Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yüzüklerin Efendisi - Lord of the Rings Üç Film ve Bir Yönetmen (Peter Jackson)

 

post-2-0-59388400-1386852431_thumb.jpg

8 yıllık bir uğraşıdan sonra Peter Jackson ilk filmi ekrana getirdiğinde bir rüyasının gerçekleştiğini söylemiş. Üç bölümden oluşan bu filmde yönetmen geriye dönüp baktığında neler yaptığını anladığın belirtmiş. Süpriz başlangıcından şa şalı bitişine kadar herşey yolunda gitmiş ve ortaya bir başyapıt çıkmış.

Peter 'bir yolculuktu ve şimdi bitti' demiş.

Filmden bir sahne:
Fellowship of the ring fragmanı - Yüzüğün Muhafızları Fragmanı
http://www.youtube.com/watch?v=Pki6jbSbXIY

The Two Towers - İki Kule Fragmanı
http://www.youtube.com/watch?v=cG-1Gtus7KQ

Return of the King - Kral'ın Dönüşü Fragmanı
http://www.youtube.com/watch?v=I7YllAOqpF4

Filmler:
The Fellowship of the Ring
The Two Towers
Return of the King
____________________________________________________________________

Eight years after Peter Jackson first hit upon the idea of bringing The Lord of the Rings to the big screen, his ambitious dream has been realized. Here, in the first of a two-part interview, the director draws a deep breath and looks back at his monumental achievement, from its surprising beginnings to its triumphant conclusion.

It's been a long journey. Now that it's over, what are you feeling?
Well, it's very mixed feelings. I know there won't be The Lord of the Rings anymore for us, which is sad. But it's also okay, because we've put our heart and souls into this project and we made three movies that really don't belong to us anymore. They're out there for other people to enjoy, and it's time for us to move on.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) - Yüzüklerin Efendisi - Yüzüğün Muhafızları

Yüzüklerin efendisinin ilki olan The Fellowship of the Ring bence en güzeliydi ama genede ötekilerinin de hakkını yememek lazım. Peter Jackson un akıl almaz yaratıcılığı ile ortaya çıkardığı karekterler beni öyle etkilemiştiki sanki gelmiş geçmiş en iyi film diye bağırmak istemiştim. Bir yüzüğün bu kadar güçlü olabileceği aklınızın ucundan bile geçmez... Mutlaka seyredin...
Oynayanlar: Elijah Wood, Sean Astin
Yönetmen: Peter Jackson

 

post-2-0-12299300-1386852284_thumb.jpg post-2-0-87030700-1386852284_thumb.jpg post-2-0-50091100-1386852285_thumb.png post-2-0-18247300-1386852286_thumb.png

From the idyllic shire of the Hobbits to the smoking chasms of Mordor, director Peter Jackson has created a world that surpasses the expectations of J.R.R. Tolkien purists as Frodo Baggins (Elijah Wood) embarks on his epic quest for the one true ring. The movie -- which nabbed 13 Oscar nominations -- is wonderfully cast with actors such as Ian McKellen (Gandalf) and Viggo Mortensen (Aragorn), and stays beautifully true to the book.
Starring: Elijah Wood, Sean Astin
Director: Peter Jackson

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Lord of the Rings: The Two Towers (2002) Yüzüklerin Efendisi - İki Kule

Üçleminin ikinci ayağı olan bu film Gollumun ortaya çıkması ile inanılmaz bir öyküye dönüşüyor. Frodo ve Hobbitslerin israrla yüzüğü koruma güdüleri öyküyü inanılmaz yaratıcılıkla yaratan yönetmen ve Elijah Wood güzel oyunuyla süsleniyor. Sakın kaçırmayın derim...
Oyuncular: Elijah Wood, Viggo Mortensen
Yönetmen: Peter Jackson 

 

post-2-0-65885700-1386852590_thumb.png post-2-0-43541300-1386852591_thumb.jpg post-2-0-15024400-1386852592_thumb.jpg

The second installment of J.R.R. Tolkien's best-selling Lord of the Rings trilogy comes to life with director Peter Jackson returning to the helm and Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Cate Blanchett and others returning to their roles as various creatures from Middle Earth. The Academy Award-winning first installment left many battles unfought, and Frodo the hobbit braves terrible dangers in an attempt to have an evil ring destroyed.
Starring: Elijah Wood, Viggo Mortensen
Director: Peter Jackson

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Lord of the Rings: The Return of the King (2003) - Yüzüklerin Efendisi - Kralın Dönüşü

Üçlemenin son ayağını oluşturan bu film böyle bir efsanenin nasıl bitirilmesi gerektiğini herkese gösterdi. Aklıma gelmişken Ağaç insanlar çok enteresan tiplerdi. Gollum bu filmdede filmin baş aktörü olmayı devam ettiriyor ve iki kişiliği onu daha da enteresan yapıyor ayrıca son filmde geriye gidiş gelişlerle gollum un nasıl oluştuğunuda bize anlatan yönetmen bence bu filmlerin hepsine çok emek vermiş....
Oyuncular: Elijah Wood, Viggo Mortensen
Yönetmen: Peter Jackson

 

post-2-0-08305400-1386853060_thumb.jpg post-2-0-90012400-1386852774_thumb.jpg post-2-0-56223300-1386852775_thumb.jpg

The third of the trilogy. As the shadow of Mordor grows, Aragorn (Viggo Mortensen) is revealed as the hidden heir to the ancient kings. As he, Gandalf (Ian McKellen) and the other members of the broken fellowship struggle to save Gondor from Sauron's forces, Frodo (Elijah Wood) and Sam (Sean Astin) bring the One Ring ever closer to the heart of the dark lord's realm. Director Peter Jackson's epic won 11 Academy Awards, including Best Picture.
Starring: Elijah Wood, Viggo Mortensen
Director: Peter Jackson

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
  • 2 yıl sonra...

Ben bilimkurgu tutkunuyum. Fantastik filmleri pek sevmem. Fakat Lord of the Rings kesinlikle kusursuz bir başyapıt. Bu kadar mükemmel bir serinin hakkını yemek kesinlikle olası değil.

 

Aslında bu film serisi tam olarak fantastik de değil. Beğenmemin nedeni de bu. Ben bu seriye "felsefekurgu" diyorum. Nasıl? Filmdeki felsefe şu bence:

 

Dünya eğer büyülerin, olağanüstü olayların, şeytanların, ölümsüz varlıkların olduğu bir yer olsa nasıl olurdu? Nasıl bir tarih yaşanmış olurdu?

 

Bu sorunun cevabını veriyor ve şöyle düşündürüyor: Böyle bir tarih olmadı. Dolayısıyla böyle bir dünya yok. Büyülerin, şeytanların, ölümsüzlerin dünyası hiç olmadı ve yok. Her şey doğal akışında, nedensellikler bağlamında işledi. Kimse büyü yoluyla mağaralarda yaratık klonlamadı. Klonlama için ancak bilimsel yolları, nedenselliği kullanabiliriz. Ölümsüz kimse olmadı. Bu ancak nedenselliğin tümünü kavrarsak ve denetlersek olası olabilir.

 

Sadece bu kadar değil. Bu seride savaş felsefesi de işleniyor. Bu felsefeye göre düşman, kan içmeye gelmiş, insan eti yemeye gelmiş canavarlardır. Onların anneleri, sevgilileri, yavruları yok. Ninnilerle, şefkatle büyütülmediler. Karanlık mağaralarda şeytani büyülerle klonlandılar. Son ferdine kadar yok edilmezlerse, kundaktaki bebeklerimize varıncaya kadar hepimizi çiğ çiğ yiyecekler.

 

Savaşı kazanmak için bu inanca ihtiyacınız vardır. Düşmana acımakla, "onlar da ana kuzusu, nazlı sevgilisi ve onların da minik yavruları var" diyerek savaş kazanamazsınız ne yazık ki. Size saldırdıysa canavardır, klondur, şeytanidir. Hepsi yok edilmelidir. Filmde yok ama, ben ekleyeyim: Bu psikolojinin yanlışlığını savaş biter bitmez anlarsınız. Esirlerin insan olduğunu, insani acılar çektiklerini görerek...

 

Bu yüzden Vietnam Sendromu diye bilinen bir psikolojik hastalık literatüre girmiş...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Der Herr Der Ringe üc bölümünüde sinamada seyretme vede tekrar evde seyretme heyecanini buldugum tek seridir neyi cagristirirsa cagristirsin harika bir yapim.. su anda kitapligima uzandim tekrar seyretme heyacani sardi :) ikinci ücüncü filminin cikmasini seneleri beklemek ayri zevk.. ti...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Lord of the Rings: The Return of the King (2003) - Yüzüklerin Efendisi - Kralın Dönüşü

 

Üçlemenin son ayağını oluşturan bu film böyle bir efsanenin nasıl bitirilmesi gerektiğini herkese gösterdi. Aklıma gelmişken Ağaç insanlar çok enteresan tiplerdi. Gollum bu filmdede filmin baş aktörü olmayı devam ettiriyor ve iki kişiliği onu daha da enteresan yapıyor ayrıca son filmde geriye gidiş gelişlerle gollum un nasıl oluştuğunuda bize anlatan yönetmen bence bu filmlerin hepsine çok emek vermiş....

Starring: Elijah Wood, Viggo Mortensen

Director: Peter Jackson

 

Ben bu muhteşem filmde,sadece Ağaç insanlar dediğiniz Entlerde düş kırıklığı yaşamıştım.Kitabını heyecenla okurken, entler için bambaşka bir boyut oluşmuştu kafamda.Bu yüzdende önyargımdan sıyrılamadım. Ama bi kaç sahne dışında, hala tekrar tekrar seyredeceğim bir film.. Yeniden anmak bile izleme isteği uyandırdı.. Belki bu gece 1.cd den başlarım. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yüzüklerin Efendisi

 

 

Yüzüklerin Efendisi üç kitaptan oluşan bir seridir. Karanlıklar Efendisi Sauron’un, asırlar önce yapılan savaşlarda kaybettiği ve çok büyük güçleri olan yüzüğü tekrar ele geçirme isteğine karşılık, çeşitli ırkların bir araya gelerek yüzüğün yok edilmesi için verdikleri mücadeleler anlatılmaktadır. Yüzük Kardeşliği, serinin ilk kitabıdır ve yüzüğün yok edilmesi için başlatılan yolculuk ele alınmaktadır.

 

Orta Dünya’nın geçmişinde, Karanlıklar Efendisi Sauron’un büyüyen gücüne karşı bütün ırklar büyük mücadeleler vermişler ve bu savaşı kazanmışlardır. Bu mücadeleler sonucunda Orta Dünya normal yaşantısına dönmüş, ancak Sauron’un gücünün kaynağı olan yüzük yok edilememiştir.

 

Yüzük, küçük bir ırk olan Hobbitler’den Bilbo Baggins’in eline geçmiştir. Bilbo yüzüğün gerçek gücünün farkında değildir. Yüzük, Sauron’un çağrılarından etkilenmekte ve kullananı etkisi altına almaktadır. Billbo Baggins’in dostu olan büyücü Gandalf, yüzüğün yok edilmesi gerektiğini söylemektedir. Bunun için de yüzüğün yapıldığı yer olan Mordor’a götürülmesi ve burada ateşe atılması gerekmektedir. Ancak bu şekilde Sauron’un gücü yok edilebilecektir. Bilbo istemeyerek de olsa Gandalf’ın baskılarına boyun eğer ve yüzüğü yok edilmesi için Frodo Baggins’e vermeyi kabul eder. Gandalf yüzük hakkındaki her şeyi Frodo’ya anlatır ve onu uyarır. Frodo’nun yolculuğuna arkadaşları Sam, Pippin ve Merry de katılmışlardır. Daha önce Hobbitlerin yaşadığı yer olan Shire’dan hiç ayrılmamış olan Frodo ve arkadaşlarını zorlu ve tehlikelerle dolu bir yolculuk beklemektedir.

 

Orta Dünyanın tüm ırkları Elf Elrond’un evinde bir araya gelirler ve yüzüğün geleceğini konuşurlar. Elf ırkının kralı Elrond, kralların soyundan gelen veliaht Aragorn, Cüce Gimli, Elf Legolas, Büyücü Gandalf, Frodo ve Boromir’den oluşan yüce divan toplantısında tartışmalar büyür. Herkesin farklı düşünceleri vardır, yüzüğün gücü hepsini de etkilemektedir. Tartışmalar sürerken Frodo, yüzüğü yok edilmesi için Mordor’a götürebileceğini söyler. Herkes bu fikre şaşırsa da kabul ederler. Gandalf, Aragorn, Legolas, Gimli ve Boromir ile Frodo’nun arkadaşları Sam, Merry ve Pippin de Frodo’ya eşlik edeceklerdir. Böylece “Yüzük Kardeşliği” kurulmuştur. Fakat Mordor yolu zorluklarla ve tehlikelerle doludur.

 

Gandalf yüzüğün yok edilmesi için büyücüler kralı Saruman’dan da yardım ister. Saruman’ın gücü Gandalf’tan daha fazladır. Fakat Saruman bu mücadelede Sauron’un yanında yer almıştır. Saruman, Gandalf’ı esir alır fakat Gandalf kurtulmayı başarır.

 

Frodo’yu ve arkadaşlarını yolculuklarında bir çok tehlike beklemektedir. Bu tehlikelerden en büyüğü ise Sauron’un kara silüetli süvarileridir. Süvariler sık sık onların karşısına çıkmaktadır. Frodo ve arkadaşları Moria Madenleri’ne geldiklerinde Saorun’un savaşçıları Orklarla ve korkunç bir yaratık olan Balrog ile karşılaşırlar. Orklor, Karanlıklar Efendisi Sauron’un köleleridirler ve kötülük için savaşan, davranışları, görüntüleri korkunç olan yaratıklardır. Yüzük Kardeşliği’ni yok etmek için Sauron’un emrinde savaşmaktadırlar. Buradaki mücadelede Gandalf, madendeki boşluğa düşer. Frodo ve arkadaşları Gandalf olmadan yollarına devam ederler.

 

Moria Madenlerini ve Ulu Nehir’i geçerler. Buradan sonra Doğu ve Batı yolu arasında bir seçim yapmak zorundadırlar. Ya Boromir ile batıya dönüp Gondor Savaşları’na katılacaklar ya da doğuya yönelip Mordor’a gideceklerdir. Bu sırada Boromir yüzüğün etkisi altında kalmış, Frodo ile yalnız kaldıkları bir sırada yüzüğü almak istemiştir. Boromir yüzüğün gücüyle savaşı kazanacaklarını düşünmektedir. Frodo yüzüğü takarak görünmez olmuş ve ortadan kaybolmuştur. Frodo bundan sonra yoluna yalnız devam etmeye karar verir. Arkadaşları ise Frodo’yu aramaya başlarlar.

 

Frodo’nun kayığa binmiş uzaklaştığını gören en yakın arkadaşı Sam suya atlar ve Frodo’nun yanına ulaşır. Bundan böyle yüzük yolculuğuna sadece ikisi devam edecektir.

Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği

Yazarı: J.R.R. Tolkien

Roman / İngiliz Edebiyatı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
3 Dvd si bende var olmasina rahmen halen sonuncu Bolume bakmadim, ikinciyede sadece yarisina baktim galba onumuzdeki haftalar bakma baslarim belki :)

 

3 gun boyunca her aksam bir DVD sine baktim . Ilk ciktiginda fazla da sevmemistim aslinda ama bu hafta izledimde hosuma gitti. Birinci Bolum en cok ilgimi ceken oldu, ikincisi ise biraz yavasla olmus gibime gelde ve 3. bana cok uzun geldi ve 3 de daha cok action beklemistim .

karakterler olarak Sam en cok hosuma gitti ne olursa olsun Froda'nun yanindan ayrilmadi icin gercek dostluk nasil ve zor durumlarda bile guvendigi dostluguna beni etkiledi acikcasi. Orlando Bloom'un karakterini de cok sevdim.

 

Peter Jackson'i kutlarim gercekten ve butun ekibide cunku hemen hemen hersey original kitapdan yapilmis bir sekilde idi ve hersey gercek gibi gorulusuyle sanki "middle earth" gerceklesmis gibi olmus :)

 

 

galba zaten hemen hemen herkes bakmis bu 3 Filmede ama bakmayanlara tavsiye ederim .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...
  • Admin

Honest Trailers denilen bir grup filmlere farklı fragmanlar hazırlamakla meşhur olan bir grup olarak bilinir. Bu grup Yüzüklerin Efendisi içinde bir şamata fragman hazırlamış. Oldukça eğlenceli olan fragmanı size de getirmek istedim... smile.png

 

J.R.R. Tolkien'ın fantastik edebiyat üçlemesinden beyaz perdeye uyarlanan Yüzüklerin Efendisi serisi, sinemada da derin yankı uyandırmıştı. Şimdilerde Tolkien'ın Hobbit eserinin gişe rekorları kırdığı sinema dünyasında, Peter Jackson tarafından yönetilen fantastik serinin alt metninde hangi mesajların yattığını hiç düşündünüz mü?

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
Frodo ve Sam aslında Diyarbakır'dan Sırbistan'a yürümüş!


fft107_mf4582444.Jpeg


Yüzüklerin Efendisi sinema tarihinin en güzel serilerinden biri olarak arşivlerdeki yerini almış bir seri. Sonrasında Hobbit adlı bir üçlemeyle toplamda 6 filmlik bir macera olan Yüzüklerin Efendisi'nin herkes tarafından bilinen hikayesi; ana karakter Frodo ve arkadaşı Sam'in yüzüğü yok etmek üzere düştükleri yoldaki maceralarıdır. Peki tam 3 film boyunca saatlerce süren bu yolculuk aslında ne kadarlık bir mesafeye denk geliyor hiç düşündünüz mü? Birileri düşündü...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...
  • Admin

Yüzüklerin Efendisi hayranları yasta! Ünlü oyuncu Ian Holm hayatını kaybetti

Yüzüklerin Efendisi filminde Bilbo Baggins karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Ian Holm 88 yaşında yaşamını yitirdi.

ian-holm-instagram_16_9_1592570551-880x4

Sinema dünyası bugün gelen acı bir haberle sarsıldı. Kült yapımlar arasında yerini alan Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisindeki Bilbo Baggins karakterine hayat veren ünlü oyuncu Ian Holm 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ian-holm-reuters-2.jpg

Ailesi adına açıklama yapan Holm’ün menajeri, “Ian Holm’un bu sabah itibarıyla 88 yaşında hayatını kaybettiğini duyurmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Tedavi gördüğü hastanede, ailesinin yanında huzur içinde bu dünyadan ayrıldı. Parkinsona bağlı bir hastalığı bulunuyordu. O hem sahnede hem de ekranda bir dahiydi. Yönetmenlerin, seyircilerin ve meslektaşlarının çok sevdiği bir isimdi. Onu çok özleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ian-holm-reuters-1.jpg

Holm, Yüzüklerin Efendisi’nin yanı sıra, Beşinci Element filminde Vito Cornelius ve Alien filminde Ash karakterleriyle hafızalara kazınmış, Ateş Arabaları filmiyle ise en iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinde Oscar’a aday gösterilmişti.

Kaynak: Sözcü

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yüzüklerin Efendisi hayranları yasta! Ünlü oyuncu Ian Holm hayatını kaybetti

Yüzüklerin Efendisi filminde Bilbo Baggins karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Ian Holm 88 yaşında yaşamını yitirdi.

ian-holm-instagram_16_9_1592570551-880x4

Sinema dünyası bugün gelen acı bir haberle sarsıldı. Kült yapımlar arasında yerini alan Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisindeki Bilbo Baggins karakterine hayat veren ünlü oyuncu Ian Holm 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ian-holm-reuters-2.jpg

Ailesi adına açıklama yapan Holm’ün menajeri, “Ian Holm’un bu sabah itibarıyla 88 yaşında hayatını kaybettiğini duyurmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Tedavi gördüğü hastanede, ailesinin yanında huzur içinde bu dünyadan ayrıldı. Parkinsona bağlı bir hastalığı bulunuyordu. O hem sahnede hem de ekranda bir dahiydi. Yönetmenlerin, seyircilerin ve meslektaşlarının çok sevdiği bir isimdi. Onu çok özleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ian-holm-reuters-1.jpg

Holm, Yüzüklerin Efendisi’nin yanı sıra, Beşinci Element filminde Vito Cornelius ve Alien filminde Ash karakterleriyle hafızalara kazınmış, Ateş Arabaları filmiyle ise en iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinde Oscar’a aday gösterilmişti.

Kaynak: Sözcü

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.