Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hollanda Sanatı’nın Altın Çağı bu sergide!

    

Smyrna
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı ve SSM’nin 10. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen, Sabancı Holding’in ana sponsorları arasında olduğu Rembrandt ve Çağdaşları – Hollanda Sanatı’nın Altın Çağı sergisi 22 Şubat’tan itibaren gezilebilir...

 

2_0e219de62f036490e062187d36e2ebf82_1930705ba60efec1c2f856061acbda8d.jpg

 

Sakıp Sabancı Müzesi, bu yıl 10. yılını kutluyor. Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümü nedeniyle 22 Şubat’ta düzenleyeceği sergide Rijkmuseum ile dünyanın önemli koleksiyonlarına ait eserler, ülkemizde ilk kez izleyicilerle buluşuyor olacak. Özellikle kültür ve sanat faaliyetlerini yakından takip edenlerin kaçırmaması gereken sergide Rembrandt’ın dışında Hollanda resminin önemli 59 sanatçısından 74 tablo, 19 desen ve 18 obje yer alıyor. Sergide yüzyıllar boyunca karanlık bir figür olarak kalan, ancak dönemin en mühim sanatçıları arasında gösterilen Vermeer’in ‘Aşk Mektubu’ adlı eseri de var.

 

Frans Hals, Jan Steen ve Jacob van Ruisdael gibi oldukça önemli sanatçıların eserlerini görebileceğiniz ve 10 Haziran 2012 tarihine kadar sürecek olan sergi; dünya resim tarihinin en heyecan verici dönemlerinden biri olan Hollanda sanatının altın çağını, tüm ihtişamıyla gözler önüne serecek. Sergi kapsamında pek çok konferans, eğitim faaliyeti, belgesel ve film gösterimi var. Serginin ana sponsoru Sabancı Holding ve ING Bank. Diğer sponsorlar ise Philips, Unilever ve Shell. Hizmet sponsorluğunda ise KLM Hollanda Kraliyet Havayolları var.


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.