Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Jülide

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    32
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Jülide - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Cok enteresan bir konu ama gercekten inanip iman eden biri, Meryem'in bakire olduguna kanaat getirir. Inanmayan'da istedigini düsünmekte özgürdür. Birde su önemli hususu gözardi etmeyelim lütfen, dini bir konuda objektif kalmak imkansizdir, bir defa bilgi ve belge az, sonra herkes kafasina göre birseyler uydurmusda olabilir. Sonra arkadasimiz Dilku yazmis ki Isa Carmiha görilip idam edildi, Islam dinine göre Isa carmihta can vermedi, Isa hic can vermedi, Islam'a göre Allah onu Yahudilerden koruyarak yanina aldi. Eger Islam Isa'nin carmihta ki can verisini kabul etse o halde hristiyanligi kabul etmis olup bildigimiz Islami kanunlar gecersiz kalir, Hristiyan hükümleri yürürlüge girer. Zaten Hristiyanlik ile Islamiyetin yollari burada ayriliyor. Objektif bakilsa aslinda Tanri yani Allah, Yaratici vs. bütün insanlarin bir yerde babasidir, zira yaratandir. O zamanin insanlari Tanrinin bu mucizeleri karsisinda lisanlari aciz kaldigi icin baba demislerdir. Kafalarinda baska türlü bir resim yapamamislar, tanriyi ayrica kendilerine yakin görmek, ailevi bir alaka kurmak icin de Baba ifadesini kabul etmislerdir. Ayrica Isa kendisi >Göklerde ki Pederimiz< duasini söyleyerek Tanri bundan sonra Baba, efendi gibi ifadeler ile ayni seviyeye getirtirilerek anilmistir.
  2. Nüfuz Cüzdaninda kisinin mensup oldugu dinin aciklanmasi gercekten cok sacma. Hem kime ne, insanlar istedikleri dine mensup olabilirler, kimi alakadar eder? Banane, komsum hristiyanmis, yok museviymis, yok budistmis. Beni ne derece alakadar eder. Türkiye de bu din konusu cok hassas, ama daha sacma olan ne biliyormusunuz: türk insani kendi devletin de din ayrimi yapar, ama yurt disinda yasayip kendi dini hakkinda biri ayrimcilik yaptigi zaman, bunlar ayrim yapiyor diye bagirirlar. Kardesim sen de yapiyorsun, hem Avrupa da kim ne derse desin, müslümanlar gayet serbest yasiyorlar. Özellikle türk kadinlari bir acayip carsaflanip sokaklarda dolasiyorlar, bu manazarayi türkiye de göremezsiniz. Salvar ile gezen erkekler dahi var. Ama Avrupa da masallah Islam adina yapmadiklari yoktur. Sonra da hristiyanlar Islam hakkinda yanlis düsünüyorlar derler. Hem suclu hem güclü kardesim.
  3. Jülide

    Vahideddin'in Ailesi

    Nazikeda cerkesmiydi?
  4. Jülide

    ETHEM PAŞA

    Yoktur diye biliyorum, zamaninda Tuapse cevresinde ikamet ederlermis, Soci de yasayanlari varmis, Göc'ten sonra hepsi türkiyeye gelmisler.
  5. Jülide

    Vahideddin'in Ailesi

    Gitmek isteyen nedimeler gitmistir diye düsünüyorum. Peki Nazikeda'ya ne olmus sonra?
  6. Jülide

    Vahideddin'in Ailesi

    Allahim nasil olduda unuttum, ama uzun zaman oldu bunu gazetede okuyali, evet cerkes prensesi imis, peki neden sürgüne gitmemis? Biyografisi bir yerde yaziyormu?
  7. Jülide

    ETHEM PAŞA

    Bende cerkesim, Ubuh koluna mensubum. Ama Cyrano sen cecensin o halde.
  8. Jülide

    Vahideddin'in Ailesi

    Tamam tamam simdi hatirladim, sen su sarayda nedime olan Prenses Leyla Acba'yi diyorsun. Tabii ya Nazikeda'nin nedimesiydi, dogru, Nazikeda'da Vahideddin'in ilk esiydi. Bir gazetede okumustum bunu.
  9. Jülide

    ETHEM PAŞA

    Sen cerkesmisin Cyrano?
  10. Jülide

    Vahideddin'in Ailesi

    Cok enteresan, ama ilk cümleni anlamadim, kim kimin nedimesi imis? Insirah neden intihar etmis biliyormusun?
  11. Jülide

    Vahideddin'in Ailesi

    Esidir, istedigin kadar red et sen, nikahli zevcesidir. Peki kimdir bunlar?
  12. Jülide

    Vahideddin'in Ailesi

    Ben bunu biraz degisik biliyorum: Sultan II. Abdülhamid'in kizi Sadiye Sultan red ettigi zaman, gidip Naciye Sultan ile evlenmistir. Ayirca Vahideddin Naciye'ye Prenses ünvanini vermesine gerek yoktu ki zaten, Osmanli Imparatorluk Prensesi idi. Peki esleri hakkinda ne gibi bilgilerin var?
  13. Jülide

    ETHEM PAŞA

    Ilk defa seninle hemfikirim.
  14. Jülide

    Vahideddin'in Ailesi

    Naciye Sultan'in Sehzade Süleyman Efendi'nin kizi oldugunu biliyorum, Vahideddin'in kizi degildi. Ulviye Sultan büyük kiziydi, kücük kizi Sabiha Sultan'di. Ancak esi oldugunuda isitmistim. Sunu da eklemek isterim ki senin bahsetmis oldugun haseki münasebeti Osmanli'nin daha cok eski dönemlerine ait. Vahideddin zamaninda es olarak kabul edilmis kadinlardi.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.