Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Φ Süper Üye
  • İçerik Sayısı

    10.252
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    157

gloria son kazandığı tarih 12 Haziran 2020

gloria en çok beğeni kazanandı!

gloria Hakkında

  • Doğum Günü 30-05-1976

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın
  • Yer
    PITCAIRN
  • İlgi Alanları
    “Bilgi kendini gösterme eğilimindedir, gizli tutulduğu takdirde bunun öcünü almak zorundadır” Elias Canetti

En Son Profil Ziyaretçileri

162.222 profil görüntüsü

gloria - Başarıları

Büyük Usta

Büyük Usta (14/14)

  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • Çok Popüler Nadir
  • İçerik Başlatan

Son Rozetler

1,1b

İçerik İtibarınız

  1. SOKAK DİLİNDE EN ÇOK KULLANILAN KISALTMALAR * Gonna: Going To (-Ecek) I'm gonna go today: Bugün gideceğim. * Wanna: Want to : İstemek I wanna dance: Dans etmek istiyorum * Gotta: Got to (Have to, Need to): Zorunda olmak I've gotta go now: (Gitmek zorundayım) * Dunno: Don't know (bilmemek) I dunno where he is. (nerede olduğunu bilmiyorum. * Outta: Out of I'm outta here * Watcha: What are you Watcha thinking? (Ne düşünüyorsun?) * Gimme: Give me Gimme some food : Bana biraz yemek ver * Kinda: Kind of She's kinda funny Ain't: [Be or Have] Not - “I ain’t” = “I am not”, “He ain’t” = “He’s not”
  2. Dünyanın İlk Uçan Yarış Arabası
  3. Benim de dizlerim çok ağrır, gerekli bütün tahlilleri de yaptırdım ama nedeni ortaya çıkmadı. Ben bamya tohumu kullanıyorum ve çok işe yarıyor. Bir çay kaşığı bamya tohumunu bir bardak suyla yutuyorum. Bu tohumun içeriğinde kolajen varmış, belki de ondandır bilmiyorum.
  4. Tarım İlacı Glifosat (Türkiye'de de kullanılıyor) - Kesinlikle izlemelisiniz
  5. Prefixes yani ön ekler ingilizce bir kelimenin başına eklendiğinde kelimenin anlamını değiştiren eklerdir. Bu ön ekler toplam yedi tanedir. Pre: Before / Önce Preschool (okul öncesi) Premature (erken doğmuş, önceden doğan) Prehistoric (tarih öncesi) Premade (önceden yapılmış) Re: Again / Tekrar Rewrite (tekrar yazmak) Return (geri dönme) Replay (yeniden oynatmak) Restart (Yeniden başlatmak) Dis: Not or Opoosite / Tersi, Zıddı Dishonest (sahtekar) Disappear (ortadan kaybolmak) Dislike (beğenmemek, hoşlanmamak) Disagree (aynı fikirde olmamak) Un: Tersi, Zıddı Unlock (kilidini açmak) Unhealthy (sağlıksız) Unnecessary (gereksiz) Unhappy (mutsuz) Unbelievable (inanılmaz) Im: Tersi, Zıddı Impolite (kaba) Impossible (olanaksız) Impatient (sabırsız) Immortal (ölümsüz) Ex: Önceki Ex-president (eski başkan) Ex-boyfriend (eski erkek arkadaş) Ex-wife (eski karısı) Mis: Yanlış, kötü Misunderstand (yanlış anlamak) Misbehave (yaramazlık yapmak) Misread (yanlış yorumlamak) Mishear (yanlış duymak, yanlış işitmek)
  6. Please forgive me: Beni affedin, beni affet. It's my fault: Benim hatamdı. Sorry for late: Gecikme için üzgünüm I'm sorry that... : Bunun için çok üzgünüm Excuse me: affedersiniz I'm very sorry: Çok üzgünüm I'm sorry: Özür dilerim. I beg your pardon: Affedersiniz.
  7. Bu günlerdeki kısır döngüm bu, yakında öğretmenlerin aşılanması başlayacak ve bana soracaklar hangi aşıyı istiyorsun diye? Eğer önümde iki seçenek varsa ben seçmekte çok zorlanıyorum. öyle sağdan soldan duyduğum, okuduğum haberlere, bilgilere de itimat edemiyorum. O yüzden kendim araştırıyorum, öğrenmeye çalışıyorum ama ne kadar uğraşırsam uğraşayım bu aşıların sonuçları ve yan etkilerinin değerlendirilmesi için yeteri kadar zaman maalesef olmadı. Bir manada hepimiz kobayız gibi bir şey... Tarihte daha önce bazı aşılar şu kadar sürede geliştirilmiş Kuduz - 4 yıl, 1881-1885 Kızamıkçık - 7 yıl, 1962-1969 Boğmaca - 8 yıl, 1906-1914 Kızamık - 9 yıl, 1954-1963 Grip - 14 yıl, 1931-1945 Japonensefaliti - 20 yıl, 1934-1954 Çocuk felci - 20 yıl, 1935-1955 Tüberküloz - 21 yıl, 1900-1921 Kabakulak - 22 yıl, 1945-1967 İnsan papilloma virüsü - 23 yıl, 1983-2006 Hepatit A - 24 yıl, 1967-1991 Rotavirüs - 26 yıl, 1980-2006 Çiçek hastalığı - 26 yıl, 1770-1796 Sarıhumma - 27 yıl, 1912-1939 Kolera - 30 yıl, 1854-1884 Su çiçeği hastalığı - 34 yıl, 1954-1988 Hepatit B - 38 yıl, 1943-1981 Keneyle geçen ensefalit - 39 yıl, 1937-1976 Difteri - 40 yıl, 1883-1923 Tetanos - 40 yıl, 1884-1924 Hemofilus influenza - 44 yıl, 1933-1977 Tifo - 58 yıl, 1838-1896 Pnömokok - 66 yıl, 1911-1977 Menenjit - 68 yıl, 1906-1974 Buna göre aşı geliştirmek için geçen süre ortalama 29,5 yıl ama tabii bu günümüzde de böyle olacak değil, artık teknoloji çok gelişti, virüsler hakkında da eskisinden daha çok bilgimiz var. O yüzden aşamaların gerekli şartlar söz konusu olduğunda hızlanması gayet normal hatta eğer gerçekten de corona'yı bu aşılar sayesinde yeneceksek çok da iyi... Ama insan yine de endişeleniyor işte. Bu da bu süreçte tamamlanan 11 aşıdan en güvenilir olarak görünen ilk dört Covid 19 aşısı ve onların güvenilirlik sonuçları Bize sunulan Biontech de bunlardan biri. Ama teknolojisi o kadar yeni ki ne kadar güvenilir olursa olsun insan korkuyor, sırf bu yüzden Sinovac yaptırayım diyorum, en azından bilindik teknoloji, ama onun da mutasyonlu virüslerle etkileşimi pek olumlu sonuçlar vermedi. Yani ortadayım, ne seçeceğimi bilemiyorum, siz ne seçtiniz? Hangi aşıyı oldunuz ya da olacaksınız? SICAK KONU hakkında fazla habere ulaşın
  8. Bu kitabı da geçenlerde tesadüfen keşfettim, yine tam sevdiğim tarzda yazılmış kitaplardan biri. Ama dikkat hafta içi işe gidiyorsanız sakın hafta içi başlamayın, Hafta sonu cuma akşamı başlamak için iyidir çünkü o kadar iyi akıyor ki insanın elinden bırakası gelmiyor, 600 sayfaya yakın ama bir başladınız mı 2,3 günde biter. Kitabın yazarı Başak Sayan aslında bir oyuncu ama bundan başka üç kitap daha yazmış, digerlerini henüz okumadım ama ilk fırsatta alıp okuyacağım. Kitabın tanıtımını arka sayfasından alıp yapacağım. Okuyanlar varsa hatta diğer kitapları da okuyanlar varsa yorum yaparlarsa sevinirim. Columbia Üniversitesi’nde atom fiziği dersleri veren ve ateşli bir ateist olan Şirin Özdemir, tüm hayatının büyük bir yalan olduğunu öğrenmesiyle birlikte olayları çözmek amacıyla New York’tan İstanbul’a gelmeye mecbur kalır ve gelir gelmez kendisini bir ölüm kalım mücadelesinin içinde bulur. Bu mücadelede ona trajik bir biçimde yolunun kesiştiği tanınmış bir yazar ve felsefeci olan karizmatik genç profesör Algan Ataman yardım eder. İkili birlikte hayatta kalmaya ve gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışırken geçmişten günümüze gelen ve tüm dinleri derinden etkileyecek büyük sırrın ne olduğunu bulmak zorundadırlar. Ve elbette büyük bir küresel gücün türlü oyunlarıyla baş etmeleri gerekir. Başak Sayan Bağlanma Korkusu, Kelebeğin Kaderi ve Ölü Kuşların Sessizliği romanlarının ardından bu kez Nigahdar ile okuyucuyu Hallac’ı Mansur’un kayıp risaleleri ekseninde tarihin derinliklerine sürükleyerek, tasavvuf, din, Tanrı kavramları ile atom fiziği ve kuantum evreninin iç içe geçtiği heyecan dozu yüksek bir dünyaya götürüyor.
  9. gloria

    Dolap'tan Aldıklarım

    Aldıklarımla ilgili açıklamaları burada görebilirsiniz.
  10. Geçen yıl Dolap uygulamasından kendime bir hesap açmıştım, daha hesabı açtığım gün dolabıma koyduğum Harley botlardan birini 350 TL'den sattım ki o dönem botun sıfır fiyatı 800 TL falandı ve benim botum da neredeyse sıfıra yakındı. Valla çok iyi gelmişti bana. Sonrasında bir de 80 TL'ye bir pantolon sattım ama o günden bu yana daha satış matış yok. Öylece duruyor o hesap. Ama son birkaç aydır akşamları bazen uygulamayı kontrol edip kendimce beğendiğim ürünleri favorilere ekliyorum. Ay başına kadar bekliyorum ve ay başında kendime 150 TL'lik sınır koyuyorum ve 150 TL'ye istediğim ne varsa satın alıyorum. Ben kendimde şunu keşfettim, öyle Zara'ymış, Mango'ymuş, Koton'muş LCW'ymiş ben bu markalardan alışveriş yapmayı sevmiyorum. Hepsinde aynı kıyafetler, aynı adi kumaşlar ve o adi kumaşlara biçilen acayip yüksek fiyatlar... Halbuki bazen dolaşırken minik minik butikler görürsünüz, içeri girerseniz çok daha kaliteli giyecekleri çok daha uygun fiyata bu butiklerden alabilirsiniz. Üstelik de herkeste olmayan, herkesin giydiklerinden farklı şeyler olur bunlar... İşte Dolap d abana aynen öyle geldi, acelem yok, oturduğum yerden sakin sakin, tam da tarzıma uygun, bedenime uygun, zevkime uygun eşyalar... Üstelik de bence yeniden değerlendirmiş oluyorum, tüketim toplumuna olan katkımı azaltıyorum. Bu pantolon eteği kargoyla birlikte 20 TL'ye aldım, kumaşı çooook güzel, beli tam oturuyor ve belden aşağısı etek şeklinde bir pantolon. Tam bilek boyu. Daha önce giyilmiş ama hiçbir deformasyonu yoktu, çok şanslıymışım ki bu parça benim oldu. Çook ama çok beğendim. Ve üzerine alttaki crop tarzı salaş bluzu aldım, aynı zamanda baharda mont yerine bu kazağı şal gibi de kullanabilirim, İkisi birbiriyle o kadar güzel oldu ki. Ayrıca bu kazak altına uzun bol eteklerle de çok güzel duruyor. Bunun fiyatı da kargo dahil 25 TL, üstelik bu sıfır geldi, etiketliydi... Yani bu ay 45 TL'ye iki tane şahane kıyafetim oldu, ben bunları satın almaya kalkışsam bırakın bu fiyata almayı ben bunları bulamazdım bile.. Peki bu başlığı neden açtım, dolap, zebramo gibi uygulamaları bence telefonlarınıza indirin demek için tabii. Eğer giyilmiş bir şey almak istemezseniz sıfır, etiketli ürünler de var. Ama bence buna çok takılmayın, eğer temiz, güzel kullanılmış, deforme olmamış bir ürün bulmuşsanız alın, zaten artık eve giren her şeyi önce makineden geçiriyoruz, düşününce alışveriş merkezinden aldığınızda da aldığınız kıyafetleri sizden önce deneyen bir sürü insan var... Sırf kıyafet almak için bu corona zamanlarında alışveriş merkezlerinden uzak durun, benzine vereceğiniz parayı da kargoya verin, hatta isterseniz kargosuz ürünlerden de seçebilirsiniz. Ve en güzeli geri dönüşüme, yeniden değerlendirmeye katkıda bulunmuş oluyoruz, tüketmemiş oluyoruz. Siz de aldıklarınızı paylaşmak ister misiniz? Hadi o zaman...
  11. ALİNİN_OYUNCAKLARİ instagram sayfası Çok güzel bir forum olmuş burası Ben de bir tanıdığımın sayfasını paylaşmak isterim. İnstagram'da alinin_oyuncaklari sayfasına bakabilirsiniz. Amigurumiden yapılma çok güzel oyuncaklar, yeni doğan setleri, anahtarlık, baby shower süsleri bulacaksınız. Ama alinin_oyuncakları sayfası işlerini bunlarla sınırlı tutmayı düşünmüyor, kendini sürekli geliştiriyor, yapabileceği diğer alternatifler üzerine de durmaksızın düşünüyor ve çalışıyor. Amigurumi gerçekten zor iş, çok ciddi el emeği istiyor, ama tabii bunlar yetmez, sonuçta bu ürünler yenidoğan bebeklere ya da en değerli varlığımız olan çocuklara yapılıyor o yüzden ipin kalitesi güvenilir olması da önemli. ORGANİK İPLER KULLANILIYOR İşte bu yüzden amigurumiler bu sayfada organik iplerden yapılıyor. Çocuğunuza bir zararı yok. İpler allerjik de değil tabii FİYATI ÇOK UYGUN Piyasada çok fazla amigurumi yapan insan var, kimsenin hakkını yemeyeyim ama kesinlikle alinin_oyuncaklari bu işte en iyisi, üstelik fiyatları da diğerlerine göre çok makul. Bence onun yaptığı işlere bakmadan ya da ona fiyat sormadan kararınızı vermeyin.
  12. yarım saatte 1 kilo ile 2 kilo arası 4 levrek avladı valla helal olsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.