Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

arayüz

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    19
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    istanbul
  • İlgi Alanları
    dinler ve dinciler

arayüz - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

2

İçerik İtibarınız

  1. güzel düşünüş ve paylaşım için teşekkürler
  2. dünyaya gelmek istemekten yansıyan görüntüler dünyaya gelmedik, gelicez. çocuğun anne karnında yaşaması gibi
  3. Kurtler 1. Dunya Savasi sonrasi 4 ayri parcaya bolunduler. Kurtlere (ve dillerine) cok baski uygulanan ulkelerdeydi bugune kadar. - savaştan önce neredeydiler, devletin ismi neydi, neden bölündüler, kürtlere böyle davranılmasının nedenleri neler? - savaştan önce neler yapıyorlardı(varlıklarını hiç duymadım) - kürtlerin dilini değiştirmek isteyenler nasıl değiştirdiler? türkler baskı yaptı, kürtçeyi değiştirmek için: ne yaptı? kürtçeyi yasakladı mı, bazı sözcükleri mi yasakladı... biraz ayrıntı... kürt harflerinin içine X, W harflerini zorla yerleştirdi mi?
  4. insanın biri sokakta bağırıyor, allah'a ağzına ne gelirse söylüyor: bu önemli değil. bağırır bağırır, sesi kısılır, çeker gider. her hangi biriniz, kendi başınızayken bunu yaparsanız. bu küfürü, inanan olarak yapıyorsunuz. (ilk iletiye bakın)
  5. - tarihinde türkler, kürdistan ya da kürtlerin yurtlarını almış mı? - kaç tür kürt var? - kaç tür kürtçe var? beş-altı tür kürt yan yana geliyorlar, birbirlerini anlamıyorlar. bu demektir ki.. : ne demektir? bunlara lehçe denilebilir mi? karadenizli, rumeli yanyana gelince anlaşabiliyor. bu farklılık zenginlik olabiliyor. tarihte kürtlerin devleti olmuş mu? (ben bu konuyu araştırmadım hiç) hiç duymadım. bu kadar dil nereden bulunmuş?
  6. bir davranış aynı anda, toplumda genel davranış ise değilse diye değerlendirilir. zehirli ya da bozulmuş bir yemekten yiyenler ve yemeyenler gibi. (birde acaba allah'a inanmayanlar ne yapar ki böyle durumlarda) alkanaga, 10 Ekim 2009 - 22:37 tarihinde, dedi ki: Ne gördün Allah tan,sen yine bil kuldan... bunu insanların insanlara küfretmesi de allah'a küfretmesi gibidir anlamında mı anlıyorsun? FUZULİ Bir sorunun cevabını bulmak için önce bilgi verildi soru-cevap öğretildi ve soruldu ya söyledik ya da söyleyemedik. MUHABBETLE... bu cevap fuzuli mi oldu?
  7. inançlı kişilerin allah'a isyan etmesi, isyanında sövüp sayması olacak iş midir? allah'a kızıp karşı gelmek neden olur? münafıklık dedikleri bu olabilir mi?
  8. Haydi İlk İncelemen Benden Olsun.

    Vallahi İnceledim İnceledim, Öyle Pek de Karmaşık Görünmüyorsun Aslında Ama, Haydi Hayırlısı Bakalım.

    Ama Bak Haberin Olsun, Bir Zamanlar Din Konular Ana Başlığında Benden Habersiz Kuş Uçmazdı, Ona Göre Yani :)

    Yok Yani Ne Bileyim, İlgi Alanların, Din ve Dincilerden Oluşuyor Demişsin de o Yüzden Hatırlatayım Dedim.

    Dinci Olmasam da Din...

  9. yaptığın işin farkında mısın?

  10. Yoktan geldim dünyaya Bir beş on gün seyrana Seyran nedir bilmedim gaafil bulunup kaldım Tanrı birdir anladım Hak Muhammet belledim Gayba iman eyledim Taklit eyleyip kaldım Dünyayı attım arkaya Gönül verdim ukbaya Cennet için duaya Elim kaldırıp kaldım Cennetteki huriler Hep bakire dururlar Birgün bana verirler Gönül eyleyip kaldım Cennet zevki pek hoştur Surette kalan boştur Sirete yol bulmadım Dağlar dolaşıp kaldım Cennet bugün göktedir Zevki yüksek yerdedir Ben karanlık bir yerde Yolu şaşırıp kaldım Aşık oldum cennete Ermedim ol devlete FEHMİ gibi üftade Kuru sevdada kaldım
  11. dinlerin emirleri içinde çok önemli yerleri var ibadetlerin. islamda, sadece bunun için var edildiğimiz söylenir. örnek: "kuran'a sadece arınanlar dokunabilecek" dendiğini çok duydum. kuran, dinin başlangıç noktası. en büyük ibadet aynı zamanda. islam dininde olanlar bu ibadeti nasıl gerçekleştiriyor? ya da başlayabildiler mi?
  12. biz allah nasıl dersek, allah öyle allah oluyor. önce: benim bildiğim gibi mi allah(bana söylendiği gibi mi) allah-tanrı anlatıcıları o kadar çok ki.... anlatıldığı kadar allah olur mu? tek sorun: 'biliyorum' dediğim allah'ı kanıtlayamamak.
  13. ölümden sonra yaşamak: ne kadar sürecek? tekrar tekrar dünyaya gelmek demek mi yoksa?
  14. sorunu en baştan bilmeli... dağa çıkan apo, yükseköğrenim yapmış birde... neden dağa çıktılar? bu nedene göre aşağı inmek isterler. gerisi aldatmaca.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.