Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GeceKuşu

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    3.543
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    30

GeceKuşu son kazandığı tarih 30 Kasım 2015

GeceKuşu en çok beğeni kazanandı!

GeceKuşu Hakkında

  • Doğum Günü 19 Temmuz

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    EVREN
  • İlgi Alanları
    Müzik

En Son Profil Ziyaretçileri

80.971 profil görüntüsü

GeceKuşu - Başarıları

Büyük Usta

Büyük Usta (14/14)

  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti

Son Rozetler

231

İçerik İtibarınız

  1. GeceKuşu doğum gününüz kutlu olsun!

  2. Bak bu konuda sana hak veriyorum... Bu tespiti yaptığına göre, Evrimi anlamak için, HY ve benzerlerinin, Avengelist yaratılış teorilerinin Evrim diye sundukları saçmalıkları değil gerçek kaynaklardan okumalısın. Çünkü Evrim Maymundan evrimleştiğimizden değil ortak atadan bahseder. Tesadüf kelimesini kullanmaz Olasılıklardan söz eder. Çünkü karşı olduğunu ifade ettiğin öğretiler evrim karşıtlarının bilinçli olarak çarpıttıkları kavram kargaşalarıdır. Çünkü, konu derindir, basitçe anlaşılması kolay değildir, çok okumayla gelen bilgi birikimine gerek duyar. Kolayca anlaşılması ve kavranması güç olduğu için bunu bilen evrim karşıtları tarafından, inançsal güdülerde devreye sokularak çarpıtılır ve konunun red edilmesi için zemin hazırlanır.
  3. @Archi; Bilimden söz edip ardından yukarıda yazdığın argümanları kullanman belki farkında değilsin ama baştan sona hatalı... Ayrıca Bilim adamlarının önemli bir bölümü diyerek onların dindar kimseler olduğunu kabul etmek ve savunmak seni mutlu ediyor olabilir. Ama gerçek bu değildir ne yazık ki. Bu sadece dinsel dürtülerin açısından seni mutlu etmekten öteye gidemez... Anlatmak istediğimi tam olatak ifade edememiş olabilirim. O nedenle bu görseli izlemek daha iyi anlaşılması açısından yararlı olabilir.
  4. @Archi; Sana kalkıp Bilimin, Dinin kural ve yasalarıyla ilgilenmediği ve böyle bir derdi olmadığı üzerine ahkam kesmek istemiyorum... Madem bu tür konulara ilgi duyuyor ve bunları paylaşarak bilgi birikimini tartışmalarla geliştirmek istiyorsun o zaman ele aldığın konuyla ilgili olarak öncelikle İslam coğrafyasında var olan bilim adamlarının çalışmaları, Avrupalı bilim adamlarına örnek olmuşken, Neden zaman içerisinde dinsel kaygılarla, O bilim adamlarının ve bilimin önü kesilmiş bunun yanıtının aranması gerekiyor. Bu sorunun yanıtı için sana aşağıdaki videoyu öneriyorum... Bu ve benzeri bir çok kaynağa internette ulaşabilirsin... Bilgiyi kaynağından öğrenmek olan bakış açısı sana daha çok şeyler katacaktır. Bu yaklaşım, "Bilim adamlarının bilimsel gerçekleri Din kitaplarında aradığı" gibi düşünce önermelerle yapılan Gereksiz Polemiklerden iyidir... http://youtu.be/ykXEprLhh08
  5. Eleştiri getirdiğin onun yapamadıklarını sen neden yapmıyorsun peki? Yazının içeriğinde sözü edilen politikaları benimsediğin yada desteklediğin için olabilir mi?
  6. Ne demek istiyorsun? Herkes benim gibi despottan korkmalıdır mı? Çevremde örneklerini gördüğüm birçokları gibi insanlar onun yalakası yada düşünme yeteneğini yitirmiş biad edenlerden olmalıdır mı? "Ananı da al git" diye höykürdüğü yurttaşı ne çabuk unuttun? Onun gibi düşünen konuşan ve direnen milyonlarca insanın haykırışını duymuyor mu kulakların! Onun Yapamadığını sen neden yapmıyorsun peki... Onu ve yazının içeriğinde sözü edilen politikalarını onayladığın için mi?
  7. Cemevini camiye yapıştıran bu projeye imza atanlar demek istiyorlar ki: "Meşru ibadethane camidir. Cemevi de meşru bir ibadethane statüsünü ancak bir camiye eklemlenerek kazanabilir..." YEMEZLER KARDEŞİM BAŞKA KAPIYA!..
  8. KISA VE ÖZ: Dün akşam POLİS #Ahmet Atakanı ÖLDÜRDÜ!.. Sonrada Yalancının mumu yatsıya kadar yanar öz deyişini akıllarına bile getirmeden "Yüksekden düşerek öldü" diye insanları kandırmaya kalktı... Bu feryatlar dinmez kardeşim bunu yaptıran ve yapanlar O çığlıkların altında kalır! http://webtv.hurriyet.com.tr/2/54482/0/1/22-yasindaki-genc-hayatini-kaybetti.aspx Aşağıdaki Fotoğraf daha da derine gömüyor sözcükleri! Her şeyi anlatıyor insanın kalbi parçalanıyor..
  9. " ABD Merkez Bankası Fed " var... Palalı ve tekmeyi yiyen kızcağızda sadece figüran... Adları sıralanan ve silsile yoluyla ilave edilebilecek tüm kişiler sisteme hizmet ediyorlar çünkü... Sistemin merkezi ise ABD'de kurumu ise "FED"... Ne dedi Fasa gidip gelen arkadaş, Gezi olayları nedeni ile işleri bozulmuş. Para kazanamaz olmuş... Ha demek ki söz konusu olan para...Sistem ne diyor yaşaman için paraya sahip olmalısın, paran varsa ihtiyaçlarını satın alabilirsin. O nedenledirki, Adalet MÜLKÜN temelidir. Eh adalet mülke yani mülk sahiplerine hizmet ürettiğine göre ne yapsın ki palalı? Mülk yani sahiplik, var olan değerlerin kişisel hakkını elde etmek, onlara sahip olmak için para sahibi olması lazım. Paraya sahip olması için işlerin tıkıtında gitmesi eğer gitmiyorsa pala elde gereğini yapması lazım... Bu durumda Palalının arkasındaki itici güçün para olması en geçerli nedendir. Bugün toplumların kabul ettiği yönetim sistemi adı her ne olursa olsun "Parasal Sistem" olduğuna göre arkasındaki gücü öyle çok uzaklarda aramamak gerek bence, çıkarıp cebimizdeki paraya bakalım ve onu elde etmek için neler yaptığımızı gözden geçirelim yeter. Arkadaşında dediği gibi düzen yani sistem değişmedikçe roller değişecektir sadece... Bugün palalı tekme atar yarın tekme yiyen ... Kimlerin bakış açısı siteme hakim olursa sistem onları korur ve kollar... Ne zamana kadar? Ne Zaman gerçek sorunun parasal sistem olduğu anlaşılıp, yaşamımızı "Var Olan Kaynakların" objektif değerlendirildiği yepyeni bir sitemi yaratıncaya kadar.
  10. Soru hatalı... İnsanlığı gerçek anlamda bugünlere taşıyan ve dönüştüren din ya da dinlerin kontrol mekanizması değildir... Türümüz sizin ele aldığınız anlamda dininler söz konusu bile değilken, Avcı toplayıcı toplumundan tarım toplumuna ardından sanayi toplumuna ve son olarakta bilgi ve bilişim toplumuna evrilmiştir. Bahsettiğiniz dinlerin etkisi daha 2000 yıllık bir geçmişe sahip..İnsanlığın çarpıcı ilerlemesi ise son 100 hatta 40-50 yıllık geçmişe sahiptir. Oysa türümüz günümüze ulaşana kadar milyonlarla ifade edilen bir geçmişe sahiptir.. Canlılığın değişiminde dinin hiçbir etkisi asla olmadığı için doğal olarak soruyu insanlar üzerinden sormak zorundasın. Aslında Vahşi doğa algılaması bizlere ait bir kavram. Doğada vahşet değil beslenme farklılıkları söz konusudur. Türlerin besin zinciri bunu belirler. Hiç bir canlı türü ihtiyaç fazlası ve beslenme zincirinin dışındaki canlıları yok etmez. Vahşi doğa olarak ifade edilse bile bizim türümüzde tüm canlılar gibi evrimine devam ederken beslenme zincirinde çeşitliliği kullanarak diğerlerine fark atmayı başarmıştır. Dinin etkisi ile değil çevre ve yaşam koşullarının etkisiyle değişimi ve gelişimini bu günlere taşımıştır. Özetle çok yakın tarihlerde söz konusu olan şartlarla, hele de tek kavrammış gibi Dinsel değerlendirmelerle türümüzün evrimini, değişim ve dönüşümünü anlamaya çalışmak doğru sonuçlar vermez...
  11. GeceKuşu doğum gününüz kutlu olsun!

  12. sevgili @@crazy mom ; Bunların nedeninin insan aklı ve davranışı olduğu üzerine seninle aynı görüşteyim. Sanırım aramızda ufak bir nüans farkı var, sen deist olduğunu düşünerek tanrının bu konularda masum olduğunu, bense "Seküler düşünceyi benimseyen bir bakış açısıyla" olmayan bir varlığın zaten sorumlu olamayacağını savunuyorum... http://youtu.be/APn3KpXr4qQ Sevgilerimle...
  13. Sevgili @@crazy mom ; Konuştuğu demeyelim bence, Bilinç altının kendiliğinden sürüklediği bir yönelim... Onun "belden asagı konuştuğunu" vurgulayarak tasvip etmezken, "kendimize yapılmasını istemeyeceğimiz bir şeyi" başkası için yerinde olduğunu düşünmeyi seninde doğru bulmayacağına eminim. Sanırım bir anlık dil sürçmesi olsa gerek.
  14. Sevgili @dennise ; Çaktırmadan belden aşağı çalışıyorsun ve hiç de hoş durmuyor... Ne kadar çileden çıkarsan çık, kızarsan kız centilmenliğini kaybetme, Kötü örnek olup "İnançlılar da hep böyle" denmesine fırsat verme istersen...
  15. Sevgili @dennise ; Hiç Hata yapıp şeytana uyduğun oldu mu? Ben Allahın Hatasız kuluyum diyorsan bir sorun yok... Ama evet ise eğer yanıtın, o zaman "senin iddia ettiğin üzere sen bir sadistsin!
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.