Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İstanbul Film Festivali

    

Smyrna
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Akbank sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin bu yıl 31.’si düzenleniyor.

31. İstanbul Film Festivali’nin programı geçtiğimiz gün yapılan basın toplantısıyla açıklandı. 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde 20’nin üzerinde bölüm olacak ve 200’ün üzerinde film gösterilecek.

31_istanbul_film_festivali_31_mart_15_2012-300x150.jpg

Festivalin en dikkat çekici bölümleri arasında; İKSV’nin 40. yılı için hazırlanan ‘Sinema ve Müzik’ başlıklı bölümün yanısıra, ‘Devrimin Filmini Çekmek’, ‘Yunanistan’da Neler Oluyor?’, ‘Bir Çin Sinema Geleneği: WuXia’, ‘Aile İçinde’ gibi yeni bölümler ve Mark Cousins’in ‘The Story of Film: An Odyssey/ Filmin Hikâyesi: Uzun ve Maceralı Bir Yolculuk’ adlı 15 saatlik filminin özel gösterimi göze çarpıyor.

Festival, 30 Mart Cuma gecesi Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak ve ardından Sinema Onur Ödülü’nü almak üzere İstanbul’a gelecek Terence Davies’in ‘The Deep Blue Sea / Aşkın Karanlık Yüzü’ filmiyle, festival resmen başlamış olacak.

Festival’in bilet fiyatları 5–15 TL arasında değişecek ve öğrenciler ile 65 yaş’ın üzerindeki sinemaseverler için 9 TL olacak. Ayrıca hafta içi tüm seanslar sadece 5TL. Biletler, Biletix satış noktalarından, Biletix çağrı merkezinden (0216 556 98 00) ve biletix.com’dan satın alınabileceği gibi aynı zamanda Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı City’s ve Kadıköy Rexx Sinemaları’nda açılacak gişelerden de temin edilebilecek. Film gösterimleri geçtiğimiz sene olduğu gibi; Beyoğlu’nda Atlas, Fitaş 1 ve 4, Beyoğlu, Pera Müzesi; Nişantaşı’nda City’s ve Kadıköy’de Rexx olmak üzere yedi ayrı salonda yapılacak.

Şimdi festivale kadar tüm sinemaseverler gün sayıyor…


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.