buyur leylam sebzeli hamsi
![]() buyur leylam sebzeli hamsi
bişey değil canım
ama ben güzel olmayabilirim bence sen en iyisi hamsiden başla
kereviz
![]() buyur egzo kerevizin gece gece hamaratlığım tuttu
zeynep benım canım sarap cektı
Şöyle mis gibi tarhana çorbası kokuyor kaç gündür burnuma..
Yaparız Lilaç'cım..
Bak yine burnuma koktu..
benim de öyle kokuyor bazen,iki yıl olacak yemeyeli,ama kendim yapacağım artık mecburen..bu arada hoşgeldin abicim,çok özlettin
anacım ben tarhana yapmıştım şuan mayalanıyor oraya kadar geldimi kokusu yaww
e o zaman hepiniz iftara davetlisiniz bakalım beğenecekmisiniz? leylam, sana ulaştırmak isterim...
canım ablacım
hemen öm atıyorum sana o zaman bu tarife göre yap mis gibi tarhananı afiyetle iç,
içerken beni hatırla...
çok teşekkür ederim,sardunyamın tarhanası koyacağım adını da
gönderdim leylam istersen o tarifi buraya ekle
lilacım gizli tarif değil be güzelim ne bilem buradan yazmadım işte... ALINTI SARDUNYAM'IN TARHANASI malzemeler: 1,5 kilo yoğurt 2 kg domates 2 kg kırmızı tatlı biber 1 demet maydanoz 1 demet dere otu nane, 1 kg soğan 3/4 baş sarımsak domatesleri, soğanları, sarımsağı, maydanoz, dere otu rondodan geçir, biberleri haşla, kabuklarını soy bütün malzemeyi bir derin kaba koy yoğurdunuda ekle, alabildiğince un ekle kek hamurundan az daha kıvamlı hale getir tuz ekle... iyice karıştır... bir hafta eksiyip mayalanmasını bekle üzerine bir bez örterek ve her gün karıştır... bir hafta sonra temiz bir battaniye üzerine bir çarşaf ser ve bu hamuru üzerine parça parça dök kurumasını bekle, kuruması için gidip gelip ters yüz et... kuruduktan sonra metal kevgirden geçirip ele yani ufala... yine ser çarşaf üzerine ve iyice kuruyana kadar bekle... sonra bez torbaya koy ve sakla... afiyetle ye...
bu yıl hepimiz aynı tarhana çorbasını içeceğiz
biri tarhana çorbası mı dedi
ablam ben bu tarifle harikalar yaratırım öğrencilik hayatı başlıyo yeniden okulun açılmasına az kaldı
Sardunyam ablam yanlış anlama da ölee bi hafta bekleyince ekşi oluyo çorbası da biz bi gece bekletiyoruz sadece
Hı bi de salçalık biber diye geçen iri biberden çookk koyarız bizim tarhana kıpkırmızı olur Ee her yörenin tarzı başka tabi
Dondurma
yok canım yanlış anlaşılacak bişey yok evet çoğu yöre farklı yapıyor içine çok farklı şeyler koyanlarda var... ama biz böyle yapıyoruz ve tarhana az ekşiyince daha hoş oluyor yani ben öyle seviyorum...
babaannem böyle yapardı çatıda kuruturdu şuan evin için mis gibi tarhana kokuyor babannemi hatırladım
gece gece benim de canım tarhana çekti şimdi yaa....
söleseydin yemekte tarhana wardı
bişey değil jön
yarın şampanya olsun artık
tamam anallstık olur tabıkıde sen bana bırak sampanya ısını
tamam şampanya senden olsun
turşu olsa
ıspanaklı börek çekti kim yapcek
aşure çekti canım
kim bana yapar
Miğdem kazınıyor sabahtan beri doğru düzgün bişi yemedim
Canımm ne istiyorsunn..söle ablana çekinme
Kastamonu helvası çektiiii