Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SideSwipe

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    36
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

SideSwipe - Başarıları

Araştırmacı

Araştırmacı (4/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

19

İçerik İtibarınız

  1. Dersim kürt değil ama faşizmin, ırkçılığın genetik olduğunu kimse söyleyeceğinizi biliyor olmalısınız. Adamlar devrim yapıyolar o dönemde, halkı eşit konuma koymaya çalışıyorlar. Amma bi kesim yani dersim çıkıp -biz şeyhlerle aşiretlerle yaşayacağız, özerk ayrıcalıklı olacağız. diyo. Hemde koçgiri isyanında halkı katleden kılıç artıklarını kolluyorlar. Devrim bu devrim. Çinlisi, fransızı, amerikalısı, kübalısı, rusu gelse aynını yapardı. Şeyhi aşiret reisini canı pahasına koruyan, onlarla birlikte can verir. Devrim ne gerektirmişse o yapıldı, o kadar.
  2. Çiçek'in mağduriyetinden medet umanların hevesi kursağında kaldı. Komplo üzerine komplo. Kapalı bi kapının öte tarafı için bir sürü geçerli komplo kurabilirsiniz. Her duyduğunuz sesi başka bi şeyin sanabilirsiniz. Çiçek içeri atılır, hukuka güven artar. Aynı hukuk adamı dışarı çıkarır, bu sefer de hukuku, cuntacıların etkilediği söylenir. Yarın hukuk, Çiçek'i idam ettirse, hukuğun elini öperler. Ertesi gün diriltse lanetlerler. Kimin işine nasıl gelirse tabi. Onlar da kendilerini bilirler.
  3. Kaplan Türkiye'deki diğer ırkların sorunlarını ve de onların bu sorunlara rağmen hala bu toplumun bi ferdi olmayı sindirebildiklerini, mesela ırkçılık yapmadıklarını ortaya koyalım ki, demokrasi ayağına ırkçılık yapanlar, ırkçı olduklarını itiraf edebilsinler. En azından neden sadece Kürtlerle sorun yaşanıldığını anlasınlar. Şimdi gelelim diğer insanlarımızın sorunlarına.
  4. Şaştım kaldım, tam olarak söylemek istediğim buydu. Kürt sorunu denilen şey, Kürtleri temsil ettiğini söyleyenler tarafından çözülebilecek birşey değil. Çünkü Türkiye'nin neresinde durduklarını bilmiyorlar ve şu an durdukları yeride söyleyemiyorlar.
  5. 1999da çocukken, 2000 yılında kıyamet kopacak diye çok korkmuştum. Şimdi de bu hikayeyle prim yapıyorlar.
  6. daha esnek oldukları için tabiiki. bi de onlar evlenmeden önce de evlendikten sonra da aynılar. bizimkiler gibi, evlenmeden önce her şeyi yapıp, evlendikten sonra da namus otoritesi haline gelivermiyorlar birden. rus olsun, çamurdan olsun.
  7. Namaz kılmayınca günde kaç vakit olduğu sorunu ortadan kalkıyo biliyo musun?
  8. Gören de dağda insanların öldürülmelerinden zevk aldığımı sanacak. Kimse ölmesin, kürtler dağa çıkmasın, diğer vatandaşlar da onlarla çatışmasın ölmesin. Bi sorun var orada belli ama kimin sorunu? Bu sorunun nedenleri halledilsin vs. vs. vs... Bu dönemde her forumda açılan başlıkların hepsi sadece tek bir ırkla ilgili, onlar da Kürtler. Diğer ırkların Türkiye'de sorunları yok mu? Kürtler hep Türk ile Kürt ayrımı yaparlar, diğer ırkların varlığını farketmedikçe de sadece baktıkları yere bakabiliyor olmaktan öteye gidemiyecekler. Bu ülkede başka başka ırklar da var, onların da sorunları var. Onları tartışalım azıcıkda. Tek bir ırkı tartıştığınızda bu evrensel bişey olmuyo hiç. Haksızlık oluyor. Kürtler, kendilerinden başka ırkların da sorunlarının var olabildiğini kabul edebilecekler mi? Hitlerin kıyımlarından sonra sinema dünyası, edebiyat dünyası Yahudilerin duygu sömürüsü ile doldu taştı. Öyle bir izlenim yaratıldı ki sanki yeryüzünde birtek onlar mazlum, birtek onlar kıyıldı. Hep duygu sömürüsü. Bugünde Kürtler aynısını yapmak niyetinde. Ermeniler bayrağı Kürtlere kaptırmama savaşında. Asur, Süryani, Pontus, İzmir de de Yunan sözde katliamları kapıda, sırada onlar var daha bu duygu sömürüsü yarışına katılacak olanlardan, acele edin, bayrağınızı büyütün. Balkanlarda ve Kafkaslarda katledilen Türklerden, Çeçenlerden falan dem vuran yok, Filistin en fazla birkaç günlüğüne tartışılıyor. Uygurlar zaten kimsenin umrunda değil. Egede katledilen Türklerin de hesabını sormak derdinde değil Kürtler, Kürt değiller çünkü onlar. Bu konuyu Kürtlerle ilgili tartışmalara boğmayalım. Diğer ırklara haksızlık olmasın, onların sorunlarını tartışalım. Onların da sorunlarını tartışmadıkça hiç bir çözüm demokratik olmaz. Bir sürü ırk var Anadolu da. Kürtlerden başkasının sorunlarına eğilelim birazda.
  9. Hiçbirşey. Sadece yaşıyoruz, ölüyoruz, o kadar. Doğaya biraz döngü katkımız var.
  10. SideSwipe

    NASA, Ay'ı 'bombalayacak

    Amerika ay'da petrol bulsa bile, çıkarabilecek olsa bile çıkarmaz. Çünkü orada katledebileceği insanlar yok.
  11. bi de ben deyimle katkı yapayım sana = mal bulmuş mağribi gibi sevinmek. Kart-Kurt dediğiniz şey kürtlerin kökeniyle ilgili bir tez, kabul etmiyorsanız çürütürsünüz olur biter. ******
  12. Ben ırkçılığın kötülenerek ırkçılık yapıldığını anladım Ama yabancı değilim demokrasi ve vicdan naraları atarak duygu sömürüsü yapanların hep ırkçılıktan geri kalmadıklarını gördüğüm tartışmalara, yine de hiçbir yerde bu ifadedeki kini görmedimdi, iyi oldu fazla örnek göz çıkarmaz.
  13. Dedemde atasözleriyle konuşurdu rahmetli. İlk cümlenizle neyi kastediyorsunuz siz? Kürtlerin, aydınlanıp bizi katletmesini mi? Bizi katledecekler, biz de Hitler katliamını bile arayacak mıyız? O cümleyi açın isterseniz. Sen şimdi böyle bir tehdit savurup, sonra demokratik vicdandan mı söz ediyorsun? O güneşi doğuracak olan PKKmı yoksa DTPmi? Kürtleri demokratik olarak temsil edebilen var mı? Bir ırkı siyasi olarak temsil etmek demokraside var mı? Tüm bunlara uygun bir atasözün var mı? Ben ırkçılığı kınayıp ırkçılık yapanlardan hesap sorsam o yeter merak etme sen.
  14. Duyan da Hitler Türkiyesinde yaşıyoruz sanacak! Düşündüklerini en abartılı biçimde sunduğunda daha inandırıcı olamıyosun ne yazık ki. Ama bizde daha çok bağıranın daha haklı olduğu ile ilgili bir alışkanlık var, siz de haklısınız...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.