Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

olric-

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    11
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

olric- Hakkında

  • Doğum Günü 4 Eylül

Diğer Bilgiler

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

olric- - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. olric- doğum gününüz kutlu olsun!

  2. olric- doğum gününüz kutlu olsun!

  3. olric- doğum gününüz kutlu olsun!

  4. olric- doğum gününüz kutlu olsun!

  5. olric- doğum gününüz kutlu olsun!

  6. olric- doğum gününüz kutlu olsun!

  7. olric- doğum gününüz kutlu olsun!

  8. O zamanlar henüz olric yoktu, durum, bu günkü gibi açık seçik ve belirsiz değildi..

  9. yağmur yağıyor olric,ıslanıyor etraf,ağlasak kimse anlamaz değil mi n:)

  10. olric-

    İbraim Odza

    çok başarılı.. kadının sesi gerçekten çok güzel..
  11. olric-

    Otobüs Mevzuları -2 -

    Otobüs gardiyanı... bende onlardan biriyim..
  12. tam arkamı dönüp gidecekken tanıdık bir ses duydum. pek bir tanıdık. sanki bir zamanlar kulağıma "aşkım" diye yankılanan bir ses şimdi "süt de alalım. dost süt olsun" diyordu. bir zamanlar kulağıma "seni seviyorum" diye yankılanan bir ses şimdi "yok muratbey kaşar alalım o daha ucuz" diyordu. yavaşça arkamı döndüm. patitolar ve le porta elimden yere düştü. evet, eski sevgilimdi bu. ha ha.,, Çok yaratıcı ,harika bir öykü. sansürlenmesi etkisini kaybettirmiş biraz. bir kaç gün önce ekşi sözlükte denk gelmiştim bu yazıya, uzun süredir bir yazının beni bu kadar eğlendirdiğini hatırlamıyorum..
  13. olric-

    Hunger (2008)

    her film bir şekilde kendi izleyicisi ile buluşuyor,ama bir kesimin sanat filmi diyerek kesip attığı bu tarz filmler, izleyicisini daha çok seviyor diye düşünüyorum. Yaptığı işi halka sevdirmek için uğraşmıyor, kendimi en iyi nasıl ifade edebilirim derdindeler. Karakterin duvar boyunda daikakalarca sigara içmesinin yada 20 dakika boyunca süren sabit kameralı plan-sekansın 90 dakikayı doldurmaktan çok daha fazla anlamı var..Ben nasıl bir aksiyon filminde hemen yelkenleri indiriyorsam başkalarının da bu tarz minimalist filmlerde benzer tepki vermesi normal. Fakat hiç kimsenin yönetmenin tarzını küçümsemeye hakkı yoktur, hele saçma demesi sadece komiktir. tekrar söylüyorum yönetmen filmi izleyici için yapmak zorunda değildir. Bu durum hem yaratıcı düşünceyi, hem de samimiyeti öldürür.. Bu tartışmaya girmek istemiyorum ama madem buraya kadar geldi, yargısız düşüncelerimi söylemeye çalışacağım..günümüz fast-food dünyası hepimizi süratle yaşamaya alıştırdı, istesem de benim de kaçınamadığım bir durum bu, sabırsız ve herşeyin hemen önümüze gelmesini isteyen bir nesil olduk, ne yazıkk ki diyorum bunu sanattan da bekliyoruz. hemen anlayıp bir kenara atmak ve yenisine geçmek istiyoruz. çünkü hayat çok hızlı ve biz kendimizi hep gerilerde hissederek koşmaya çalışıyoruz. herkesin okuduğu kitapları okuyup, herkesin izlediği filmleri izliyoruz..arkamıza bakmadan tüketiyoruz, şarkıları bir dinleyişte seviyoruz, filmleri bir izleyişte anlıyoruz, özümsemiyoruz. peşin hükümlüyüz, çünkü düşünmeye vaktimiz yok, herşeyin gözümüze sokulmasına alışmışız, çünkü kendimiz görmeye üşeniyoruz.. adam dakikalarca sigara içiyor çünkü adam sıkıntılı, belki özgür irlanda'yı o da istiyor, vurduğu her yumrukta vicdanı sızlıyor,belki yönetmen bize empati yapacak vakit yaratıyor, gardiyanın iç sıkıntısını anlamamızı istiyor. sigara içme dersi vermediği kesin, duvar ustalarının reklamını da yapmıyor, izleyiciyi filmin içine sokmaya çalışıyor ama tabi isteyen izleyiciyi, işte izleyiciyi bu noktada seçiyor, öyküden çok senin ne anladığın ve benim ne anlattğım önemli diyor. bunu nuri bilge ceylan da diyor, robert bresson da theo angelopoulos ta. bu tarz sinemacılar izleyici mutlu etmek için film yapmazlar, derdini anlatabilmek için yaparlar, kimi buna ego tatmini der kimi de saf sinema der. ben saf sinemayı seviyorum mirim, saf ve samimi olan herşeyi seviyorum..
  14. olric-

    Hunger (2008)

    Olmasa da olur ağır kaçmış biraz. kendi tabirimle 'izleyici seçen filmler' bunlar, çoğunluğu sıkması gayet doğal geliyor bana, ama film ulaşmak istediklerine ulaşıyor sanki..
  15. olric-

    Rusalka (2007)

    Rusalka (2007) Yön:Anna Melikyan Rus kadın yönetmen Anna Malikyan tarafından ortaya konan farklı ve kaydadeğer bir yapım olmuş. Türkçesi ‘deniz kızı’ olan film adından anlaşılacağı gibi bir deniz mahsulü olan küçük Alisa’nın yer yer fantastik öyküsünü anlatıyor.Deniz kıyısında küçük bir barakada annesi ve büyükannesi ile yaşayan Alisa, babasızlıktan ve yalnızlıktan olsa gerek problemli çocuklar kategorisindedir. En büyük hayali balerin olmaktır ve annesinin erkeklere olan düşkünlüğü onun çok rahatsız etmektedir. Başkalarının isteklerini yerine getirmek gibi özel bir güce de sahip olmasına rağmen oldukça mutsuzdur,bir güneş tutulmasının ardından sessizlik yemini eder, bu yemini sonrası özürlüler okuluna gönderilir. Sessiz bir çocukluk geçirdikten sonra kendisinin neden olduğu bir felaket sonucu yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalırlar. Filmde de belirttiği üzre gidebilecekleri tek yer olan büyük şehre yani Moskova ya giderler. Buraya kadar fantastik masal tadında geçen film bir anda kabuk değiştirir.Alisa büyümüştür,o da ister istemez hormonlarına yenik düşer ve aşık olur. Aşk yemini de unutturur tabi.. Film, görsel açıdan Fransız yönetmen Jean Pierre Jeunet’i fazlası ile andırıyor özellikle Amelie filmini çağrıştırıyor. Alisa, Amelie gibi pozitif bir karakter değil ,yeri gelince acımasız ve gaddar olabiliyor.biraz daha sert ve hüzünlü bir Amelie hikayesi diyebiliriz aslında. Fransız yönetmeni sevenler,benim gibi bu Rus filmini de çok seveceklerdir. Filmde gözden kaçmayan daha doğrusu göze sokulan bir kapitalizm eleştirisi var. Şehrin dört bir yanı reklamlarla kuşatılmış ve her ürün insanlara öğütlemelerde bulunuyor. Bir nevi kişisel gelişim görevine soyunuyor reklamlar, biz farkında olmadan yaşam koçluğumuzu yapıyor. ‘hep daha fazlasını iste’ , ‘tutkularının peşini bırakma’ gibi safsatalarla bizi biz olmaktan çıkartıyorlar,kariyer peşinde koşan, kendi gibi vahşi insanlar yaratıyorlar.. Sırf görselliği için bile izlenebilecek bir film Rusalka, bunun yanında harika bir hikaye de sizi bekliyor. Alternatif ve bağımsız sinemayı sevenler tarafından zamanla özel bir yeri olan filmler arasına girecektir diye düşünüyorum..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.