Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

zeynep*

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    104
  • Katılım

  • Son Ziyaret

zeynep* Hakkında

  • Doğum Günü 07-01-1974

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • Yer
    allmanya

zeynep* - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. zeynep* doğum gününüz kutlu olsun!

  2. zeynep* doğum gününüz kutlu olsun!

  3. zeynep* doğum gününüz kutlu olsun!

  4. zeynep* doğum gününüz kutlu olsun!

  5. zeynep* doğum gününüz kutlu olsun!

  6. zeynep* doğum gününüz kutlu olsun!

  7. zeynep* doğum gününüz kutlu olsun!

  8. hello. my name is met. we can be friend.I'm from turkey

  9. zeynep*

    Gülümse Günese....

    Bak şu tepenin ardına dostum, Güneş doğacak birazdan gülümseyerek. Çekip gidecek gece,tüm kasvetini alarak, Yeni bir gün yeni bir umutsabahı başlıyacak. Sil gözünün yaşını,pes etme hayatın yokuşuna, Koş kırlara...kelebeklerle yarış kim tutarki seni? Kader deyip bağlama kollarını böğrüne,kelepçenmi var? Gülümse kendine ,gülümse herkese güneş kıskansın! Bastığın toprak gururlansın!attığın adımlardan, Şiirler yaz gözlerinle,gökyüzünün derinliklerine. Dudaklarında çiğdemler açsın,tatlı sözlerinle, Hayat devam ediyor...küsmek çare değilki derdine. Çek ipini kederlerinin! mutluluk darağacında sallandır! Sevvvv,sevilll...gönül limitinin alabildiği kadar, Dün yok,yarın belki,!bugününü yaşa bence; Göreceksinki o zaman,asırlar sığacak her anına.
  10. zeynep*

    MELEKLERIM......

  11. zeynep*

    ZAMAN YOlU

    Gözyaşı ektiğim bu yol... Kahrını, derdini bir yana bırakıp ümidime beklettiğim bu yol.... Ömrümü tükettiğim bu yol.... sevgimi...sevincimi harcadığım... Hep özlemini çektiğim bu yol... Kenarlarına bir bir kaybolmadan geri dönebilmen için işaret olsun diye, hasretinle kavrulmuş kalbimi diktiğim bu yol.... Bilmiyorum kaç kere duygularımı yama yaptığım sonra söktüğüm bu yol.... Duâ için, kim bilir belki bedduâ için istemeye istemeye diz çöktüğüm bu yol... Kahredip olan biten her şeye lânet okuyup sevmeye sevilmeye hüzün döktüğüm bu yol.... Hayalini perçinleyip içimin özlemli çizgilerine boynumu büktüğüm bu yol... Korkudan, heyecandan ürktüğüm bu yol... Demişsin ki; saman yolu!? Biliyorum, sende biliyorsun ki bu yol zaman yolu... sabırdan vakitleri; bu yolda hasret, hicran bu yolda, bu yolda zahmet dolu. Bekliyorum ve bekleyeceğim bozmadan akitleri tâ kavuşuncaya kadar gözlerim buğulu buğulu içimse ümit dolu.
  12. zeynep*

    Tarihte Bugün

    12 HAZİRAN 1826- Yeniçeri Ocağı'nın yerine Eşkinci Askeri Teşkilatının kurulmasına başlandı. 1919- Mustafa Kemal Paşa, Havza'dan Amasya'ya geçti. 1921- Yunan taarruzu öncesinde, Yunan Kralı, Başbakanı ve Genelkurmay Başkanı İzmir'e geldi. 1924- Türkiye'nin ilk sanatoryumu olan Heybeliada Sanatoryumu kuruldu. 1925- İstanbul Muallimler Cemiyeti kongresi yapıldı. 1932- Hicaz Naibi Emir Faysal, Türkiye'yi ziyaret etti. 1940- Cumhurbaşkanı İsmet İnönü başkanlığında toplanan hükümet, savaş dışı kalınmasını kararlaştırdı. 1957- Kırşehir yeniden il yapıldı. 1958- Ankara'da Kıbrıs için yapılan mitinge 150 binden fazla kişi katıldı. 1960- Geçici anayasa açıklandı. TBMM'nin bütün hak ve yetkileri, geçici anayasa gereğince Milli Birlik Komitesine verildi. 1966- Keban Barajı'nın temeli atıldı. 1967- Sovyetler Birliği, uzay aracı ''Venera 4''ü Venüs gezegenine yolladı. 1984- Urfa'nın adı ''Şanlıurfa'' olarak değiştirildi. 1984- Foto Muhabirleri Derneği kuruldu. 1988- Ankara'da 15 dakika esen 80 kilometre hızındaki rüzgar ve şiddetli yağmur, arkasında 14 ölü bıraktı. 1996- Tiyatro sanatçısı Tolga Aşkıner, yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak vefat etti. 1996- Devlet Sanatçısı Mükerrem Berk Aydın öldü. 2001- Gazeteci Berat Yurdakul Ankara'da vefat etti.
  13. zeynep*

    Tarihte Bugün

    29 Mayis 1453- Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetti. 1807- Kabakçı Mustafa Ayaklanması'nda, isyancılar Şehzade Mustafa ve Mahmut'un kendilerine teslimini İstediler. Sultan III. Selim tahttan indirildi; IV. Mustafa tahta çıktı. 1913- Ulviye Mevlan yönetiminde Kadınlar Dünyası dergisi yayımlanmaya başlandı. 1919- Ankara'da Hükümet Konağı Meydanı'nda İzmir'in işgalini protesto amacıyla büyük bir miting yapıldı. 1927- Ankara-Kayseri demir yolu İsmet Paşa tarafından açıldı. 1936- Türk Bayrağı Hakkında Kanun TBMM'de kabul edildi. 1937- Türkiye ile Fransa arasında ''Sancak''ın (Hatay) Tamamiyet-i Mülkiyesini Tekeffül eden Antlaşma'' ile ''Türkiye - Suriye Hududunun Teminine dair Antlaşma ve Müşterek Beyanname ve Beyannameye bağlı Protokol'' Cenevre'de imzalandı. 1942- ''Elmalılı Küçük Hamdi'' olarak bilinen Mehmet Hamdi Yazır öldü. 1953- Yeni Zelandalı dağcı Edmund Hillary ile Nepalli Şerpa yerlisi yardımcısı Tenzing Norgay denizden 8881 metre yükseklikteki dünyanın en yüksek noktasına ulaşan ilk insanlar oldular. 1960- İstanbul Harbiye'de gözaltında bulunan eski İçişleri Bakanı Namık Gedik intihar etti. 1974- Deniz Kuvvetlerine ait Çandarlı harita gemisi, savaş gemileri eşliğinde Ege Denizi'nde petrol arama araştırması yapmak üzere Beykoz'dan hareket etti. 1977- CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, İzmir Çiğli Havaalanı'nda bulunduğu sırada, bir silahtan çıkan mermi, CHP'li Mehmet İsvan'ın yaralanmasına yol açtı. Merminin bir polis memurunun ateş alan gaz tüfeğinden çıktığı açıklandı. 1980- MHP'liler, Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak'ın öldürülmesini Çorum'da protesto ettiler. Olaylar, 2 Temmuzda sokağa çıkma yasağı konulmasına rağmen, aralıklarla 6 Temmuza kadar sürdü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren, 8 Temmuzda Çorum'a geldi. Olaylar yatıştıktan sonra kentin değişik yerlerinde 48 ceset bulundu. 1983- Söz yazarı Çiğdem Talu öldü. 1985- Avrupa Kupası finali için Liverpool-Juventus maçının yapıldığı Belçika'nın Heysel Stadyumu'nda çıkan olaylarda 41 kişi öldü, 350 kişi yaralandı. 1985- İstanbul Boğazı'nda ikinci boğaz köprüsünün (Fatih Sultan Mehmet) temeli atıldı. 1989- Ses sanatçısı Sabite Tur Gülerman 62 yaşında öldü. 1990- Sovyetler Birliği'nde, radikal reformcu Boris Yeltsin, Rusya Federasyonu Parlamentosu Başkanlığı'na seçildi. 1993- Almanya'nın Solingen kentinde Neonaziler bir evi kundakladı; 5 Türk yanarak öldü. 2005- Susurluk davası sırasında açığa alınan eski polis memurlarından Oğuz Yorulmaz, Bursa'da bir barda öldürüldü. 2006- Uşak Arkeoloji Müzesinde bulunan Karun Hazineleri'ndeki bazı eserlerin çalındığı iddiasıyla yürütülen araştırmalar kapsamında, Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu dahil olmak üzere 4 ilde 9 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.
  14. zeynep*

    Tarihte Bugün

    25 MAYIS 1571- İspanya Kralı, Venedik ve Papa, Osmanlı Devleti aleyhine ittifak kararı aldı. 1895- ''Cevdet Tarihi''nin yazarı Cevdet Paşa öldü. 1924- Türk Milli Futbol Takımı, Olimpiyat Oyunları kapsamındaki ilk milli maçında, Çek Milli Futbol Takımı'na 5-2 yenildi. 1929- İstanbul'da 4. Beynelmilel Ajanslar Kongresi toplandı. 1935- Birinci Türk Basın Kongresi toplandı. 1944- Nuri Demirağ'ın fabrikasında yapılan ilk Türk yolcu uçağı, İstanbul'dan Ankara'ya uçtu. 1954- Türkiye, Osmanlı borçlarının son taksitini ödedi. 1954- Tokyo'da yapılan Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye birinci oldu. 1974- Tiyatro ve sinema sanatçısı Ulvi Uraz 53 yaşında öldü. 1983- Şair, gazeteci yazar Necip Fazıl Kısakürek 78 yaşında İstanbul'da öldü. 1989- Mihail Gorbaçov, Sovyetler Birliği Devlet Başkanı seçildi. 1993- Bingöl'de yol kesen teröristler, terhis edilen silahsız ve korumasız 33 eri şehit etti. 1995- Nasuh Mahruki Everest'in zirvesine çıkan ilk Türk oldu. 1997- Afganistan'dan kaçan General Raşit Dostum, Türkiye'ye sığındı. 2003- Türkiye, Letonya'nın başkenti Riga'da yapılan 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sertab Erener'in seslendirdiği ''Every Way That I Can'' adlı parçayla birinci oldu. 2003- Nuri Bilge Ceylan'ın ''Uzak'' adlı filmi 56. Cannes Film Festivali'nde ''Elephant'' filmiyle ''En İyi Film'' ödülünü paylaştı. 2005- Azeri petrolünü Türkiye üzerinden dünya pazarına ulaştırması amaçlanan Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattına ilk petrol, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in katıldığı törenle verildi. 2006- Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan ve 103. doğum gününü kutlamaya hazırlanan Melahat Aksoy, İzmir'de vefat etti.
  15. zeynep*

    Tarihte Bugün

    23 MAYIS 1906- Ünlü Norveçli oyun yazarı Henrik İbsen öldü. 1919- İzmir'in İtilaf Devletleri adına Yunan güçlerince işgalini protesto için Sultanahmet Mitingi yapıldı. 1928- Türk Vatandaşlığı Kanunu TBMM'de kabul edildi. 1938- İstanbul Elektrik Şirketinin hükümetçe satın alınmasına ilişkin sözleşme Ankara'da imzalandı. 1943- Hikaye yazarı Hulusi Koray öldü. 1944- Nazi liderlerinden Himmler, Müttefikler'in eline geçmemek için siyanür kapsülüyle intihar etti. 1949- İkiye bölünen Almanya'nın batı tarafında ''federal cumhuriyet'' ilan edildi. 1960- İsrail, Nazi savaş suçlusu Adolf Eichmann'ı ele geçirdiğini açıkladı. 1971- İsrail Başkonsolosu Efraim Elrom, Nişantaşı'ndaki bir apartman dairesinde şakağına sıkılan 3 kurşunla öldürülmüş bulundu. Elrom 17 Mayısta kaçırılmıştı. 1991- CHP'nin eski genel sekreterlerinden Kemal Satır öldü. 1992- İstanbul'a 117 yıl hizmet eden Galata Köprüsü yerinden sökülerek Haliç'e çekildi. 1994- Seramik sanatçısı Atilla Galatalı 58 yaşında öldü. 1995- ''Kömür kralı'' olarak tanınan Yeni Günaydın ve Tan gazetelerinin sahibi Bekir Kutmangil silahlı saldırıda öldü. 2002- Ankara'nın en eski ve en büyük sinemalarından Akün, 1975 yılında Ertem Eğilmez'in unutulmaz filmi ''Hababam Sınıfı'' ile açtığı perdelerini, yine aynı filmle bir daha açılmamak üzere kapattı. 2006- Ege Denizi üzerinde keşif uçuşu yapan Türk ve Yunan Hava Kuvvetlerine ait iki F-16 uçağı havada çarpışarak, düştü. Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir paraşütle atladı ve Panama bandıralı bir tanker tarafından kurtarıldı. Pilot Üsteğmen Özdemir, daha sonra askeri helikopterle getirilerek, Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.