Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

pınar sudaş girgin

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

pınar sudaş girgin - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Eskiden hayvanlara sevgi besleyen,onlarla içli / dışlı yaşayan bir toplum olduğumuzdan,mahlukata sevgi ile bakar,bir bakıma daha duyarlı olurduk. Kimimiz kuşlara, balıklara,kimimiz atlara pek düşkündük. Evlerde kafeste beslenen ötücü kuşların yanında, içlerinde rengârenk balıkların süzüldüğü akvaryumlar da çoğunlukta idi Zaman her şeyi değiştiriyor. Şimdilerde geçim sıkıntısı ve telaşı içinde hayvanlara olan ilgi de azalma noktasına geldi. Hayvanı sevmek, aslında doğayı sevmek demektir. Doğa sevgisi de sırası ile nebatı ve hayvanı sevmek ile başlar. Tasavvuf bilimine kendi damgasını vurarak belirleyici rol oynayanlardan biri olan miskin Yunus, derviş Yunus, insanı şaşırtan yaklaşımını şöyle dile getirmiştir: “Yaratılmışı severiz Yaratan’dan ötürü. “ Bu ifade hayvan sevgisini de ortaya koyan anlamlı bir hatırlatmadır. Hayvanlara yaklaşım konusunu yakından takip eden Darwin’e göre, hangi hayvanların duygusal yaşamları olduğu, hangilerinin olmadığı bugün bile tam olarak tesbit edilememiş.Bu konuda pek yol alamayışımız, belki araştırmacıların "bilimsel olmamakla" suçlanma korkusundan kaynaklanmış olabilir. Gelgelelim, durum artık eskisi gibi değil. Şimdilerde, "hayvanlar birbirlerine âşık olurlar mı, bir yakınlarını yitirdiklerinde yas tutarlar mı, utandıkları olur mu?” gibi soruların sorulmasında hiçbir sakınca görülmüyor. Hayvan davranışı ve nörobiyolojiyle ilgili son araştırmalar, en azından kimi omurgalıların korku, nefret, neşe, kıskançlık, öfke ve şefkât gibi bir dizi duyguyu yaşadıkları konusunda çarpıcı kanıtlar ortaya koyuyor. Diğer taraftan toplum yaşantımızda bazı insanlara hayvansal nitelikleri yakıştırabiliyoruz. Bazen bu hayvan isimleri, küfür veya olumsuzluk ifade eden anlamlar yerine de geçiyor “İt,yılan,eşek,ayı domuz...” gibi. Ayrıca onları davranış biçimine göre, sahip olduğumuz tabiat ve huy yapısıyla özdeşleştirebiliyoruz. Bu olumsuz faktör çocuklara yansırken, onlarda hayvanları aşağılama, küçümseme gibi huyların gelişmesine de sebep oluyor. Adı geçen hayvanların küfür malzemesi olduğunu duyan bir çocuğun acaba bir köpeğe sevecenlik duyması, onu bir canlı olarak sevmesi ve yaşam hakkına saygı duyabilmesi mümkün mü? Batının ise hayvanlara bakışı oldukça farklı bir düzeyde. Örneğin, Alman WDR Televizyonunda her Pazar saat 18:00 ‘de bir “hayvan programı”var. Programda hayvanların nasıl bir gelişim içinde olacakları ve onların nasıl korunacağına dair bilgiler veriliyor, ayrıca hayvan sevgisinin bireye getireceği olumlu katkı anlatılıyor. Ve değişik görüntülerle programın estetik yönü işleniyor. Hz. Resulullah’ın bu konuda bizlere bazı uyarıları var: "Dünya küfr üzerine durur, ama zûlm üzerine durmaz” “Öldürmek istediğiniz, kuduz bir köpek dahi olsa ona işkence yapmayınız." gibi... Hayvan sevgisi olmayanın, başka sevgileri de taşıması mümkün görülemiyor.
  2. Sen doğduğundan beri yaşam olağanüstü bir kitap gibi.Öyle bir kitap ki son yaptığın şeyleri görmek için sayfaları sabırsızlıkla çevirmeden edemiyorum.En çok hangi bölümden hoşlandığımı bilmiyorum.Sessiz bölümlerdenmi,yoksa en dramatik sahnelerden mi?Sürükleyici bir kitap..... Yalnızca,bu kitapta benimde tuzum olduğu gerçeğini görmezlikten gelemiyorum. kazandığın bütün başarılarla gurur duyuyorum.Bu başarıları elde etmek için çok çalıştın.Zeki bakışlarınla,aklınla gurur duyuyorum.Uzak bir akrabamıza çekmiş olmalısın.Ama en çok,yalnızca sen olduğun için gurur duyuyorum.Başarınla da ayrıca gurur duyuyorum.Unutma ne yaparsan yap sen benim için hep önemlisin. Seninle gurur duymamın sebebi,kolayca elde ettiklerin yada doğduğundan beri sahip özellikler değil;dişinle tırnağınla verdiğin savaşın ve bu savaşımdan yüzünün akıyla çıkmandır.... Hayır,hayır sen kusursuz değilsin.Küçükken senden kusursuzluk beklediysem bağışla.Sen kusursuzdanda ötesin.Sen yanılabilen,sorgulayan,keşfettiklerine ve hayallerine hep şaşıran bulunmaz bir varlıksın.Senin varlığında küçük bir parçam yaşıyor olduğu için ve beni böylece asla bilemeyeceğim bir geleceğe taşıyacağın için sonsuz teşekkrüeler.Sonsuza dek de kendin olacaksın......... Canım kızım,ikimizinde kendi yaşantısı var.İkimizde kendi yerimizi bulmak,çevremizdeki dünyayı keşfetmek ve becerilerimizi geliştirmek zorundayız.Oysa,beğensende beğenmesende biz birbirimize bağlıyız.Zaman zaman varlığını unutsak bile bu bağ,yaşamın kendisinden daha güçlü.Küçük bir öpücüğün elimdeki en önemli işimi bir kenara bırakmama neden olur.Sen herşeyden önemlisin,hayat kaynağımsın. TEŞEKKÜR EDERİM Bana tekrar kumdan kaleler yapma,saklanbaç oynama,hayvanat bahçesine gitme fırsatı verdiğin için teşekkür ederim... (pınar sudaş girgin)
  3. Tam bir kronoloji bilgi deposu akılda tutulamaz çoğu belki ama merak işte doğamızda var
  4. Karakter başka, duygu başka bir şey. Her iki taraf inatsa kesinlikle bitirir. Belli bir süreden sonra tahammül şeklini alır ve katlaılmaz gelmeye başladığı an zaten biten aşk yerine alışkanlık sürdürmüştür diye düşünüyorum ben. (pınar sudaş girgin)
  5. -KARTALLARIN KANADINI YOLMAK DOĞACAK NESLİN KARTAL OLMASINI ENGELLEMEZ 2-HAYAT GÖZÜNÜZÜ DÖRT AÇIN KI,ÖLÜRKEN RAHAT KAPAYASINIZ (ALAATTİN BAŞAR) 3-İÇİNDE ZATEN KÖTÜLÜK OLAN BİR RUHA EL ATMAKLA, ŞEYTANIN NE KAZANCI OLABİLİR?(ARTHUR MILLER) 4-KAHRAMANLIK SIFATINI ÇALANLARIN EN TEHLİKELİSİ SAHTE KAHRAMANLARDIR.(NECİP FAZIL) 5-YÜREK YANMADIKÇA GÖZ YAŞARMAZ... (Hz. Mevlânâ) 6-ANCAK "ŞİMDİ"YE HÂKİMİZ..."ŞİMDİLİK DURMAK" DEĞİL , "ŞİMDİDEN BAŞLAMAK" !.. (PEYAMİ SAFA) 7-AZ, ÇOĞA KARIŞINCA ÇOK OLUR. (BEHÇET NECATİĞİL) 8-AHLAKIN BULUNDUĞU YERDE, DEVLETİN MASRAFI AZ OLUR.! (C.ZEYDAN) 9-DÜNYA İÇİN AĞLAYANLARIN HALİNE AĞLAMALI ! (GÜRBÜZ AZAK)10-BİR DAMLA SU DENİZDE KURUMAZ. (C. MİSMER) 11-BİR BABANIN OĞLUNA KARŞI ÖFKESİEVLADIN BABASINA OLAN EN SICAKSEVGİSİNDEN DAHA TATLIDIR.(H.MONTHERLAND) 12- KOMŞUNLA KAVGA ETME; MİSAFİR GİDER, O KALIRHz. EBUBEKİR[R.A] 13-BANA HATALARIMI GÖSTERENDEN ALLAH RAZI OLSUNHz.ÖMER (R.A) 14-RUHA MUHALEFET DELiLiK,AKLA MUHALEFET GERiLiK,NEFSE MUHALEFET iSE VELiLiKTiR.(AHMET İHSAN GENÇ) 15-YÜKSEK ZÂTIN YÜKSEKLİĞİ, ALÇALDIĞI,ALÇAĞIN ALÇAKLIĞI İSE, YÜKSELDİĞİ ZAMAN ARTAR.(İ.HAKKI BIÇAKÇIZADE)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.