Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HCT

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    22
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

HCT - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

1

İçerik İtibarınız

  1. Sonra ne olacak? Kim gelecek bu iktidarın yerine? Ne değişecek?
  2. İyi günler Ben pratik uygulanabilir birkaç çözüm söyleyebileceğinizi ummuştum... Akp iktidardan gidecek, adam olucaz bu kadar mı ?
  3. Türkiye Cumhuriyetinin devletinin yapması gereken şey bölge halkını kazanabilmektir. Bence açılım konusuda bu psikoljik amaca yönelikti ama medya ve biz ele ele verip bunu baltaladık. Geçmişte devletimizcede bazı hatalar yapılmış olabilir ama bugün pkk destekçisi olan kürtlerin ne istediklerini kendilerininde bildiğini sanmıyorum. Sadece geçmişteki düşmanlıkların hatıralarıyla hareket etmekteler. Eğer geçmişte olanları kafalarından silemezler ve intikam arzusuyla hareket ederlerse bundan zararlı çıkan yine bölge halkı ve tüm Türkiye olacaktır. Bunun çok zor olduğunu ve yapılamayacağını biliyorum ama yapılması gereken şey geçmişe sünger çekip temiz bir sayfa açarak önümüze bakmaktır. Aramıza öyle nifak tohumları ekilmiş ki, bu ektikleri tohumlar o kadar büyük dikenler olmuş ki, bunları şimdi nasıl kökleyebiliriz bilmiyorum.
  4. Benim yazdığım şeyler benim olayları yorumlayışım ve dünya görüşümle alakalıdır, sizin yazdıklarınız şeylerde de sabit bir veri bir kanıt olduğunu düşünmüyorum "Türkiye'de yerli olan hicbirsey yoktur,sözümü tekrarliyorum.Isportada kullanilan tahta arabalar disinda neyimiz var yerli olarak"- sizin kendi görüşünüz bi veri yok. "Ermenilerden futbol bahanesi ile özür dilendi."- Benim bildiğim diplomatik bi özür yok. Sizin kendi görüşünüz. "Ekonomide de aynen siyasette oldugu gibi AB VE ABD'ye muhtaciz"- sizin görüşünüz. Destekleyecek bi veri yok Benim yazdıklarımdada bu tip cümleler bulabilirsiniz çünkü yazdığımız şeyler bizim olayları görüşümüz ve yorumlayışımızla alakalı ve bunların farklı olması bence gayet normal.Daha yazılarınızdan bunun gibi birçok örnek bulunabilir. Yani sayın beyfendi demek istediğim burada sizin verdiğiniz bilgiler sizin görüşünüzdür, benim verdiğim bilgilerde benim olayları görüşüm ve yorumlamamdır. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Peki size şunu soruyum, bu kadar elimiz kolumuz bağlanmışsa yapılması gereken nedir? Nasıl kurtulabiliriz bu prangalardan?
  5. Bu operasyonlara son verme sözü tam bir hayalciliktir. Türk silahlı kuvvetleri çok köklü ve sağlam bir disipline sahiptir bu açıdan emir verildiği anda operasyonlarını durdurabilir, peki pkk bunu nasıl yapacak. pkk nın içinde sağlam bi emir komuta zinciri olduğunu, pkk nın tek parçalı bi yapıda olduğunu düşünenler yanılıyorlar. Yarın bir gün Türk Silahlı Kuvvetlerini operasyonlarını durdurduğunu düşünelim, bundan sonra pkk tarafından bir tek saldırı bile yapılırsa bu nelere sebep olur sizce. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri durduk yere operasyonlar yürütmüyor, dağdaki teröristler yaptıklarının hata olduğunu kabul edip dağdan indikleri vakit zaten operasyonlar otomatik olarak son bulmayacak mı? Bu gerçek gün gibi ortadayken bu TSK operasyonları durdursun çağrısı nedendir? Terörist başı zamanında pkk'nın en cani, en vahşi yüzünü görmedik mi, bu emirler şimdi barışa katkı sunması beklenen o adam tarafından verilmedi mi, kürt türk ayrımı yapmadan insanlar öldürülmedi mi? Şimdi bu kişi nasıl barışa katkı sunabilir acaba?
  6. Gerçekten dediğiniz kişileri bende göremiyorum forumda ortalıklarda... Ben size bi yanıtda vermedim aslında basit bi soru sordum nasıl o botun benzini olmaz diye bunu akıl mantık alıyor mu gerçekten? Bu yüzden eğer ezber ve bilmediklerimle konuştuğumu iddia ediyorsanız buyrun öğretin efendim bilmediklerimi ben yeni şeyler öğrenmeye açık biriyimdir...
  7. Ben böyle bir düşünce içine hiçbir zaman girmedim, böyle düşünen kişilerle aynı kefeye koyulmayıda kabul etmiyorum. Terör destekçilerine gelince avrupadaki bazı ülkeler bir dönem özellikle yunanistan, bu sitede baya bi savunucusu ve seveni olan israil, adb gibi dost görünen ülkeler. Zaten dış bağlantıları olmasaydı 85'den beri başımıza bu kadar bela olabilirlermiydi. Ama unutmayın ki dış destekçilerinde iç işbirlikçileri çıkabiliyor. Bunlardan bazıları dindar görünüp bu işi yapıyor bazılarıda Atatürk'ün arkasına sığınarak bunu yapıyorlar. Mit'in ortaya çıkardığı heraonlar hakkındaki görüşmeler ayyuka çıkmış durumda. Askeriyenin içine bile bu adamlar işbirlikçilerini yerleştirmişler ve 2007'de ortaya çıkan böyle bir görüşmenin soruşturması bugün hala devam ediyor bu adamlar birliklerinde hala görev yapıyorlar. Orada görevli başka bir askerin yazdığı bir mektup vardı karargaha, bu adamlar pkklıdır bunların birliğimizde görev yapması bizim azim ve şevkimizi kırmaktadır diye. Diyeceğim odur ki askeriyenin içindede **** adamlar çıkabilir bu normaldir önemli olan bu tip olaylar ortaya çıktığı anda, bu kişiler belirlendiği anda gerekli hukuki ve idari cezanın verilmesidir. Sizin tarafınızdan gelişme var diye takdir edilmek ayrıca beni çok onore etti ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz!!!
  8. Hangi hinoğlu yattığını siz düşünmüşsünüz çok güzel ama biraz daha düşünün isterseniz... O zaman sizin dediğiniz gibi düşünürsek Kıbrısı da tanımamamız lazımdı orası da bölünmüş durumda şuanda, yarın demezler mi "e siz Kıbrısı tanıyorsunuz hatta orayı siz böldünüz 2'ye, şimdi bizde doğu Anadoluyu ayırıyoruz orayı da tanıyın hadi..." Böyle saçma bişey olabilir mi? Hükümet karşıtı olabilirsiniz tamam anlıyorum hükümetin sevmediğiniz yönleri vardır, benimde yanlış gittiğine inandığım bazı olaylar var ama bu kadar da olmaz ki. Ben eminim başka bir parti o zaman iktidarda olsaydı ve Kosovayı başka bir parti varken tanısaydık siz o zaman burada methiyeler düzüyor olurdunuz o partiye... Bende kosovanın tanınmasından mutlu oluyorum ama sizin dediğiniz gibi hedefimde Türkiye Cumhuriyeti Ulus devleti falan yok, ayrıca burada sizin gibi düşünmeyenlerin milliyetçiliklerini sorgulamaya da sizin hakkınız yok. Siz ne kadar ülkenizi seviyorsanız Kosova için mutlu olan biriside en az sizin kadar belki sizden milliyetçi olabilir ve ülkesini sevebilir. Ordumuza yılda bu kadar kaynak aktarılırken, botun benzininin bulunmaması bana saçma geliyor. Ordumuzun sosyal tesislerinde bu kadar şatafat varken bana o botun benzininin olmaması yine saçma geliyor. Eğer bu denilen doğruysa kim suçlanmalı acaba? Hükümet mi, komutanlar mı? Askeri bi aracın nasıl benzini olmaz. Biz yaklaşık 70-80 çalışanı olan bir devlet kurumunun lojmanlarında oturuyorduk, bizim kurumumuzda bile araçların benzinini temin için 2 pompalı bir benzinlik bulunurken bu nasıl bir ihmaldir ki o botun benzinini devletimiz koyamıyor. pkk konusundada bölgedeki kürtleri ve pkklıları ayrımamız gerek. O beyaz torosa binip gidenler pkklılarsa zerre kadar acımam hiçbirisine...
  9. Bana saçma geldi ama deniz bağlantısı olan bir dediğiniz devlet kurulmaya çalışılıyorsa neden kolay olan, kürt nüfusu bol yani Suriye üzerinden denizlere inme fikri düşünülmüyorda Türkiye gibi Suriyeye göre daha miliyetçi, askeri açıdan daha kuvvetli bir devlet üzerinden denizlere inmeye çalışıyorlar. Ermenistan 3 milyonluk nüfusuyla daha ne kadar büyüyebilir acaba? Ülkede iyi olan birşeyide dış güçlere maletmek bence olaya çok ileri derecede siyasi bakmanın bir sonucu... Türkiye bölgesinde daha etkin bir ülke konumuna gelmeye başladıkça bazı insanlar bunu amerika istiyor demeye başladılar. Dün amerika bölünmemizi istiyor diyenler, amerika bölgede güçlü bir Türkiye istemiyor diyenler, bugün amerika bizim güçlenmemizi istiyor bu yüzden ülke dış siyaset ve dış ticarette atılım yapıyoruz demeye başladılar.(Benim görüşüm amerikanın bölgede güçsüz ama tek parça bir Türkiye istediği yönünde)
  10. Bizim merhemimiz bol evelallah. Yıllardır ne kendi başımıza sürdük ne elin başına bu yüzden baya bi merhem birikti elimizde. Şu terör belasının dış bağlantıları kesilirse inşallah merhemi iyice ele sürmeye başlıyacağız...
  11. Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni özelliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır. Mustafa Kelam ATATÜRK
  12. HCT

    Yurt Dışı Bir Haber

    İran Haber Ajansı (İRNA)'nın 25 Temmuz 2010 tarihli internet sayfasında yukarıdaki başlık altında yayımlanan Farsça bir haber: Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) araştırmacıları, kimyasal ve biyolojik saldırıları tespit eden yeni bir lazer sitemi geliştirdi. Söz konusu sistem 20-40 kilometre uzaklıktan havadaki her türlü gaz ve molekülü tespit edebilmektedir. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Tarık Baykara, yaptığı açıklamada, bu sistemin geniş çaplı bir kullanımı olduğunu belirterek "Söz konusu sistem, kimyasal ve biyolojik savaş ve savunma alanında dört dörtlük hizmet verebilecektir." dedi. Baykara'ın açıklamasına göre bu sistem, uzay, atmosfer ve iklim araştırmalarının yanı sıra, petrol ve doğal gaz boru hatlarındaki olası sızıntıların ve hava kirliliğinin de önceden tespitinde kullanılacak. TÜBİTAK, çeşitli bilimsel alanlarda faaliyet gösteren ve bünyesinde birkaç araştırma merkezini barındıran Türkiye'nin en büyük araştırma kurumudur. Bu kurumun bilimsel faaliyetlerinin bir kısmı, Türkiye'nin savunma sanayisiyle bağlantılıdır. TÜBİTAK, geçen yıllarda Türk ordusu için bazı donanım programları hazırlamış ve zırhlı araç projeleri gerçekleştirmiştir.
  13. Evet başlıktan baya sapıldı ama iyi oldu sapıldığı bence güzel bi sohbet oldu... Ama dediğim gibi ortak bi noktada buluşmamız zor siz boşu ben doluyu görüyorum. İnşallah bardağın dolu tarafı benim dediğim kadar doludur, boş tarafıda sizin dediğiniz kadar boş değildir.
  14. Vay memleketim vayyy... Evrensel çağdaş ileri görüşlü arkadaşımız çağdaş değerlere sahip olanlarla gericileri hemen saptamış... Atam sağ olsaydı acaba durun, israil saldıracağını söylüyor, gemileri yollamayın mı derdi, yoksa şimdiki iktidarın yapamadığını yapıp o gemilerin tek bir tanesi alıkonulup yüklerini filistine boşaltmalarına izin verilmezse bir sonraki akşam yemeğimi kudüsün göbeğinde filistinli dostlarımla birlikte mi yerim derdi???
  15. Sizin bilgi aldığınız bağımsız kuruluşlar neler acaba? Siz bu tartışmadaki son sözü söylediniz galiba:'Yerli olan hicbirseyimiz yoktur.Ekonomide de aynen siyasette oldugu gibi AB VE ABD'ye muhtaciz ve onlarin sözünden cikmak gibi bir imkanimiz yoktur'. Sadece akpyi eleştirmek için böyle söylüyorsanız anlarım ama gerçek görüşünüz buysa konuşacak birşey yok demektir. Ayrıca zaten sizin söyledikleriniz dışındaki şeyler FASA FİSO ise konuşmanın bir anlamı yok. Bu başlıkta yazıcaklarım bu kadar. Herkese tekrar saygılar.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.