Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Bundan tam 10 yıl önce çekilmiş "Mutluluğun Resmi" olarak tanınan bu fotoğrafı çoğunuz görünce hatırlayacak. Hasan Dudu Aşevi'nden 10 yıl önce yemek alırken elinde tuttuğu kaba gülümseyen bu kişi Hatice Fidanboy, fotoğrafı Murat Aslan çekmiş. Fotoğraf, yoksulların hatırlanması, onlar için daha fazla yardım toplanması vesilesiyle bir program için çekilmiş, ardından bütün abonelere servis edilmiş. Çok tutmuş, öyle ki nerede artık yoksullar için bir yardım gerekiyor hemen bu fotoğrafı kullanılmaya başlanmış hatta kimi zaman suistimal bile edilmiş.

 

Neyse biz mevzuya dönelim, işte aradan geçen bu koca 10 yılın ardından AA ekibi Hatice nineyi, Konya'nın Sedirler Mahallesi'ndeki, fotoğrafın çekildiği Hasan Dudu Aşevi'ne sordurmuş. Aşevi yöneticisi Mevlüt Öncel, Hatice ninenin evinin uzak olması ve rahatsızlığından dolayı iki yıldır gelemediğini belirtince de ekip Nine'yi ziyaret etmiş.

 

 

Aynı mahallede, kendilerine ait olmayan bir arsaya Karatay Belediyesinin desteğiyle yaptırılan 2 göz odada felçli kocası ve engelli oğluna bakmakta zorlanan Hatice nine, bugün 74 yaşında. Yemeğini artık Karatay Belediyesi ekipleri, aşevinden alıp günlük evine bırakıyor.

 

hatice_nine_yardima_muhtac_1404636486_2707.jpg

 

Aşevinin yöneticisi Öncel, gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında köprü vazifesi gördüklerini, Hatice nineye de ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını ifade ediyor. Öncel, "Hatice nine, bu fotoğrafla herkes tarafından tanındı ancak onun yemek aldığı aşevimiz, hala onun kadar tanınmıyor. Hatice nineyi broşürlerimizde biz de kullanıyoruz. Daha bizden yardım bekleyen Hatice nine gibi binler var. Onun sayesinde diğer ihtiyaç sahiplerine de ulaşmak istiyoruz. Bunun için hayırseverlerinden destek bekliyoruz. Ayrıca Hatice ninemize yardım etmek isteyenler olursa, bu özel yardımları da kendisine ulaştırırız" diyor, paylaşayım istedim, gerçekten de yardıma muhtaç bir çok insan var, sadece ramazan aylarında değil, her an aklımızda olsun işte.

 

10 yıl sonra Hatice Nine'yi tekrar ziyaret edip fotoğrafını çeken Murat Aslan ile Hatice Nine'nin fotoğrafları

 

13.jpg

 

10.jpg

 

fft99_mf4541555.Jpeg


İçinde Olduğu Dizin:

Fotoğraflı Haberler - Alıntılar

· 191 fotoğraf
  • 191 fotoğraf
  • 55 fotoğraf yorumu

Fotoğraf Detayları


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.