Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ambrosia

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    30
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ambrosia Hakkında

  • Doğum Günü 02-07-1986

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    Kastamonu
  • İlgi Alanları
    akvaryum ve kendini aramak

ambrosia - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. ambrosia doğum gününüz kutlu olsun!

  2. ambrosia doğum gününüz kutlu olsun!

  3. ambrosia doğum gününüz kutlu olsun!

  4. ambrosia doğum gününüz kutlu olsun!

  5. ambrosia doğum gününüz kutlu olsun!

  6. ambrosia doğum gününüz kutlu olsun!

  7. ambrosia doğum gününüz kutlu olsun!

  8. Şeriatı kaldırmış olmak islamı kurtarmış olmaz. Şeriat ismi Kuranda geçen kanunlar bütünüdür. Şeriat Allah yoludur. şeriata karşı çıkan, kabul etmeyen müslüman olamaz, o anda dinden çıkar. Bilmeyen araştırıp öğrenebilir.
  9. Yüzlerce yıllık hükümleri ve Allah(c.c.)'ın ezeli kelamı olan Kur'an Kerim'in ayetlerini Bizim hocalarımız, müctehitlerimiz boşuna mı öğrenmişler o kadar ilmi!!! Sizin bu tavırlarınızı gören, o başörtülerini kadınlara zorla taktırıyorlar sanır. Herkes inancı için takıyor o mübarek örtüyü. Değiştirmek istediğiniz milletin inancımıdır? Yoksa sosyal adaleti sağlamak mıdır? Eğer amacınız sosyal adaleti sağlamak ise bunları hangi yetkiye ve yüksek makama dayanarak söylüyorsuz? Allah'tan daha yüksek bildiğiniz bir otorite mi var? Var derseniz konu kapanmıştır, o zaman siz Allah'ı kabul etmiyorsunuz demektir ve Allah'ı kabul etmeyenler müslümanların inancına karışamaz. Hayretler içersindeyim şuan. oradan buradan meal okuyup hüküm çıkarılıyor. Hiç olmazsa bir bilene sorsaydınız bari.
  10. Bu nasıl bir zihinsel yükseliş ki geri dönenlerden bazıları eski dünyaya alışamayıp mecnun oluyorlar yada divaneliğe yaklaşıyorlar. Zihin gücü sadece ister, Allah ise yaratır. Bütün eylemler istemekle başlar, Allah eylemi yaratırken sebepleri de bunlarla beraber yaratır ve Allah'ın yaratmasıyle insanın vucudundaki kimyasal tepkimeler neticesinde insan harekete geçer ve sonuca doğru yönelir. Hatta Allah (c.c.) o işin sonucuyla bağlantılı olacak diğer hadiselerle ve kişilerle ilgili olarak sebepler yaratarak kişileri ve olayları buluşturur. Beynin gücü birşey yaratmaya yetseydi inanın bana önce ölümsüzlüğü yaratırdı. Bu dünyada kendilerini ruhani yükselişe hazırlamayanlar (inanmayanlar) kıyametten sonra cehennemde kalmaya mahkum olacaklar. Varlıkla yokluk arasına sıkışmış bir şekilde aşağılarda bir yerde sonsuza kadar...
  11. Kader ve kaza Allahtandır. Biz ne söylersek söyleyelim, iman etmeden ölecek olan birinin seçimini değiştiremeyiz. Çünkü bu onun kaderinde var. Herşey önceden belli ve biz sadece bu filmi izliyoruz. Allah kimin ne yapacağını biliyor. O yüzden ben inancımla ilgili birşey yazarken başkalarını değiştirmek için yazmıyorum sadece sevap almayı umarak yazıyorum. Ben kimim ki bi başkasının hayatını ve inancını değiştirecek. Ben kendi hayatımı bile değiştiremem. Sadece Rabbimin bana bahşettiği rızıklar ve seçenekler arasında gene O'nun bana verdiği cüzi irademi kullanarak seçim yapabilirim. Dini kabul etmeyen kişi doğru ve yanlışı ayırmak için kendi kıstaslarını seçmiş demektir. Bunun için kendi kıstaslarını seçen kişi cinayet işleyebilir, hırsızlık yapabilir, insanları dolandırabilir, kalp kırabilir. Ve yaptığı bütün herşeyi doğru olarak görür. Doğru ile yanlışın kesin çizgilerle ayrılabilmesi mantıken ilahi kaynaklı kitaplarla mümkündür. Allah teala kendi Cemalini bize gösterse idi hepimiz korkudan iman ederdik ve sınavın anlamı kalmazdı. Ama herkese saygı duyarım çünkü ne yaparsa yapsın bütün insanlar Allahın kullarıdır. Ama herkesin fikirlerini sevmek zorunda değilim.
  12. Pardon sizi yanlış anlamışım sanırım. Siz ''Biz'' denen varlıkların yeşil ve uçan daireli yaratıklar olduğunu düşündüğünüz için böyle dediniz sanırım. Melekler ruhani varlıklardır. Tam mahiyetini bilemeyiz. Nurdan yaratılmış olmaları onlar hakkında kesin hüküm vermemizi engeller. Allah tealaya hizmet eden bilinçli ışık hüzmeleri şeklinde algılayabiliriz. Onlar Allah'ın emrinden başkasını yerine getiremez.
  13. Sevgili sardunyam sizi gayet iyi anlıyorum. Ama hepsinin geldiği yer bir ve tek olduğu için Allah inancını kabul ediyoruz. Allah onları ve görünen herşeyin arasında bir bağ kurup herşeyi ayakta tutandır. Birşeyleri çözmeye başlamışsınız Allah daim etsin. Herşeyi heryerde söylemeyin çünkü insanoğlu önyargılarından kurtulamadığı müddetçe bu onları şüpheye ve sapkınlığa götürecektir. Allah sizi ilmiyle amel edenlerden eylesin. Çünkü işleri sadece hayal gücüne bırakırsak saparız. Kuran'a yönelirsek kurtuluruz inşallah. Hayalgücünüz ilimle paralel ilerlerse mutlak gerçeğe ulaşmanız umulur. Çünkü asıl mesele kanıtlamak değil inanmak. Allah teala bizi yarattı ve O'na itaat edeceğimizi veya O'na kafa tutup tutmayacağımızı sınamak istiyor. Aslında o herşeyi biliyor ama sonumuzu bilmeyen biziz. Sorun burada zaten.
  14. Bir de ateistlerin, neden bilimi kendilerine mâlettiklerini anlayabilmiş değilim. Dünya kadar müslüman bilim adamının bilime yaptığı hizmetleri düşünürsek... ...... Bilimin amacı birşeyleri kanıtlamak değildir. Kanıtladığını iddia ettiğin anda bilimin önüne bir tabu ve engel koymuş olursun. Bilim sürekli araştırmayı ve gelişmeyi öngörür. Bilimin amacı sadece yaşamı kolaylaştırmaktır. Şöyle ki; bir gerçeğin keşfedilebilmesi için onun daha önceden varolması yani daha önceden bilinmiş olması gerekir. Keşfedilmeye değer birşey tesadüfe dayandırılamaz. Dayandırılırsa keşfe değer birşey değildir zaten. ...... Bütün keşfe değer şeylerin, Yüce Yaratıcımız Allah'tan geldiğini söylemek, bilimi aşağılamak değil tam tersine yüceltmek anlamına gelir. İşte bu yüzden İslam bilim ile çatışmaz. Aslında bütün hak dinler bilimle çatışmaz ama diğerleri tahrif edildiğinden dolayı istisnadır.
  15. Öncelikle Hz. Muhammed (s.a.s) haşa ''ben herşeyin doğrusunu bilirim'' dememiştir, ''herşeyin en doğrusunu Allah bilir'' demiştir. Ama Hz. Muhammed (s.a.s.)'in bilgisi bizden fazla idi. Bundan eminim. Bunu anlatmak ve anlamak zor olsa da basit bir örnekle; bu devirde yaşayan büyük bir bilim adamı, bildiği şeylerle beraber geçmişe gönderilse ve sadece oranın dilini konuşsa ve hiçkimsenin daha önce duymadığı kavramlardan bahsetse idi orada bulunan diğer insanlar bunu nasıl kolayca anlayabilirdi. Bunu ancak görmek isteyen görebilir. İnanmadan görülemez. Aslında herşey inanç noktasında birleşiyor. Kutsal bir kitaba, ''yüzlerce yıl önce yazılmış, ben buna inanmam'' deniyorsa zaten kişi kitaba inanmak istediğinden dolayı değil, Allah'ı inkar ettiğinden dolayı söylemiştir. Sanki önceki insanları Allah yaratmamış gibi. ...... Bilimin şuan araştırdığı uzay, evren ve dünyamız, sanki insanlıktan milyonlarca yıl öncesinde yokmuş gibi davranıyorsunuz. Bin 400 yıl önce indirilen kitabı yalanlayıp, milyonlarca yıl önce yaratılanın peşinden koşuyorsunuz. Ben sizin yaptığınıza karşı değilim. Sadece sorun gibi göstermeye çalıştığınız şeyin (zaman) asıl sorun olmadığını vurgulamak istedim. Düşünce şekliniz çok saçma. Yani Hz. Muhammed (s.a.s.) on dört asır önce değil de şimdiki zamanda dünyaya teşrif etse idi siz ona ve indirilen kitaba inanacakmıydınız? Hadi inandığınızı varsayalım ama bundan on dört asır sonra ise sizin şuanki kafa yapınızda olan insanlar da o zaman sizin şuan inandığınıza inanmayacaktı. Asıl isteğiniz, insanlığa sürekli olarak peygamber gönderilmesi midir? ...... İslamın amacı dünyaya hükmetmek değil, insanın kendi nefsine ve içindeki kötülüğe hükmetmesini sağlamaktır. Bu şekilde de dünyaya iyilik hükmetmiş olacak. ...... Biz adaletin ve iyiliğin savunucularıyız. Örneğin bir babanın evladını koruması ve ona zahirde iyilik yapması, bazen doğru bazen de yanlış olabilir. Burada evladın nasıl biri olduğuna bakılır. Biz kötüyü ve kötülüğü koruyamayız, evladımız dahi olsa... ...... Din deyince sizin ne anladığınızdan tam emin değilim. Dünyada bir sürü seçenek vardır. Ben ilahi olanı seçtim, kimisi parayı, kimisi şöhreti, kimisi başka şeyleri seçti ve onları din edindi. İnsanın inanmadığı ve dolayısıyla bilmediği kavramlara önyargıyla bakmaları normaldir. ...... İnancıma saygı duyduğunuzu söylüyorsunuz ama inandığım şeye saldırmaktan çekinmiyorsunuz. ...... Son paragrafınıza gelince; Yaptığınız Don Kişotluk sizin içinde geçerli. Ben herşeyin doğru olduğunu savunmuyorum. İslama ters hiçbir düşünceyi kabul edemem. Çünkü doğru ile yanlış kesin çizgilerle ayrılmıştır. Sürekli yeni doğru ve yanlılar yaratılmadığına göre, öz olan İslam herşeye uyarlanabilir. Bu inanç meselesidir. Şarabın haram olması, biranın ve diğerlerinin saf dışı olduğu anlamına gelmez. İkisininde ortak yanı alkollü olmasıdır. İçindeki alkol olmadığında üzüm suyu da arpa suyu da helal olmuş olur. Bilmem anlatabildim mi?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.