle yapın gitsin. Cehenneme gidecek olan nasıl olsa biz değilmiyiz? Yok öyledemi olmaz? Öylede, böylede, şöylede olmazmı? O halde gelin anlaşalım. Siz çıkarın o kurandaki bize en ağır küfürleri eden ayetleri, biz zaten küfür meraklısı değiliz ama gördüğümüz mizahi yönleride saklayalım. Oda mı olmadı? Çözümden yana değilsiniz galiba? Öyleyse söyle yapalım: Kurandaki ayetler dursun. Orda inanmayanlara edilen küfürleri bizde kurana sayalım, mizahi yönlerine de hiç girmeyelim. Kabul mü? Eğer kabulse, forum yönetimininde onayını alın, gelin bana söyleyin, bende yaptığım mizahi yorumum için kurandan özür dileyeyim (Sizden değil, sizi mizah etmedim çünkü). Bakın onay almanız gereken küfürler şunlar: (Dikkat edin bize edilenlerin aynılarını söylüyorum, fazlasını değil) ********* Bize edilen küfürlerin bazılarını üst iletimde ayetlerle getirmiştim, bunlarda ilave ayetler: MÜDDESSİR (51) : Onlar sanki arslandan kaçan yaban ******dirler. MERYEM (86) : Allah’a karşı gelmekten sakınanları Rahmân’ın huzurunda bir elçiler heyeti gibi toplayacağımız, suçluları da suya koşan susuz ****ler gibi cehenneme sevkedeceğimiz günü düşün! NAHL (105) : Yalanı, ancak Allah’ın âyetlerine inanmayanlar uydurur. İşte onlar, yalancıların ta kendileridir. Araf (166) Kibirlenip de kendilerine yasak edilen şeylerden vazgeçmeyince onlara: ******** olun! dedik Kesin, bu önerimde tutmamıştır. alın size bir öneri daha: Eğer kutsal ise, sizde bana kutsal olduğunu ispatlayın. Kutsal bir şeye karşı bende hicv yapmam. Eğer kutsal ise, sizde bana kutsal olduğunu ispatlayın. Kutsal değil ise, o halde mizah da edilebilir demektir. Benim için en kutsal şey, insan onurudur. Yani olmadık küfürlerle kırılan onurumuz varya! ondan bahsediyorum. Kuranda sadece bize değil, bütün insanlara küfürler ediliyor haberiniz bile yok. Arkadaşlar bu neye benzer biliyormusunuz? Birisi size en ağır küfürleri edecek, hatta etmekle de kalmayacak, hergün milyarlaca insana koro halinde size küfür ettirecek. Sonrada siz ona karşılık olarak aynı küfürleri etmediğiniz halde, onu biraz mizah ettiğiniz zaman o koro halinde küfür eddenler de gelip size "hoop ne yapıyorsun? Biz çok kırıldık" diyecek. İş aslında bu kadar bile değil. Yani sadece küfür olayı filan da değil, ordaki ayetleri okuyup da, aramızda öldürülenler bile var. Bana cevap yazacak olan arkadaşlardan rica ediyorum, bu iletimdeki ve hatta önceki iletimdeki çözüm yollarından birini kabul ettiğini söyleyerek bana cevap yazsın. Ama lütfen kimse konuyu başa döndürmesin. Saygı ve sevgilerimle.
  11. Evrensel

    Çok Yazık ve Kırıcı

    Sevgili Arkadaşlar, Ben bu konunun bu kadar sevilip, uzayacağını tahmin edemediğim için, buraya hiç bakmamışım. Meğer konu burda çiklet gibi uzayıp gitmiş. Ben yokken durumu bir hayli idare eden sevgili Erdoğan'ada çok çok teşekkürler ederim. Seni seviyorum sevgili Erdoğan, çok sağol. Neden uzadığını da çok iyi biliyorum; kutsala saygı. Kutsal olan ne? Din. Peki hangi din? İslam. Neden islam? Çünkü "benim" dinim islam. Peki ya öteki dinler? Bana ne? Peki islamın kutsal olduğunu kim söyledi sana? İslam. Ben şimdi burda hristiyanlığı yada putperstliği mizah etsem gık diyen olurmu? olmaz. Niye? Çünkü o "bizim" olmadığı için kutsal değil. Siz şimdi kendi istediğinize kutsal demiş oluyorsunuz değilmi? Peki bende aynı sizin gibi bende kendi istediğime kutsal diyebilirmiyim? Sonrada kendi kutsal dediğime karşı sizden saygı isteyebilirmiyim? Nedir o? Size ne? Siz önce söyleyin bakalım; bende aynı sizin gibi kendi istediğime kutsal diyebilirmiyim? diyemezmiyim? Siz islama kutsal derken ben size, "nedir o"? diye sordummu? O halde bende birşey için kutsaldır dediğim zaman sizde bana "nedir o"? diye soramazsınız, bende dilediğime kutsaldır diyebilirim. Hadi başlayalım. Mesela İstanbul benim için kutsaldır. Sakına kimse İstanbul'un halini, yaşantısını mizah filan etmesin. Hemen altına "çok yazık, çok kırıcı yazarım" kimse darılmasın. İstanbul ile ilgili herşey dört dörtlüktür çünkü, eleştirin ama kimse mizah etmesin. Ne demişim iletimde mesela? bilet demişim. Vay, vay, vay nede kötü mizah etmişim. Nede kötü söz söylemişim. Kutsala bilet denirmi hiç? Esas kutsal nedir biliyormusunuz? İnsandan insana, yöreden yöreye, ülkeden ülkeye değişmeyen kutsallardır. Örneğin insan onuru en büyük kutsaldır. Bakın bakalım sizin kutsal dediğiniz şey bizim onurumuzu, bırakın mizah etmeyi, nasılda küfür ederek kırıyor? Nasılda gerçek kutsal olan onurumuza küfürler savuruyor? Görün bakalım hangi kelimeler kırıcı? bilet mi? yoksa aşağıdakilermi? Önce bize hangi küfürleri sayıyor onları listeleyelim sonra kanıtlarını da getirelim: 1- ***** 2- ***** 3- ****** 4- hain 5- hayvandan bile ****** 6- Kahrolası 7- **** 8- **** 9- Daha bunlara benzer niceleri. Buyrun: İnanmayanlara küfür/Hakaret: BAKARA SÛRESİ/ 16. İşte onlar, hidayete karşılık ****lığı satın almış kimselerdir. Bu yüzden alışverişleri onlara kâr getirmemiş ve (sonuçta) doğru yolu bulamamışlardır. Fâtiha Sûresinin 6,7 . Ayetinde Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve *****larınkine değil. Kasas Sûresinin 50 . Ayetinde Eğer (bu konuda) sana cevap veremezlerse bil ki onlar sadece kendi nefislerinin arzularına uymaktadırlar. Kim, Allah’tan bir yol gösterme olmaksızın kendi nefsinin arzusuna uyandan daha ****tır. Şüphesiz Allah *****ler toplumunu doğruya iletmez. Sâffât Sûresinin 69 . Ayetinde Çünkü onlar babalarını ***** kimseler olarak buldular. (Sevgili Süheda, kulaklarınız çınlasın, anne örneğini vermiştiniz ya hani! Bakın sizin kutsalınız bizim babamıza küfür bile ediyor. Sapıkmış bizim babalarımız.) Devam.. Fussilet Sûresinin 52 . Ayetinde De ki: “Ne dersiniz? Eğer o (Kur’an) Allah katından olup da siz de onu inkâr etmişseniz, o zaman derin bir ayrılık içinde bulunan kimseden daha ***** kim olabilir?” Bakara(*) Sûresinin 254 . Ayetinde Ey iman edenler! Hiçbir alış verişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı kıyamet günü gelmeden önce, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayın. İnkar edenler ise ******lerin ta kendileridir. Tevbe(*) Sûresinin 28 . Ayetinde Ey iman edenler! Allah'a ortak koşanlar ancak bir *****ten ibarettir. Artık bu yıllarından sonra, Mescid-i Haram’a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kılar. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. A’râf Sûresinin 179 . Ayetinde Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir. Hac(*) Sûresinin 38 . Ayetinde Şüphesiz, Allah inananları savunur. Doğrusu Allah hiçbir haini, *****ü sevmez. Lokman Sûresinin 32 . Ayetinde Onları (denizde,) bir dalga gölgelikler gibi kapladığında, dini Allah’a has kılarak ona yalvarırlar. Allah onları kurtarıp karaya çıkarınca, onlardan bir kısmı orta yolu tutar. Bizim âyetlerimizi ise ancak son derece ******, son derece ***** olanlar inkar eder. Abese Sûresinin 17 . Ayetinde Kahrolası (inkarcı) insan! Ne nankördür o! Siz her dua edişinizde, her kuran okuyuşunuzda bize bu küfürleri saydığınızın farkındamısınız? Üstelik küfürlü ayetler sadece bunlar da değil, bunlara benzer bir sürü ayette bize küfür ediliyor. Hadi bırakalım sizin her dua edişinizde bize bu küfürleri saymanızı, kuranın bize ettiği küfürlerin aynılarını bizde kurana etsek mübahmıydı? Yok olmaaaaz. Niye? O kutsal ama sizin onurunuz kutsal değil. Niye? çünkü kuran Allahın sözü. Nerden biliyorsun? Kuranda yazıyor. Peki öyleyse diyelim o allahın sözü, aynı sözleri size sayabilirmiyiz? Olmaz. Neden? Çünkü sizin onurunuz kutsal. Bizimki? Değil. Şu dini tartışmalar varya! orda, biz istesek; sizin kanıt olarak getirdiğiniz bir sürü ayetin altına, konuya bile müdahil olmadan, "çok yazık, çok kırıcı" yazabiliriz. Ve bunu yapsak da haksız sayılmayız, zira mizah bile değil resmen küfür ediliyor. Sadece küfür bile değil, dahada kötü şeyler var hakkımızda ama neyse konu değişmesin şimdi. Tekrar belirtiyorum. Benim burda kişilerle ilgim yok. Benim eleştirilerim zaman zaman hafif mizahi de olsa, hicvi de olsa, hiçbir zaman kişiye karşı olmamıştır. Eleştirilen şey dindir. Din ise kimsenin tekelinde değildir. Benim saygım ona inananlaradır. Ama dinin kendisine değildir. İnsanların dine inanmasına saygı duymak başkadır, dinin kendisine saygı duymak başkadır. Bilmem anlatabildimmi? diyecektim ama bilirim anlatamadım. Bu yüzden sizlere bir önerim var; En iyisi siz ateistlerin açtığı topiclere girmeyin, kendi açtığınız topiclerin yanına da parantez içinde, "kutsal" yazın bizde oraya girmeyelim. Eğer çözüm buysa hadi bunu yapalım. Yada benim iletilerimi okumayın gitsin. Mecbur değilsiniz okumaya. Kişilerle polemiğe girmek hiç adetim değildir ama şu anda kişiliğimi karalama amacıyla sevgili süheda tarafından çok haşin bir ileti yazılmış ona cevap vermek durumundayım. Bu sizin görüşünüzdür, saygım sonsuz. Ama şunu unutmayınki, siz o yazımı "dindar bir kişi olarak" öyle değerlendirdiniz. Din kaygısı olmayanlar ise yazımı çok manalı bulduklarını yazdılar. Sevgili Bilimselcim, şimdide senin kulakların çınlasın. Hani bana geçenlerde, iletilerinin altındaki senin o güzel sözlerini yeniden görmeye başladığıma çok sevindim demiştin ya! İşte bir ara o güzel dilekleri yazMaMaya dikkat etmeye çalışmamın, sebebi bu gibi ithamlardı. Gördüğün gibi, ne söylesen havagazı. Güzel sözler söyleyince sahtekarlıkla suçlanıyorum böyle. Yani sevgi sözcüğü söyleyen bir insan kimseye kızamaz diye bir kanun var memlekette. Kişileri olmadığı halde, dini mizahi bir şekilde eleştiren biri insanları seviyor olamaz kanunu bu. Neyse bunlar hiç kırıcı değil nasıl olsa, çok teşekkürler sevgili Süheda. Ben yine de severim sizi ama, siz sakına inanmayın. Sevgili Süheda, Ben bu ülkeye Antartika'dan gelmedim. Bende bu ülkede doğdum ve müslümanlıktan gelmeyim. Dindar bir çevrede yetişmedim ama yüzlerce kere kuranı parça parça okuduğum gibi, bir keresinde de en başından başlayıp sonuna kadar okudum. Şu anda ise en baştan yeniden okumaya başladım, yarısına kadar geldim. Eminim şu anda burda din savunanların bile, çoğu hayatında bir kere bile kuranı baştan sona okumamıştır. Müslümanım diyenlerin ise 95% i hiç okumamıştır. kuranın özü, mözü yoktur sevgili Süheda, Eğer özü olsaydı, o da kuranın içinde olurdu ve kuranın özü burasıdır denilirdi. Kuranda öyle birşey yok. Kuran, hadisleri bile tanımaz, bilmez. Tam tersine kendisinin herkezin anlayabilmesi için apaçık yazıldığından bahseder. Kuran dururken, islamı islamcılardan mı öğreneceğiz. Öyle olsaydı bizde inanıyor olurduk zaten. İslamcı bize islamı tarafsızmı anlatacak? Yaşasın, karışanmı var? Kime "sen ne hakla islama göre yaşıyorsun" dedim? bir müslümana göre Bunlar sizin koyduğunuz sınırlamalar. Merak etmeyin, burda sıkı bir yönetim var ve haddini aşanı zaten engelliyorlar. Onlar ayarlarını bilirler, sizin ilave bir tazyik yapmanıza gerek yok. Elem tarakiş, kem gözlere şiş Hadi bunada kızın şimdi. Sevgili Süheda, Sizi bu aralar çok sinirli gördüm yahu Ben insanları severim, insanların sevdiklerini ise; ancak bende seversem severim. İnsanlar seviyorlar diye bende herşeyi sevemem. Sevmediğim bir şeye karşı saygı da duyamam. Ama sınırımı da bilirim, ben bilmezsem yönetim bana bildirir. Hiç kaygılanmayın. Üstelik şunuda bilmelisiniz. Dinlere inanmayıp da; insanları seven bir insanın, dinlere saygı duyması mümkün değildir, bu mantığa aykırı bir kere. Zira; dinlere inanmayan bir insan dinleri insanlığa zararlı görür. Hümanist bir insan ise insanlığa zararlı gördüğü hiçbir şeyi sevemez. Peki bu çerçeveyi neden siz kendiniz belirleme hevesindesiniz? Burda yönetim yokmu? Din konularına, hassas konular yazmışlar işte, yeterli değilmi sizce bu? Kutsal konular mı yazsalardı? Ya hakikatten şu benim önerim bir düşünülsün arkadaşlar, Dini konular ikiye bölünsün, hatta üçe bölünsün. Kutsal, çok kutsal ve kutsal olmayan olarak birbirlerinden ayrılsın. Biz gidelim kutsal olmayan bölümde topicler açalım, orda yazalım, sizde gidin kutsallık derecenize göre diğer kutsal topiclerde tartışın. Off yoruldum yaa, Akşam ne güzel lüfer ızgara yapmıştım, keyiften bayılmak üzereyken, keyfimi kaçırıp ayılttınız beni. Bir ara ne güzel forumun kızlarıyla küsmüştük, üstüme gelmiyordunuz Dinlendiniz galiba ? hee? Birazdan sardunyam'da gelir saldırır bana, sayın Evrensel mıy-mıy mıy-mıy yapar İnat değilmi; Herkeze en güzel çiçeklerimle işte, oooh canıma değsin. :clover:
  12. Bak sen cadıya!!! Eminmisin kız ? :D Bence yapmazdın sen onu :D Seni cadaloz seni.
  13. Sevgili Frozen, Çelişmiyorum. Benim bu çabam burdaki din savunan arkadaşları dinden çıkarmak için değil. Çünkü onların hemen hemen hepsi zaten kemiklemişler, artık onları dinden çıkarmak mümkün bile değil. Hiçbir şartta mümkün değil. Benim hedef kitlem en çok foruma misafir/ziyaretçi olarak giren vatandaşlardır. Bir ufak etken ise, din konularında din savunmayan diğer üyelerdir. Ama en çok ziyaretçilerdir. Çünkü bu site Türkiyede en çok ziyaret edilen 3-5 siteden biridir. Burda yazılanları yüzbinlerce kişi okuyor. Verdiğim cevaplar cevap verdiğim kişiden çok, onu okuyan ziyaretçi kişiler içindir. En güzel dileklerimle.
  14. Sevgili Kral, O ileti benimdi Bilimselcimin değil. "Ateizm mi? Bilim mi?" anketi yapılsaydı çok mantıksız olurdu. Zira ateizm'in bilime aykırı en ufak bir yönü bile yok. Fakat "Din mi? Bilim mi?" anketinin yapılması sözkonusu olsaydı aynı şey geçerli olmazdı. Neden? Çünkü dinlerin bilime aykırı çok yönleri var. Siz olmadığını söylersiniz ama gördüğünüz gibi bu forumda birçok din-bilim arası tartışmalar yapılıyor. Bu dünyada da böyle. Ama ateizm ile bilim arasında hiçbir tartışma yapılmıyor? Yapılıyorsa siz söyleyin, neymiş o? En iyi dileklerimle
  15. Noktasına kadar katılıyorum sevgili Bilimselcim, Anketin yapılış tarzı çok önemli. Diğer ankette, "yaradılışmı" dendiği zaman insanların aklına mecburen din geliyor. Zaten kralx'in alttaki anketi etkileyen yazısını görünce din taraflı oy vermek gerekliliği hissediyorlar. Gerçi kral'ı da kınamıyorum, birşey yazacaktı neticede altına. Ama anketin birde böyle görülmesi faydalı oldu. Herkeze en güzel sevgilerimle.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.