Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Değil Öyle

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    26
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    3

Değil Öyle son kazandığı tarih 24 Nisan 2016

Değil Öyle en çok beğeni kazanandı!

1 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek

Değil Öyle - Başarıları

Araştırmacı

Araştırmacı (4/14)

  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti

Son Rozetler

3

İçerik İtibarınız

  1. Stereo mikroskopların teleskop versiyonu olmuş.
  2. Değil Öyle

    ASMR

    Tüm dünyada ve ülkemizde yayılmakta olan ve yeni bir fenomen olma yolunda hızla ilerleyen (Autonomous Sensory Meridian Response) ASMR nedir? Öncelikle bu sorunun cevabını vererek başlayalım. ASMR nedir? ASMR ‘nin Türkçe karşılığının anlamı en basit ifade ile “iç gıdıklanması” olarak tanımlanabilir. Doktorlar tarafından yapılan bilimsel tanımlaması ise “sürüngen beyin durumu” olarak ifade edilmektedir. ASMR olgusu beyinin duyduğu bazı seslerin (düşük desibel gücüne sahip sesler) beyinde uyandırdığı işitme temeline dayanan bir histir. Avrupa ve Amerika’da 2000 li yılların başlarında araştırılmaya başlanan, bu doğrultuda tecrübelerin aktarılması ile hızla yayılan ASMR, internet ortamında büyük kitlelere ulaşmıştır. Hemen hemen herkesin tanıdığı fakat adını bilmediği birinden bahsedelim, Bob Ross. Bob Ross’u TRT de yayınlanan Resim Sevinci isimli programdan hatırlarsınız. Kısık bir ses tonu ile konuşan ve kendisinden daha çok fırçasının sesleri duyulan Bob Ross, kendisini izleyen hemen herkese ASMR deneyimi yaşatmıştır. Ayrıca ASMR deneyimini Bob Ross’u izlerken farkında olmadan yaşayabileceğiniz gibi günlük hayatından daha birçok noktasında yaşamış veya yaşıyor olabilirsiniz. Bu bazen makas sesi, defter sesi, fırça sesi, klavye sesi, çeşitli cisimlere tıklama sesi, çeşitli cisimleri tırmalama sesi olabilir. Ülkemizde özellikle gece uyuyamayan kişiler tarafından tecrübe edilen ASMR bir nevi tabir ile zihin meditasyonu olarak da ifade edilebilir. Youtube üzerinde ASMR videoları hazırlayanların sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Başka bir değişle ASMR kendi ünlülerini yaratmaktadır. Youtube üzerinde yayın yapan GentleWhispering isimli kullanıcı, tek bir videosu ile 7 milyon civarında izlenme oranı yakalamıştır. https://www.youtube.com/watch?v=RVpfHgC3ye0 Eğer sizde fısıltılı huzur verici konuşmalar ve düşük frekanslı değişik seslerle, anneniz saçınızı okşayarak sizi uyutuyormuş duygusuna hasıl olmak istiyorsanız ASMR tam size göre! Şimdi arkanıza yaslanın ve tam onun da dediği gibi rahatlayın ve kendinizi ASMR konusunda yine en ünlü isimlerden Hailey’in ‘iç gıcıklayıcı’ sesine bırakın https://youtu.be/d5Q8UyrdwPM
  3. TKD ve OKİG'in ve özellikle de Sayın Osman Torun'un bu konudaki çalışmalarının, okul kütüphaneciliğinin bugünkü seviyesine ulaşmasındaki rolünü unutmamak gerekir. Yıllar önce başlatılan çalışmalar olmasa bugün hala okul kütüphaneleri hakkında doğru dürüst bir veri tabanına dahi sahip olamayacaktık kimbilir.
  4. Günümüzde öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek öğrenciyi okuldan ve eğitimden uzaklaşmaya doğru itmekte. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi ile okullarımızdaki kütüphaneler değişiyor ve zenginleşiyor. z-Kütüphane İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphaneler geliyor. z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane kavramı okullarımızda hayat bulmaya başladı. İçerisinde temel eserleride barındıracak z-kütüphaneler, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirerek okulların giriş katına konumlandırılarak öğrencilere zaman bağımsız, akşam 20.00-21.00 saatlerine kadar hizmet sağlayacaktır. Öğrencilere ödev hazırlama, çıkış alma ve dijital öğrenme içerikleri ile çalışma yapma şansı sağlayacak merkezlere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek planlar oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Sitemizde ilgili planlara, zkütüphanelerin okulun hangi alanlarında konumlandırılabileceğine, nasıl konumlandırılacağına, iç mimarisinin nasıl olması gerektiğine dair bilgileri bulabilirsiniz. z-Kütüphaneler için en önemli adımlardan biri kaynak ve destekleyici z-kitap üretiminin yayın ve eğitim sektöründe gelişerek çoğalmasıdır.
  5. Karıncayiyen (Ekidna) doğru cevap tebrikler Admin...
  6. Bu arada kirpi yavrularını canlı doğuran bir memelidir. Benim sorduğum hayvan ise yumurtlayıp ürer.
  7. Kirpi bu ne yazık ki... Ben bu hayvanı soruyorum oysa ki...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.