Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Smyrna

Pedala bastıkça elektrik depolayan 'akıllı bisiklet' ulaşımda devrim yapabilir!

 

İklim zirvesinden 'akıllı tekerlek' çıktı

 

Kopenhag İklim Zirvesi'nde tanıtılan 'akıllı tekerlek' piyasaya çıktı. Pedala bastıkça elektrik depolayan tekerlek ulaşımda devrin yapabilir!

 

2009 Kopenhag İklim Zirvesi’nde kent yaşamında devrim yaratacağı iddiasıyla tanıtılan eletrikli bisiklet 4 yıl sonunda satışa sunuldu. Aslında bu bir bisikletten çok, tekerlek. Kopenhag Tekeri olarak da bilinen düzenek, bisikletin arka tekerleğine yerleştirilen ve frizbiyi andıran bir düzenekten ibaret.

 

PEDALA BASTIKÇA ENERJİ BİRİKTİRİYOR

 

Cambridge’deki Superpedestrian tarafından piyasaya sürülen tekerlek, lityum pille çalışıyor. Pil, sürücü pedal çevirdikçe veya frene bastıkça doluyor. Sürücü yokuşa veya zorlandığı bir yere geldiğinde pedala basışından bunu algılayan tekerlek, pildeki enerjiyi kullanıyor.

Superpedestrian uzmanlarından Jon Stevens, “Ne kablo, ne sensör... Hiçbir şey yok. Pil ve motor tekerleğin içinde. Tüm yapmanız gereken bisikletinize binmeniz ve pedallara asılmanız” diyor.

Pil, pedal ve sürücü arasındaki ‘interaktif iletişim ’ ise gidona yerleştirilen ve Superpedestrian aplikasyonu yüklenmiş akıllı telefon aracılığıyla kuruluyor. Tekerlekteki algılayıcılar, ayrıca havadaki kirlilik ve trafik durumu ile ilgili bilgileri toplayıp diğer bisiklet sürücüleriyle paylaşmayı sağlıyor.

 

4 SAATTE ŞARJ EDİLİYOR

Kopehang İklim Zirvesi’nde porototipi tanıtıldıktan 4 yıl sonra sınırlı sayıda örneği piyasala sürülen Kopenhag Tekeri 699 dolardan satılacak.

Teknik özellikler:

Motor: 250 W

Pil: 48volt lityum

Bağlantı: Bluetooth 4.0

Akıllı telefon: iOS, Android

Şarj süresi: 4 saat

Maksimum hız: Saatte 25 km

Ağırlık: 5.9 kg (treehugger, pri.org)

 

Radikal


İçinde Olduğu Dizin:

Fotoğraflı Haberler - Alıntılar

· 191 fotoğraf
  • 191 fotoğraf
  • 55 fotoğraf yorumu

Fotoğraf Detayları


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.