Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ibn-i meymun

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    71
  • Katılım

  • Son Ziyaret

3 Takip eden

ibn-i meymun Hakkında

  • Doğum Günü 05-04-1919

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    Trakya

ibn-i meymun - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. ibn-i meymun doğum gününüz kutlu olsun!

  2. ibn-i meymun doğum gününüz kutlu olsun!

  3. ibn-i meymun doğum gününüz kutlu olsun!

  4. ibn-i meymun doğum gününüz kutlu olsun!

  5. ibn-i meymun doğum gününüz kutlu olsun!

  6. ibn-i meymun doğum gününüz kutlu olsun!

  7. ibn-i meymun doğum gününüz kutlu olsun!

  8. En azından sürekli aynı kişilerin kullandığı çadırları, barınakları olduğu halde ilkel toplumlarda mülkiyetin bugünkü anlamda olması mümkün değil. Mülkiyet gelişimi tarımla hayvan evcilleştirme ile başladı. Sınıfların oluşması ise tarımla uğraşmayan, kızılderili, iban, dayak, eskimo, aborgin gibi toplumlardaki şeflerin şamanların var olması nedeniyle daha öncelere dayanıyor diyebiliriz. Bu hayvan topluluklarında da gerek güç kullanarak elde edilen, gerek karınca arı gibi canlılarda biyolojik farklılıklarla var. Bunlara sınıf demek söz ettiğiniz terminolojiye uymayabilir. Fakat etboburlar geçin, otobur sürelerinde dahi dominant birileri var. Kızılderili ve aborginlere sınıfsız toplum deniliyorsa, neolitik başlangıcı da sınıfsız toplum demek. Çatalhöyük için de sınıfsız toplum demelerinin nedeni bu nedenle olabilir. Ben terminolojiyi bilmiyorum. Yeni duyduğum bir konuyu bilemediğim için ret etmem. İlgimi çeker, zamanım varsa da öğrenmeye çalışırım. Bildiklerimizle çatışıyorsa doğru yol araştırmak,kısa yol da karşı çıkmak. Karşı çıkmak hem zamansızlık, hem de bildiklerimizi kesin doğru sanmamızla yaptığımız davranış. Her şeyi de araştırabilecek değiliz ya. Yukarılarda yazdığınız bu satırları şimdi okudum. Bu benim savım değil, bulunan binlerce belgeye dayanıyor. Evet binlerce. Halk arasında yazılmış olanlar da var, Seneca dahil filozofların yazıları, asillerin başlarından geçen hikayeler ve bir kaç imparatorun evliliğin vatandaşlık hatta askeri görev olduğunu belirten ve teşvik eden bildirileri var. İmparatorların adını yazabilmem için kitaplarda aramam gerekiyor. Çünkü evliliği kontrol altında tutan kamusal güç ve yasalar yoktu. Cinsellik gece karanlıkta mum yakmadan gerçekleşen olaydı. Hıristiyanlık oluşturulurken ten temasının yasaklanması, gece yatarken boğaza kadar kapalı elbise giyilmesi,ilk azizlerin erkek kölerin tercih edilemesinin daha hayırlı olacağı hükümlerine kadar sürüyor, ne rönesans ne yeni çağda dahi terk edilemeyen anlayış olarak yaşıyor. Hıristiyanlık da dahil, o zamanın ahlak anlayışı ile yazıları üşenmeyip buraya yazsam beni hemen banlarlar. Üşenmeyip buldum bir tanesini yazayım Martialis isimli yazardan: “tutku hikayelerinden, entrikalardan, kibar kadınlardan bıktık usandık, bu işleri bir delikanlı ile yapmak yeğdir, bir bardak soğuk su içer gibi, geçer gider” Seneca'dan erkeklerin ikilemi "bazen sevgili ister canı, bazen bir eş, bir türlü karar veremez." Mudo vult concubinam habere, mudo mulierem.
  9. 8000 kişiye yükselen nüfusu ile dahi Çatak höyük araştırmalarında bir yönetici sınıfının varlığını kanıtlayabilecek buluntuya rastlanmadı. Yazı yok, kullanılan eşyalar, kilden çanak çömlek, kemik olta, Hasan dağının doğal camından kesiciler, inanç konusunda boğa ve ana erkil toplumun kadın kerpiç heykelleri, süs eşyaları. Bu yerleşimin başlangıcı 9000 yıl öncesine dayanıyor. Ve yönetici veya şamanlara ait diğerlerinden farklı konut yok. İlk araştırmalarda bu topluluğun sınıfları yok denilmişti. Kanıt bulunamadı ama mümkün mü? Eskilerin yaşamlarına, toplum yapılarına ait hipotez üretebilmek için bugün yaşayan ilkel toplumlar incelenirken, özellikle şempanze toplulukları olmak üzere hayvan davranışları da izlenmekte bizimle bağlantılar kurulmaya, davranışlarımızın kökenleri hakkında fikir yürütülmeye çalışılıyor. Verdiğiniz örnekteki gibi şempanzelerin gözlenmesiyle geçmişimize ve bugünkü davranışlarımıza ait çok şeyler hakkında bilgi sahibi olundu, varsayımlar üretildi.
  10. Bir ot obur sürüsü en yavaş bireyin hızında hareket eder. Sürü saldırıya uğradığında ilk olarak en zayıf ve yavaş olanlar yakananıp öldürülür. Bu doğal seçilim sürünün tümü için yararlıdır, çünkü sürünün genel hızı ve sağlığı bu zayıf üyelerin yakalanıp üreyememesi sayesinde korunur. Gelecek nesiller sağlam olanların üremesi ile oluşur. Aynı şekilde insan beyni de en yavaş beyin hücrelerinin hızında çalışır. Nöronlar arası iletişim yavaş olanların hızına göre ayarlanır. Bugün bildiğimiz gibi alkolün aşırı tüketimi beyin hücrelerini öldürmektedir. Ancak, alkol karşısında en yavaş ve zayıf beyin hücreleri yenilip ölürler. Bu yolla alkolün düzenli tüketimi zayıf beyin hücrelerini öldürerek, beynin daha hızlı çalışan hücrelerine yer açıp beynin etkili bir makine olmasını sağlamaktadır. İşte bu nedenle bir kaç kadehten sonra her zaman kendinizi daha zeki hissedersiniz. İÇELİM AKILLANALIM.
  11. Tarihçi değilim ama tasalanmayın bunları ben sallamış değilim. Aşağıda verdiğim kitaplar 350 ve 800 sayfa. Özet yapmak bile aylar alır. Evliliğin de Romalılarca icat edildiğini yazmadım, üst paleolitik devir barınaklarının boyutlarından tek eşli evliliğin genel durum olduğu varsayımını biliyorum. Neolitik sonrası hiç bir toplumun da sınıfsız olmadığı alt tabakanın çoğunluğu oluşturduğunu da bilmekteyim. Yazdıklarımdan çıkardıklarınızda benim de üslubumun payı olduğunu da kabul etmem gerek. Yanıtınız ve yorumlarınız için teşekkürler. Ref: Paul Vaeyne, College de France Antikçağ profesörü; La Société Romaine (1992)350 pages Roma Toplumu Philippe Ariès, College de France Aile ve çocuk tarihi profesörü; Georges Duby Academie Française 10-13.yüzyıl tarih uzmanı ;Histoire de la vie privée-De l'Empire Romain Özel yaşamın tarihi
  12. Sordular Adem'e; ön dişinle kırar mısın bademi? ve de.. Adem ön dişiyle.... kırdı geçti alemi. oluyor mu?
  13. Hükümete laf yok, Hüküm et, hüküm kıyma. Hükm et, hükümran ol. Hakim ol, savcı ol, egemen ol egemenlik elinde olsun... HANgi elinde? Dayı beceremiyorum, bana da öğret böyle yazmayı. alkanaga öğrenmiş, ona da yazmaya çalıştım az önce olmadı vesselam.
  14. süper, Ben de öğrendim yazayım, akşam oldu erken derken teklefunken mimikler hariç beceremedim, daha çok çalışmam gerek. sizi seviyorum, umarım karşılaşırız.
  15. Gerçi ülkemizde böyle bir fırın yok ama yakında AB ye girebilme koşullarında bulunduğu için kurulacakmış. Krematoryum fırınından alınacak küller de temizlik işlerinde işe yarar mı? Odun külü katılmış suyun, çamaşır yıkamada kullanıldığını biliyordum, bu suya kül durusu deniliyor. Ayrıca kül durusu ile hamur yapılırsa baklava yaparken yufkanın yırtılmadan incecik açılması da sağlanır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.