Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bman

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    7
  • Katılım

  • Son Ziyaret

bman - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. hz Aişe validemizin o yıllarda 17-18 yaslarında olduğu ağırlıktadır.Ayrıca bir insan yası buyuk ya da kuçuk olsada seviyorsa evlenemez mi?Sayın buckminster zorla ve benimle evlenmezsen cehenneme gidersin diye kandırılarak mı evlenmistir kanıtınız nerede? Validemizin 9 yasında bir çocuğun bedenine sahip olduğu bu yuzden bir donem hastalandiği annesinin iyilestirmek için zorlandiği bilinmektedir.Onun için 9 yasinda olduğu bilgisi kayitlara geçmistir.O donemde doğum ile olum olaylarının pek kayda geçmediği ayrı bir gerçekliktir.
  2. Yunus emre ,nin siirlerini halk diline gore yazdiği icin tanrı veya çalapı kullanması normaldir.Ayrıca allah yerine tanrıda denilebilr çunku maksad kimi kasttediğimizdir.En doğrusu allaha allah demektir.
  3. bman

    OSMANLILAR TÜRK DÜŞMANIMIYDI?

    Padisahlarin turk kimliğini reddettiğini ilk defa duyuyorum eğer boyle bir sey varsa kanıt gosterıniz.Kuyucuklu Murat Pasa , nin katliam yaptiğini soyluyorsunuz bildiğim kadariyla bir isyani bastirmak için zor kullandiği doğrudur ancak bunu yaparken çocukları da oldurduğunu soyluyorsunuz buna kanit gösterin.Kayitlarda alevi ile türkun anlamkayması olmus olabilir.Alevilerde musluman değildir.Birde devsirme isleminin zorla yapildiğini soyluyorsunuz ancak odonemde buna benzer durumlar avrupada da yasaniyordu ve çoçuklarını insanlar bile isteye hatta memurlara rusvet vererek devsirdmeye çalıstilar.Devsirme olan devlet adamlarinin kendi ırklarınıda pek onemsemediği ve bu duruma pek takilmadiği bilinmektedir.
  4. Hz Meryemin babasız bir çoçuk doğurması ve çocuğunun gösterdiği mucizeler insanları Allah,a çekmeye çalismasini.Onun tanrının oğlu olduğunu dusunmelerine yol açmistir.
  5. Burada açıklanmis Neml suresindeki ayette Dünya'nın sadece döndüğü değil, dönüş yönü de vurgulanmaktadır. 3.500-4.000 metre yükseklikteki ana bulut kümelerinin hareket yönü daima batıdan doğuya doğrudur. Hava durumu tahminleri için çoğunlukla batıdaki duruma bakılmasının sebebi de budur. Bulut kümelerinin batıdan doğuya doğru sürüklenmesinin asıl sebebi Dünya’nın dönüş yönüdür. Günümüzde bilindiği gibi, Dünyamız da batıdan doğuya doğru dönmektedir. Bilimin yakın tarihlerde tespit ettiği bu bilimsel gerçek, Kur'an’da yüzyıllar öncesinden -Dünya'nın bir düzlem olduğu, bir öküzün başının üstünde sabit durduğu sanılan 14.yy.da haber verilmiştir. Dünyanın yuvarlak olduğunu haber veren diğer ayetler: “Ey cin ve insan topluluğu! Göklerin ve yerin kuturlarından geçmeye gücünüz yetiyorsa haydi çıkın. Çıkamazsınız, ancak bir imkan ile çıkabilirsiniz.”(Rahman, 55/33) Ayetteki ‘kuturlar’ tabiri bilindiği gibi çaplar demektir. Çap, yuvarlak bir şekil olduğuna göre, hem göklerin, hem dünyanın yuvarlak olduğu anlaşılır. Einstein’e göre, kainatta her şey, kainata tabi olarak küreseldir. Ondan yedi yüz sene önce yaşamış olan Muhyiddin ibn Arabî ise, Fütuhat'ın birinci cildinde aynen şöyle der: “Allah, kemal sahibidir. Kainatta kendi kemal sıfatını göstermiş, gökleri mükemmel yaratmıştır.” Mükemmel şekil küredir. Onun için Allah kainatı küreler şeklinde yaratmıştır. “Bundan sonra arzı yapıp düzenledi, ondan suyunu ve otlağını çıkardı.” (Nâziât, 79/31-31) “Allah geceyi gündüze dolar, gündüzü de geceye dolar.” (Zümer, 39/5) Ayetlerindeki ‘daha’ fiili yapıp düzenlemek’ anlamına geldiği gibi ‘deve kuşunun yumurtlama yeri, udhiyye, uhuvve, yuvarlak taş ve ceviz atmak’ anlamına gelen 'dahu’ mastarıyla da alakalıdır. Arapça’da bir fiilin iki değişik anlama gelebilmesi özelliğinden faydalanılarak, Dünya’nın yuvarlak olduğu anlatılmaktadır. Ayrıca ikinci ayette “dolamak” diye tercüme edilen Arapça ‘tekvir’ kelimesi, yuvarlak şekilde sarmak manasına gelir. Bu ayette de, gece ve gündüzün oluşmasına, Dünya’nın yuvarlak olması ve dönmesinin sebep olduğu kastedilmektedir. “Gece de bir alamettir onlara. Ondan gündüzü soyar çıkarırız.”(Yâsîn, 36/37) “Soyup çıkarmak” fiilinin Arapça’sı olan ’sehl’ kelimesinin “yuvarlak bir şeyi soymak”tır. Türkçe’de de hayvanların derilerinin soyulduğu yere ’salhane’ (selhhane) denir. “Onlar hiç bilmedikleri bir zamanda aniden kıyametin gelmesini mi gözlüyorlar?” (Zuhruf, 43/66) Kur’an-ı Kerim, kıyametin ansızın, bir anda kopacağını, bu ayetle ifade ederken, A’raf suresinin 97. ve 98. ayetleri şöyle demektedir: “Kasabaların halkı, geceleri uyurken onlara gelecek baskınımızdan güvende midirler? Yahut kasabaların halkı, kuşluk vakti eğlenirken, baskınımızın kendilerine gelmesinden güvende midirler?” Kıyamet aniden gelecek ve geldiği zaman Dünya’nın bir tarafında gündüz, öbür tarafında gece olacaktır. Bu da küre şeklinden başka bir şey değildir. Selam ve dua ile... Sorularla İslamiyet
  6. bedizzaman hazretleri kurt milliyetçisi değildi.Ayrıca sayın POLİTİKA ,nın Osmanlı dusmanı olduğunu yazdiklarindan çikarabiliriz.Hangi kanitlara dayanarak padisahlarin turkleri katlettiğini soyluyor? Sizin bu yaptiğiniz ecdada atalarimiza dusmanlik degilmidir?Bir zamanlar insanlara ben turkum demeyin diğe sozde din adamları tarafindan fetva verildiği bilinmektedir.Bunun da dusman devletlerin ajan immamlari tarafindan soylendiği açiktir. Milliyetçilik, ulusçuluk ya da nasyonalizm, kendilerini birleştiren dil, tarih veya kültür bağlarından bir üstyapı oluşturabilmiş sosyal birikimlerin adı olan millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun yaşama ve ilerleme ülküsünün toplumların ... Vikipedi Milliyetçilik aynı dil,tarih, veya kultur bağlarina sahip topluluğun yasaması ve ilerlemesidir.Arakanlı bir muslumanla turk olan muslumun aynı dili,tarihi,kulturu paylasmaz.Milliyetçilik ile hareket edilirse bu iki sahis ne aynı amacaı hedefler nede birlikte hareket eder.
  7. mehdi nin geleceğine her muslumanin inanmasi gerekir. Mehdi nin geleceği kuran da yazmaz. Ancak hadislerde geleceği bildirilmistir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.