konumuz köfteli patlıcan dolması nasıl yapılır sizlere köfteli patlıcan dolması nı anlatacağım Malzemeler :
4 adet patlıcan
3 dilim bayat ekmek içi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
3 adet orta boy domates
Kara biber
Yarım kilo kıyma
Kimyon
1 adet orta boy kuru soğan
4-5 adet yeşil sivri biber
4 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı salça
YAPIMI :
Patlıcanları ayıklayıp alaca soyun
Yarım cm
kalınlığında dilimler hâlinde kesin
Sonra, patlıcanları, 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker eklenmiş suda yarım saat kadar bekletin
Köfteleri hazırlamak için, kıymanın içine rendelenmiş kuru soğanı, ekmek içini, tuzunu, kara biberini, ve kimyonu katın
İyice yoğurun, daha sonra da, yuvarlak ve yassı köfteler oluşturun
Patlıcan dilimlerini sudan çıkarıp durulayın ve güzelce kurulayın
Isıya dayanıklı cam bir fırın kabına, patlıcan dilimlerini alın
Üzerine sıvı yağ gezdirin
Sonra, tepsiye bir kat patlıcan, bir kat da köfte olmak üzere, malzemeyi balık sırtı dizin
Ve, önceden ısıtılmış fırında, köfteler yarı yarıya pişene kadar, 15 dakika kadar pişirin
Bu arada, salçayı biraz su ile sulandırın
İçine, dövülmüş sarımsakları, tuz ve kara biberi ilâve edin
Bu sosu, patlıcanların üzerinde gezdirin
Domates dilimleri ile yeşil sivri biberleri, patlıcan ve köftelerin üstünü tamamen örtecek şekilde serin
En sonunda da, tepsiyi tekrar fırına sürün ve pişirin