Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

fatih uğur

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    10
  • Katılım

  • Son Ziyaret

fatih uğur - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. abi uyarın için minnettarım ama bu gibilerede birşeyler anlatmak lazım deyilmi anlamayacaklarına eminim ancak Allah'ın inayeti sonsuzdur bakarsın hidayet nasip olur.
  2. Ey insanlıktan nasibini almamış ******;bir düşünün bakalım? İnsan nedemek,insanlık nedemek? İnsan fıyratında neden hep kendisini birşeylerden mesul tutma yetisi mevcut.Eğer insanın hesap vereceyi ber yer mevcut olmasaydı,hesap sorulacak bir mevki,makam olmasaydı insanın hayvanlardan farkı kalırmıydı! İnanın Hayvanlar bile birtakım insanlardan daha haysiyetli,ve programlı yaşıyorlar;bakın hepsi sanki programlanmış gibi dünyanın neresinde olursa olsun aynı cins hep aynı vazife doğrultusundalar. Eyer insan hayvandan farklı yaratılmasa,çeşitli sorumluluk ve yükümlülükleri olmasa;hesapvereceyi bir makam olmasa hayvanlardan farkı ne olurdu acaba.Ahiretin neden varolduğunu bulmak için ahireti değil,insanlığınızın neden olduğunu bir sorgulayın.....
  3. Sevgili kardeşim kutlarım çok isabetli ve Yerinde bir örnek .Fakat ne demiş atalar "ANLAYANA SİVRİ SİNEK SAZ,ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ"
  4. Ey iman edenler,iman edin... Yani,ey pazarlıklı iman edenler,yüzdelikli iman edenler,yarım yamalak iman edenler,pazarlıksız,yüzdeyüz,adamgibi iman edin... Ey,Allah'la biraz müslüman biraz laik olmak içinpazarlık edenler! Ey,Göklerin hakimiyetini Allah'a yeryüzünün hakimiyetini tağutlara verenler! Ey,Allah'ımada inanırım,falcıma ve burcumada diyenler! Ey,Allah rızası için yaptığını söyleyip,karşılığının tümünü kullardan bekleyenler! Ey,Allah yolunda çektiyi eziyet ve belaların faturasını Allah'çıkarıp,Rabbına "şantaj "yapanlar! Ey,ölünceye kadarnisyan içinde yaşayıp sonunda vereceyi"sus payı"(iskat)ile kurtulacağını sananlar! Ey,cahili hayatı terkedip İslami hayatı benimseyince,kendisi gibi nefislerini deyiştirmemiş müslümanlardan el bebek-gül bebek muamelesi görmek isteyipte göremeyince imanını donduranlar' Ey,ihtida ettiyin senesinde,sözde müslümanların zılgıtını yeyince Allah'a kahretmediği için davasına kahredenler! Ey, ahmaklığı yüzünden islamın terbiyesinden vazgeçmemiş müslümanlara kendisini teslim ettiği için kündeye gelip sırtı yere deyince,Allah'tan tazminat isteyenler! Ey,peygamber varisi alimleri,islami önderleri yahudiler gibi,soru yağmuruna tutup,sorgu hakimi kesilenler! Ey,birdakika Allah için itaat etmediğine bir ömür isyan edip önlerinden mucizevi zaferler,deha ve mükemmellik bekleyenler! Ey kulluğunu ifa etmek için bir ak sakallı nur yüzlü piri faninin elinden bade nuş etmeyi gözleyenler! Bu tavırlarınız hep birer YAHUDİLEŞME ALAMETİDİR. Yahudileşmeyin İmanda pazarlık olmaz. İMAN ETMEK GÖK OLUĞUNUN ALTINA BAŞ TUTMAKTIR,O OLUKTAN NE AKARSA KABUL ETMEKTİR. iMAN ETMEK KAYITSIZ ŞARTSIZ ALLAH'A TESLİM OLMAKTIR,TIPKI İBRAHİM(A)GİBİ : "Rabbi kendisine"teslim ol!)dediğinde.Dedi:Teslim oldum alemlerin Rabbine.
  5. burda bizim sorgoladığımız tanrımı,Allah mı? Eğer tanrı sorguluyorsak hangi tanrıya tapıyorsun? Sorguladığın Allah sa eğer senin böyle bir selahiyetin yok. Çünkü sende Allah inancı yok.
  6. bakın her kimseniz sizi öncelikle konuşma üslubunuzdan dolayı şiddetle kınıyorum... Herşeyi biliyorum demekle olmuyor bu işler. Gittim ilim meclisine,ilim kıldıp talep;İlim ta gerilerde kalmış,İlla edep,İlla edep
  7. Evet insanlar yaradılış itibariyle,fıtratları icabı neden nasıl sorusunu her dönemde sormuşlardır.aklıselim ve dürüstçe,objektif olarak bakanlar herzaman doğruyu bulmşlardır.Bugün soruyorum Allah'ı arayanlara hiç kendi akıllarını ve anatomilerini incelemişlermidir ve bunları hangi akıl sahibi bir tesadüfe veya maddeye bağlaya bilir.Böyle ince hesapların ve müthiş oluşumları hangi patlama sonucu bir araya gelebilir. Lütfen cevap verecek arkadaşlardan ricam.Akıllarınızın yanına vicdanınızıda alın,zira akıl menfaati içinyalana ve inkara başvura bilir;fakat insan vicdanıyla baş başa kaldığında bunlara asla tamah etmez.inancındayım tartışmaları karşılıklı anlayış içinde ve sataşmalardan uzak olması dileyiyle Allaha emanet olun
  8. sevgili kardeşlerim evet yeniyim ancak neden Allah'ı tanımamayı yok saymayı benimsemiş olduğunuzu gördüm ,incelediyim kadarıyla.Şöyle yaklaşsak konuya.dünya üzerindeki binlerce canlının neden sadece İnsan denilen mahluk'un emrindeve neden insan diyerlerinden farklı.Busoruları yanıtlamada bilimin hangi aşmada olduğu belli ozaman başka bir açıklaması olmalı bu işin.(AMA LÜTFEN AKLINIZIN YANINA VİCDANINIZI DA KOYUN ÇÜNKÜ AKIL MENFAATİ İÇİN YALAN SÖYLER AMA VİCDAN ASLA YALAN SÖYLEMEZ.) , Evet arkadaşlar insan insanlığıyla hayvanattan farklılık arzetmekte bunun bir nedeni olmalıbunu akılcı bir şekilde tartışalım isterseniz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.