Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

lc1d18

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    45
  • Katılım

  • Son Ziyaret

lc1d18 tarafından postalanan herşey

  1. İşin içinde menfaat olması inançlı inançsız ayrımı yapmaz. Herkes inançsız olunca ortadoğuda bir damla su için aka/n/cak kanlar duracak mı?
  2. Cin, şeytan, melek...bir kısım insanların kutsal addeddikleri din kitaplarında yazar ve başka insanlar göre yanlıştır. Şu yaşadıklarımızın bir(ya da birkaç) üst boyuttaki öğrencinin dönem ödevi ya da bir çocuğun bilgisayar oyunundan ibaret olma ihtimali, din kitaplarında yazanların yanlış olduğunu söyleyen kişilere göre doğrudur. Çok sevdiğim bir abimin başka forumdan alıntısı: "Dünya pazarında her malın bir alıcısı vardır."
  3. Kur'an' da miras paylaştırmada matematiksel hata varmış ya da yokmuş. Ateistin çokta umrunda.
  4. Evrimle birlikte ateizm pompalanmasa, bence şu anki müslümanların evrime bakış açısı değişecektir. Evrim...ya, biz, sınanıyor isek?
  5. Öncelikle peşinen ileti de hiç bir kimseyi hedef almadığımı belirtirim. Sn. Raif Bostan' ın geçmiş iletilerinde söylediklerini faydalı görüyorum "Allah/Tanrı vs. dünyada islam dini gibi "saçmalıklarla dolu" bir dini (ya da şeriati) yaymak istediğini" söylemektedir. (ki bekide bu başlıkta da mevcuttur.) Geçelim şimdi verilmek istenen mesaja; ********* Ben deniz kınayanların kınamasından korkmadan(genelleme yok.) kendi dinime hizmet etmeye çalışıyorum. Bu dünyada söymları sadece "web sitesi tanıtımları" forumumuzda yer almaktadır.lediklerimizden sorumlu olacağımız gibi, belkide söylemediklerimizden de sorumlu olabiliriz.
  6. Melek diye bir şeyin olmadığını nereden biliyorsunuz? Allah' ın insanlara işkence edeceğini nereden biliyorsunuz? @Raif Bostan?
  7. Koşulsuz bağlanmış melekler varken; demek doğru olmaz bence. Öyle ya kendine köle olunmamız istenseydi köle olunurdu, sözde dinle imanla işi olmayanların, özde dinle imanla işi olmazdı...Anladınız?
  8. Fakire yardım edin diyo...akrabaya yardım edin diyo...yolda kalmışlara yardım edin diyo...yetim hakkı yemeyin diyo...haram yemeyin diyo...adaletli olun diyo...sabredin diyo...(hakkı tavsiye edin diyo...)hırsızlık yapmayın diyo...(İlk akla gelen bunlar) Nasıl egoist bir tanrı anlamadım. Demek ki insanlar bunları yaparsa da egoist oluyormuş. Sonsuza dek yanmamak için inanırsın, şirk koşmazsın olur biter, geçer gider. İnsanların Allah' a attıkları bu karşıtlık topu topu 60 sene inanmamak için mi? Hey yarabbi ya!
  9. İşte onlara bunu anlatmaya çalışıyorum, ama malesef anlamıyorlar.

  10. Sn. Gecekuşu. Uyarınız için teşekkür ederim. Biraz cahillik ettim(: Bu yanlış anlaşılma için herkesten özür dilerim. Tekrar teşekkürler
  11. Peki onlar kimin yüzünden. Hatta ve hatta alt yüzlerin üst yüzleri kim?
  12. Sevgili sur. Eğer yoganın nasılını değilde nedenine bakarsak ve rüyanızı Dayı'mın söylediğiyle birleştirebilirsek oyun ve eğlencenin sonuda sanki mutlu olur gibi. Dayı' m bazen kendimi çok fazla kasıyorum (yukardaki değil tabi) seni/sizi anlamak için. Teşekkür ederim. Evet tefekkür.
  13. kaynak: -http://www.irfankala...orulan-sorular/- 5. sayfa kaynak: -http://www.irfankala...orulan-sorular/- 4. sayfa kaynak: -http://www.irfankala...orulan-sorular/- 3. sayfa. Bu soruların hepsini avukat cevaplamış. Sitesindeki bazı sorulara sevgili demirefe'ninde söylediği gibi ölen kişinin eşine mirasın 1/3' ünü, bazılarına ilk alıntıdaki sorunun cevabında olduğu gibi 1/4' ünü vermiş. Bi mirasta ise ölen kişinin (kızı kendisinden sonra ölmüş ise) eşi ve ölen kadının çocukları 3/32' sini alabilirmiş. Eğer ölen kadın babasından önce öldüyse ölen kadının eşine miras hakkı yokmuş.(Sağ kalması hali açıklanmamış) Son alıntıda asıl önemlisi, ölen kadının babasından önce ölmesi durumunda çocuklara ve eşe miras bırakılması. Yukardaki örneklerde de görüldüğü gibi miras her şartta değişiyor. Eğer site incelenirse babalarının/annelerinin ölmesinden ötürü kişi(ler) dedesinden/ananesinden/babaneden anne veya babasının oranı kadar miras alabiliyor. Son alıntıda ise ölen kadının çocukları dededen/ananeden sadece 3/32 miras hakkı alıyor. (Dikkat edin, adam ölmüş (Allah rahmet eylesin) geride kalanlar; ölen kişinin eşi, 2 tanede çocuk.) Şu miras hukuku son cumhurbaşkanı seçimlerine dönmüş ülkemde. Öyleya birisi bişey söylediğinde diğeri zıttını söylüyordu. İkiside kendi doğruluklarını aynı maddeden savunuyordu. Anlaşılan odur ki, ülkemizde atom daha parçalanamamış. Konuyu uzatmak yersiz. İletideki son alıntı bile herşeyi özetliyor. Son alıntıda eşin 3/32 hakkı 1/3' e denkmidir? Yoksa yuvarlak hesap 1/10' mudur? Sonuç olarak, artarsa oranı kadar alır, geçerse oranı kadar verir. Olayda budur... Allah' ın sınırları aşılmış mıdır?
  14. Umarım hayırlısı olur :)

  15. Kesinlikle AKP ye değil.

  16. Özgür iradesi olmayanlar -insan- olabilir mi? İnanırsanız Kur'an'da -peygamberinde- insan olduğu yazılır. Eğer "Özgür İradesi" olmasaydı ona biz -melek- derdik. Vahy... Bilgisayar monitörüne kim klavye diyebilir? Amaç peygamber olmak olmamalı... Amaç Peygambere komşu olmak olmalı!
  17. Reklamları var ama reklamların hepsi gerçeği yansıtmıyor. Eğer başarılabilirse para FOREX' ten kazanılır. Ama bu işe giren 100 kişiden 95' i kaybeder. Sistem+Disiplin+Sabır=Bol Kazanç. ps: Lütfen reklamlara takılmayın. Kendileri kazansa zaten reklam yapıp sizi çekmezler. Kimsenin insanları ihya etmek gibi bi derdi yok...
  18. İnanan bi kişi inanmaması halinde cehennemle; inanmayan bi kişi inanması halinde cennetle; tehdit ediliyor... Yani; Acaba biz bütün herşeyi zorlamı yapıyoruz?
  19. Raif abi.... Yane evrendeki var olan enerji yoktan varedilemez vardanda yok edilemez... miş. Şunuda unutma bide entropi var oda termodinamik... Dayı' m yapayalnız kaldık buralarda...
  20. Gece uyurken az öte git demiş Nareddin Hoca' ya karısı. Hoca almış yatağını yorganını Akşehire kadar gelmiş. Sonrada Akşehir'den haber göndermiş daha gideyimmi yetermi diye karısına. Hoca gerçektende bilge, bunun sebebi bilinmez nasıl oluşuda hiç sorulmaz. Bide benim yarım hemşerim. Aslen konyalı olduğum için. Ben gidip görmedimde görenler anlatıyor. Türbenin kapısında koca bi kilit asılı, yanlarıda açıkmış. Haa bide buraya kimse giremez diyede kapıda yazı. q: Bide Türbenin orayada levha çakmışlar. Üzerinede dünyanın tam ortası burası, İnanmazsanız ölçün görün diye not düşmüşler. Hocayı türbesinde bırakıp inanmadık da dünyaya kuş bakışı bakarak ölçmeye başladık. O sırada gözüme güneş sistemi ve gezegenler takıldı. 5 milyar yaşında olan dünyamız. Dönüp duruyordu işte güneşin etrafında diğerleri gibi. Acaba dünya yörüngesinden güneşe göre içe veya dışa 0.000001 derece (1 derecenin 1 milyonda biri) çıksa ne olacaktı? Hiç bişey olmayacaktı.... Demeyin. 1 senede bişey olamayacaktı belki ama 1 milyon senede 1 derece değişecekti açısı. 180 milyon senede şimdikinin tam tersine akacaktı dünya. 90 milyon sene sonra güneşe göre içe veya dışa kesecekti şimdiki yörüngesini. Ha bide hiç güneş görmeyebilirdik. Bide bütün gezegenler öyle olsa? Hatta galaksiler? Allahım ne güzel yaratmışsın Şimdi bazıları senin dinini vicdana sıkıştırma çabasındalar. Kendi dinsizlikleri vicdanlarından çıkmış... Dünyanın ortsasını ölçelim derken kaos çıkartacaktık azdaha . Allah'ım ne büyük gücün var senin. Bi damla meniden yaratmadınmı sen beni ve bu yazıyı okuyanları? Şimdi bakıyorumda Rabb' in gücünü inkar için gök taşları, çakıl taşları sokmuşlar aralara! Hala bakteriler var, Hiç uçamamalırına rağmen tavukların kuyrukları ve kanatları var. Evrimleşeceklerini sanarak balinalarda karaya vurup vurup ölüyo! Çölde yaşayan develerinde tüyleri var. Kutuplardaki penguenlerin tüyü yok.İnsanların tüyü dökülüyomuş Sivaslılara bi baksalar. Bide pardon şu andaki her canlıda mükemmel. Eğer evrim teorisi doğru olsaydı. Bakteriler olmayacaktı. Çünkü hiç bi ata yok ama en baştaki ata var. Bakteriler olsaydı -ki var, bu kısır döngü hep devam etmeliydi. İlk canlılar bakterilerden ya. Şimdi sorgulamaya başladım artık şu bilimi. Bakteriler var insanımsı maymunumsu atalar yok. İlkel gözlü canlılar yok. Bakteriler var eşek ve at var atası yok. At ve eşek çiftleşince katır oluyo. İnsanla maymun çiftleşince AIDS! Develeri, penguenleri, bakterileri, eşekleri insanları maymunları... haa bide arıları karıncaları yarasaları yunusları dünyada çeşit çeşit mükemmel canlıları söylemiyorum. Hal böyle iken ya yukardaki hayvanların hepsini çizecez yada... Ben evrim teorisini çizdim. Ya siz? Sadece bakterilerin varlığı bile yetiyor...
  21. lc1d18

    BİR SURE TEFSİRİ

    Sevgili demirefe bide aşağıdaki şeyleri tefsir ediver bize. Değiştirilmez değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Kişiye özel kanunlarla korunan adamlar(bunlar peygamberde olabilir). ......vsvsvsvs. yukardaki ilk maddeye ve kanunlarla korunan adamlara laf söylendiğinde zebani gibi başta beliren askerler polisler. Ha bide şöle bişi var. ERgenekon ıslak imzalar Boru olan lav silahları. Ha bide şöyle bişey var gücü eline geçirene kadar onlar gibi olmak güç ele geçtikten sonra gökten indiği sanmak... Şu chp de olanlarıda bi tefsir edermisin? Tasviye olayları falan... muhtıralar, duvarlarda ağlayan yahudi generaller... Dünya demokrasiye koşarken laik bi dünya hayali kuran insanlar. Neyse biz siyasetten fazla anlamayız. Biraz anlarızda zebaniler geliverir üstümüze. Tam demotratik Türkiye için yetmez ama evet dedik ve ayrıca dogmaları yıkmak için önümüzdeki 10 sene çok şeye gebe q: ... Ha bide peygamberler var Allah tarafından gönderilmiş elçi adı konmamış peygamberler. Onlarla nasıl mücadele edecez? Senin mücadele etmen lazım. Ne alıp veremediğin varsa inananlarla. O alıp veremediğini diğer insanlarada uygularsın. Demokrasi olsun ülkemde... Bi Peygamber...: -http://video.google.com/videoplay?docid=6950701846976576882#-
  22. raif abi..... yukardaki soruyu cevapladıktan sonra kalbini attırmayı nasıl öğrendiğini sorabilirmiyim? Hadi sordum ayrı bi posta yukardaki cevaptan sonra bana bi açıklayıver kalbini nasıl attırmayı öğrendiğini... Çok teşekkür ederim.
  23. Aslında şu Küp olan zarlar herşeyi anlatmış.... İlkel göz nasıldı? Bizim şimdiki algıladıklarımızda yanılıyolar mıydı? 500 yüz milyon yıl sonra evlatlar bunların hepsini nasıl görecek?Ekrandaki küçücük noktanın saniyede aynı noktadan 50 kere geçtiğini görebilecekmi? Veya şu lambaların saniyede 50 kere yanıp söndüğünü görüp sayabilcek mi? Ya bu resimlerde evrilirse? mucize... Sonsuz x zoomlu gözler mi? Yada aynı parmak izlerine sahip insanlar? Şuda bi bilimmiş -Hiperküp-.Matematikçiler bulmuş, fizikçiler almış. Bilim adamlarımız bundan neden konuşmaz acaba? Ha unutmadan materyalist bilim adamları bundan bahsetmeyi pek sevmezmiş. şu zarların bi görüntüsü var ama açıları anlaşılamıyor! Yok yaaa o gözlerin değil geometrini suçu. Biz yine devam edelim 2 boyutlu üçgenlere. 4. boyut materyalist evrim inancına biraz ters. Ama mutlaka araştırılsın şu 4. boyut neresi diye. Evrene düşüyomuş ama 3. boyutta olduğumuz için algılayamıyomuşuz hiperküpü. Yanlış anlamayın bu tanrı falan demiyorum. Ama bilimiş söylemiş işte. Bi araştırılsın Hiperküp...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.