Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Karabat Kuşu

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    4
  • Katılım

  • Son Ziyaret

En Son Profil Ziyaretçileri

1.520 profil görüntüsü

Karabat Kuşu - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Kuşların vücut ısısının insanınkinden 7-8 derece yüksek olduğu belirtilmektedir. Ördek vaklamasının yankı yapmadığı sanılsa da bunun böyle olmadığı, sadece ördek sesinin yankısının insanlarca çok zor duyulduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur. Kulak memesi kırmızı olan tavuğun kahverengi, kulak memesi beyaz olan tavuğun ise beyaz yumurtası olmaktadır. Ağaçkakan bir saniyede 20 kez gagalayabilmektedir. Baykuş gözlerini oynatamasa da başını 270 derece döndürerek 360 derecelik görüş açısına ulaşabilmektedir. Flamingo sadece başı aşağı doğruyken beslenebilmektedir. Martı su altında da uçabilmektedir. Albatros uçarken uyuyabilmektedir. Her iki dünya savaşında 300 binden fazla güvercinin iletişim maksadıyla kullanıldığı belirtilmektedir. En büyük kuş devekuşu, en küçük kuş sinekkuşudur. En büyük kuş yuvasını kel kartalın yaptığı ve keşfedilen en büyük kel kartal yuvasının 3 tonun üzerinde olduğu belirtilmektedir. Yuvasını buzula kurduğu bilinen tek kuş türü olan ak kanatlı diuka ispinozu bu özelliğinden dolayı buzulkuşu olarak da adlandırılmaktadır. 18 penguen türünden sadece 4'ü soğuk iklimde yaşamaktadır. Bataklık bülbülü 80'den fazla kuş türünü taklit edebilmektedir. Papağan dışında karga ve hint sığırcığı gibi bazı türler de insan konuşmasını taklit edebilmektedir.
  2. Ak kanatlı diuka ispinozu Bu ispinozlar aynı zamanda buzulkuşları olarak da bilinmektedir. Yuvalarını buzulların burnuna yakın küçük çatlaklara yapmalarından dolayı onlara 'buzulkuşu' (İngilizcede 'glacier bird') adı verilmektedir. Yuvalarını buzula yapan tek kuş türü olarak bilindiği ve buzulkuşu yuvalarının ilk defa 2008 yılında Peru’daki Quelccaya buzulunda keşfedildiği belirtilmektedir. Oksijen seviyelerinin deniz seviyesinin % 50'si kadar olduğu 5700 metre rakımda yuva yaptığı ifade edilen bu türün beslenme şekli hakkında pek bir şey bilinmese de, muhtemelen tohumlar ve eklembacaklılarla beslenmektedirler. Ak kanatlı Diuka ispinozları, IUCN Kırmızı Listesi tarafından Asgari Endişe olarak sınıflandırılmıştır ve nüfuslarının istikrarlı olduğu görülmektedir.
  3. Karabat Kuşu

    Diuca speculifera

    Diuca speculifera, Thraupidae ailesinde yer alan bir kuş türüdür. Arjantin, Şili, Bolivya ve Peru'da bulunur. And dağları buzulkuşu olarak da bilinir. Tabii yaşam alanları alt-tropikal veya tropikal yüksek irtifalı otlaklardır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.