Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Schindler'in Listesi - Schindler's List (1993)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Schindler'in Listesi - Schindler's List (1993)

Schindler'in Listesi öncelikle bir biyografi filmi ve Steven Spielberg tarafından yönetilmiş. Bir Alman işadamının Hitlerin baskısından kurtardığı binlerce Polonya yahudisinin yaşam öyküsünü anlatıyor. Film Thomas Keneally'nin kitabı 'Schindler's Ark' kitabından sinemaya uyarlanmış. Oyunculardan inanılmaz bir oyun ortaya koyan ve Alman işadamını oynayan Liam Neeson burada anlatmaya başlasam sayfalar yetmez. Film 7 oskar kazandı. Liam Neeson bu filmde harikalar yaratmış. Tabiki Steven Spielberg unutmamak lazım. Kaçırmayın derim...
Oyuncular: Liam Neeson, Ben Kingsley
Yönetmen: Steven Spielberg

 

post-2-0-79129700-1380799639_thumb.jpg post-2-0-19231800-1380799641_thumb.jpg post-2-0-78715900-1380799642_thumb.jpg

Steven Spielberg's Holocaust epic won seven Academy Awards (including Best Picture) and is an unforgettable testament to the possibility of human goodness. Greedy factory owner Oskar Schindler (Liam Neeson) was exploiting cheap Jewish labor, but in the midst of WWII became an unlikely humanitarian, losing his fortune by helping to save 1,100 Jews from Auschwitz.
Starring: Liam Neeson, Ben Kingsley
Director: Steven Spielberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Bir filmin sizi alt üst edemiyeceğini iddia ediyorsanız Schindler'in Listesi'ni izlemediniz demektir...
Bu filmi bir kaç kez izleyen biri olarak sizi uyarayım eğer duygusal bir insansanız sakın olaki izlemeyin!çünkü bu filmde öyle aşk meşk böcek çiçek bulamazsınız..Bu filmde ölümün karanlığı ile hayatta kalmanın mücadelesi dışında başka bir şey yok!!
Yok izleyeceğim diyorsanız vaktinizin bol olduğu (çünkü film tam 3 saatten fazla sürüyor) ,sakin bir ortamda (bence yalnız) göreceklerinize hazırlanarak izleyin..

Yıl 1942 yer Nazi Almanya'sı ve Nazi askerlerinin bir ırka yönelik korkunç katliamları...Soykırım..
İzlerken bunlar gerçekten olabilirmi diye düşünüyor insan,evet olabilir ve halada dünyanın bir çok yerinde oluyor..Yahudiler yaşadıkları tüm bu katliamları şimdi kendilerinin başka insanlara yapması geçmişin intikamımıdır?
Dile kolay tam 6 milyon Yahudi korkunç bir şekilde katledildi..Evlerine eşyalarına tüm birikimlerine el konularak 600 yıldır yaşadıkları şehirlerden bir gecede çıkartılarak ve yanlarına hiç bir şey almalarına müsade edilmeyerek ölüm kamplarına gönderilen Yahudiler..
Ekmekler arasına konulup yutulan küçük müceferler,sokaklar dolusu valizler baskın yapılıp gitmekte en ufak şekilde direnenlerin kurşuna dizilmesi,evlerdeki gizli bölmelere saklanıp ölümden kaçabileceğini sanan çaresiz insanlar,steteskoplarla dinlenen evler ve en ufak bir çıtırtıda kurşundan delik deşik yapılan heryer..
Sırf zevk olsun diye herkesin gözü önünde öldürülen insanlar...Hastanelerdeki hastalar herkes bu ölüm emrinden nasibini almalıydı..
Düşünün bir sabah uyanıyorsunuz tüm şehrin üzerine kül yağdığını görüyorsunuz ne olduğunu anlamak için araştırdığınızda öldürülen 10 bin yahudinin gömüldüğü toplu mezarlardan çıkartılıp yakıldığına şahit oluyorsunuz onları çıkartma görevide yine kendi ırktaşlarına yaptırılıyor,bu nasıl bir nefrettir..
Oscar Schindler işte tüm bu olayların içerisinde yaşayan bir adam oldukça nufuzlu biri,toplum içerisinde hatırı sayılır bir yeri olan bir işadamı..
Emaye fabrikası işletiyor ve tüm işçlileri yahudi,bilinçli olarak onları çalıştırıyor ne kadar işçi o kadar hayat..
Alman bir komutandan şehrin tasviye edileceğini herkesin Auschwitz'e gönderileceğini öğrenir, Auschwitz ölüm demek ,Auschwitz insanların diri diri yakılması ve gaz odalarında zehirlenmesi demek, Auschwitz insanlığın bittiği yer demek..

Schindler doğduğu yerde Çekoslavakya'da bir silah fabrikası kuracağını söyler ve işçilerini buradan getirmek istediğini,yüklüce para verdiği Alman subay ona götürmek istediği işçlerin adları olan bir liste hazırlamasını söyler..
Schindler'in Listesi hazırdır yaklaşık bin kişilik,insanlar bu umuda yolculuktan mutlu trenlere doldurulur erkekler ayrı trenlerde kadınlar ve çocuklar ayrı..
Ama bir terslik olur kadınların ve çocukların olduğu tren Auschwitz'e gönderilir ölümün ve bilinmezliğin soğuk korkusu altındaki kadınlar (ben filmin burasında ağlamıştım)
Haberi alan Schindler duruma el koymak için oraya gider...
İsterseniz size filmin tamamını anlatmayayım,gerçi izlemeyen olduğunu sanmıyorum ama yinede izlemeyenlere saygı göstermek lazım...

Bu filmi tavsiye falan etmiyorum,bu filmi bu müthiş 7 oscarlı dramı mutlaka izleyin savaşın korkunç yüzünü, soykırımı ve insanlık tarihinin utanılması gereken sayfalarını...

Yapım : 1993, ABD
Tür : Dram / Savaş
Yönetmen : Steven Spielberg
Senaryo : Steven Zaillian, Thomas Keneally
Oyuncular : Ralph Fiennes, Embeth Davidtz, Liam Neeson, Ben Kingsley, Caroline Goodall, Jonathan Sagall
Yapımcı : Steven Spielberg, Gerald R. Molen, Branko Lustig
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

bu filmi defalarca izlememe ragmen bir noktayı tam olarak anlayamadım.. belkide bu yüzden bu film bende takıntı haline gelmişti... oscar schindlerin asıl amacı neydi böyle bir işe girerken.. gercek bir hayat hikayesinden alıntılanmış film.. olaganustu işlenmiş oyuncuların yetenekleri tartısılmaz.. ama filmde anlatılan oscar schindler... savaşın yarattıgı kaos ortamından faydalanıp zengin olmaya calısan ama normalde kendi halinde bir iş adamı mı? yoksa insanlıga hizmet etmek icin gözünü budaktan esirgemeyen bir dahimi... filmin sonunda herkes icin bir kahraman haline geliyor bu bir gercek belkide gercekten bir kahramandır.. ama bazen insanlar mecbur kaldıkları icin bu sıfatı tasırlar... yaptıkları hicte kolay işler değildi...belki de ilk bastaki para hırsının yarattıgı vicdan azabından kurtulmak icin böyle bir yola gitti..kimbilir... zor bir soru..filmi izlerken ben onun yerinde olsaydım diye soruyorum bazen..ben ne yapardım...belkide izleyen cogu insan bu soruyu soruyordur.. siz oscar'ın yerinde olsaydınız ne yapardınız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.